kasiek05 07.07.05, 22:41 jeśli ktoś zna firmę admin zajmującą się administrowaniem osiedli to proszę o podzielenie się ze mną swoimi opiniami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggarnek Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 20.07.05, 11:55 ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZATRUDNIENIE DO ADMINSTROWANIA OSIEDLEM "Admin s.c. Mieszkam na Kwadrtowej w Józefosławiu gdzie administuje ta firma. Wybrane cechy: arogancja, zwykłe chamstwo, niedotrzymywanie deklaracji (jeśli będą deklarować dużą skuteczność w windykacji zaległości to jest to czyste kłamstwo). Admin pracował na osiedlu "Nad strumykiem" mieszkańcy już mu tam podziekowali za współpracę. Jeśli ktoś chce się poczuć jak mieszkaniec bloku z serialu "Alternatywy 4" powinien zatrudnić ta firmę Pozdrawiam Odpowiedz Link
rsa127 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 05.08.05, 07:44 Ja natomiast jestem całkiem zadowolony. Przez pewien czas osiedlem zarządzała firma Larix. Nie potrafili wywiązać się ze swoich obowiązkowych. Z Adminem nasze osiedle współpracuje już 2 lata. Pewnie można wskazać obszary do poprawy, ale generalnie dbają o osiedle i wywiązują się z obowiązków z umowy. Może tylko mógłbym polecić pewien nadzór - pańskie oko konia tuczy. Odpowiedz Link
ggarnek Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 05.08.05, 11:10 Przed Adminem na osiedlu Kwadrat pracował Larix, ale ponieważ zajmowali się tylko księgowośćią szukaliśmy innej firmy. Niestety zbyt szybko zatrudniliśmy Admina. Potwierdzam moją poprzednią wypowiedź. SZCZERZE ODRADZAM KONTAKTÓW Z FIRMĄ "Admin" s.c. Ostatni przykład: nie są wstanie wpłynąć na 2 mieszkańców wspólnoty by rozebrali płot przy swoich mieszkaniach (wygląda to okroponie nie było knsultowane z zarządem wspólnoty) szczegóły forum.kwadratowa.waw.pl/index.phpPozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link
ggarnek Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 05.08.05, 11:14 link na forum osiedla zarządzanego przez Admin s.c. forum.kwadratowa.waw.pl/index.php Odpowiedz Link
jan.42 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 06.08.05, 00:34 Ja sobie sam sprzatam swoj dom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alter50 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 20.08.05, 20:40 Mieszkam na osiedlu zarządzanym przez Admin,od wielu lat.Nie mam żadnych zastrzeżeń,wręcz przeciwnie,wszystko funkcjonuje bardzo dobrze.Miałem swojego czasu coś niecoś do czynienia z lokatorami Kwadratowej.........specyficzni ludzie,dlatego tych opini nie brałbym pod uwagę. Odpowiedz Link
mazik30 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 23.08.05, 22:12 Ja jestem mieszkańcem Kwadratowej i też uważam, że przynajmniej część mieszkańców naszego osiedla jest dziwna. Ale jeśli chodzi o Admina to nie byłbym aż tak entuzjastyczny w swoich ocenach. Osiedle jakoś funkcjonuje lecz zimą było prawie nie odsnieżane a wszelkie interwenje u administratora często kończą się małą awanturą. Trzeba uważać z człowiekiem bo trochę nerwowy jest. Przypomina czasami Anioła z Alternatyw :) pzdr Odpowiedz Link
alter50 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 27.08.05, 23:13 To fakt,czasem nerwowy,ale osiedle moje jest świetnie zarządzane,co nie znaczy ,że nie należy domagać sie tego do czego sie zobowiązali i patrzyć na ręce,żeby nie czuli sie zbyt pewnie................ Odpowiedz Link
hania1955 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 06.06.06, 18:47 Na co uważać z Adminem: 1. Nie rozliczają się 2. Nie przedstawiają faktur za usługi świadczone przez podwykonawców 3. Jeżeli już mówią, że się rozliczają, to przedstawiają wydruk z excela, bez żadnych dokumentów 4. Działają bez umocowania - nie posiadają upoważnienia ze strony wszystkich właścicieli posesji, co jest wymagane przepisami kodeksu cywilnego (tam, gdzie nie ma wspólnoty, a jest współwłasność) 5. Na zebraniach "uzupełniają" liczbę głosujących obecnych posiadanymi jakoby upoważnieniami, których nikomu nie okazują 6. Na zebrania sprowadzają klakierów, przedstawiających się jako mieszkańcy, ale nie podających adresu zamieszkania - najprawdopodobniej są to osoby z zewnątrz, sprowadzone do "uzupełnienia stanu" 7. Zawyżone kilkakrotnie koszty usług świadczonych przez podwykonawców 8. Wprowadzanie do budżetu kilku rezerw - rozbitych na osobne pozycje, których NIGDY nie rozliczają 9. Zwykłe chamstwo 10. Jak już się wpiją, to bardzo ciężko pozbyć się ich. 11. Właśnie przegrali sprawę sądową o zasadność ponoszonych kosztów 12. Alter50 to ktoś albo należący do Admin, albo blisko z nimi związany Odpowiedz Link
alter50 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 08.06.06, 22:15 a hania nasza kochana to jeden ze świrów,który zawsze znajdzie sie na każdym osiedlu,szczególnie tak dużym,ale jeden świr wiosny nie czyni, a na osiedlu mieszka co najmniej sześćset osób,wszyscy płacą ,a hania żyje na ich koszt,a wydawałoby się,że tak przyzwoita ,na pierwszy oczywiście rzut oka,bo następne rzuty już nie są takie jednoznaczne,chociaż ..............Lepper też jest tylko jeden............................................ Odpowiedz Link
lorenz77 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 25.06.06, 21:38 hania 1955 to stare i głupie pudło, od której sąsiedzi stronią bo nie tylko cychnie jej z gęby ale jej durnota może wzorcowa i wykorzystywana do celów naukowych Odpowiedz Link
mahony2109 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 09.07.06, 18:28 Heh, ale krucjatę kobieta zaczęła. I jakie bezpodstawne zarzuty. Admin s.c. zarządza wieloma osiedlami nie tylko w Józefosławiu - np: blokiem na Kabatach w którym kupiłem mieszkanie i jakoś żadnej z tych rzeczy tam nie robia. Odpowiedz Link
anwas2 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 07.06.06, 09:53 Proponuję zapytać firmę Admin o osiedle Dzikiej Róży (Józefosław). Szczególnie o tragedie jakie się tam wydarzyły i jak to było z przeglądami wentylacji, kominów i piecy gazowych. Jeszcze nie tak dawno byłam wzywana na policję jako świadek w sprawie i wyszło na jaw, że mój podpis na protokole przeglądu jest podrobiony! Odpowiedz Link
ankaa13 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 07.06.06, 14:28 witam, co takiego wydarzyło się na osiedlu Dzikiej Róży? Pytam z czystej ciekawości. pozdrawiam Anka Odpowiedz Link
arturcargo Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 08.06.06, 08:33 Ehhh, byly dwa nie przyjemne wypadki ale nie ma co sie nad tym rozpamietywac.Zbyt przykra sprawa:-( Ale tak propo firmy ADIMN s.c. to chyba od tamtego czasu ulegla zmiana i juz inny administrator zarzadza Osiedlem Dzikiej Róży czyzbym sie myslił??? Odpowiedz Link
anwas2 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 08.06.06, 09:07 Czy się zmieniło nie wiem. Wynajmowałam tam przez jakiś czas mieszkanie - do chwili tego nieszczęśliwego wypadku, a potem uciekłam stamtąd. Jednak tak poważnego faktu, jak tragiczna śmierć kilku osób, na przestrzeni niedługiego czasu oraz prób zatajenia po części swojej winy przez administratora nie da się ukryć. Powiem więcej NIE POWINNO SIĘ UKRYWAĆ. Odpowiedz Link
lorenz77 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 25.06.06, 21:43 panie awans, sprawdź pan kto był wówczas administratorem Odpowiedz Link
jack.the.ripper Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 08.06.06, 10:33 Mieszkam na osiedlu WNJ od ponad czterech miesięcy i musze przyznać, że nie mogę nic złego powiedzieć na firmę Admin s.c. Zawsze kiedy do nich zadzwonie, albo ich odwiedzę uzyskam kompletne informacje i dobra obsługę. Jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie ich polecam... Odpowiedz Link
moondeo Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 13.06.06, 16:50 Jako mieszkaniec osiedla administrowanego przez rzeczonych mogę jedynie powiedzieć, że usługi przez tych Państwa świadczone są - w moim przekonaniu - podręcznikowym wręcz przykładem na to jedynie, jak administrowanie osiedlem nie powinno wyglądać. Absolutny brak zainteresowania klientem, zero zainteresowania obsługiwanymi obiektami, ceny wzięte z kosmosu, ucieczki przed usuwaniem problemów, godziny pracy i dostępność na miejscu w wybrane dni tygodnia, jakby i mieszkancy osiedli mieszkali w swych domach w srody, piatki i co druga sobotę. Odpowiedz Link
moondeo Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 13.06.06, 17:00 i jeszcze tytułem uzupelnienia opinii wlasnej: - należy się przygotować na szorstki sposob udzielania klientowi odpowiedzi na zadawane pytanie ( zeby nie powiedziec "malo uprzejme")... - nalezy weryfikowac umowy zawierane z innymi firmami jakie sa wprowadzane na budynek... - w okresie zimowym nalezy zarezerowac sobie wolny czas, uzbroic sie w lopate i pol tony piasku co by dojsc do domu... i wreszcie - nie nalezy - spodziewac sie niczego co by wiazalo sie z normalnym nakladem pracy wymaganym od administratora w ramach oplacanego wynagrodzenia ( procz oczywiscie faktury na czas). Odpowiedz Link
lorenz77 Re: Admin s.c. - proszę o wasze zdanie 25.06.06, 21:34 Czy niektórym się nie pozajączkowało? Na dzikiej Róży nigdy nie administrowała spółka Admin, a wypadki mały miejsce za czasów Larixa. Odpowiedz Link