Dodaj do ulubionych

Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:06
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego hotelu (oferuje go ITAKA). Planuję dwutygodniowy wyjazd latem. Chciałabym, żeby z hotelu można było dojść spacerkiem na plażę i do miasteczka. Kolejny mój priorytet to przywoite jedzenie, bo chodzi o wyjazd z dziećmi. A dla nas czasem winko by się przydało :-). Bierzemy opcję All.
Obserwuj wątek
    • Gość: bea Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 07:55
      Ja też jestem ciekawa, napiszcie coś!
      • Gość: kasia Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 10:44
        Byłam w tamtym roku w czerwcu( II polowa) w części Ionian,bylo dosyc pusto i przyjemnie. Jedzenie bardzo dobre, niewielki wybór, niektorym to przeszkadzało (zreszta jak i wiele innych rzeczy), dla mnie OK bo chyba dzieki temu każde danie było dopracowane. Dobre makarony, mussaka, kalmary, ryby (nigdy wczesniej w Grecji tak dobrych nie jadlam) zupy, desery. Dania na bieżąco uzupełniane i podgrzewane. Mozna bylo zjeść i wewnątrz i na zewnatrz restauracji. W opcji all z napoi alkoholowych tylko piwo, kumkwat, uzo i retsina, wino czerwone i biale, jak ktoś lubi wieczorkiem posiedzieć przy wysoko procentowych trunkach to nie ma, wiele osób bylo zaskoczonych takim wyborem, ja tez pierwszy raz spotykalam się z tak okrojona wersją. Oczywiscie mozna w barze kupić. Pokoje o bardzo róznym standardzie nasz dosyć maly, ale czysty, wanna, jacuzzi, klima, balkon. W budynku głównym te pokoje co widzialam prawie takie same. Te gorsze stoja oddzielnie, nie widzialam, ale ludzie mówili, ze syf. Obsługa jak wszędzie, jedni usmiechnieci, drudzy sztywni, barman Spiro (?) starszy gość, dosyc specyficzny, mial swoje priorytety :) niekoniecznie klient na pierwszym miejscu, najpierw musial skonczyć to co zaczął, czyli instalowanie sie w barku na swojej zmianie i robil to z takim namaszczeniem, ze aż nie wypadalo mu przerywać i upominać się o głupie piwo:) Bardziej sytuacja śmieszyła niz irytowala, niemniej w barze przy basenie sugerowałabym kogoś bardziej rozrywkowego, mlodszego i ładniejszego ;) lubil panów obsługiwać i zagadywać. Animatorzy... Johny ladniutki, bardzo otwarty, odpowiedni czlowiek do tej pracy. Manu, dzieciak jeszcze, chyba wstydzil sie ludzi, Gala - Tunezyjczyk, widać, ze stary wyjadacz w branży. Od rana aqua gim, lotki, bule, piłka wodna, nożna, strzelanie z łuku, wieczorem disco dla dzieci, potem animacje dla dorosłych. Plaża żwirkowa, ciężko bez obuwia wybrac się brzegiem na długi spacer. Miasteczko kilka kroków od hotelu, mozna wypić pyszną frappe (nie pamiętam nazwy, po drugiej stronie ulicy, głośna muzyka, młodzi ludzie obsługują) dobrego drinka w Lemon Garden. Wyspa - raj, nie mam pamięci do nazw, cen, ale miejscowi zawsze pokażą co warto zobaczyć, a jest tak mala, ze w zasadzie piatego dnia pojechalismy na caly dzień na plażę, bo nie bylo juz gdzie jeździć samochodem :)
        • Gość: Aśka Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 07:44
          Kasiu, bardzo Ci dziękuję za obszerne informacje :-)
          A jak stamtąd dojechać do stolicy bez auta?
          Może ktoś jeszcze podzieli się wrażeniami, radami itp.? Poproszę :-)
          • Gość: Artur Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.limes.com.pl 25.07.12, 01:50
            Dzisiaj wróciłem stamtąd. Nie radzę jechać:
            1 - nie ma Thinalos, jest tylko Ionian Princess
            2 - jedzenie znośne, ale mało urozmaicone. Zapomnij o rybach, owocach, lodach.
            3 - picie, tragedia; tylko gazowane. Alkohole - cienkie piwo i wino (których często brakowało), poza tym miejscowe Tsipuro, Ouzo.
            4 - pokoje - różnie, myśmy dobrze trafili.
            5 - atrakcje animacje - starali się. Brawa dla Bebeto.
            6 - plaża to same kamienie, woda brudna. No i płatna 6€ za dwa leżaki + parasol.
            7 - szefowie bez przerwy patrzyli na ręce pracownikom. Było to upokarzające i denerwujące, bo podczas takich kontroli goście się nie liczyli.
            8 - widoki wspaniałe, psują tylko wszechobecne komary i osy.
            9 - Grekom nigdzie się nie spieszy, co lekko denerwuje.
            10 - drogi wąskie i pokręcone jak nasze przepisy podatkowe. Opierali się chyba na projektach Dedala
            Ogólnie nie polecam tego hotelu. All Inclusive to kpina, nie ma tego czy tamtego, właśnie się skończyło i będzie jutro, nie mam szklanek/kubków plastikowych, itd. Sama wyspa OK, położenie hotelu również świetne.
    • Gość: Brus Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.noname.net.icm.edu.pl 15.04.11, 07:38
      Ja też chętnie się dowiem czegoś więcej o tym hotelu.
      • Gość: kasia Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 15:26
        Napisalam duzo o samym hotelu, ale widac każdego interesuje co innego. NIe wiem co mogłabym jeszcze dodać, aby pomóc w podjęciu decyzji, bądź utwierdzić w przekonaniu o dobrym wyborze tych, co juz wycieczkę wykupili. Jesli ktoś był juz w Grecji to hotel i opcja all nie powinna go zaskoczyć, jeśli ktoś ostatni wyjazd spędził w Egipcie to może być rozczarowany. Nie mogę też za wiele napisać o biurze Itaka, wywieźli i przywieźli o czasie, ale to chyba zasługa przewoźnika. Rezydentki nie widzialam, bo generalnie nie korzystam z usług, ale spotkanie organizacyjne na pewno było, więc kto chcial to miał kontakt. Wszelkie usterki zgłaszalismy bezposrednio w recepcji, ale i tak mąż musial zabawić się w hydraulika, bo ci hotelowi magicy nie ogarneli tematu, a wystarczyła guma do żucia i kawałek papieru - oni użyli sam papier, bez spoiwa :)
        • Gość: hm Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 13:04
          Ten hotel zniknął z oferty ITAKI, czy ktoś wie, dlaczego?
          • Gość: Patrycja Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.felixcom.3s.pl 20.06.12, 10:53
            Tak ja wiem, 90% gości skarżyło się na hotel, spędziłam tam dwa tygodnie i nie polecam nikomu.
            • Gość: Andzia Re: Ionian Princess Resort & Thinalos KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 17:57
              No to widzę,że przez parę lat nic się nie zmieniło :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka