Gość: Madzia IP: 213.17.227.* 09.05.07, 13:46 Wróciłam z Riwiery Makarskiej dwa dni temu (07.05) - macie jakieś pytania? Postaram sie odpowiedzieć w miare moich możliwości. Zostawiłam trochę rachunków to i ceny moge podać jak ktoś zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.unused.derbynet.waw.pl 09.05.07, 15:11 Witam? Po pierwsze czy warto było? Gdzie mieszkałaś i za ile? Czy masz może jakieś namiary na prywatną kwaterę? Jaki środek transportu wybrałaś? Zastanawiam sie ile trzeba kasy na dwutygodniowy pobyt dwóch osób w Chorwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.05.07, 01:43 Witam. mam pare pytań 1.Czy korzystałaś tam z wycieczek z lokalnych biur...i za ile?. 2.Czy sa tam jakies większe markety?. 3. Jakie są ceny np. piwa, rakij, wody mineralnej?.4.Jak z wymianą pieniedzy.....można łatwo wymienić i czy prawdą jest że można wymienić też nasze złotówki?....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
principessa11 Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania 10.05.07, 10:41 A ja mam pytanie odnośnie opłat za autostrady w tym roku. Ile kosztuje znaczek na Czchy, ile na Austrię i ile opłaty za autostradę w Chrwacji do Makarskiej (Splitu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: 213.17.227.* 10.05.07, 10:58 Ile kosztuje na CZechy - nie wiem, bo nie jeżdże przez Czechy - to możesz sprawdzić na stronie PZM-otu. Tam sa wszystkie winiety. Ceny - w zalezności na ile jedziesz i na ile potrzebujesz. My np. musielismy kupic miesięczną na Słowację i dwie 10-cio dniowe na Austrie, bo nam zabrakło dnia. W SŁowenii autostrada kosztuje 0,75 EUR. W Chorwacji jak się jedzie od strony Mariboru to: - pierwszy odcinek do Zagrzebia kosztuje 16 HRK - od Zagrzebia do Splitu kosztuje w okolicy 157 HRK - ja wcześniej zjechałam na Trogir, więc zapłaciliśmy tylko 146 HRK. Od czerwca ma być podobno oddany kolejny kawałek autostrady, więc nie wiem dokładnie gdzie i o ile bedzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: odpowiedź dla mata IP: 213.17.227.* 10.05.07, 10:53 1. Nie - ale tam gdzie byłam (Villa Djenka) jest agencja i przez nie byłam na fishpicnicu. Mają również inne propozycje - zobacz na ich stronie 2. W Makarskiej jest sporo marketów (Studenac, Konzum, Tonny), największy Konzum jest przy Jadrance, jak sie omija Makarską, zaraz za skrętem na Vrgorac - nie trudno go zobaczyć. 4. Z wymiana kasy nie ma sprawy, mozna wymieniać również złotówki, ale nie we wszystkich ichniejszych kantorach. W Makarskiej jest kantor zaraz przy Cafe Romana - i tam bez problemu złotówki przyjmują. Ale opłacalne jest również wyjmowanie bezpośrednio z bankomatu (Kuny w Polsce kupilismy za 0,71, a po wyjeciu z bankomatu wyszło że policzyli po 0,52). Karty kredytowe również przyjmowane. odnosnie punktu 3 - wieczorkiem ci podam, bo rachunki mam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: ceny dla mata IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 19:50 podaję ceny: - chleb tostowy 3,49 HRK - piwo Ożujsko 0,5 w puszce 7,49 HRK (Karlovacko bardzo trudno znaleźć) - jogurty Jogobella 3,39 HRK - chleb biały 5,40 HRK - wino Prosek 39,99 HRK - wino Faust 27,99 HRK nic więcej nie kupowalismy (nie licze paluszków, chipsów i ciasteczek) - benzyna 95 8,00 HRK - kawa biała ok. 8,00 HRK - kawa z mlekiem ok. 8,00 HRK ale to w zalezności gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: 213.17.227.* 10.05.07, 10:42 Warto - uwielbiam riwiere Makarską, to nie był pierwszy ani ostatni wyjazd w tamte okolicy. Mieszkałam na kwaterze prywatnej, około 20 km od Makarskiej, Zivogosce Blato Ponieważ jeszcze nie sezon ceny kształtowały się w okolicach 8 EUR za osobe. Moge podac stronkę - polecam: www.makarska-riwiera.pl/ Byliśmy samochodem - tylko taki środek wchodzi w rachube, bo my jeździmy zawsze z psem. Ale było nas 4 kierowców, wiec podczas drogi się zmienialismy. Odnosnie kasy - w zależności na co sie nastawiasz i jak jedziesz. Jezeli jedziesz samochodem to mozesz troche jedzenia ze soba zabrac, ale proponuje próbowac róznych potraw w restauracjach. Średnio za dwie osoby za obiad (jedno danie + cola) płaciliśmy około 140 HRK i bylismy najedzeni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:46 Wszystko ok!!! Ale jadąc w sezonie myślę, że ceny znacznie wzrosną. Znajomy był w maju w Zagrzebiu, a potem w lipcu na rivierze makarskiej- ceny go zszokowały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: 193.164.157.* 11.05.07, 07:58 witam A jakie ma być zaskoczenie co do cen w sezonie????? jak jadę nad Bałtyk w sezonie też mnie ceny szokują, więc jadę poza sezonem i jest ok, a nawet taniej. I nie ma tylu turystów........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.07, 10:35 Madzia...wielkie dzięki za dotychczasowe odpowiedzi..,mam nadzieję że w centrum też są jakies większe markety bo my jedziemy z biura autokarem...pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 19:39 Tak, są. Nawet jeden jest zaraz obok Cafe Romana, zaraz obok kantoru. Jest tez Studenac blisko promenady. Nie bedziecie mieli żadnego problemu z zakupami. Życze wam miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 19:53 Podejrzewam że nawet w sezonie ceny różnią się miedzy sobą - Zagrzeb a wybrzeże Zawsze jest drożej nad morzem, no a w sezonie pewnie też Tylko nie wiem za bardzo co może zdrożeć (oprócz kwater)? Na pewno na wyspach jest drożej niż na ladzie. Np. w Korculi zapłaciliśmy o wiele więcej za obiad niz np. w Dubrovniku (sama cola kosztowała 18,00 HRK, gdzie normalnie jest w okolicy 12,00 HRK). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.07, 21:37 Madzia znów muszę Ci bardzo serdecznie podziękować...DZIĘKI za pomoc.!...i dzięki za życzenia.!...powiedz mi jeszcze czy ta Cafe Romana to w centrum Makarskiej jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUCIO Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: *.ambra.com.pl 12.05.07, 19:32 Ale przynudzacie. Niedobrze się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witkoim Re: odpowiedź dla Agnieszki IP: 193.164.157.* 14.05.07, 14:42 Cafe Romana jest w centrum, przy promenadzie....... jak zjeżdzasz na promenadę jakieś 100-150metrów od świateł. oooooo.... jest prawie naprzeciwko odprawy na prom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.ambra.com.pl 12.05.07, 19:34 Ale afera - wróciła z Cro. Przynudzacie ,ze niedobrze się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.chello.pl 13.05.07, 16:37 A to dopiero dobry początek. Za miesiąc co drugi temat na tym forum będzie tak wyglądał: "wróciłam, pytajcie". Zawsze się zastanawiam co przyświeca autorom tych wątków. Chyba chodzi o te przysłowiowe pięć minut sławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliwy jak komuś się nie podoba to niech nie czyta wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:45 jak komuś przeszkadza wątek typu "wróciłam-pytajcie" to niech nie czyta, a nie wchodzicie i obrażacie innych. Osobiście uważam, że takie wątki są przydatne i dużo można sie dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: jak komuś się nie podoba to niech nie czyta w IP: *.crowley.pl 14.05.07, 08:55 popieram ! tytuł wątku jest przecież widoczny ! po co wchodzicie do tego formum ! proponuję Wam randka.pl tam znajdziecie dla siebie więcej wrażeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: jak komuś się nie podoba to niech nie czyta w IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.05.07, 12:44 Madzia mam nadzieje że nie przejmujesz sie głupawymi wpisami co niektórych....i dalej będziesz udzielała odpowiedzi?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Pablo Re: jak komuś się nie podoba to niech nie czyta w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:35 Madzia pamiętasz może kurs Euro/USD - ile kun dostaniemy za 100 euro/USD? Jadę za dwa tygodnie i chciałbym +/- znać kurs choć zastanawiam się czy nie lepiej wypłacać w bankomatach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: jak komuś się nie podoba to niech nie czyta w IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.07, 23:01 Madzia, a jak wrazenia? Napisz jaka jest ta Chorwacja? Czy ty tam naprawde bylas? Jak tam jest? No napisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi30 Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:46 Madziu wiesz może jak stoi euro w stosunku do kuny w kantorach w chorwaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.221.38.84.otvk.pl 13.06.07, 00:07 Poziom co niektórych wypowiadających się sięga dna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witzbold Re: Wróciłam z Riwiery Makarskiej - jakie pytania IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.07, 00:28 Ale sie usmialem z tych waszych postow :) A ja jade za trzy dni do Chorwacji i potem mozecie sie o wszystko pytac. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś