Gość: kama IP: 195.136.193.* 09.08.08, 12:48 Czy był ktoś w Mostarze. Proszę o wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: Hercegowina-Mostar IP: *.streamcn.pl 09.08.08, 14:56 Bylam przed laty ,warto zwiedzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Hercegowina-Mostar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:02 www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10592&start=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olesz Re: Hercegowina-Mostar IP: *.silesialan.pl 09.08.08, 19:24 Byłem w Mostarze tydzień temu . Starówka urocza po obu stronach słynnego mostu . Warto zobaczyć.Poza tym dużo jeszcze "pamiątek " z czasów wojny, które jednak są sukcesywnie odbudowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Hercegowina-Mostar IP: 80.48.137.* 11.08.08, 23:54 ja również byłam w Mostarze na początku sierpnia. Jest to bardzo miła odmiana od plaż w Chorwacji, nie ma morza a miasteczko jest usytuowane w górach. Starówka bardzo urocza, miło zjeść obiad w tak klimatycznym miejscu, popatrzeć na ten historyczny most. Wszystkich namawiam do zwiedzenia tej miejscowości, polecam również 7 km dalej Błagaj, gdzie jest wbudowany w skałę klasztor muzułmanów, też bardzo urokliwe miejsce. Niestety nie dojechaliśmy do Sarajewa gdyż tego dnia jechaliśmy z Dubrovnika do Mostaru a później wróciliśmy do Chorwacji by dojechać na wyspę Pag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Hercegowina-Mostar IP: 212.180.179.* 12.08.08, 10:12 Nie pytaj nawet, jedź, żaden opis tego nie odda, polecam trasę wzdłuż Neretwy, a nie słuchaj jak będą mówić, żeby po trasie wstąpić do Madjugore, nie warto, przereklamowane! W samym Mostarze tanioszka, obiad na 3 os max 30euro, i to w sercu starówki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arctos Re: Hercegowina-Mostar IP: *.tktelekom.pl 12.08.08, 11:51 Naprawdę warto, starówka super, most odbudowany, obiad w sercu starówki - 5 euro od osoby(baranina, placki, frytki)+ 1 euro litr wody gazowanej, mozliwość zwiedzenia meczetu (1 euro od osoby), droga z Medjugorie do Mostaru zapierajaca dech w piersiach (urwiska - nie widać dna, w miejscach prędkość 20 km/h). Droga powrotna korytem Neretwy. Paliwo bardzo tanie. Uwaga na patrole policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś