Dodaj do ulubionych

Argassi Zakynthos plaże

IP: 193.43.230.* 18.01.11, 21:31
Wybieram się z rodziną do tej miejscowości 1 lipca . Czy faktycznie plaże są tak katastrofalne czy też można coś znaleźć nawet dalej od hotelu Commodore., ale w dystansie do pokonania pieszo czyli pewnie do kilometra.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasika Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 09:15
      "Plaża" jest tam naprawdę brzydka, wąska i brudna. Zresztą tu trochę widać jak to wygląda
      Jeśli zależy Ci na plaży to wybierz inną miejscowość, bo chodzenie kilometrami w poszukiwaniu plaży jest bez sensu, tym bardziej w lipcu. Musisz wziąć pod uwagę że nie da się tam przejść tego kilometra plażą (jak nad Bałtykiem) tylko musiałabyś iść ulicą, co w takim upale jest wykańczające.
      Argassi i hotel Commodore jest bardzo fajne jako baza wypadowa. A wyspa jest przepiękna i warto ją zwiedzić wypożyczając samochód, skuter lub quad i zatrzymywać się przy naprawdę pięknych plażach na wyspie.
      • agnieszsz Re: Argassi Zakynthos plaże 21.01.11, 18:44
        W biurze podróży powiedziano mi , że z hotelu Commodore dowożą bezpłatnie na plażę. Mam wykupiony hotel Traf z Triady, będzie to prawdopodobnie Commodore (27.05).
        • Gość: kasika Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.11, 20:37
          > W biurze podróży powiedziano mi , że z hotelu Commodore dowożą bezpłatnie na plażę.

Z hotelu na plaże? na na jaką?

Jest niedaleko hotelu przystanek autobusowy z którego jeździ rano bezpłatny autobus na plaże Agios Nikolaos i po południu wraca. Ja na szczęście pojechałam na tą plaże samochodem i po piętnastu minutach stamtąd uciekałam! Najgorsza plaża, jedna wilka komercja, masa ludzi i wszystko bardzo drogie. Ale niektórzy to lubią.
          A po drodze do Ag.Nikolaos np jest super plaża Banana beach, bez tłumów, szeroka.
          • Gość: Eva Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.altec.pl 09.03.11, 19:08
            Super plaże są w alikes i alikanas również w tsilivi. W argassi plaża jest wąska i niewarta uwagi.
        • Gość: Beata Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.jotanet.pl 13.03.11, 13:40
          To prawda, autobusy są bezpłatne- pod warunkiem zakupu leżaka z parasolem na tamtejszej plaży. W innym przypadku trzeba zapłacić. Sumując w jednym i drugim przypadku płacisz.
    • gabryelap Re: Argassi Zakynthos plaże 13.03.11, 18:16
      Byłam w hotelu captain w czerwcu 2009 r. z dzieckiem 5-letnim. Chodziłyśmy na plażę w Argassi, nie było tak tragicznie, woda była czysta. Droga na plażę, tę którą chodziłyśmy: z hotelu prosto w dół aż do plaży nazwijmy to miejskiej, tam w lewo aż do takiego kamiennego brzegu, wzdłuż tego przez wodę- nie jest głęboko, za tym jest wąska plażyczka i tam się kąpałyśmy. Wzdłuż tej plażuczki jest murek, na którym kładłyśmy rzeczy i jest tam teren jakiegoś hotelu, z placykiem zabaw. Wracałyśmy przez teren tego hotelu do ulicy i dalej ulicą.Droga nie jest uciążliwa, ani nie jest daleko, woda jest fajna i daleko jest płytko, fajnie dla dziecka. Nie jest to nic ekstra, ale wg mnie na warunki Argassi najlepsze. W ogóle pobyt był b. udany, a kompleks hoteli jest fajny, tylko animatorka była denna, ale dzieciaki na mini disco bawiły się dobrze. Jak chcesz coś wiecej to pisz. Gabi
      • Gość: 1gusgus1 Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 16:31
        brzmi gorzej niż nad Zegrzem :(
        wybraliśmy hotel w Tsilivi...
        • Gość: rob Re: Argassi Zakynthos plaże IP: *.acn.waw.pl 14.03.11, 21:26
          Polecam plaze Porto Zoro niedaleko Argassi. Moim zdaniem najlepsza w tej czesci wyspy, ma klimat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka