brzoza321 15.07.09, 10:59 Czy ktoś może wie kiedy zakończy się remont ul. Julianowskiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona.wz Re: ul. Julinowska 15.07.09, 11:11 Podobno termin mają do końca roku. Ale jak widać w końcu wzięli się do roboty, bo przez jakiś czas nie bbyło chętnych do pracy... Za chwilkę dojdą do technicoloru ;) i już sobie do pracy nie pójdę :D No właśnie, ciekawe jak radzą sobie mieszkańcy Julianowskiej w trakcie pobytu ciężkiego sprzętu na wysokości ich bramy... Odpowiedz Link
r.af Re: ul. Julinowska 16.07.09, 07:48 Niech traw jak najdłużej tak cicho i bezpiecznie (znikomy ruch) nie było tu od 20 lat. Odpowiedz Link
jozefoslaw2008 Re: ul. Julinowska 16.07.09, 08:58 r.af - niech remont konczy sie jak najszybciej bo mieszkancy wilanowskiej osiwieją, niestety totalny brak empatii w spoleczenstwie skutkuje wyscigami samochodowymi pod oknami innych. Sami chcemy miec spokoj ale innych mamy gdzies (tak ogolnie oczywiscie pisze nie personalnie do Ciebie) r.af napisał: > Niech traw jak najdłużej tak cicho i bezpiecznie (znikomy ruch) nie > było tu od 20 lat. Odpowiedz Link
2mario_s Re: ul. Julinowska 16.07.09, 09:19 jak rano jade kawałkiem rozkopanej julianowskiej do pracy ok 8 to robotników jeszcze nie ma...jak wracam ok 18 to juz nie ma?? to co rozkopanao to prace z przed miesiaca...ktoś w dzień widzi tam jakiś ludzi?? słyszałem , ze od wrzesnia ma MZK jeżdzić, ale jak drogi nie zrobia to chyba latac będzie Odpowiedz Link
mirrys Re: ul. Julinowska 16.07.09, 09:35 Ze względu na miejsce zamieszkania interesuje mnie przede wszystkim odcinek Julianowskiej od Wenus do Kameralnej. Ostatnio wracam z pracy wcześniej i widzę, że roboty trwają do około 17-17.30. Kopary i ciężarówki z ziemią jeżdżą mi pod samymi oknami. A jeśli chodzi o autobus ZTM to będzie on jeździł Wilanowską i Kameralną, a dopiero po zakończeniu prac na Julianowskiej zmieni trasę. Tak że remont Julianowskiej nie blokuje uruchomienia linii autobusowej ZTM Mirek Odpowiedz Link
krzzaw Re: ul. Julinowska 16.07.09, 21:47 Skąd ta wiadomość, że 739tka zmieni trasę, jak zakończą się parcę na Julianowskiej? Gmina informowała, że 739 w przyszłości ma być PRZEDŁUŻONY Julianowską na południe - w stronę P-na, a cała organizacja ruchu (pierszeństwo przejazdu po trasie 739 do Kameralnej) pokazuje raczej coś odwrotnego: ten autobus prędko w Julianowską nie wjedzie (chociaż by mi, moim dzieciom i wielu sąsiadom bardzo pasowało) pzdr,. Odpowiedz Link
iwona.wz Re: ul. Julinowska 16.07.09, 11:23 Czy ja wiem, czy tak cicho? Ja tam rano słyszę te ciężarówki (nie tylko z francuskiego) i nawet mi to nie przeszkadza, bo w końcu kiedyś pojedziemy tą drogą. Już się nie mogę doczekać. Znudziło mi się jeżdżenie po kostce brukowej pełnej wzniesień i dolin. Nie mam nic do Wilanowskiej, fajna ulica bo jest ładnie "zarośnięta" budynkami,ale ja tam lubię urozmaicenia jezdne w drodze do i z pracy. Odpowiedz Link
iwona.wz Re: ul. Julinowska 21.07.09, 09:05 Sąsiad udał się na spotkanie i okazało się, że Julianowską skończą może do marca. Podobno ekipa remontowa pracuje kilka godzin dziennie z czego więszkość czasu spędza na gapieniu się na okoliczne domki i niebo. No i oczywiście ponownie ustawili nakaz skętu w lewo jadąc Kameralną w stronę Julianowskiej. Chorzy ludzie, bo znowu jeździmy niezgodnie z przepisami. Odpowiedz Link
mirrys Re: ul. Julinowska 21.07.09, 09:20 > Sąsiad udał się na spotkanie i okazało się, że Julianowską skończą > może do marca. A o jakie spotkanie chodzi. Z kim. Kto jest źródłem tej informacji? Zdaje się że obecnie trwają jeszcze prace nad kanalizacją, a nie nad remontem. > No i oczywiście ponownie ustawili nakaz skętu w lewo jadąc > Kameralną w stronę Julianowskiej. Chorzy ludzie, bo znowu jeździmy > niezgodnie z przepisami. Rzeczywiście ten znak jest tak głupio postawiony, że aż ręce opadają. Mirek Odpowiedz Link
jania55 Re: ul. Julinowska 21.07.09, 12:49 To spotkanie, to było zebranie wiejskie mieszkańców Józefosławia i Julianowa. Wisiały ogłoszenia w tablicach, przy sklepach, na forum i na stronie www.jozefoslaw.com.pl. Protokół z zebrania będzie na tej samej stronie. Kto nie przyszedł, to chociaż może przeczytać. Odpowiedz Link
witkoim Re: ul. Julinowska 21.07.09, 13:26 również są ustawione znaki zakazu wjazdu na teren pętli autobusowej, ale każdy ma to w tyłku i sobie skraca drogę Odpowiedz Link
2mario_s Re: ul. Julinowska 21.07.09, 16:14 jak tak długo mają robić to współczuję wszystki kto podwozi dzieci do szkoły armagedon istny tam będzie... Odpowiedz Link
kamilltee chodniki na Julianowskiej 24.07.09, 14:46 SPR.89/09 ogłoszenie z dn.23.07.2009r przetarg nieograniczony www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=4398&Itemid=345 "Wykonanie projektu budowlanego i wykonawczego ulicy Julianowskiej na odcinku od ul. Przesmyckiego w Piasecznie do ulicy Kameralnej w Józefosławiu Przedmiotem zamówienia jest wykonanie projektu budowlanego i wykonawczego chodników, ścieżki rowerowej, zatok autobusowych, miejsc postojowych i wjazdów bramowych wzdłuż ulicy Julianowskiej na odcinku od ulicy Przesmyckiego w Piasecznie do ulicy Kameralnej w Józefosławiu wraz z projektami przebudowy kolidujących elementów sieci energrtycznej i teletechnicznej, opracowaniem specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót orz uzyskaniem decyzji- zewolenia na realizację inwestycji. Zamówienie należy zrealizować w terminie: projekt budowlany i wykonawczy do dnia 30.06.2010r.Uzyskanie decyzji-zezwolenia na realizację inwestycji drogowej do dnia 30.09.2010r.." Odpowiedz Link
glov Re: chodniki na Julianowskiej 07.08.09, 01:31 to znaczy że Julianowską oddadzą do końca roku, ale 2010!!! To zamiast równolegle ogłosić przetarg na wodociąg i modernizację ulicy to robią takie kwiatki. Coś niesamowitego.... Odpowiedz Link