Gość: bhgt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:06 witajcie, slyszałam ze na plazy Preveli mozna wypozyczyc rower wodny i plynąć wzdłuż rzeki w gór, czy to prawda??/ jak tak to orientuje sie ktoś ile taka przyjemność kosztuje??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: plaża Preveli- rower wodny IP: 81.210.87.* 18.05.10, 12:31 Moim skoromnym zdaniem na rowerek szkoda czasu. Lepiej się przespacerować lasem palmowym wzdłuż brzegu do kamiennego progu, przy którym rowerki zawracają. Wtedy można iść/podpłynąć/wdrapać się na kolejne progi rzeczki podziwiając kozice skaczące na skalistych ścianach wąwozu bądź przy odrobinie szczęścia (we wrześniu) oglądać żółwie gniazdujące na przegach. Widoki piękne, spacerek wyśmienity. Na rowerkach lepiej popływać sobie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: plaża Preveli- rower wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:40 a głęboko jest w tej rzece???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: plaża Preveli- rower wodny IP: 81.210.87.* 18.05.10, 12:48 Głęboko ( wystarczająco) dla roweków jest w części od progu kamiennego do morza. Dno jest na tym odcinku muliste. Natomiast za pierwszym progiem wodnym jest to taki górski strumień. Wiosną, gdy wod spŁywa z gór jest pewnie wartkim potokiem, natomiast latem płynie sobie kamiennym korytem strumyk. Jednak pomiędzy poszczególnymi progami tworzą się głębsze bajorka otoczone głazami. Czasem trzeba się wdrapać, czasem podpłynąć. Potem znowu można iść. Woda jest różnej głębokości, od kostek do pasa i wyżej. Taki surviwar dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: plaża Preveli- rower wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:56 i można dopłynąć/dojść na samą gorę tej rzeki ???? a ile ona ma długości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: plaża Preveli- rower wodny IP: 195.47.201.* 18.05.10, 14:41 Rowerek 45 minut kosztuje 15 euro!!! Szkoda kasy i czasu lepeij pieszo pochodzić brzegiem rzeki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvgt Re: plaża Preveli- rower wodny IP: *.static.espol.com.pl 18.05.10, 17:29 cccccccooooooo?????? 15 minut 45 euro, chyba sobie zartujesz??? co za zdzierstwo;) a skad wiesz ze tyle kosztuje???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: plaża Preveli- rower wodny IP: *.static.espol.com.pl 18.05.10, 18:28 tzn zle mi sie napisalo 45 minut 15 euro mialo byc, ale to i taaak drogo!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: plaża Preveli- rower wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 08:50 naprawdę kosztuje 15 euro ten rowerek??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: plaża Preveli- rower wodny IP: 195.47.201.* 24.05.10, 11:11 Byliśmy w tamtym roku, przełom sierpnia i września i tyle kosztował, też byliśmy zszokowani tą ceną, ale chętnych nie brakowało!!! Odpowiedz Link Zgłoś