Dodaj do ulubionych

Słowacja, ciekawe miejsca

IP: *.toya.net.pl 16.01.06, 23:20
Poszukuje jakiejś ciekawej lokalizacji na Słowacji, 6-8 osób dorosłych z 3
małych dzieci (2-3 lat). Interesują nas ciekawe widoki i szlaki turystyczne
na które mozna sie wybrać z małymi dziećmi, ciekawe zabytki, zamki itp.
Fajnie jakby były jakieś ciepłe źrodła w okolicy. Pozdrawiam i dziękuje za
wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: mimbla Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.nfz / *.kasa-chorych.lodz.pl 17.01.06, 13:07
      Ja byłam w Beszeniowej koło Lipt Mikul., miło, basen z bardzo ciepła zdrowotna
      wodą , odkryty we wsi, zamek w Ostrawie fantastyczny + turniej rycerski w cenie
      biletu, w okolicy piękne góry, choc szlaków mało, polecam z dziećmi jaskinie
      Demian i jeszcze jedna, jest tez blisko znany i drog aqua park Tatra...
      poszukaj na stronach Gazeta/ Turystyka, był duży tekst o ciepłych żródłach na
      Słowacji. Woda jest naprawde ciepła bardzo, mojemo 6 latkowi trudno było długo
      wytrzymać
      • Gość: deo Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.devs.futuro.pl 17.01.06, 22:35
        popieram tez tam byłem w ub roku ...
    • Gość: seba Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.pke.pl 18.01.06, 10:12
      Polecam Bojnice: kompleks basenów, mnustwo sanatoriów z leczniczymi basenami,
      jeśli pogoda nie za bardzo można wybrać się z dziećmi do ZOO, nie zapominajmy
      również o bajkowym zamku jaki jest w tejże miejscowości.
      Pozdro
      • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 18.01.06, 17:05
        a tak naprawdę to ja też poszukuję jakieś kwatery,domku,pokoju z aneksem
        kuchennnym tylko proszę o jakieś konkretne informacje a nie takie byłem tam
        fajnie jest.
        • Gość: seba Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:15
          Tylko nie piszesz gdzie? Ja zawsze załatwiam przez internet, jeszcze nigdy się nie zawiodłem, a oferta jest naprawdę bogata. Tak naprawdę to największy problem zawsze jest z wyborem odpowiedniej miejscowości na bazę, żeby było w niej co robić w czasie pogody i w czasie deszczu.
          Pozdro..
          • deoand Re: Słowacja, ciekawe miejsca 18.01.06, 18:23
            do zbynka ....

Chcesz dokładnie to masz ... Liptowski Trnavec 235 ... ok 3 km od
            Tatralandii ze 20 do Beszenowej i kilkanaście do Jasnej do Demanowskich
            jaskiń czy na Chopok ....

W Liptowskim Trnawcu są takie dwie długie uliczki willowe i w kazdym
            domu są kwatery ... ja akurat podjechałem pochodziłem i znalazłem ...
            było to pod koniec sierpnia ...

Oczywiście inne miejsca są tez pewno przyjemne ale akurat byłem
            tutaj i w Beszenowej ...
            • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 18.01.06, 18:47
              dziękuję, właśnie o takie informacje mi chodzi a już by było nawet ponad stan
              jeżeli mogłbym znać wysokość opłaty za dobę.
          • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 18.01.06, 18:51
            jak ja zawsze jeżdziłem nad morze to skąd mogę wiedzieć gdzie - miałem
            nadzieję,że ktoś mi poda gdzie był i wrócił zadowolony.
            • deoand Re: Słowacja, ciekawe miejsca 18.01.06, 19:01
              prosze bardzo 250 koron słowackich od osoby ... pokoje dwuosobowe ...

oczywiscie jak pisałem koniec lata 2005 r średnia cena była ok 250 -300
              koron od osoby .... nie nalezy przepłacać ...
            • Gość: Jusytka Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 31.03.06, 13:02
              Nigdy w górach nie byłeś? Tam o kwaterę nie jest trudno, wystarczy w sieci
              poszukać, ofert jest mnóstwo, do wyboru i koloru ...
    • aseretka Słowacja, ciekawe miejsca-do zbynka 19.01.06, 07:37
      Zajrzyj tutaj:
      www.liptovtravel.com/polish/
      W zakładce "Zakwaretowanie" mozesz znaleźć ciekawe oferty. Warto również
      zajrzec na "Last minute".
      Region Liptowa jest naprawdę piekny.
      • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca-do zbynka IP: *.plock.mm.pl 19.01.06, 09:38
        dzięki
        • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca-do zbynka IP: *.plock.mm.pl 21.01.06, 15:45
          może jeszcze jakieś wrażenia.
    • Gość: Vierka Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 21.01.06, 16:55
      zapraszam na narty i zrudla termalne.
      Jestem vlascicelka domku i oferujem wam apartament na wakacje.
      K dispozicji jest noclegi v nasom AB pensjonate v gorskej wsi Ludrová na
      Slowacji / 70 km od Chyzne v Polski /. Gory tylko 100 m od pensjonatu / slaki
      dla bezcov narciarskych/ fantasticke warunki dla narty jest tylko 5 km od nas w
      stredisku Skipark Ruzomberok , lub 20 km Jasna - Chopok, lub 25 km Parksnow
      Donovaly , blisko termalnych kapielisk Besenova / 9 km /i Aquaparku
      Tatralandia / 29 km / otwarte przez cały rok !!
      Aquapark Tatralandia – atrakcje jakich mało!
      9 termalnych basenów, z tego 6 całorocznych z leczniczą wodą mineralną (2
      kryte), o temperaturze wody od 24 - 39 °C. Liczne wodne atrakcje, między
      innymi: wodna ściana do wspinaczki, tory pływackie, masaż wodny, łóżka wodne,
      grzybek wodny, perłowa kąpiel, bicze wodne, prądy wodne, wodna huśtawka, wodna
      siatkówka i koszykówka, zjeżdżalnie dla dzieci.
      K dispozicii bude apartament pre vas 2 pokoje+lazienka+kuchnia foto na
      www.abus.szm.sk
      Cena : 300 Sk/osoba/dobe bez wyzyvenia

Wiecej info i foto na nasej web :
      www.abus.szm.sk
    • Gość: ab penzion Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 23.01.06, 09:28
      Dzien dobry,

www.abus.szm.sk

Trasa : Z Chyzne cez Trstena , Oravsky Podzamok , Dolný Kubín do Ružomberka
      prijedete po E77.Potom pojdete smerom na Liptovsky Mikulas cesta E 50 . Na
      konci Ružomberka je pumpa OMV a tu odbocite do lavej strany.Od tejto križovatky
      to je asi 4 km stale rovno Ludrová - numer domu 219.

www.abus.szm.sk
      Będę wdzięczna za szybku odpowiedź.
      • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 23.01.06, 14:53
        jestem zainteresowany wyjazdem ale od 03.07.2006 lub we wrześniu, jaka wówczas
        jest cena za proponowany apartament.
        • Gość: Vierka Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 23.01.06, 20:45
          ok,
          cena jest v late 300 Sk/osobe.
          Jestli mas interes napis email na : www.abpenzion@zoznam.sk
          Info jest na strone :
          www.abus.zoznam.sk
          • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 24.01.06, 12:42
            normalną rzeczą jest ,że za pobyt w górach latem płaci się mniej niż zimą,
            nie wiem dlaczego u ciebie ceny są takie same - może dlatego nie masz
            wszasowiszów.
            • Gość: Vierka Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 27.01.06, 17:30
              :-)
              v latew jest mozliwosc zakwaterovania dla uzgonenia.Jesli bedziete grupa min.5
              docp.osob to cena moze byt nizsia
              • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 03.02.06, 23:18
                ok.
                • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 09.02.06, 15:03
                  ok.
                  • Gość: nk Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 17.02.06, 16:47
                    nk
    • pawel.kw Re: Słowacja, ciekawe miejsca 24.02.06, 19:34
      polecam okolice Starego Smokowca. latem bylem w Novej Lesnej, kwatera i opis
      okolic (sam pisalem) na stronie www.novalesna.prv.pl

pozdr
      Pawel
      • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 25.02.06, 11:50
        ok.
        • Gość: kamil Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 04.03.06, 12:48
          tak
          • Gość: zb Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 13.03.06, 14:10
            yes
    • Gość: Opty Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:31
      limba.sk/pl/słowacja&chata=1&hotel=1&sukromie=1&kupele=1?limbask=3f54ad22d6611c18a4eb9564903899d3
    • Gość: ab penzion Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 16.03.06, 15:01
      Dzien dobry,
      Termin dla was este wolny.

www.abus.szm.sk
      Cena : 300 Sk/osoba/dobe bez wyzyvenia dzieci do 10lat znizka 50%

www.abus.szm.sk

• Gość: Vierka Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: 213.215.81.* 17.03.06, 17:30
      Oferujem wam noclegi blisko slakow turistycznych,rowerowych i zrudel termalnych.
      www.abus.szm.sk

Trasa : Z Chyzne cez Trstena , Oravsky Podzamok , Dolný Kubín do Ružomberka
      prijedete po E77.Potom pojdete smerom na Liptovsky Mikulas cesta E 50 . Na
      konci Ružomberka je pumpa OMV a tu odbocite do pravej strany.Od tejto
      križovatky to je asi 4 km stale rovno Ludrová - numer domu 219.

www.abus.szm.sk
    • monw Re: Słowacja, ciekawe miejsca, noclegi 200/osobę 30.03.06, 10:43
      Polecam Słowację na długi weekend majowy i pensjonat EVA.
      Zrobiłam stronę www aby lepiej ukazać to co można tam robić, zwiedzać, jeść
      POLECAM :-)
      www.slovenskyraj-hrabusice.webpark.pl/
      Jeśli ktoś chce rezerwować to proszę kontaktować się ze mną na adres
      monw@gazeta.pl
      Jeśli chodzi o rezerwację to się obejdzie bez wysyłania pieniędzy na Słowację.
    • lasalle Re: Słowacja, ciekawe miejsca 31.03.06, 11:04
      Polecam Hrabusice. Świetne miejsce wypadowe. Praktycznie w Słowackim Raju. 15
      minut spacerkiem i jesteś w miejscu, skąd wychodzą wszystkie najpiękniejsze
      szlaki: na Klasztorisko, Suchą Belę i Przełom Hornadu. Rzut beretem od Hrabusic
      są gorące źródła we Vrbowie, zakupy można zrobić w hipermarketach w pobliskim
      Popradzie lub Spiskiej Novej Wsi. Na narty polecam Lopusną Dolinę, gdzie są
      stoki o wszystkich stopniach trudności. Wyszalałem się tam z żoną w tym roku i
      na pewno jeszcze wrócimy. :-)
      Ktoś tu wyżej pisał o penzionie Eva i faktycznie warto tam przenocować. Budynek
      nowiutki, a szefowa nieba by przychyliła. Przesympatyczna, wesoła babka. Nocleg
      200-250 koron, normalnie jaja za takie warunki. Widać, że im zależy na gościach
      i żeby rozkręcić biznes. Polecam!
      • wieeewiora Re: Słowacja, ciekawe miejsca 31.03.06, 20:57
        Witam, proszę napisz więcej na temat gorących źródeł w Vrbowie - jakie to
        baseny,ile ich jest, czy są duże, ile kosztuje wstęp - chciałabym pojechać w
        te okolice na długi weekend. Pozdrawiam
        • bah77 Re: Słowacja, ciekawe miejsca... 31.03.06, 22:04
          Vrbov:

www.salmotherm.sk/polsky/cennik.htm

www.slovenskyraj.sk/vylety/vrbov/pl.html

bah77

P.S.: Nie zostawiaj nic w aucie na parkingu.
          • wieeewiora Re: Słowacja, ciekawe miejsca... do bah77 02.04.06, 19:11
            Serdeczne dzięki !
        • monw Re: Słowacja, ciekawe miejsca 03.04.06, 16:04
          Witam,

proszę przesłac adres email to przeslę zdjęcia z Vrbowa.

Pozdrawiam
          Monika
    • Gość: anna Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:30
      Na Słowacji byłam wielokrotnie.Polecam pensjonat w LIPTOWSKIM
      Mikulaszu .www.privatfortuna.sk Odpowiem na pytania dotyczące ciekawych miejsc
      w okolicy.
      • Gość: zbynek Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.plock.mm.pl 08.04.06, 10:22
        ok.
      • Gość: klata Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:18
        Właśnie zarezerwowalam w privatfortuna noclegi, bede wdzięczna za więcej
        informacji na jego temat, jacy są właściciele, jakie maja jedzenie, czy w
        okolicy jest dużo atrakcji , czy można zjesc dobrze w poblizu pensjonatu.
    • monw Re: Słowacja, ciekawe miejsca 16.06.06, 14:36
      To co warto zobaczyc zebrałam na stronie:
      www.slowackiraj.host.sk/warto.html
      Chętnie służę pomocą w zakresie SŁOWACJI :-)
    • Gość: Abpenzion Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.profinet.sk 13.06.07, 14:40
      Dzien dobry,
      Slowacji / 70 km od Chyzne v Polski /. Gory tylko 100 m od pensjonatu /
      blisko termalnych kapielisk Besenova i Aquaparku Tatralandia / otwarte przez
      cały rok !!
      Aquapark Tatralandia - atrakcje jakich mało!
      innymi: wodna ściana do wspinaczki, tory pływackie, masaż wodny, łóżka
      wodne, grzybek wodny, perłowa kąpiel, bicze wodne, prądy wodne, wodna
      huśtawka, wodna siatkówka i koszykówka, zjeżdżalnie dla dzieci.

K dispozicii jest 2 apartamenty 4 pokoje + 2 lazienky + 2 kuchnie,parking
      plac,możliwość grilowania.
      foto na www.abus.szm.sk

Abpenzion
      Viera Kajuchova
      Ludrova 219
      +421 903 97 35 23
      abpenzion@zoznam.sk
    • Gość: j Re: Słowacja, ciekawe miejsca IP: *.c241.petrotel.pl 15.06.07, 19:15
      z
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka