Dodaj do ulubionych

Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:53
Cześć! Wybieramy się na Kretę w czerwcu z biurem podróży Travel Time (to
wzasadzie Orbis - tylko niższa klasa). Czy ktoś z Was ma może ciekawe
informacje na temat hotelu Dimitra w Hersonissos, okolic i ew. doświadczenia
z biurem TravelTime. Będziemy wdzięczni za podpowiedzi :) Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • Gość: Kretka Re: Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.04, 20:21
      Razem z Krecikiem spędziliśmy tam 2 miodowe tygodnie w 2001 roku i nie tylko
      dlatego było wspaniale :))) Hotel b. przyjemny, z ładnym basenem, z niektórych
      pokoi widok na morze. Dojście na plażę ok3 min. przez ogród (b.ładny)
      sąsiedniego hotelu.
      W pobliżu kilka sklepów spoż., przystanek autobusowy, na tyle daleko od centrum
      Hersonissos, że nie słychać dyskotek, tylko cykady.
      Wtedy ten hotel miał w swojej ofercie Scan Holiday.
      • Gość: Edyta&Janek Re: Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:27
        Cześć Kretko! Dzięki za odpowiedź. Od razu zrobiło mi się lżej na sercu - cały
        czas miałam wątpliwości czy Dimitra to był dobry wybór. Twój post umacnia mnie
        w przekonaniu, że to była dobra decyzja.
        Pozdrawiamy miłośników Krety (Wasze nicki'i mówią same za siebie)
        • Gość: radek Re: Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.05.04, 19:20
          Czesc edyto
          Pamietasz mnie ? Z jakiego miasta jestesie i o ktorej bedziecie na lotnisku ?
          radek
          • Gość: Edyta&Janek Re: Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 20:04
            Cześć Radku!
            Jesteśmy z W-wy. Z tego co się orientuję na lotnisku trzeba być ok. 2 godziny
            przed wylotem czyli ok. 03:00 i mniej więcej o tej porze się zjawimy.
            Jak na razie znalazłam same pozytywne opinie o naszym (i Waszym) hotelu, choć
            przyznam, że nie ma zbyt dużo informacji na jego temat.
            Samo Hersonissos to dobry punkt wypadowy na zwiedzanie Krety. Czytam różne
            informacje w sieci, przeglądam przewodnik, mapę i wybieram już różne miejsca,
            które mamy zamiar zobaczyć.
            Niestety, do wyjazdu pozostały jeszcze cztery tygodnie....
            Do zobaczenia na lotnisku :)
            • Gość: Kretka Re: Kreta - Hersonissos - Hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 13:08
              podczas pobytu w Hersonissos (nasza druga Kreta, w sumie mamy ich na koncie na
              razie "tylko" 3) zobaczyliśmy:
              Knossos i Muz. Archeol. w Heraklionie (polecam dojazd autobusem z Hersonissos
              do Heraklionu i tam na dworcu przesiadkę na miejski do Knossos)
              Agios Nikolaos, Eloundę i rejsik na Spinalongę (też autobusem z Her. + łódka z
              Eloundy)
              Sitię-Toplou-Vai
              wycieczkę mini busem "Kreta nieznana": super sprawa: fabryka oliwy w Peza,
              garncarstwo w Trapsano, przełęcz Kalamafka, kąpiel na plaży w Ierapetrze,
              wioska Ano Vianos.

Nie starczyło nam czasu i funduszy na Lassithi, chcemy to nadrobić 4-tym
              razem :)

Koniecznie chodźcie wieczorami na spacery do Piskopiano, Kutulufari i Starego
              Hersonissos. Z Dimitry to 30 min.
              • Gość: ala666 Re: do Kretki IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 12.05.04, 15:03
                Zainteresowała mnie wycieczka "Kreta nieznana", na Krecie będę po raz drugi ale
                poprzednio nie zauważyłąm żeby była taka oferta. Napisz proszę czy jechaliście
                z naszego biura czy miejscowego i może pamietasz cenę.
                Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż.
                • Gość: Kretka Re: do Kretki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 15:43
                  Cześć Alu,

wycieczka była oczywiście z lokalnego biura w Hersonissos, tylko raz daliśmy
                  zarobić polskiemu operatorowi (Gramvousa), bo nie było innego wyjścia, a dojazd
                  na własną rękę do portu w Kisamoss był niemożliwy z naszego ówczesnego zakątka
                  Krety. Ceny za "Crete unknown-Unbekannte Krete" w tej chwili sobie nie
                  przypomnę, wtedy była jeszcze w drachmach. Jeśli zobaczysz taką ofertę, gorąco
                  polecam.
                  • Gość: ala666 Re: do Kretki IP: *.chello.pl 12.05.04, 19:03
                    Dzięki za szybką odpowiedż w sumie to mogłam od razu zapytać (i nie zawracać Ci
                    ponownie głowy) czy taką wycieczkę można zrobić samodzielnie gdy wynajmiemy
                    samochód, jak z wejściem do wymienonych przez ciebie obiektów - czy wchodzą
                    tylko zorganizowane grupy?.
                    Patrząc po forum to jesteś jedną z bardziej cierpliwych osób jeżli chodzi o
                    odpowiedzi na pytania i udzielanie prad, nie dziwisz sie prostym sprawom i nie
                    ironizujesz i chyba o to powinno chodzić w tym forum.
                    Pozdrawiam.

• Gość: Krecik Re: do Kretki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.05.04, 23:50
                      > Dzięki za szybką odpowiedż w sumie to mogłam od razu zapytać (i nie zawracać
                      Ci
                      >
                      > ponownie głowy) czy taką wycieczkę można zrobić samodzielnie gdy wynajmiemy
                      > samochód, jak z wejściem do wymienonych przez ciebie obiektów - czy wchodzą
                      > tylko zorganizowane grupy?.
                      > Patrząc po forum to jesteś jedną z bardziej cierpliwych osób jeżli chodzi o
                      > odpowiedzi na pytania i udzielanie prad, nie dziwisz sie prostym sprawom i
                      nie
                      > ironizujesz i chyba o to powinno chodzić w tym forum.

Odpowiem za Kretkę, która juz śpi ;-) Może dopisze coś jutro.
                      Wynajęcie samochodu to chyba najlepszy sposób na zwiedzanie ale pewną trudność
                      może stanowić znalezienie niektórych atrakcji. Drogi na Krecie są raczej słabo
                      oznaczone a akurat trasa "Krety nieznanej" nie jest bardzo popularna a
                      wymienione obiekty to nie jakieś turystyczne miejsca więc znowu mniej oznaczeń.
                      Gdybyśmy przypadkiem nie znaleźli tej wycieczki to pewnie nigdy nie
                      dotarlibyśmy do fabryki glinianych naczyń a może i na przełęcz z widokiem na
                      oba morza. Ale jeżeli Wam zależy to pewnie się uda a z wejściem nie będzie
                      problemu.
                      Niewątpliwym plusem zorganizowanych wycieczek są natomiast przewodnicy.
                      • Gość: Kretka Re: do Kretki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 13:03
                        Krecik ma na myśli oczywiście przewodnikow z powołania, a nie rezydentów
                        klepiących teksty z bedekerów.
                        Na wycieczkach z lokalnymi biurami greckimi zawsze trafiali nam się pasjonaci:
                        cudzoziemcy (Niemiec, Holenderka), którzy zakochali się w Krecie i juz zostali.
                        Przekazali nam wiele naprawdę ciekawych i cennych informacji o wyspie, które
                        uzupełniły wiedzę książkową :)
                        • Gość: radek Pogoda do 21.05 IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.04, 11:45
                          Pogoda do 21.05
                          Niebo pochmurne przelotne deszcze temperatura od 17 - 22 C.
                          A wiec żadna rewelacja na razie.Trzymam ręke na pulsie i sprawdzam pogodę na
                          TVN meteo i na onecie tygodniową. Mam nadzieję że przestanie tam padać:).
                          Jest jeszcze troche czasu.
                          Radek
                          • neronka Re: Pogoda do 21.05 17.05.04, 17:43
                            Słuchajcie wróciłam z Krety 12.05 i przed wyjazdem też bałam się o pogodę.
                            Ale te prognozy jakie podają w internecie i w tvn nijak się mają do
                            rzeczywistości.
                            Było 22-27 stopni w cieniu, tylko przez 2 pierwsze dni był wiatr.
                            Także teraz napewno będziecie mieli ciepełko. Zazdroszczę Wam.........

Jeśli ktoś byłby zainteresowany wynajęciem na Krecie samochodu to zapraszam do
                            siebie. Pomagam w załatwieniu auta z firmy Autoway. Ceny konkurencyjne.
                            Proszę pisać na priv: neronka@gazeta.pl
                            Poniżej mój wątek o wyjeździe:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=12602061&a=12617382
                            • Gość: V.C. Hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:10
                              A jak jest ze śniadaniami w Dimitrze ? Czy tam jest szwedzki bufet ? Można się
                              najeść ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka