nigras 09.09.04, 08:09 Mysle, ze rozkrecenia sie watku przyczynil by sie dostep do sieci. Chcialbym zapytac jak macie podlaczony internet na swoich osiedlach? Jakie sa mozliwosci? Piotrek, os. Zakatek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszactwo Re: Internet w Jozefoslawiu 14.09.04, 08:57 Ja mam Neostrade, mieszkam w okolicach Ksieżycowej, Mlecznej Drogi. Dlugo mielismt telefon stacjonarny droga radiowa, ale mozna bylo zmienic na szczescie na normalna linie. Neostrada sprawuje sie bez zarzutow. Odpowiedz Link
gazik300 Re: Internet w Jozefoslawiu 14.09.04, 10:22 Co to Net24? Jak to dziala i kto zaklada. Odpowiedz Link
pssotnik Re: Internet w Jozefoslawiu 06.10.04, 13:11 czołem, ja mam sztywne łącze Netii tz. net24 a mieszkam na osiedlu Julianów tz. ENP ... Póki co sprawuje się całkiem dobrze. Odpowiedz Link
marcello1975 Re: Internet w Jozefoslawiu 06.10.04, 13:26 Ja miałem 2 awarie po stronie Netii - usunięte w ciągu 2-3 godzin. Czy u Ciebie Net24 też ma trochę mniejsza szybkość niż podawana? Odpowiedz Link
pssotnik Re: Internet w Jozefoslawiu 07.10.04, 22:58 ja mierzyłem na www.numion.com i waha się pomiedzy 300-600 kbps ... Odpowiedz Link
martinez28 Re: Internet w Jozefoslawiu 08.10.04, 09:37 właśnie się wprowadziłem i też zakładam net24 z Netii, ale ten słabszy za 55 zeta (128) Odpowiedz Link
marcello1975 Re: Internet w Jozefoslawiu 08.10.04, 09:44 Ja mam właśnie tą opcje, chyba do końca października jest w promocji 640 w cenie 128, a więc niedługo dobre się skończy... Ale przynajmniej w Net24 nie wywala z sieci tak jak w Neostradzie :-) Odpowiedz Link
aania79 Re: Internet w Jozefoslawiu 16.10.04, 20:40 Ja mam UPC na Willanowa Julianowska za 145 zl w promocji z kablowka lacze 718Mb.Wszystkie prog poza canal+ i HBO. Odpowiedz Link
aalf Re: Internet w Jozefoslawiu 12.11.04, 01:32 Rozmawialem ze swoim starym dostawca netu /z ktorego bylem bardzo zadowolony/ i maja w 1 -2 kwartale 2005 wybudowac tu i w Piasecznie BTS-a z netem radiem. Mają łącza symetryczne od 128k z publicznymi stałymi IP i w cenach od 10 zł/mc. W starym miejcu zamieszkania nie mialem wachan predkosci i w sumie nie pamietam jakis awarii.. net po prostu byl. Wiec bedzie /jak dobrze pojdzie/ fajna konkurencja do wyboru pomiedzy Netia, tpsa a innymi. Odpowiedz Link
nigras Alternatywa dla T. N. U.? 18.11.04, 08:03 Nas zarowno tepsa jak i netia jak i upc krotko mowiac olali, mimo, ze naokolo w osiedlach sa. I skorzystamy prawdopodobnie z uslug firmy ktora dostarcza siec radiowo. Na razie rozmawiamy z Konstancin.Net i Robbo.pl. Czy ktos ma doswiadczenia z tymi firmami? Chetnie sie dowiem jak z ktoras z nich uklada sie wspolpraca. A moze zna ktos jeszcze jakies firmy, z ktorymi warto pogadac? pozdrawiam, piotrek, os. Zakatek Odpowiedz Link
aalf Re: Alternatywa dla T. N. U.? 18.11.04, 22:20 pogadam ze swoim dawnym dostawca plusem ich laczy /oprocz tego ze dzialaja ;)/ sa publiczne stale IP i brak limitow w ilosci kompow w danym lokalu. Odpowiedz Link
nigras Re: Alternatywa dla T. N. U.? 19.11.04, 17:26 Jakbys mial jakies informacje to bardzo chetnie, publiczne ip i rozna ilosc kompow sa duza zaleta. Wymienieni operatorzy kaza sobie za to placic, robbo szczegolnie duzo. pozdrawiam piotrek, os. Zakatek Odpowiedz Link
aalf Re: Internet w Jozefoslawiu 20.11.04, 12:21 pytanie - ilu chetnych i na jakie łącza /przepustowosc/ oraz lokalizacja wiec proponuje zainteresowani nich sla na moja poczte /po wycieciu nospam./ listy z tytulem NET a w nim: ulica, nr budynku, osiedle, przepustowosc lacza /laczona z innymi=tansza czy gwarantowana do bramy=drozsza/, kontakt zwrotny, oraz forma umowy /12mcy stala lub inna forma/. Poniewaz koszt dane stacji jest silnie uzalezniony od ilosci chetnych oraz przepustowosci dopuszczalna jest negocjacja cen wiec od razu mozna podac ze np za lacze 128k moge zaplacic x zł. Mozliwa jest tez forma netu osielowego gdzie Operator bedzie tylko posrednikiem pomiedzy uzytkownikami i dostawca laczy /stacji bazowej/ a grupa uzytkownikow wybiera lokalnego admina ktory instaluje stacje klienckie i dba o siec /co to daje - tansze lacza, pule IP/ na bazie umowy z operatorem. a moze ktos ma inne propozycje? Odpowiedz Link
profibus Re: Internet w Jozefoslawiu 04.12.04, 01:41 Osiedle przy ul.Kwadratowej ma swoją własną sieć - działa szybko i niezawodnie gwarantowane 128k realnie jest 6-8 razy szybciej. Z tego co wiem to istnieje możliwość przyłączenia się drogą radiową, bo do sieci przyłączone są osoby z ul.Saturna i XXI-wieku. Może warto sie dowiedzieć jeśli mieszkacie niedaleko. Odpowiedz Link
szary22 NET 11.03.05, 13:13 Cytrusowa /boczna od wilanowskiej/ 128 lub 256k forma umowy dowolna ~60-80 PLN Odpowiedz Link
krzysta Firma NSTI ? 14.04.05, 00:00 Witam Czy ktoś coś wie na temat firmy NSTI (www.nsti.com.pl)? Podobno instalują net radiowo w Józefosławiu. Może ktos korzysta z ich usług i może podzielić się wiedzą jak to działa? Pozdrawiam yogi Odpowiedz Link