Dodaj do ulubionych

osiedle na ul. Saturna

04.07.06, 22:10
Witam,
chcemy z dziewczyna kupic segment (kanadyjczyk) przy ul. Saturna w Józefosławiu.
Mam pytanie do mieszkancow tego osiedla: jak sie tam mieszka? Czy osiedle jest
dobrze zarządzane?
I na co zwrocic uwage przy kupnie (to bedzie nasz pierwszy dom :-). Co może
się psuć w kilkuletnim kanadyjczyku?
No i ile zajumują tak naprawdę dojazdy do Warszawy?
Dziękujemy za wszystkie opinie i pozdrawiamy
Robert i Ewa
Obserwuj wątek
    • arturcargo Re: osiedle na ul. Saturna 05.07.06, 08:11
      Witam,
      Mieszkamy tam juz ponad 4 lata. Jak do tej pory nie bylo zadnych powaznych
      usterek. Jestesmy w pelni zadowoleni (koszty utrzymania znosne). My osobiscie
      na zarzadce osiedla nie mozemy narzekac. Wszystkie przyjmowane uwagi
      rozpatrywane sa po naszej mysli. Ogolnie duzy PLUS.Pozdrawiam nowych
      mieszkancow:-)
      • robertremuz Re: osiedle na ul. Saturna 05.07.06, 15:15
        Dziekuje za odpowiedz. A czy to prawda, ze w niektorych domach na tym osiedlu
        zima zamarzaja rury z woda? Przeczytalismy taka wypowiedz na internecie i nieco
        nas zmartwila. Pozdrawiam
        Robert
        • arturcargo Re: osiedle na ul. Saturna 06.07.06, 08:13
          Slyszalem faktycznie o takiej sytuacji. Zdarzylo sie to podobno zeszlej zimy
          która było wyjatkowo mroźna. Jednakze z tego co mi wiadomo mialo to miejsce w
          segemntach zewnetrznych. My mieszkamy w środkowym takze takiego problemu nie
          mielismy:-)
    • m2w7 Re: osiedle na ul. Saturna 06.07.06, 08:23
      Wad szczególnych nie ma. Trwałość konstrukcji porównywalna z murowanymi.
      Zamarzjąca woda- gdy był wiatr i > -30 stopni mrozu to był problem w łazience na
      dole (ale jeżeli ciurkała woda, lub podgrzewano ścianę lub inne manerwy to
      pomagało). Dojazdy- 3 minuty (do lasu Kabackiego, który jest w Warszawie) lub 5
      minut (do tablicy na Puławskiej). A poważnie- zależy w które miejsce i o jakiej
      porze. Fajnie się jedzie do 7-7:10, potem jest nauka ruszania. Wąskie gardło
      stanowią Geodetów i Puławska dwupasmowa. Ale sa różne myki, pozwalające trochę
      ominąć korki (typu zwiedzamy Konstancin). Wiele też zależy od pojazdu (gdy
      terenówka lub motocykl lub nie obawiacie się o podwozie to jest wiele ulic/dróg
      gruntowych ze skrótami). Rowerkiem do metra około 20 minut. Komunikacją
      miejsko-prywatną do metra Wilanowska 30-40 min.
    • sprzedam5 Re: osiedle na ul. Saturna 06.07.06, 11:11
      Witam,

potwierdzam plusy. Woda zamarzała w tym roku nie tylko w kanadyjczykach, 30
      stopniowe mrozy dały się w znaki również właścicielom domów tradycyjnych. Który
      dom macie zamiar kupić bo ja też tu mieszkam i też... chcę sprzedać. Oczywiście
      zostaję w Józefosławiu, trudności z dojazdem to pikuś w porównaniu z atrakcyjną
      okolicą. No i ceny cały czas rosną...
      • robertremuz Re: osiedle na ul. Saturna 06.07.06, 12:00
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. No to chyba się zdecydujemy. Pozdrawiam
        Robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka