Dodaj do ulubionych

jak dojechać na Istrię ?

IP: *.rgsa.pl 17.06.03, 13:55
Będę jechała przez przejście graniczne w Chałupkach lub Cieszynie na Istrię...
Którędy radzicie jechać? Jak to mniej więcej daleko ?
Czy po drodze są płatne autostrady (lepiej żeby nie)?
Z góry dziękuję za rady.
Anna
Obserwuj wątek
    • Gość: niti Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.06.03, 00:58
      ja jechałem przez Cieszyn. przejeżdżasz przez kawałek Czech i wjeżdżasz na
      Słowację. potem kieruj się na Wiedeń. następnie autostradą na Graz. dalej
      odbijasz na Lublianę i wjeżdżasz do Chorwacji. potem kieruj się już do wybranej
      miejscowości. według mnie od Cieszyna jest około 1000km. (raczej mniej niż
      więcej).
    • Gość: niti Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.06.03, 01:01
      zapomniałem: płatne drogi są w Czechach i w Austrii. musisz wykupić na granicy
      winietę na odpowiednio długi czas.
      • Gość: pepo Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 06:15
        W tym wariancie który proponujesz taką na Słowacji trzeba będzie wykupić
        winietkę
        P.
    • Gość: kk Re: jak dojechać na Istrię ? IP: proxy:* / 172.27.18.* 18.06.03, 12:53
      Moja trasa: Cadca-Zilina-Bratysłwa-Rajka (granica węgierska)-Szombathaly-Redics
      (gr. H-SLO)-Cakowec gr. SLO-HR) i dalej na Zagrzeb i Rijeke

pzdr
    • Gość: *** Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 15:03
      Z Cieszyna jedziesz przez Czechy (Olomuniec, Brno) i kierujesz sie w strone
      Austrii (Wieden, Gratz, przejscie w Klagenfurt), dalej Slowenia (Maribor,
      Lublana, przejscie w Rupie), no i jestes juz w Chorwacji.

Co do oplat drogowych, to na Czechy i Austrie potrzebujesz winietki, w Slowenii
      i Chorwacji sa odcinki platnych autostrad.

Milej drogi i wypoczynku
      • Gość: awe26 Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.rgsa.pl 20.06.03, 09:10
        Dzięki za rady.
        Jeśli zaś idzie o koszty to ile (orientacyjnie) kosztują winietki na Czechy i
        Austrie, a ile trzeba przeznaczyć na autostrady w Chorwacji i Słowenii?

Z góry dzięki za informacje
        Anna
        • Gość: *** Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 16:27
          Ceny winietek:
          Czechy
          10-dniowa - 22,99 PLN
          miesieczna - 37,49 PLN

Austria
          10-dniowa - 39,49 PLN

Co do cen przejazdow w Slowenii - powinnas sie zmiescic w 15 EUR. Najlepiej
          miec drobne, bo wydaja w ich walucie- Tolarach - i potem nie ma co z tym zrobic!
          • Gość: awe26 Re: jak dojechać na Istrię ? IP: *.rgsa.pl 25.06.03, 12:29
            dziękuję
            wlaśnie o te informacje mi chodziło
            ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka