Dodaj do ulubionych

Hotele w Rabacu na Istrii

IP: *.streamcn.pl 31.12.06, 15:01
Prosze i informacje o Kompleksie hoteli Mimosa-Narcis-Hedera w Rabacu na
Istrii. Chodzi o wakacje zdziecmi 5i 8 lat . Mysle o atrakcyjnych animacjach
dla dzieci ,plazyitp. Moze ktos podpowie inne obiekty ale mnie interesuja z
dojazdem zorganizowanym. Dziekuje z gory za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lipski Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:07
      Rabac jest swietny zwlaszcza dla rodzin z dziecmi , emerytow - generalnie
      dla wszystkich tych ktorzy lubia rano wstawac zeby zajac miejsce na plazy .
      • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:39
        My wybieramy się z 6 latkiem do hotelu Albena (dawny Pluton). Mnie akurat Rabac
        polecano ze względu na czyściutką wodę, piekne widoki i dobrą bazę wypadową
        (Pula, Rovini, Pazin, Hum, itd). Mam nadzieję, że na przełomie VI/VII nie będzie
        takiego "oblężenia".
        Pozdrawiam.
        • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:41
          Przepraszam ALBONA...
          • proffet Re: Hotele w Rabacu na Istrii 13.01.07, 17:31
            Byłem w tym hotelu w lipcu 2006 i polecam go.Jeśli chcesz więcej informacji to
            napiszę podaj co konkretnie cię interesuje
            • Gość: JJ Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: 195.16.91.* 13.01.07, 18:13
              Mnie interesuje jakosc iodleglosc plazy, czy jest basen ,animacje dla dzieci i
              ktore biuro posieda te oferte z dojazdem a lepiej z dolotem Katowic ewentualnie
              z Krakowa
              • proffet Re: Hotele w Rabacu na Istrii 13.01.07, 22:19
                W zeszłym roku te hotele sprzedawał adriatyk i TUI ale bez dojazdu. mejsce
                warte pobytu. trzy hotele obok siebie wzdłuż zatoki do plaży kilkadziesiąt
                metrów zależy z którego hotelu dwa baseny ze słodką wodą i brodzikiem tylko dla
                gości hotelowych leżaki bazpłatne ale trzeba zająć rano. Przy plaży również
                bezpłatne leżaki dla gości hotelu ale nie nad samą wodą. Plaża kamienista ale
                kilkanaście metrów od brzegu dno piaszczyste, mały płac zabaw, plus płatne:
                mini golf, łódki, rowery wodne itp. Jest animacja dla dzieci. sklep spożywczy w
                hotelu ale drożej niż w mieście. Jedzenie dobre - bufet - napoje do
                obiadokolacji były gratis. Jeśli rezerwować pokoje to tylko od strony morskiej
                hotele maję siedem pięter ale w kondygnacjach 1-5 pokoje są tylko od strony
                morskiej i mają balkony (hotele przylegaję do zbocza wzgórza) natomiast na
                wyższych kondygnacjach wychodzą na morza oraz na jedyną drogą do kompleksu( i
                tych choć tańsze należy unikać) Szóste piętro od strony morza jest parterem od
                drogi i nie można tam w nocy spać.
                Jeśli jeszcze są potrzebne informacje chętnie odpowiem. Z pobytu byliśmy
                zadowoleni, standart dość wysoki a ceny znośne.
                Strona kompleksu:www.maslinicarabac.com
                Pozdrawiam
                veni, vidi, (...)
          • Gość: jezabel2 Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:03
            Witaj Agnieszka,

ja też niedawno wykupiłam wakacje przez firmę Adrialin w hotelu Albona -
            jedziemy 15-22 wrzesień, czy jak wrócisz mogę Cie prosić o informacje jak było w
            hotelu, co warto zwiedzic itp, bo jak doczytałam jedziecie na przełomie czerwca
            i lipca?
            pozdrawiam,
            Izabela
            • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:41
              My mamy noclegi zarezerwowane przez TUI. Jak wrócimy to napiszę co i jak :-)))
    • proffet Re: Hotele w Rabacu na Istrii 18.05.07, 20:32
      Ma też w ofercie te hotele Adriatyk , warto tam jechać ale tylko pokoje od
      strony morskiej
      • jezabelomanta Re: Hotele w Rabacu na Istrii 02.08.07, 15:35
        witaj Agnieszka,

czekam na relację jak było w Rabac w Albonie? Odezwij sie proszę...

pozdrawiam,

Izabela
        • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:18
          Dawno tu nie zaglądałam, a tu proszę.... (zapomniałam o tym wątku ;-(). Na mnie
          osobiście hotel Albona zrobił dobre wrażenie. Pokoje jasne, czyściutkie, każdy z
          balkonem lub tarasem. My mieliśmy z balkonem na 2 piętrze z widokiem na morze
          (na balkonie krzesełka, stoliczek, susznik na pranie). Śniadanie (7.30-10.00)w
          formie bufetu, obiadokolacja (19.00-22.00) też bufet - jedzenia dużo, smaczne,
          można jeść i jeść ;) (dania ciepłe, sałatki, owoce, ciastka). Z basenu w hotelu
          nie korzystałam bo woleliśmy plażę, ale wizualnie basen wyglądał dobrze. Do
          morza ok 150 metrów w dół, plaża malutka, kamienista ale mnie się podobała
          (końcem czerwca nie było jeszcze tłumów), na plaży leżaki płatne 25 kun za
          dzień. Woda czyściutka!!! Syn i mąż łowili jakieś rozgwiazdy, kałamarnice i inne
          "owoce morza". Koniecznie buty do wody, okularki albo maska!!!. Do centrum
          spacerkiem jakieś 30 minut. Wszędzie dogadywaliśmy się po polsku bez problemu.
          Przykładowe ceny: lody (1 kuglica 5 kun), piwo w knajpie ok 20 kun za 0,5 litra,
          pizza ok 30 - 40 kun, kalmary z grilla ok 40 kun, buty do wody 50 kun, itd
          Mnie się bardzo podobało! Warto zobaczyć pobliski Labin, wyskoczyć do Puli.
          Pozdrawiam !!!
          W sobotę droga Opatija - Rabac strasznie zatłoczona!
          • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:27
            My byliśmy tylko tydzień :-( Cztery dni plażowaliśmy, w jeden dzień zrobiliśmy
            wycieczkę do Puli (amfiteatr, stare miasto), innym razem pojechaliśmy do Labina
            i Opatiji. Zabrakło nam czasu na rejs statkiem na pobliski Cres (wycieczka z
            łowieniem ryb, grillowaniem, plażowaniem od 9.00 do ok 18.00), podobno fajnie.
            • jezabelomanta Re: Hotele w Rabacu na Istrii 02.08.07, 20:11
              Dziekuje za tak szybką odpowiedź i cenne informacja. My tez jedziemy na tydzień
              własnym autem, tak więc chcemy zwiedzic Pulę, Plitvice i wyspę Brijuni,
              powałęsać się też gdzieś po okolicach. Jedziemy z pieciolatkiem i mam pytanie -
              czy w hotelu jest plac zabaw, może w okolicy jakieś atrakcje dla dzieci?
              Widziałam gdzieś kiedyś na niemieckiej stronie www taka ciuchcię jeżdżącą po
              ulicach - czy widziałaś coś takiego? Gdzie to jeździ? Jakieś knajpki godne
              polecenia, czy moze warto zakupic HB - mamy mozliwość wykupu HB (sniadan i
              obiadokolacji) za 14 Euro na dobę dorosły i 9 Euro dziecko. Czy są jakieś ładne
              muszle? Woda ciepła - jaka mieliście pogodę? Czy są na wyposażeniu naczynia?
              Będę wdzięczna za jeszcze parę słów,
              pozdrawiam,
              Izabela
              • Gość: Agnieszka Re: Hotele w Rabacu na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:27
                Tak, na terenie hotelu jest plac zabaw dla dzieci. Ciuchcia (taki traktor z
                wagonikami) jeździ na drugi koniec Rabac do hoteli: Mimosa, Hadera i Narcis, z
                hotelu Albona do przystanku jest ok 10 minut. Woda w morzu cieplutka, niestety
                muszli nie widziałam.
                Naczynia w aneksie kuchennym są (jakieś garnki, patelnie, talerze, filiżanki,
                kieliszki, jest ekspres do kawy, nie było czajnika bezprzewodowego). Z
                wyżywienia byliśmy zadowoleni, ale w ofercie TUI wyżywienie było w cenie (ok
                1200zł-tydzień za osobę, syn 6 lat nic nie płacił). W sumie wczasy tygodniowe
                dla naszej trójki kosztowały 2.400 pln (nocleg, śniadania, obiadokolacje,
                ubezpieczenie, basen). Leżaki i parasole na plaży płatne 25 Kuna/szt.
                Pogoda była super ok 29-30 stopni, dla mnie optymalnie.
                Pozdrawiam!
                Jutro jadę na 2 dni do Zakopanego :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka