Dodaj do ulubionych

LARNAKA CZY LIMASSOL??

05.03.04, 13:29
proszę o info na temat tych miejsc? które jest ładniejsze? gdzie jest więcej
rozrywek? gdzie jest ladnijesza piaszczysta plaża?
W jakich hotelach tam byliście??
Przegladam katalog Triady mają tam- Roussos i Avenida.Prosze o wszystkie
cenna info, ceny,itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biedron Re: LARNAKA CZY LIMASSOL?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.04, 17:59
      Nie znam Limassol, ale mogę Ci powiedzieć jak było w Larnace. Miejscowość jest
      dosyć sympatyczna, z fajną nadmorską promenadą wysadzaną palmami. Równolegle do
      niej biegnie mocno handlowa uliczka z mnóstwem sklepików. Jest też coś w
      rodzaju targu gdzie chyba dwa dni w tygodniu można kupić swierze warzywa i
      owoce. Sama Larnaca jest nieduża (centrum) ale w opisach katalogów znajdziesz
      wiele hoteli pod adresem Larnaca a znajdujących się faktycznie 6-7km od niej na
      kompletnym odludziu. Ja jeździłam wszędzie ichniejszymi pksami (ok. 2 funty
      przejazd w obie strony) albo taksówką do Nikozji (kasa ta sama a są to śmieszne
      przedłużane do 5 osób mercedesy). W hotelu Ci ją zamówią i dojedziesz w miarę
      komfortowych warunkach :) (ja jechałam z 3 zakonnicami i narzeczonym, było
      super). A teraz plaża... i tu jest problem. O ile po mieście można się
      poszwendać, dojść do tureckiej dzielnicy, obejrzeć niesamowity kościół św.
      Łazarza, zjeść fantastyczne ciacha a'la baklava to plaża.... szeroka, ale
      szara, szara, szara. Woda jest jak lustro, zero fal. Zejscie do wody b.łagodne,
      można iść i iśc, i iśc... Powiem tak. Ja jeździłam autobusem do Nissi Beach na
      przedmieściach Agya Napy. Piękne miejsce, pełne młodych ludzi (20-30) i ten
      kolor wody. Poza tym jest z Larnaci blisko do największego tematycznego parku
      wodnego i wierz mi (a widziałm ich trochę) jest bombowy. Jejku, to chyba tyle.
      Jakbyś chciała jeszcze coś wiedzieć pisz. Z opinii znajomych wiem, że z
      pewnością Larnaca jest bardziej kameralnym miejscem niż Limmassol.
    • kocio22 Re: LARNAKA CZY LIMASSOL?? 23.03.04, 10:58
      Uważam,że Larnaca jest szczególbnie ohydna. Plaża udeptana jak klepisko, przy
      samej ulicy. Jeżeli lubisz opalac sie na ubitej ziemi w smrodzie spalin i w
      hałasie to zapraszam. ja, mimo, że miałam wykupiony hotel, uciekłam po paru
      dniach do Aya Napa, gdzie znalazłam na własna rekę hotelik przy przecudnej
      piaszczystej plaży w cenie podobnej do tej z katalogów. Miasteczko nastrojowe,
      urocze. Byłam tam w okresie tamtejszej Wielkiejnocy (tydzień po naszej) więc
      miałam dodatkowe atrakcje.
      • wieslawa-siemiankowska Re: LARNAKA CZY LIMASSOL?? 24.03.04, 19:26
        Jak Cypr to tylko Ayia Napa. Zarówno Limassol i Larnaca sa paskudne.
        • Gość: elka Re: LARNAKA CZY LIMASSOL?? IP: *.psych.uw.edu.pl / *.psych.uw.edu.pl 24.03.04, 21:42
          Zgadzam się z poprzednia wypowiedzią. Limassol jest dość egzotyczne. Turystów
          nie ma tam znów tak wielu. Sa pewnie dla tubylców jakąś egzotyką. Więc jeśli
          takie masz preferencje, to bedzie dobra. Natomiast cud plaży i wody i masa
          turystów z różnych stron to Aya Napa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka