Gość: nokola IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.06.10, 20:47 Czy leci ktoś na Rodos do hotelu Delfinia? Ja wybieram się tam z rodzinką 23 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 12:22 Witam! Wybieram się na wakacje do tego hotelu 27 lipca 2010 wraz z rodzinką. Po powrocie podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 21:47 Witam! Ja także wybieram sie 27.07.10. Po powrocie postaram się podzielić wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 22.06.11, 11:33 Byłem w tym hotelu w 1poł. czerwca i powiem tyle -będziecie zadowoleni! Kiedyś budowali za płotem i to przeszkadzało, ale to już historia i w tym sezonie (2011) jest ok. Jedzenie świetne i duży wybór (szwedzki stół). Jakość alkoholu w barze bije np. Egipt na głowę. Jeśli chodzi o Kolymbię, to jest raczej spokojna, hotelowa miejscowość. Ciekawostką jest aleja eukaliptusowa w centrum. Podstawa to wypożyczenie samochodu i objazd wyspy. Ze względu na położenie Kolymbia jest tutaj plusem. Jak dla mnie 3 dni auta to podstawa. Ja za wypożyczenie Nissana Micry na 3 zapłaciłem 70E -Rodos Cars, ul. Wiedeńska (Vienna- boczna od alei eukaliptusowej). Nie polecam tej wypożyczalni, którą zareklamuje rezydentka Itaki. Nie dość, że drożej to niepełne AC (brak ubezp. na szyby i opony). Rejs na wyspę Symi to też super atrakcja, bajkowy klimat, zwłaszcza w zatoce monastyru Panoramio. Co do miejsc, które trzeba odwiedzić na Rodos: Dolina motyli, 7 źródeł, Tsambika monastyr, Tsambika plaża, Monolith, Lindos wraz z akropolem (można na osiołku wjechać), Rodos stare miasto i port Mandraki. Ogólnie zbierajcie informacje z netu o ciekawych miejscach i jedźcie tam! Ludzie, nie macie pojęcia jak ja wam zazdroszczę! Był to mój najbardziej udany wyjazd w życiu i z pewnością tam wrócę. Rodos to przepiękna wyspa, żal było wracać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:17 bilety na Symi kupowałes tego samego dnia rano w porcie czy powiedzmy z wyprzedzeniem dzień wcześniej? ja jade w lipcy do Kolymbii (już nie moge siędoczekać) i się zastanawiam czy kupię bilet na katamaran przed wypłynięciem czy trzeba wcześniej (lipiec to i więcej ludzi na wyspie niż w czerwcu). Też chcę wypozyczyć auto na 3 dni i powiedz mi zrobić to na miejscu, bo chyba bedzie taniej niz rezerwacja teraz ze strony.... nie powinno być problemów z dostępnoscią autek...? Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 28.06.11, 20:46 Ja płaciłem 40E za Symi u rezydenta, ale na mieście były po 33. . Auto na miejscu wypożyczałem, nie wiem jak to wychodzi cenowo, ale polecam Rodos Cars (mają stronkę w necie). Pojęcia nie mam jak jest w lipcu, ale w czerwcu lepiej było zarezerwować auto kilka dni wcześniej, żeby był dany model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powsinoga Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.home.otenet.gr 30.06.11, 23:10 dzisiaj kupowałem w porcie bezpośrednio przed rejsem, 46 euro 2+1, rejs katamaranem 45 min, firma Sea Star, Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 01.07.11, 13:42 No to nieźle. Dla porównania ja płynąłem ponad dwie godziny w jedną stronę. Dla rodzin z dziećmi było to bardzo męczące, ale i tak twierdzili, że Symi jest tego warta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powsinoga Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.home.otenet.gr 01.07.11, 22:19 potwierdzam że warto, myślę że dla Simi nawet dałbym się namówic na ten większy stateczek (prawdopodobnie firmy Anes) Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Hotel Delfinia-Rodos 03.07.11, 16:05 Statek o nazwie "Discovery 44" nie był duży, firmy nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 15.11.15, 14:45 Witam serdecznie Wybieram się do tego hotelu w te wakacje 2016 Czy ktoś tam był 2014 i 2015 ?????Proszę o wpisy i dyskusję Interesuje mnie sam hotel jak i okolica Czy można spacerować plażą ?Czy wieczór można wyjść na jakies zakupy po okolicznych sklepach ? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Hotel Delfinia-Rodos 15.11.15, 23:50 Miejsce jest piekne.Ten hotel lezy prawdopodobnie przy koncu plazy. www.flickr.com/photos/oktavian1_de/22600038308/in/album-72157661214627501/lightbox/ To region (+ -15 km)z najpiekniejszymi plazami i natura na Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daraswlkp Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.icpnet.pl 20.11.15, 21:43 Byliśmy większą grupą w tym hotelu w 2014 roku . Miejsce jak i sam hotel godne polecenia . Dobry punkt wypadowy - do miasta Rodos i do Lindos prawie identyczna odległość . Sam hotel zadbany , wyżywienie urozmaicone , świetne animacje dla dzieci i dla dorosłych . Jeżeli ktoś zamierza siedzieć w hotelu to nie będzie się nudził ( tylko po co siedzieć skoro na Rodos jest tyle ciekawych miejsc do zobaczenia ? ) . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 13.12.15, 20:34 Bardzo dziękuje za odp Wszystko sie przyda kazda informacja Po ostatnim wyjeżdzie na Kretę mam nie miłe wspomnienia z hotelu nie za małe pieniądze sprzedawanego przez TUI między innymi Jedzenie nas tam pokonało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 13.12.15, 20:39 Bardzo dziekuje Kazde info sie przyda Zdjęcia ładne Interesuje mnie tak jak napisałam jedzenie i okolica Duzo chodzimy nie korzystamy z leżaków spacerujemy plażą a wieczór lubimy sie powłóczyć Na pewno wypozyczymy auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manzara Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: 165.225.80.* 24.11.15, 07:27 Byliśmy w 2014. Hotel ma 3* i na tyle zdecydowanie zasługuje. Ma swoje minusy, ale sam pobyt wspominamy bardzo dobrze. Plażą można spacerować, ale raczej w jakiś klapkach niż bosą stopą. Jakieś 10-15 min spacerkiem od hotelu jest aleja eukaliptusowa. A tak jest wszystko to co potrzebne turyście podczas pobytu na wakacjach. Sklepy, tawerny, jakaś potańcówka, apteka itp. Przy czym jest to miejsce typowo komercyjne i mimo, że to Grecja to klimatu Grecji trochę tam brak. Potwierdzam też to co zostało napisane. Hotel jest tak położony na wyspie, że stanowi świetny punkt startowy do zwiedzania całego Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ronus.pl 14.12.15, 17:52 Supe zadowalające informacje, my tez lecimy w 2016 i miałam troche obawy, ale chyba zostały rozwiane. Mam pytaie jeszcze o te zjeżdżalnię dla dzieci..czy ona jeszcze jest i funkcjonuje? Bo mam rażenie, że jedne biura ja ukrywaja a inne ją zwyczajnie eksponują na zdjęciach i zastanawiam sie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ronus.pl 14.12.15, 18:00 I jeszcze mam pytanie jakie przekąski sa w barze między posilkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 19.12.15, 17:13 Wątek się rozwija bardzo mnie to cieszy Jeżeli chodzi o odległość hotelu od plaży..........czy przebycie tej odległości jest uciążliwe?? Konkretnie czy można przejść w kostiumie i ręcznikiem pod pachą ? Czy trzeba się ubierać w cos cywilizowanego????No i czy przez odległośc od morza nie jest na terenie hotelu i basenu bardziej gorąco ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manzara Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: 165.225.80.* 30.12.15, 11:09 Odległość morzą od hotelu to naprawdę niewielki spacerek. Z dwuletnim dzieckiem nie zajmowało nam to więcej niż 5 min. To jest jakieś 400-500 metrów od hotelowego holu do plaży. Zawsze spacerowaliśmy w plażowym strony i z ręcznikiem w ręku. Mija się raptem 3-4 niewielkie hotele i jest plaża. A na samej ulicy mijało się tylko takich samych plażowiczów jak my. Zjeżdżalnia w 2014 była. Był to chyba jej drugi sezon. Więc pewnie w 2016 też będzie :) Co do przekąsek pomiędzy posiłkami to takowych nie było. W barze przy basenie było można skosztować lodów i ciastek. Ale jakich rzeczy jak pizza, frytki itp nie było. Przynajmniej w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
artur_54 Re: Hotel Delfinia-Rodos 30.12.15, 13:41 Plaże tak naprawdę są dwie - mniejsza bliżej przy małym porcie (ok. 400-500 m.) i większa, główna plaża w Kolymbi (moim zdaniem ok. 600-700 m). Jeśli będziecie mobilni, to ZDECYDOWANIE najlepiej jest dostać się na drugą stronę góry z klasztorem - tam jest plaża Tsambika - jedna z kilku najlepszych plaż na Rodos. Jest bardzo długa i szeroka, w zatoce, są palmy, plażowe knajpy, dla chętnych sporty wodne, żadnych hoteli wokół. A odległość to tylko ok. 5 km, można nawet skuterem. Podobno do Tsambiki jest też autobus zatrzymujący się blisko Delfinii. Sama miejscowość Kolymbia mi się zdecydowanie nie podobała - to typowo turystyczna, sezonowa enklawa. Ale faktycznie jest to fajna baza wypadowa do zwiedzania wyspy która jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 10.01.16, 15:51 Dzięki bardzo Zmotoryzowani będziemy przez kilka dni i na pewno pozwiedzamy dużo mam nadzieję Chodziło mi raczej o odległośc najbliższej plazy od hotelu ile zajmuje przejscie i chyba mam właśnie taka odpowiedż Po prostu wcześnie rano wstaje z reguły na wschody słońca Lubie pochodzić po plaży popluskać się pobiegać Wrócić do hotelu na poranną kawę i wślizgnąć się do pokoju jak moja rodzinka jeszcze smacznie śpi No a potem to już repertuar rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Hotel Delfinia-Rodos IP: *.ists.pl 17.03.16, 17:29 Ratunku Czy ktoś pomoże mi wybrać KOLYMBIA SKY czy DELFINIA na Rodos ????? Proszę o jakieś wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
tanielasty Re: Hotel Delfinia-Rodos 29.03.16, 13:13 Najlepsze wakacje w rewelacyjnej cenie znalazłem na tej stronce: tinyurl.com/hxv46f4 Odpowiedz Link Zgłoś