Dodaj do ulubionych

stacje gazowe

21.07.06, 13:56
Witam. W tym roku wybieram sie do Chorwacji i mam pytanko odnoscie stacji z
auto gazem . Czy na kazdej stacji mozna kupic gaz do autka?? z gory dziekuje
za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majki Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:27
      jadąc autostradą nie ma problemu z zatankowaniem gazu. polecam stacje tifon :
      www.tifon.hr/default.asp?ru=89&sid=&akcija=&jezik=1 , ale też na innych
      stacjach też jest gaz ( jezeli dobrze pamietam to stacje INA ). Srednio gdzies
      co 100km znajdziesz stacje... jechalem jeepem 4.7litra ... pali mi z 20l
      gazu , a zasieg mam okolo 300km na pelnym zbiorniku. Zrobilem w sumie 2800km i
      od momentu wyjazdu z Polski ( Poznań )ani razu nie musialem jechac na benzynie.
    • Gość: Majki Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:33
      Austria: jedyna stacja na trasie do Chorwacji - 105km na trasie Wiedeń - Graz.
      Stacja Agip.

Słowenia: znam też tylko jedną stację, ale trzeba zjechać z trasy do centrum
      miasta Maribor.
    • Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:56
      Pytanie do Majki.
      Byłem w Chorwacji 3-4 lata temu, z gazem do samochodu było strasznie krucho. Z
      tego co mówisz sutuacja zmieniła się diametralnie. Jechałeś może w strone
      Zagrzebia ??
      Pozdrawiam
      • Gość: mk Re: stacje gazowe IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.06, 13:30
        az takie proste zatankowanie nie jest, przedewszytskim dlatego, ze wiele stacji
        jest zamknietych na noc, z doswiadczenia: na stacji w szybeniku czesto gazu nie
        ma..
        www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9948
        • Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:25
          Dzieki
        • Gość: konrad Re: stacje gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:32
          Sorki. wielkie dzięki (link)
          • sigal1962 Re: stacje gazowe 23.07.06, 14:49
            pamietaj ze tam gaz jest opisywany jako PLIN AUTOPLIN lub znak pistoletu
            wkladanego do bagaznika
            kilka linkow
            www.kralicek.cz/lpg/chorvatsko2.html#mapa
            www.proplin.hr/prodaja/p_autoplin.html
            • piccadilly Re: stacje gazowe 23.07.06, 15:01
              czesc,
              bylem w zeszlym roku i tylko raz zabraklo mi gazu (ok. 20km jechalem na
              benzynie) gdyz zapomnialem, ze 15go sierpnia to u nich jest takie swieto, ze
              nic nie pracuje. a stacje z gazem generalnie nie dzialaja w niedziele (z
              wyjatkiem tych na autostradzie)
              załączam dwa linki:
              stations.gpl.online.fr/images2/croatie.jpg
              www.mam-lpg.secom.net.pl/sent/chorwacja.htm
              www.ina.hr/eng/page.asp?p=301&city=&route=&seg=&op=11
              generalnie poswięc dwie trzy godziny i poszukaj w internecie informacji a
              znajdziesz i mapy i adresy i telefony

polecam także stronę www.cro.pl

spotkałem w zeszłym roku gościa, który miał renault clio na gaz i w zasadzie
              pod sam Dubrovnik dojechał na benzynie bo się nie przygotował do jazdy i nie
              wiedział że plin to gaz a nie płyn. :(

• miaau Re: stacje gazowe 23.07.06, 15:12
                tak sie sklada ze 15 sierpnia to swieto koscielne, ktore w Polsce tez
                obowiazuje: Wniebowzięcie NMP oraz Matki Boskiej Zielnej
                • Gość: piccadilly Re: stacje gazowe IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.07.06, 00:24
                  ja tylko napisałem: "...gdyz zapomnialem, ze 15go sierpnia to u nich jest takie
                  swieto, ze nic nie pracuje..."
                  wiem co to za święto, wiem, że obowiązuje także w Polsce, wiem, że jest świętem
                  kościelnym...
                  z tą różnicą w stosunku do Chorwacji czy Bośni, że w Polsce jednak większość
                  stacji paliw w tym także gazowych jest czynna i nie tylko przy głównych drogach
                  ale także całkiem małe lokalne stacje gazowe działają...
                  wyprzedazjąc Twój komentarz nie podejmuję się dyskusji czy to dobrze czy nie?
                  czy powinniśmy brać z nich przykład czy może oni z nas?
                  ja tylko o tym zapomniałem, że tego dnia ona będzie nieczynna...
                  pzdr
    • Gość: ab Re: stacje gazowe IP: 193.29.207.* 24.07.06, 07:25
      w miastach jest krucho, sa stacje na autostradzie do splitu, na znakach jest informacja "plin" lub "autoplin", gaz jest tani
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka