Dodaj do ulubionych

Wóciłem z wyspy Pag

20.07.06, 18:50
Było tanio, wygodny apartament, blisko do moża, dla dzieci plaża. Jednym słowem bardzo miło i przyjemnie. Podaje adres.
Miejscowość Potocnica, 10 km od Nowaliji w kierunku na Lun.

Apartments Belobrk
Potocnica Pag
tel:38533727215
tel:38553669032
Emailhrvoje.belobrk@vt.htnet.hr

chętnie odpowiem na pytania:D
Obserwuj wątek
    • Gość: t Re: Wóciłem z wyspy Pag IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.07.06, 23:01
      • Gość: t Re: Wóciłem z wyspy Pag IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.07.06, 23:05
        Witaj,
        moglbys podac jakies szczegoly dot Pagu?
        jedziemy tam za dwa tygodnie, a w przewodnikach stoi ze to wyjatkowo surowa i
        kamienista wyspa. czy to fakt? czy jest tam co robic z dziecmi (jakie plaze -
        piaszczyste czy kamieniste?)??
        masz moze jakies ciekawe mijsca godne polecenia?
        pisz, prosze, wszystko :))))
        • biczbojs Re: Wóciłem z wyspy Pag 21.07.06, 13:29
          Witaj,
          Byliśmy w Potocnicy, jest to mała miejscowość 10 km od Nowalji w kierunku na Lun. Jest tam kameralna piaszczysta plaża dla dzieci. Sa miejsce bardzo fajne do opalania na skałach. Przejrzystość wody jest bardzo duża, około 15 metrów. Koniecznie trzeba wziąść maskę, płetwy i rurkę. Bardzo rozwinięta i zróżnicowana flora i fauna. W Adriatyku jest bardzo duże stężenie soli, wskutek czego siła wyporu jest dużo większa niż w słodkiej wodzi i łatwo się pływa nawet jeżeli ktoś za bardzo nie potrafi. największy kurort to Nowalja. Jak nudziło się nam wieczorem to wyjeżdżaliśmy tam. Bardzo przyjemne miasteczko. Robiliśmy tam zakupy. Wszystko jest drogie ale tańsze niż w małych miasteczkach. Piwo i mleko osiąga podobne ceny jak w Polsce. Nie ma chleba, tylko są ogromne bułki:D W okolicy jest wiele miejscowości które można zwiedzić, np Zadar-jednoi z większych miast Chorwacji. Jak będą jakieś pytania szczegółowe to prosze pisać. pozdrawiam:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka