varadero2 21.07.06, 13:56 Witam. W tym roku wybieram sie do Chorwacji i mam pytanko odnoscie stacji z auto gazem . Czy na kazdej stacji mozna kupic gaz do autka?? z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majki Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:27 jadąc autostradą nie ma problemu z zatankowaniem gazu. polecam stacje tifon : www.tifon.hr/default.asp?ru=89&sid=&akcija=&jezik=1 , ale też na innych stacjach też jest gaz ( jezeli dobrze pamietam to stacje INA ). Srednio gdzies co 100km znajdziesz stacje... jechalem jeepem 4.7litra ... pali mi z 20l gazu , a zasieg mam okolo 300km na pelnym zbiorniku. Zrobilem w sumie 2800km i od momentu wyjazdu z Polski ( Poznań )ani razu nie musialem jechac na benzynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majki Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:33 Austria: jedyna stacja na trasie do Chorwacji - 105km na trasie Wiedeń - Graz. Stacja Agip. Słowenia: znam też tylko jedną stację, ale trzeba zjechać z trasy do centrum miasta Maribor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:56 Pytanie do Majki. Byłem w Chorwacji 3-4 lata temu, z gazem do samochodu było strasznie krucho. Z tego co mówisz sutuacja zmieniła się diametralnie. Jechałeś może w strone Zagrzebia ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: stacje gazowe IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.06, 13:30 az takie proste zatankowanie nie jest, przedewszytskim dlatego, ze wiele stacji jest zamknietych na noc, z doswiadczenia: na stacji w szybeniku czesto gazu nie ma.. www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9948 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:25 Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:32 Sorki. wielkie dzięki (link) Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: stacje gazowe 23.07.06, 14:49 pamietaj ze tam gaz jest opisywany jako PLIN AUTOPLIN lub znak pistoletu wkladanego do bagaznika kilka linkow www.kralicek.cz/lpg/chorvatsko2.html#mapa www.proplin.hr/prodaja/p_autoplin.html Odpowiedz Link Zgłoś
piccadilly Re: stacje gazowe 23.07.06, 15:01 czesc, bylem w zeszlym roku i tylko raz zabraklo mi gazu (ok. 20km jechalem na benzynie) gdyz zapomnialem, ze 15go sierpnia to u nich jest takie swieto, ze nic nie pracuje. a stacje z gazem generalnie nie dzialaja w niedziele (z wyjatkiem tych na autostradzie) załączam dwa linki: stations.gpl.online.fr/images2/croatie.jpg www.mam-lpg.secom.net.pl/sent/chorwacja.htm www.ina.hr/eng/page.asp?p=301&city=&route=&seg=&op=11 generalnie poswięc dwie trzy godziny i poszukaj w internecie informacji a znajdziesz i mapy i adresy i telefony polecam także stronę www.cro.pl spotkałem w zeszłym roku gościa, który miał renault clio na gaz i w zasadzie pod sam Dubrovnik dojechał na benzynie bo się nie przygotował do jazdy i nie wiedział że plin to gaz a nie płyn. :( Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: stacje gazowe 23.07.06, 15:12 tak sie sklada ze 15 sierpnia to swieto koscielne, ktore w Polsce tez obowiazuje: Wniebowzięcie NMP oraz Matki Boskiej Zielnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piccadilly Re: stacje gazowe IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.07.06, 00:24 ja tylko napisałem: "...gdyz zapomnialem, ze 15go sierpnia to u nich jest takie swieto, ze nic nie pracuje..." wiem co to za święto, wiem, że obowiązuje także w Polsce, wiem, że jest świętem kościelnym... z tą różnicą w stosunku do Chorwacji czy Bośni, że w Polsce jednak większość stacji paliw w tym także gazowych jest czynna i nie tylko przy głównych drogach ale także całkiem małe lokalne stacje gazowe działają... wyprzedazjąc Twój komentarz nie podejmuję się dyskusji czy to dobrze czy nie? czy powinniśmy brać z nich przykład czy może oni z nas? ja tylko o tym zapomniałem, że tego dnia ona będzie nieczynna... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: stacje gazowe IP: 193.29.207.* 24.07.06, 07:25 w miastach jest krucho, sa stacje na autostradzie do splitu, na znakach jest informacja "plin" lub "autoplin", gaz jest tani Odpowiedz Link Zgłoś