Dodaj do ulubionych

Hotel Delfinia-Rodos

IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.06.10, 20:47
Czy leci ktoś na Rodos do hotelu Delfinia? Ja wybieram się tam z
rodzinką 23 sierpnia
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 12:22
      Witam!
      Wybieram się na wakacje do tego hotelu 27 lipca 2010 wraz z
      rodzinką. Po powrocie podzielę się wrażeniami.
      • Gość: Sylwia Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 21:47
        Witam!
        Ja także wybieram sie 27.07.10. Po powrocie postaram się podzielić
        wrażeniami.
        • toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 22.06.11, 11:33
          Byłem w tym hotelu w 1poł. czerwca i powiem tyle -będziecie zadowoleni! Kiedyś budowali za płotem i to przeszkadzało, ale to już historia i w tym sezonie (2011) jest ok. Jedzenie świetne i duży wybór (szwedzki stół). Jakość alkoholu w barze bije np. Egipt na głowę. Jeśli chodzi o Kolymbię, to jest raczej spokojna, hotelowa miejscowość. Ciekawostką jest aleja eukaliptusowa w centrum. Podstawa to wypożyczenie samochodu i objazd wyspy. Ze względu na położenie Kolymbia jest tutaj plusem. Jak dla mnie 3 dni auta to podstawa. Ja za wypożyczenie Nissana Micry na 3 zapłaciłem 70E -Rodos Cars, ul. Wiedeńska (Vienna- boczna od alei eukaliptusowej). Nie polecam tej wypożyczalni, którą zareklamuje rezydentka Itaki. Nie dość, że drożej to niepełne AC (brak ubezp. na szyby i opony). Rejs na wyspę Symi to też super atrakcja, bajkowy klimat, zwłaszcza w zatoce monastyru Panoramio. Co do miejsc, które trzeba odwiedzić na Rodos: Dolina motyli, 7 źródeł, Tsambika monastyr, Tsambika plaża, Monolith, Lindos wraz z akropolem (można na osiołku wjechać), Rodos stare miasto i port Mandraki. Ogólnie zbierajcie informacje z netu o ciekawych miejscach i jedźcie tam! Ludzie, nie macie pojęcia jak ja wam zazdroszczę! Był to mój najbardziej udany wyjazd w życiu i z pewnością tam wrócę. Rodos to przepiękna wyspa, żal było wracać!
          • Gość: ix Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:17
            bilety na Symi kupowałes tego samego dnia rano w porcie czy powiedzmy z wyprzedzeniem dzień wcześniej? ja jade w lipcy do Kolymbii (już nie moge siędoczekać) i się zastanawiam czy kupię bilet na katamaran przed wypłynięciem czy trzeba wcześniej (lipiec to i więcej ludzi na wyspie niż w czerwcu). Też chcę wypozyczyć auto na 3 dni i powiedz mi zrobić to na miejscu, bo chyba bedzie taniej niz rezerwacja teraz ze strony.... nie powinno być problemów z dostępnoscią autek...?
            • toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 28.06.11, 20:46
              Ja płaciłem 40E za Symi u rezydenta, ale na mieście były po 33. . Auto na miejscu wypożyczałem, nie wiem jak to wychodzi cenowo, ale polecam Rodos Cars (mają stronkę w necie). Pojęcia nie mam jak jest w lipcu, ale w czerwcu lepiej było zarezerwować auto kilka dni wcześniej, żeby był dany model.
            • Gość: powsinoga Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.home.otenet.gr 30.06.11, 23:10
              dzisiaj kupowałem w porcie bezpośrednio przed rejsem, 46 euro 2+1, rejs katamaranem 45 min, firma Sea Star,
              • toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 01.07.11, 13:42
                No to nieźle. Dla porównania ja płynąłem ponad dwie godziny w jedną stronę. Dla rodzin z dziećmi było to bardzo męczące, ale i tak twierdzili, że Symi jest tego warta;)
                • Gość: powsinoga Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.home.otenet.gr 01.07.11, 22:19
                  potwierdzam że warto, myślę że dla Simi nawet dałbym się namówic na ten większy stateczek (prawdopodobnie firmy Anes)
                  • toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 03.07.11, 16:05
                    Statek o nazwie "Discovery 44" nie był duży, firmy nie pamiętam.
    • Gość: JOGI Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 15.11.15, 14:45
      Witam serdecznie Wybieram się do tego hotelu w te wakacje 2016 Czy ktoś tam był 2014 i 2015 ?????Proszę o wpisy i dyskusję Interesuje mnie sam hotel jak i okolica Czy można spacerować plażą ?Czy wieczór można wyjść na jakies zakupy po okolicznych sklepach ?
      • caesar_pl Re: Hotel Delfinia-Rodos 15.11.15, 23:50
        Miejsce jest piekne.Ten hotel lezy prawdopodobnie przy koncu plazy.
        www.flickr.com/photos/oktavian1_de/22600038308/in/album-72157661214627501/lightbox/
        To region (+ -15 km)z najpiekniejszymi plazami i natura na Rodos.
        • Gość: daraswlkp Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.icpnet.pl 20.11.15, 21:43
          Byliśmy większą grupą w tym hotelu w 2014 roku . Miejsce jak i sam hotel godne polecenia . Dobry punkt wypadowy - do miasta Rodos i do Lindos prawie identyczna odległość . Sam hotel zadbany , wyżywienie urozmaicone , świetne animacje dla dzieci i dla dorosłych . Jeżeli ktoś zamierza siedzieć w hotelu to nie będzie się nudził ( tylko po co siedzieć skoro na Rodos jest tyle ciekawych miejsc do zobaczenia ? ) .

Pozdro
          • Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 13.12.15, 20:34
            Bardzo dziękuje za odp Wszystko sie przyda kazda informacja Po ostatnim wyjeżdzie na Kretę mam nie miłe wspomnienia z hotelu nie za małe pieniądze sprzedawanego przez TUI między innymi Jedzenie nas tam pokonało
        • Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 13.12.15, 20:39
          Bardzo dziekuje Kazde info sie przyda Zdjęcia ładne Interesuje mnie tak jak napisałam jedzenie i okolica Duzo chodzimy nie korzystamy z leżaków spacerujemy plażą a wieczór lubimy sie powłóczyć Na pewno wypozyczymy auto
      • Gość: Manzara Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: 165.225.80.* 24.11.15, 07:27
        Byliśmy w 2014. Hotel ma 3* i na tyle zdecydowanie zasługuje. Ma swoje minusy, ale sam pobyt wspominamy bardzo dobrze. Plażą można spacerować, ale raczej w jakiś klapkach niż bosą stopą. Jakieś 10-15 min spacerkiem od hotelu jest aleja eukaliptusowa. A tak jest wszystko to co potrzebne turyście podczas pobytu na wakacjach. Sklepy, tawerny, jakaś potańcówka, apteka itp. Przy czym jest to miejsce typowo komercyjne i mimo, że to Grecja to klimatu Grecji trochę tam brak.
        Potwierdzam też to co zostało napisane. Hotel jest tak położony na wyspie, że stanowi świetny punkt startowy do zwiedzania całego Rodos.
        • Gość: Marta Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ronus.pl 14.12.15, 17:52
          Supe zadowalające informacje, my tez lecimy w 2016 i miałam troche obawy, ale chyba zostały rozwiane. Mam pytaie jeszcze o te zjeżdżalnię dla dzieci..czy ona jeszcze jest i funkcjonuje? Bo mam rażenie, że jedne biura ja ukrywaja a inne ją zwyczajnie eksponują na zdjęciach i zastanawiam sie o co chodzi.
          • Gość: Marta Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ronus.pl 14.12.15, 18:00
            I jeszcze mam pytanie jakie przekąski sa w barze między posilkami.
            • Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 19.12.15, 17:13
              Wątek się rozwija bardzo mnie to cieszy Jeżeli chodzi o odległość hotelu od plaży..........czy przebycie tej odległości jest uciążliwe?? Konkretnie czy można przejść w kostiumie i ręcznikiem pod pachą ? Czy trzeba się ubierać w cos cywilizowanego????No i czy przez odległośc od morza nie jest na terenie hotelu i basenu bardziej gorąco ??
              • Gość: Manzara Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: 165.225.80.* 30.12.15, 11:09
                Odległość morzą od hotelu to naprawdę niewielki spacerek. Z dwuletnim dzieckiem nie zajmowało nam to więcej niż 5 min. To jest jakieś 400-500 metrów od hotelowego holu do plaży. Zawsze spacerowaliśmy w plażowym strony i z ręcznikiem w ręku. Mija się raptem 3-4 niewielkie hotele i jest plaża. A na samej ulicy mijało się tylko takich samych plażowiczów jak my.
                Zjeżdżalnia w 2014 była. Był to chyba jej drugi sezon. Więc pewnie w 2016 też będzie :)
                Co do przekąsek pomiędzy posiłkami to takowych nie było. W barze przy basenie było można skosztować lodów i ciastek. Ale jakich rzeczy jak pizza, frytki itp nie było. Przynajmniej w czerwcu.
              • artur_54 Re: Hotel Delfinia-Rodos 30.12.15, 13:41
                Plaże tak naprawdę są dwie - mniejsza bliżej przy małym porcie (ok. 400-500 m.) i większa, główna plaża w Kolymbi (moim zdaniem ok. 600-700 m). Jeśli będziecie mobilni, to ZDECYDOWANIE najlepiej jest dostać się na drugą stronę góry z klasztorem - tam jest plaża Tsambika - jedna z kilku najlepszych plaż na Rodos. Jest bardzo długa i szeroka, w zatoce, są palmy, plażowe knajpy, dla chętnych sporty wodne, żadnych hoteli wokół. A odległość to tylko ok. 5 km, można nawet skuterem. Podobno do Tsambiki jest też autobus zatrzymujący się blisko Delfinii.
                Sama miejscowość Kolymbia mi się zdecydowanie nie podobała - to typowo turystyczna, sezonowa enklawa. Ale faktycznie jest to fajna baza wypadowa do zwiedzania wyspy która jest fantastyczna.
                • Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 10.01.16, 15:51
                  Dzięki bardzo Zmotoryzowani będziemy przez kilka dni i na pewno pozwiedzamy dużo mam nadzieję Chodziło mi raczej o odległośc najbliższej plazy od hotelu ile zajmuje przejscie i chyba mam właśnie taka odpowiedż Po prostu wcześnie rano wstaje z reguły na wschody słońca Lubie pochodzić po plaży popluskać się pobiegać Wrócić do hotelu na poranną kawę i wślizgnąć się do pokoju jak moja rodzinka jeszcze smacznie śpi No a potem to już repertuar rodzinny
    • Gość: Beata Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 17.03.16, 17:29
      Ratunku Czy ktoś pomoże mi wybrać KOLYMBIA SKY czy DELFINIA na Rodos ?????
      Proszę o jakieś wiadomości
    • tanielasty Re: Hotel Delfinia-Rodos 29.03.16, 13:13
      Najlepsze wakacje w rewelacyjnej cenie znalazłem na tej stronce:
      tinyurl.com/hxv46f4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka