Dodaj do ulubionych

Cactus Royal - Kreta

28.12.10, 23:45
Był ktos w tym hotelu na Krecie: ?? Prosze o opinie ..
www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Cactus+Royal-hid_198151.html
Obserwuj wątek
    • kubek0802 Re: Cactus Royal - Kreta 30.12.10, 09:15
      Na moje oko to Cactus Beach. Byliśmy tam kilka lat temu i wspominam bardzo miło. Wątków o cactusie sporo.
      • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 30.12.10, 20:59
        Nie, nie.. to siostrzany hotel.. ale Cactus Royal. Z Cactus Beach mozna korzystać np z animacji...
        Ale róznica jest tego rodzaju, że Royal nie jest dla dzieci a Beach tak.. :))
        • Gość: gosc:) Re: Cactus Royal - Kreta IP: 79.173.34.* 02.01.11, 01:36
          witam, ja wlasnie tez sie zastanawiam nad tym hotelem- opinie zagraniczne sa bardzo dobre...mnie tylko zastanawia roznica 1000zł miedzy neckermanem a Itaka, boje sie zeby polakom nie dawali najgorszych pokoi...a ze wzgledu na to ze hotel jest bardzo nowy nie ma zadnych opini z Polski, moze ktos juz tam byl?
          • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 02.01.11, 06:30
            Między TUI a Itaka jakies 600 zł (przed końcem roku). Itaka przy tej cenie może dostać najgorzej położone pokoje. Ale biorac pod uwagę, że hotel jest nowy, dobrze zlokalizowany, ma świetne opinie to i tak kazdy pokój będzie lepszy od jakiegos starego hotelu z gorszymi opiniami :)
            Ja juz wybrałam i lece z TUI :))... A tak swoja droga dlaczego Polacy maja dostawac najgorsze pokoje?
          • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 02.01.11, 06:38
            Gość portalu: gosc:) napisał(a):

> witam, ja wlasnie tez sie zastanawiam nad tym hotelem- opinie zagraniczne sa ba
            > rdzo dobre...mnie tylko zastanawia roznica 1000zł miedzy neckermanem a Itaka, b
            > oje sie zeby polakom nie dawali najgorszych pokoi...a ze wzgledu na to ze hotel
            > jest bardzo nowy nie ma zadnych opini z Polski, moze ktos juz tam byl?

Tak jeszcze na marginesie. Neckermann chyba nie ma w ofercie Cactus Royal (5*) tylko Cactus Beach(4*). A mi chodzi o Cactus Royal(5*)..
            • Gość: gosc:) Re: Cactus Royal - Kreta IP: 79.173.34.* 02.01.11, 15:34
              chodzilo mi o Tui a nie neckermana - pomylka...ja widze jednak 1000zl roznicy przy wylocie 28 sierpnia - i wlasnie dlatego uwazam ze z itaka dostaje sie zapewne gorsze pokoje- gdzies czytalam ze sa jakies pokoje przy parkingu z widokiem na hotel obok - jest tam glosno...a czemu lecic z tui?
              • Gość: gosc:) Re: Cactus Royal - Kreta IP: 79.173.34.* 02.01.11, 16:35
                czemu lecisz z tui a nie z itaki??
                • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 02.01.11, 17:31
                  Ano temu bo sama na własnej skórze juz sie przekonałam, że TUI dostaje lepsze pokoje niż inne polskie biura. A poza tym na miejscu odczuwam wyraźną różnice w obsłudze. Poprostu TUI lepiej sie toba opiekuje na wyjeździe :))
                  Fakt, że Itaka ma taniej ten sam hotel ale to wcale nie oznacza, że dostanie lepsze pokoję. Jestem przekonana, że za tą cene lokalizacja pokoi bedzie gorsza... własnie jak mówisz z widokiem gdzieś na parking, ulice itd.. a poza tym jak dobrze pooglądasz fotki z Cactus Royal to zauwazysz, że niektore pokoje są lekko niżej niz parter, wg mnie to gorsze położenie i kto wie czy Itaka lub inne tańsze biura tam nie lokują??
                  • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 02.01.11, 17:39
                    A i jeszcze jedno. Skad ci sie wzieła az taka różnica w cenie? Itaka ma tylko standardowe pokoje a TUI i standardowe i suity.. A te drugie siłą rzeczy są droższe. Ja przed nowym rokiem porównywałam oferty sierpniowe z Itaki i Tui i ten sam standard hotelu róznił sie o ok 600 zł. No jesli porównasz standardowe z Itaki i suity z TUI to mogło wyjśc nawet 1000 i więcej róznicy :)
    • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 08.01.11, 16:00
      Eh pewnie tam jeszcze nikt nie byl :((
      • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 09.01.11, 10:18
        Chyba będe musiala na holidaycheck popytac bo tu widze nikt chyba nie byl. Jedynie w ty Cactus Beach.. a mnie Cactus Royal interesuje
    • Gość: Sylwia Re: Cactus Royal - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 21:18
      Czy może wybiera się ktoś do hotelu Cactus Royal w dn. 12-19.06.2011 ?
      Lecimy z 9 -letnim synkiem z Poznania z TUI.
      • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 20.02.11, 10:12

Ja będe w sierpniu to jak wrócisz napisz cos prosze :))
        • Gość: sylwia Re: Cactus Royal - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:02
          ok nie ma sprawy
          • biomj Re: Cactus Royal - Kreta 25.02.11, 11:28
            Po przestudiowaniu polozenia obydwu hoteli na mapie na stronie holidaycheck (przy zalozeniu oczywiscie , ze dobrze jest zaznaczone polozenie CRoyal-bo CBeach, tak-bylam w nim kilka lat temu) jedno sie rzuca w oczy. Cactus Beach jest praktycznie przy samej plazy-dzieli go od niej tylko waska uliczka i pas przyplazowych barow. Natomiast Cactus Royal jest znacznie dalej. Zeby dotrzec do plazy, plazowych barow i promenady sklepikowej trzeba najpierw przejsc przez dosc ruchliwa droge laczaca Hersonissos z Malia i dalej Agios Nikolaos. Byc moze, że teraz dokonczyli juz położoną jeszcze wyzej New Road-trase szybkiego ruchu - wtedy ruch na tej starej być może jest nieco mniejszy. Ale kiedys pokonac te droge "górą" lub wlaczyc sie do ruchu autem, nie bylo tak prosto. Po przejsciu tej drogi (sa tez podziemne przejscia) trzeba jeszcze przedreptac ok. 200-300 m pomiędzy innymi hotelami i pensjonatami (moze ciut wiecej) zanim sie dojdzie do plazy. Inna sprawa, ze plaza nie jest za ciekawa.
            Takie położenie ma jednak plus-bliżej jest do przystanków KTEL z których można pojechać do na wschód (np.Agios Nikolaos) lub na zachód (np.do Heraklionu)
            To taka zasadnicza różnica jesli chodzi o położenie.
            A co pisza w katalogach odnośnie odległości do plaży w tym holetu?
        • Gość: szy Re: Cactus Royal - Kreta IP: *.torun.mm.pl 10.05.11, 13:45
          bede na poczatku czerwca - napisze cos po powrocie
    • Gość: Aga Re: Cactus Royal - Kreta IP: 195.205.181.* 12.05.11, 10:52
      Ja jadę 1 czerwca 2011, czytałam rekomendacje to wszyscy wypowiadają się bardzo pozytywnie o tym hotelu :)
      • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 12.05.11, 23:35

czekam na wasze relacje :))
        • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 05.06.11, 10:55
          Ciekawe czy wrócił juz ktos z tego hotelu. Zeszłoroczne opinie były bardzo dobre.. Na początku maja tego roku troche sie popsuły... Ale to może początek sezonu i dlatego tak było?
          Teraz widze, że opinie znów sa fantastyczne..
          Ma ktoś wiadomości z pierwszej ręki???
          • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 08.06.11, 18:31
            Nikt tam nie byl? Nie wierze :(
            • Gość: jabu1974 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.home.otenet.gr 12.06.11, 14:56
              jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia niech szybko rezerwuje te słowa piszę z hotelu Cactus Royal
              jest on naprawdę godny polecenia
              • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 12.06.11, 19:12
                Napiszesz cos wiecej?? Ja sie tam wybieram w sierpniu :)
              • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 12.06.11, 20:36
                Tzn jakie ogólne wrażenie. Czy hotel spokojny, czy przeludniony? Jak jedzenie, pokoje, czystość? Internet tylko w lobby czy tez w pokojach? Tylko wifi czy tez jest kablowy?.. Daleko do centrum czy blisko?
                Itd, itp... napisz jak najwiecej prosze :))
                Pozdrawiam serdecznie i zycze udanych wakacji..
                • Gość: jabu1974 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.home.otenet.gr 13.06.11, 10:51
                  Hotel jest bardzo ładny, kameralny, niezaludniony, jedzenie smaczne i urozmaicone , hotel ten nie ma własnej plaży, zresztą plaża jest malutka ale basen rekompensuje brak plaży, pokoje czyste, sprzątane dość dobrze jak na standardy greckie, wifi jest wszędzie nawet przy basenie leżąc można się posługiwać internetem, hasło i login otrzymuje się w recepcji, wychodząc z hotelu jest mnóstwo sklepików z pamiątkami , bary , tawerny, kluby gier itd, przypomina mi to trochę nasze polskie miasteczka nadmorskie, Cactus Royal jest nowy , natomiast leżący obok Cactus Beach stary , pozdrowienia z Cactus Royal
                  • Gość: Jabu1974 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.home.otenet.gr 13.06.11, 10:59
                    nie jest to prawdą że Cactus Royal leży daleko od plaży , wychodząc z hotelu jest ok 100 metrów, przechodzi się tylko na drugą stronę ulicy na której nie ma dużego ruchu, w barze i restauracji pracują Polki, zresztą można się dogadać po angielsku
                • Gość: Michał Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 16:14
                  Ja byłem w połowie maja! Hotel świetny a byłem w wielu miejscach. Obsługa rewalacyjna, czystość super jedzenie również. Zbadałem akcję z pokojami w przyziemiu! Ja będąc z Itaką dostałem możliwość wybrania jednej z wielu preferencji w sprawie pobytu! Wybraliżmy z kolegą "jak najwyższe piętro"! Ja mieszkałem na 2gim piętrze a kolega na pierwszym choć w innym budynku - nie ma to znaczenia bo hotel jest mały! Myśle że dopłacajac 600 zł od osoby jest błedem bo Itaka daje super radę (a ja byłem już z nimi 4 raz i wszystko bylo ok). Co do parkingu to to niewiem o co chodzi i komu przeszkadza skoro jest tam miejsce na 20 samochodów które wyjeżdzają o 10 a wracają kolo 20! Faktem jest to ze właśnie w przyziemiu z widokiem na parking jest może mały problem bo jest tam główny ciąg komunikacyjny i ludzie się przemieszczają wychodząc i wchodząc do hotelu. Tylko to jest minus przyziemia jednak w innym budynku nie ma znaczenia bo tez jest fajnie! Ważną kwestią jest to że nie ma porannego wyścigu po leżaki! Nawet o 12 czy 13 można sobie dołączyć bo z boku przy basenowym barze stoi tam ich mnóstwo! Kelnerzy przy basenie smigają jak helikoptery /judzin/ i eleni! Jedzenia jest mnóstwo i przede wszystkim jest pyszne! W ciągu dnia lody , kanapki, przekąski owoce w pool barze! Wszyscy rozmawiają po angielsku z obsługi co daje duży plus! Pokoje sprzatane codziennie! Wracając do przyziemia ładują tam wszystkich jak leci i nie patrza czy to niemcy, polacy czy holendrzy bo sam widziałem. Jesli chodzi o kelnerów to Manolis - najlepszy kelner na świecie (zobaczycie sami) najgorszy to pedal w czarnej koszuli Dimitros z baru nocnego złosliwiec jakich mało - prawie mu nie wjeb... i zawsze jak wchodzilismy na drinka to uciekał na zaplecze! To chyba jedyny minus tego hotelu! Dodatkowo cały dzień krąży po hotelu "mały aligator" szef wszystkich restauracji! Pracocholik od rana do nocy pilnuje by wszystko bylo dopięte na ostatni guzik (uwaga! On jest wszędzie :) ). Podsumowując hotel godny polecenia z pełnią pięciu gwiazdek bez uchybień! Wrazie jakiś pytań służę pomocą!
                  • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 2011 13.06.11, 20:53

OO to juz mi sie podoba :)) Ja bede tam w sierpniu. Jade z TUI. Mam tylko nadzieje, ze nie zakwateruja nas w tym przyziemu..
                    Mam nadzieje, że bedzie tak jak mowisz.? I że leżaków tez dla nas wystarczy bo nie lubie rezerwowac z samego rana. W ciagu dnia jak juz plazuje to korzystam tylko przez kilka godzin. Nie lubie zajmowac na cały dzien jak niektorzy. Zreszta nie wylezalabym calego dnia na lezaku.
                    A z tym wifi to tez fajna sprawa, ze jest zasieg w calym hotelu. Zabieram laptopa wiec chcialabym miec dostep do internetu. Oby tylko zasieg/transfer byl w miare dobry :))
                    • Gość: kasiap Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.home.aster.pl 13.06.11, 21:06
                      mnie tez sie ten hotel podoba, ale cena z TUi zaporowa, mysle , ze cos jest na rzeczy z ta ITAKA, boje sie zaryzykowac....
                      a jak wymoc na Itace gwarancje dobrego pokoju, jest sposob jakis?
                      • Gość: michał Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 13:59
                        Podczas rezerwacji dostajesz "życzenie od Itaki"! Możesz wybrać: Najniższe piętro, pokoje koło siebie (jak jadą np. dwie pary), najwyższe piętro itp! Ja wybrałem "jak najwyższe piętro" bo tak lubie i dostałem. Nie wiem dlaczego Wy się tak boicie tej Itaki? Ja już byłem z nimi kilka razy i nigdy nie dali ciała a jak już to na wyspach kanaryjskich przenieśli nas do hotelu o 2500 zł droższym od tego co zapłaciliśmy! Itaka robi się takim polskim Tui a co jeszcze ważne to wszystko co jest w katalogu to prawda! Dodam też, że poza podróżami nic mnie z Itaką nie łączy :D . Hotele w których byłem z itaką to melia grand hermitage - bułgaria, Iberostar playa gaviotas - fuertaventura, cactus royal - stalida :D
                        • Gość: aśka Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 14:17
                          Itaka polskim TUI? Nie żartuj!!! Chociaż z TUi też nie zawsze wszystko jest ok, zresztą jak z każdym biurem. Widać, że nie jeteś upierdliwy (i chyba masz też trochę szczęścia) i nie biadolisz. Pozdrawiam
                          • Gość: dorota Re: Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 15:53
                            Witaj,

byłam rok temu w tej miejscowosći ale w innym hotelu, ale oglądałam go sobie bo też o nim czytałam i i sie nim bardzo interesowałam :)
                            od plaży oddziela go ulica (dość ruchliwa) dokładnie główna, ale jeżeli dostaniesz pokój z innej strony będzie ok
                            ogólnie wygląd bardzo pozytywny -czysto i schludnie
                            to przyziemie - lepiej chyba dostać pokój na pietrze :) w przyziemiu oglądasz nogi turystów..
                            miejcowość mała ale przyjemna :)
                            miłego pobytu
                            ja byłam z Itaki w 5 gwiazdkówym hotelu sieci AQUIS - i było nice
                            • Gość: kasiap do DOROTY re Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 17:27
                              a jaki Aquis? rozwazam w Itace Aquisa ale ciezko cos o nich znalesc konkretnego, moze masz jakies wskazowki?
                              Pozdrawiam
                              • Gość: dorota Re: do DOROTY re Cactus Royal - Kreta 2011 IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 19:18
                                www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_lti+Hotel+Aquis+Blue+Sea+Resort+Spa-hid_17401.html
                                my byliśmy z Itaka@Gala - super last minute, nie było aż tak drogo :)
                                hotel polecam z czystym sercem - zero robactwa, czyściutko, pokój świetny (przynajmniej my taki dostaliśmy)
                                jedzenie ok (tylko dla dziecka nie za dużo) - ale ogólnie naprawdę polecam !
                              • Gość: Michał Re: do DOROTY re Cactus Royal - Kreta 2011 IP: 194.42.119.* 15.06.11, 22:02
                                To fakt nie jestem upierdliwy ale też starannie dobieram hotele i miejscowości do której jade! Byłem też kilka razy z niemieckimi biurami i jakoś Itaka nie odstaje specjalnie (lub ja mam takie życiowe szczeście ;)) Co do tego Aquisa to siec Lti - i wszystko jasne - musi być dobrze jak w iberostar - tam moge jechac w ciemno :D
    • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? 19.06.11, 15:25
      Czekam na opinie tych co właśnie wrócili z tego hotelu..
      • Gość: kristo Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.11, 13:45
        Kasia_p45 :) mam pytanie - czy już dokonałaś wyboru hotelu? też właśnie myślę nad Kretą i mam dylemat...a wiem że jesteś wyjadaczką turystyczną, więc napewno dobrze wybierzesz :))))
        • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? 28.06.11, 18:52
          Skoro wypytuje tu cały czas o Cactus Royal to chyba oczywistym jest, że go własnie wybrałam. Mam nadzieje, że dobrze wybrałam.? Póki co hotel 5* i ma dość dobre opinie więc myśle, że bede zadowolona:)) Jakos zawsze udało mi sie wybrac dobry hotel.. ale czy jestem wyjadaczka turystyczna tego bym nie powiedziała. Są tu więksi wyjadacze ode mnie..
          Ja poprostu zanim cos wybiore to przetrząsam internet... czytam opinie... wertuje katalogi.. itd
          A wczesniej nastawiam sie na jakiś kierunek co by łatwiej mi było szukać:)..
          A po drugie nastawiam sie tez na co co jest do zwiedzania w najbliższej i dalszej okolicy hotelu........Bo wakacje to nie tylko hotel...Poprostu wiem czego chce i to znajduje :))
          • Gość: sisi Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:32
            Uważajcie na pokoje w przyziemiu - porażka. Do plaży przejście przez ulicę - porażka za głowami jeżdżące samochody. Więszkość ludzi siedzi przy basenie
            • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? 30.06.11, 22:08
              A jakie biura kwateruja w tym przyziemu? ja jade z TUI i mam nadzieje, ze mnie to nie spotka..
              • Gość: Michał Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 15:57
                Nie ma znaczenia z jakiego biura jedziesz! Ja bylem z Itaką i mieszkalem na 2gim piętrze :D
            • Gość: Michał Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 15:56
              Co Ty gadasz! Nie jest tak zle z tym przyziemiu chyba ze masz pokoj miedzy recepcja a basenem wtedy ok! Jakie samochody????? Byłaś czy byłeś napewno w tym hotelu?
              • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Wrócił juz ktoś? 05.07.11, 08:56
                No to ja na dzień dobry poprosze pokój na pietrze ..
    • kasia_p45 Re: Cactus Royal - Kreta 19.07.11, 17:56
      Wrócił ktos jeszcze z tego hotelu? Czy nikt tam nie był??
      • kasia_p45 Re: Cactus Royal - jestem tu 02.08.11, 16:46
        No ja wlasnie jestem w Cactusie od niedzieli :) Hotelik bardzo urokliwy, nowy i powiedzialabym troche snobistyczny. Ale mnie sie tu bardzo podoba. Hotel nowiutki, czysciutki.. bardzo kameralny....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka