sofia41 05.08.09, 22:21 przejechac te 10 km przez Bosnie czy trzeba brac prom zeby to ominac ? maps.gogle pokazuje mi, ze trzeba ominac i brac prom, jak jest w rzeczywistosci ? dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karambaaa Re: czy jadac do Dubrwnika mozna 05.08.09, 22:26 Potwierdzam - nie da się ominąć, chyba że promem Odpowiedz Link Zgłoś
karambaaa Re: czy jadac do Dubrwnika mozna 05.08.09, 22:36 tylko po co omijać? Śmiało jedź przez Bośnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir a czemu chcesz ominąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:38 Przejazd przez Bosnię to żaden problem. Kawałek przez Neum jedzie się tranzytem. Ustawiasz się na przejściu na pasie z napisem Transit (lewy) i tylko machasz paszportem lub dowodem, nikt nic nie sprawdza. Podobnie przy wyjeździe. Z resztą obecnie do Bośni wjeżdża się na dowód. Jedyna rzecz którą trzeba mieć ekstra na zwiedzanie Bośni to zielona karta dla samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weldon Re: czy jadac do Dubrwnika mozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 08:14 Cyt.: >>Nie można wytyczyć kierunku pomiędzy warszawa a sarajewo<< To tak a propos mapy.google.pl. Wg nich Bośnia i Hercegowina nie istnieje - lej po bombie atomowej. Na przyszłość polecam te_mapki pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol zielona karta IP: 194.42.116.* 06.08.09, 11:39 przekaraczaliśmy granicę BiH kilka razy i za każdym razem sprawdzali nam zieloną kartę, więc warto ją mieć, baaaa nawet na granicy Hr/Mn poprosili o pokazanie zielonej karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: zielona karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:08 od dziesieciu lat jezdze przez BiH (Neum) jadac na poludnie Dalmacji, na przejsciach granicznych przy tym 10-cio km odcinku ani razu nie sprawdzali mi paszportu, jak wracalam tydzien temu nawet sie nie zatrzymalam tylko przejechalam jakby nigdy nic i mnie nikt jakos nie gonil (co prawda mam na dachu auta deske windsurfingowa wiec widac ze jestem turystka), natomiast jak sie wjezdza do BiH w jakimkolwiek innym miejscu, sprawdzaja paszporty i trzeba pokazac zielona karte, ale przez Neum mozna smialo jechac i polecam zatankowac tam na stacji przy wylocie z miasteczka bo jest tam najtansza benzyna na calej trasie Pol-Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
sofia41 Re: zielona karta 06.08.09, 15:48 serdecznie dziekuje, to mi ulzylo bo prom to zawsze wydluzenie jazdy plus ekstra koszt, bede pamietala o tej stacji benzynowej bo choc nie odwracam euro dwa razy zanim wydam to warto jednak orientowac sie w cenach paliwa na trasie, jeszcze raz dzieki dla wszytkich Odpowiedz Link Zgłoś