katthlyn 17.03.11, 09:37 Witam, na forum znalazłam tylko stare wątki a potrzebuję w miarę aktualnych cen wynajmu samochodu na Rodos. Samochód na 2-3 dni w maju, czy ktoś wie jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gona31 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 17.03.11, 10:07 Ceny chyba nie zmieniły się drastycznie od zeszłego sezonu.Wejdź na stronkę www.autoway.gr,masz ofertę po polsku,bądź na budget.pl tam masz też aktualną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 17.03.11, 10:23 oczywiście jest też cała masa innych firm, my byliśmy we wrześniu 2010 w Kolimbii, za 3 dni płaciliśmy 85 euro za Micrę.Benzyna była po 1.53 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.range86-128.btcentralplus.com 19.06.16, 13:40 na tej stronie (www.autoway.gr ) nie ma zadnych cen....... to jakas sciema.... Odpowiedz Link Zgłoś
12maria12 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 19.06.16, 18:38 13-14 06 2016 -70 euro za 2 dni nissan 5 osobowy -pefkos wypozyczalna zeus +pełen pakiet ubezpieczenia bez limitu kilometrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korfiarz Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.16, 20:59 Dlaczego ściema? Wysyłasz zapytanie i dostajesz pełen cennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na Kosie Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 10:29 czyli niedaleko, panda w czerwcu 25e/dzień. benzyna 1,56e/l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:16 Możesz napisać do autowaypolska lub autogrecja i się dowiesz ile mnie więcej sobie liczą. A to i tak są wyższe ceny niż na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
katthlyn Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 17.03.11, 12:02 No właśnie dostałam z autoway ofertę 95 euro za 3dni i się zastanawiam czy na miejscu nie będzie taniej, będziemy w hotelu Blue Bay obok lotniska. 3 dni to chyba za dużo, potrzebujemy na dwa bo będziemy tam tylko tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xola Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 12:22 na 100% na miejscu znajdziesz taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 12:36 Ja też byłam w maju, na samym początku sezonu i o dziwo rezydent miał najtańszą ofertę, taniej niż w miejscowych wypożyczalniach. Lepiej przygotować się na górną granice ceny i zawsze na miejscu jest miłe rozczarowanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 17.03.11, 13:17 85 euro z fotelikiem dla dziecka płaciliśmy, to chyba taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xerox Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 13:38 Ja tam wole zaplacic 10 euro wiecej i miec pewne ubezpieczenie, z Grekami nigdy nie wiadomo-mówia o pełnym ubezp. a potem jak sie cos stanie to trzeba dopłacać. a poza tym po cholere tracic czas urlopu i latac po wypozyczalniach, dyskutowac, sprawdzac. Lepij miec komfort dostawy pod hotel, zaoszczedzony czas i sprawdzona przez Polaków umowe ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xola Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:12 tak zrobiłam za pierwszym razem- wzięłam auto przez rezydenta. zapłaciłam ok 30-40% więcej. wypożyczalnia przez, którą bo załatwiało samochody była na wprost hotelu :) umowa identyczna. jak się nie ma pewności, to wystarczy się dowiedzieć, z której wypożyczalni bierze auta bp. jak ktoś chce, żeby bp sobie na nim dorobiło, to zdecydowanie polecam wycieczki/wypożyczenia u rezydenta. 2 lata temu wypożyczony quad nie chciał odpalić (kilka km od hotelu). zadzwoniłam na z kluczyka (dopięty był brekol z kontaktem), podjechał koleś, odwiózł nas pod wypożyczalnię i dał drugiego quada. zero problemów. zwykła wypożyczalnia, bez umowy- spisał tylko numer prawa jazdy i zapisał w którym hotelu mieszkamy (na słowo). nie demonizujmy Greków :) Odpowiedz Link Zgłoś
katthlyn Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 18.03.11, 20:51 Ok, dziekuję za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek :) Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 21:30 witam. w lipcu jade do hotelu blue bay na rodos 1,5 km od litniska. czy ktoś może polecic jakieś fajne wypozyczalnie samochodów?i ile mniej więcej kosztuje cabrio?no i jeżeli ktos był w tym hotelu to będę wdzięczny za opinię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.bas.roche.com 01.07.11, 15:39 Przeciez w 99% przypadkow umowa "przez biuro" jest taka sama jak bezposrednio firma. Jak wynajmowalem samochod przez biuro to i tak formalnosci zalatwialem z lokalnym czlowiekiem. Tyle, ze zaplacilem 10 euro frycowego extra dziennie. Dlatego nigdy wiecej nie wynajmowalem, albo wykupywalem wycieczek od rezydenta. Zwykle ceny sa 20-50% wyzsze, a dostaje sie to samo. Co do stresow z ubezpieczeniem itd. Nam sie wlamano do wypozyczonego samochodu, zostala wybita szyba i formalnosci (wymiana samochodu) zajela 5 minut. To pewnie byla zasluga tego, ze wynajmowalem auto w duzej firmie (Europcar) a nie jakiejs malutkiej firmie, ktora w pewnych momentach moze po prostu nie miec wystarczajacej ilosci samochodow na wymiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaacek Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 21:41 25 euro za 1 dzien 50 euro za 3 dni hundai getz lub atos. inne wynalzki - cena w gore do 50 euro za dzien. polecam wypozyczanie tylkom w lokalnych wypozyczalniach. swiatowe sieci maja ceny do 100% wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek :) Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 21:43 a byłeś ostatnio na rodos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaacek Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 21:37 tydzien temu Odpowiedz Link Zgłoś
przemek34 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 16.06.11, 16:21 Rodos Cars w hotelu Lindos Princess Seat Ibiza od 2 do 9 czerwca ( tydzień ) w cenie 155 euro - opcja pełne ubezpieczenie. Im dłużej tym taniej, oczywiście można i objechać wyspę w 3 dni na maksa, ale to są wakacje, a nie wyścigi do tego dziecko 6 lat i wycieczki do 4-5 godzin dziennie wystarczyły w zupełności. Przemek p.s. polecam wioskę Mesangaros ( południe wyspy ) w górach, nie piszę dlaczego, ale jak tam zajedziecie to zobaczycie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Wynajem samochodu w Kolymbii IP: 178.73.49.* 16.06.11, 21:18 którą wypożyczalnię w Kolymbii polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 13:17 mnie też interesuje wynajęcie tam autka. czy może ktoś się podzielić informacjami gdzie można wynająć tam autko, w jakim biurze... i czy można tam wynająć ewentualnie i rowery? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: 178.73.49.* 30.06.11, 21:03 jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaDZ Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.ip.mgk.pl 30.06.11, 21:11 Z zeszłego tygodnia cena na rodos, z hotelowej wypożyczalni, 115 euro za 3dni. grupa d, hyundai jakiś tam, taki większy, Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Wynajem samochodu w Kolymbii 30.06.11, 21:48 W Kolymbii polecam Rodos Cars, ale szczególnie ten oddział na ul. Wiedeńskiej -Vienna str. (boczna od alei eukaliptusowej). Jest tam Michalis (tęgi gość). Facet uczciwy, zresztą poczytajcie wpisy w księdze klientów. Ja w 1 poł. czerwca u niego zapłaciłem 70 E za 3 dni Nissana Micry. Ogólnie powinniście sprawdzić ubezpieczenie -czy obejmuje opony i szyby? Auto musi mieć moc, bo będzie głównie jeździć w górach, na klimie. Z następnych porad: - nie parkujcie pod drzewami bo pełno tam kóz, które wchodzić na auta i żreć gałęzie :) -pamiętajcie, że przy zjeździe z góry hamuje się głównie silnikiem, na hamulcach możecie zagotować płyn. Z dodatkowych cen- benzyna ok. 1,70 E/litr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 22:10 no to kolego przeplaciles jakies 40 %, wiec nie mozesz byc autorytetem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: 95.108.98.* 07.07.11, 22:18 Albo nie zrozumiałeś tego że 70 E to cena za 3 dni, ablo nie zrozumiałes tego że kolega płacił za samochó a nie skuter ? Daj namiar gdzie mogę auto na 3 dni za 40 E dostać , to działkę Ci jeszcze odpalkę. Autorytet się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Wynajem samochodu w Kolymbii 07.07.11, 23:17 Drogi Jacku.Nie piszę tego by być autorytetem na forum i nie twierdzę, że nie można było korzystniej wypożyczyć auta. Piszę po to, żeby inni wiedzieli więcej przed wyjazdem niż ja wiedziałem. Widocznie takie przesłanki są dla Ciebie zupełnie obce i wszystko traktujesz w kategoriach rywalizacji... Dzięki takiej mentalności istnieje pogląd, że za granicą każdy jest życzliwy, tylko nie Polak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powsinoga Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.toya.net.pl 08.07.11, 00:08 nie przejmuj się, pewnie był w lutym :-) korzystałem z tej samej wypożyczalni (ostatni tydzień czerwca), jest faktycznie solidna (pełne ubezp.,sprawna obsługa itd.), nissan pixo 7 dni z fotelikiem dla dziecka za 160 euro, zawsze korzystam z forum i wiem, że wszelkie informacje tych co już odpoczęli ułatwiają życie innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 22:23 nie lecze swoich kompleksow. pare postow wyzej jest taki wpis : 25 euro za 1 dzien 50 euro za 3 dni hundai getz lub atos. inne wynalzki - cena w gore do 50 euro za dzien. polecam wypozyczanie tylkom w lokalnych wypozyczalniach. swiatowe sieci maja ceny do 100% wyzsze. mam wam jeszcze rachunki przeslac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
toorist Re: Wynajem samochodu w Kolymbii 08.07.11, 23:26 Ok, nie zaprzeczę, że tak nie było. Zdradź więc namiary na wypożyczalnię innym i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wynajem samochodu w Kolymbii IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 06:25 witam podaje link do wypozyczalni, znajduje sie ona prawie w samym centrum miasta rodos. www.butterfly-rentacar.eu/prices.htm oczywicie cennik to jedno, a negocjacje to drugie. zycze wiec powodzenia. jacek Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 21.06.16, 15:07 W naszym przypadku cena w czerwcu za tydzień grupy a na Rodos - 153 ? ,to kwota z pełnym ubezpieczeniem bez wkładu własnego, nie trzeba posiadać karty kredytowej. W formularzu dostępne są dwie lokalizacje - Kreta oraz Rodos, ceny te same. pozdrawiam serdecznie, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
jeannettede Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 21.06.16, 21:02 W jakim mieście wypożyczała Pani auto i jak nazywa sie wypożyczalnia...z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
jeannettede Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 21.06.16, 21:04 ach juz wiem :) niedostrzegłam linka pod postem. Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 28.06.16, 21:38 125 eur toyota yaris z pełny ubezpieczeniem, bez karty kredytowej. wypożyczałam w Kalithea cars. polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
ser-ekk Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 05.07.16, 23:31 Czy możecie podać aktualne ceny w lipcu 2016? Ja zarezerwowałem mailowo w Kolymbii samochód klasy A na 4 dni, za każdy dzień mam zapłacić 30 EUR. Chcę się upewnić, że nie przepłacam i ceny są rzeczywiście na tym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
markthens Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 06.07.16, 08:19 Ja płaciłem w maju za 3 dni 60 euro, samochód klasy B choć też chciałem A to podstawili mi pod hotel większe i też w Kolymbi. Ale to przed sezonem. Myślę, że w lipcu to nie najgorsza stawka chociaż nie wiem po co zamawiałeś przez internet. W Kolymbi jest kilka wypożyczalni i można bez problemu wybrać coś na miejscu a i jeszcze się potargować. Odpowiedz Link Zgłoś
ser-ekk Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 06.07.16, 11:15 Nie zamawiałem - zarezerwowałem tylko. Zawsze mogę zrezygnować z rezerwacji. Chciałem po prostu się upewnić jakie są ceny w szczycie sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 06.07.16, 09:44 u nas do 24 lipca grupa A na 4 dni to koszt 127 ? z pełnym ubezpieczeniem bez wkładu własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dnexter Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 06.07.16, 15:15 Nie zamawiajcie aut przez jakieś strony żeby jeszcze płacić niepotrzebnie jakimś pośrednikom - na Rodos i w ogóle na wszystkich wyspach greckich wypożyczalni jest bardzo dużo i nie ma problemu z dogadaniem się na miejscu no i jest dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.16, 12:20 W sezonie są problemy z wolnymi, porządnymi autami. Lepiej brać w sprawdzonej firmie a nie biegać i szukać czegoś w upale. Do tego analizować po angielsku umowę stojąc w jakiejś miejscowej wypożyczalni. Ja biorę tutaj od lat i jest ok: www. autoway-polska.com Odpowiedz Link Zgłoś
dnexter Re: Wynajem samochodu na Rodos - aktualne ceny 08.07.16, 07:39 Aut jest bardzo dużo do wyboru do koloru nie ma problemu z wypożyczaniem. Umowy krótkie i przejrzyste nie ma co analizować. Jedyne co spisują to nr. waszego prawa jazdy. Nie dajcie się naciągnąć pośrednikom typu tego spamera z autoway. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spam spam Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.18, 16:09 Wal się tomku, spamiarzu. Usiadź zamiast stać i analizować na stojąco, dupku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spam spam Spam nachalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.18, 09:56 Spadaj spamerze. Odpowiedz Link Zgłoś