Gość: Dorja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wella Re: Słowenia - gdzie jechać ? IP: 195.205.141.* 03.08.07, 08:56 ponawiam pytanie, czy ktoś może poleić miejsca w słowenii warte zobaczenia?, gdzie są tanie kwatery i piękne plaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Słowenia - gdzie jechać ? IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.07, 22:33 Zajrzyj do Izoli, ładna plaża, darmowy parking, kwater prywatnych dużo i różne ceny. Albo zakotywicz w Koprze( Copodistria)np. Na Vegowej 5 u starszego pana Naraglawa Stanisława, ale tam jest tylko miejska plaża, płatna i nic ciekawego. Możesz się zdecydować na dojazdy codziennie na plażę 5 km. do Izoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszul.slo Re: Słowenia - gdzie jechać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 04:10 Polecam jezioro Bohinj (i okolicy). Rewelacja! Morze mamy kiepskie, niestety. Ponoć mamy bardzo fajne góry (sama gór nie lubię). Lublana też jest fajna. Ale chyba nie na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek Re: Słowenia - gdzie jechać ? IP: *.enterpol.pl 06.08.07, 07:08 Słowenia to kraj na 2-3 dni zwiedzania,ceny jak w Hiszpanii a warunki...nieporównywalne,byłem w okolicach Bled i w Izoli ,morze brudne,straszny tłok,Chorwackie wybrzeże o nieb lepsze i tańsze bo jeszcze bez Euro.Góry piękne,jezioro Bohinj,Bled,Lubljana...byłem,zobaczyłem i na wakacje w lecie pojadę gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Słowenia - gdzie jechać ? 06.08.07, 09:31 > ponawiam pytanie, czy ktoś może poleić miejsca w słowenii warte zobaczenia? W Słowenii w lecie polecam szczególnie Cuda Natury: - Triglav [2.863m] - symbol SLO; - Bled i okolice: Blejski Vintgar, jezioro z wysepką, zamek; - Jezioro Bohinj i okolice; - Dolina zielonej Soćy od przełęczy Vrśić; - Karawanki z malowniczą Logarską Doliną; - Jaskinie: słynna, ogromna Postojna z rzeką Pivką, kolejką, "ludzką rybą" i zamkiem w skale niedaleko; śliczna Śkocjanska Jama; - Saliny w Sećovlje na granicy z HR. A także: - Pięknie położony, zabytkowy Piran z żurnalowym, śnieżnobiałym "bobby" na rogatce; - Skocznię w Planicy, kasyna w Gorycji itd. > gdzie sa piękne plaże... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=3660498&a=3710591 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś