Gość: ela123 IP: *.chello.pl 08.06.10, 07:31 Witam. Czy ktoś był w tym hotelu lub się do niego wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tulipaa Re: blue bay kreta 08.06.10, 15:57 ja byłam i polecam!:) Hotel jest położony w bardzo fajnym miejscu, nad zatoką. Pokoje sa fajne, z klimą, TV, balkon. Na terenie hotelu masz basen, bary, wypozyczalnie rowerów, opieke lekarską itp.... :D no a jedzonku suuuuper :) a czy ktoś się wybiera do tego hoteliku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela123 Re: blue bay kreta IP: *.chello.pl 09.06.10, 07:33 Tak. My wybieramy się do tego hotelu 07 lipca br. A kiedy ty byłaś w tym hotelu, w którym roku? Napisz coś więcej jaka plaża , jak opcja all, pokój miałaś w bungalowach czy budynku głównym. Odpowiedz Link Zgłoś
tulipaa Re: blue bay kreta 09.06.10, 15:33 byłam w zeszłym roku. Mieszkałam w budynku bocznym. Pokoje były dobre-czyste, pościel i ręczniki były wymieniane codziennie, klima,tv. Łazienka tylko jak dla mnie ciut mała, ale w sumie nie przeszkadzało. I tak większość czasu spędzałam na plaży czy basenie, a nie w pokoju:) Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Ciekawe animacje, czysta woda w basenie także to też był duży plus:) All in. też fajnie. Jedzenie w formie bufetu. W wyznaczonych barach można było napić się drinka lub miejscowego alkoh.:) z hotelu do małego centrum jednak trzeba było się przejść 1.5 km. także niezły spacerek, ale mi to nie przeszkadzało zwłaszcza, że lubię ciszę i spokój:) a z jakiego biura lecicie i z jakiej miejscowości?:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela123 Re: blue bay kreta IP: *.chello.pl 09.06.10, 17:40 Hej. Dzięki za informacje. Lecimy z biura 7 islands z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: blue bay kreta 09.06.10, 20:17 byłam w 2007 r.;mieszkałam w bungalowach,które są typowe,podstawowe dla 3*-mikroskopijna łazienka to duży minus!,w hotelu głównym są ładniejsze pokoje;basen ok,mała zjeżdżalnia i brodzik dla dzieci;opcja all w porządku przepyszne ryby,mięsa tez,sporo jedzenia, ale bywało więcej w innych hotelach w innych państwach; drinki smaczne głównie oparte o whisky lub ichniejszy bimberek-mnie smakowało. najgorsze jest położenie-daleko i w dół/oraz z powrotem w górę nad morze-plaża żwirkowo-kamienista, nie za duża :(i hotel daleko do centrum:((, więc oprócz pięknych widoków nie ma nic (poza hotelem) do roboty- po prostu żywa natura,wzgórza....zero sklepu,straganiczka,nic. ładnie ,ale na dłuższą metę umarłabym z nudów,więc polecam wypożyczenia auta i zwiedzanie na własna rękę,bo Kreta jest cuuuudna! miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: blue bay kreta 09.06.10, 20:27 sorki w 2008:) oto link do poinii,którąhotelowi wystawiłam: www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Blue+Bay+Pi%C4%99kne+widoki+ale+nudno-ch_hb- id_1081857.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela123 Re: blue bay kreta IP: *.chello.pl 10.06.10, 08:01 Dzięki za informacje. A na plaże kilka razy dziennie jeździć ma bus hotelowy. Korzystaliście z niego? A czy jeździ jakiś autobus miejski aby dojechać do Agia Pelagia lub Heraklionu? Odpowiedz Link Zgłoś
tulipaa Re: blue bay kreta 10.06.10, 14:59 ja byłam z ecco holiday i lecialam z krakowa!! tak jak laurka112 polecam także wypożyczenie auta i zwiedzenie kretę na własną rękę!:) jest śliczna!:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: blue bay kreta 10.06.10, 22:11 z tym busem w szt.1 jest tak, że ciągle go nie ma lub jego kierowca coś naprawia , bo jest też ogólnie złotą rączką w całym hotelu:/ więc my z niego nie korzystaliśmy; chyba jest miejski bus, ale ja nie korzystałam więc nie mogę się wypowiwadać. piękna piaszczysta plaża jest tuż za oceanarium w Heraklionie, gdy ją zobaczyłam, to skakałąm po falach jak dziecko, tylko dlatego, że na Krecie niby piaszczsytsych plaż nie ma-bzdura! jest wiele takich cudnych plaż z mięciutkim piaseczkeim. Odpowiedz Link Zgłoś