Gość: komjan IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.10, 17:13 Wybieram się na Kos: może ktoś podpowie co na wyspie trzeba zwiedzić, zobaczyć, dokąd pojechać, popłynąć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4269m Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 05.08.10, 21:02 Przede wszystkim stolicę wyspy z portem, twierdzą ( z której są bajkowe widoki),platanem Hipokratesa. Poza tym polecam Asklepiejon- świątynię z tarasami. W miejscowości Andimachia znajduje się jeden z ostatnich działających na wyspie wiatraków i Traditional Hause- muzeum ukazujące życie wiejskie mieszkańców. Warto odjechać też do miejscowości Zia - wygląda jak ilustracja z bajki. Jeśli chodzi o plaże to proponuję Camel Beach, Paradise Beach- piasek, ciepłe morze,i spokój. Udanego urlopu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMJAN Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? IP: *.gdynia.mm.pl 06.08.10, 12:47 Dziękuję za wskazówki, Do stolicy będę miał 1,5 km. Inne atrakcje można zwiedzić wypożyczając auto ? Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 06.08.10, 13:28 Najlepiej wypożyczyć auto a z tym nie ma tam najmniejszego problemu. Do asklepiejonu mozna dotrzeć też kolejka ze stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komjan Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.10, 12:54 Przy jekich miejscowościach śą te plaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 06.08.10, 14:49 "sąsiadki i sąsiadów" wysepkowych, warto; Kos jest świetnie położona, nie trzeba długo płynąć aby móc odwiedzić kilka innych wysp. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 06.08.10, 19:13 Cześć, wszystkie wioski górskie Asfendiou warto wg mnie obejrzeć, w tym i niezamieszkałą już dziś Agios Dimitrios. A jeśli Zia to jak dla mnie o 7-8 godzinie [rano]: potem (w sezonie) takie tłumy tam są zwożone autokarami, że urok jak dla mnie żaden, a mogłam sobie porównać, bo byłam tam i o 7-mej rano a potem jakoś ok 11-tej chyba jak wracałam z innych wiosek. Więcej o moich wrażeniach z wyspy Kos (całkiem miła choć byłam negatywnie nastawiona przed wyjazdem) możesz poczytać jeśli masz ochotę na mojej betaki.freehost.pl Zwróć uwagę jednak na upływ czasu - minęło już kilka lat, co ma znaczenie np. dla połączeń promowych (wtedy mnie rozczarowały - spodziewałam się, że Kos to taki świetny węzeł). Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 06.08.10, 23:33 są wakacje, komu chce się wstawać o świcie aby zaliczyć jakaś wiochę po nocnej posiadówie? wyluzuj babciu... Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 06.08.10, 23:57 gość portalu: gtw napisał(a): > są wakacje, komu chce się wstawać o świcie aby zaliczyć jakaś >wiochę po nocnej posiadówie? W sumie też lubię pospać, ale nie jeżdżę samochodem a autobus do Asfensiou jechał o 6.30 ... Wyboru nie było;-) A i po nocnej posiadówie tak prosto do KTEL-u można, wiesz? Wcale nie trzeba wstawać o świcie:) > wyluzuj babciu... Luz mam w sobie całkiem spory, zwłaszcza, że popijam Gingersa imbirowego:-) No i pozdrawiam Cię, wnusiu weweos:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? IP: 77.49.104.* 06.08.10, 21:26 A jaki hotel??? Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? 07.08.10, 01:33 W Zea warto zaliczyc wieczor grecki profesjonalnie zorganizowany w rozleglej tavernie na powietrzu z widokiem na morze.Muzyka, taniec, spiew, duzo greckiego jedzenia i nieograniczona ilosc wina w beczkach/samoobsluga/.W biurze miejscowym mozna wykupic te impreze, autokar zawozi i po polnocy przywozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komjan Re: KOS - co zwidzić, co zobaczyć ??? IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.10, 10:30 Atlantis Beach. Odpowiedz Link Zgłoś