Gość: Antek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 22:30 Wybieram się w lipcu na Lefkadę, był ktoś może? jakieś cenne informacje i powiedzcie czy Polaków dużo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lech Re: Lefkada IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 08:41 byłem 2x na lefkadzie, plaże i widoki super ,ale nie rozumiem Twego pytania o Polaków ,ja tam spotykałem tylko tubylców i turystów!!pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pl.sandra5 Re: Lefkada 07.06.11, 10:36 Zależy gdzie będziesz - łatwiej trafić na Polaków w małych miejscowościach np. Vasilki niż w Lefkadzie czy Nidri. Sporo w tym roku piszemy na forum o tej wyspie bo parę osób się tam wybiera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Lefkada IP: *.gre.pl 07.06.11, 10:41 Byliśmy w zeszłym roku w Vassiliki, naszych ogólnie sporo i turystów i soób tam pracujących zrówno w hotelach i pensjonatach jak też i usługach - gastronomi. Dużo Polaków korzysta tam z nauki wintserwingu w tamtejszych szkołach. Ogólnie super, pogoda i widoki wspaniałe a o plażach nawet nie warto wspominać - Porto Katsiki niezapomniane wrażenia, Egremi, Agiofili też super- na pewno będziecie zadowoleni z wyjazdu. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
82piterek Re: Lefkada 07.06.11, 15:41 Mam małe pytanie, za 2 dni zaczynam z żoną mały Tour po Wyspach Jońskich z planem pobytu na Lefkadzie z 5 dni właśnie w Vassiliki. Gdzie nocowaliście, polecacie coś, mam już parę typów ale jeszcze się nie zdecydowałem. Jak jest z plażą Agiofili, da się dojść spokojnie czy lepiej łódką bo podobno tam dowozi? Jakie wycieczki są oferowane z portu w Vassiliki, czy są tylko w Nidri? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Lefkada 08.06.11, 09:11 82piterek, zalezy ile chcesz wydac na nocleg i czy Cie kreci pokoj z widokiem na gory, basen czy morze ;-) Wczoraj wyslalam od siebie znajomych do Vasiliki wlasnie na tydzien, doniesli, ze hotel rewewlacyjny (oni brali pokoj z widokiem na fale za 90euro/noc/dwojka ze sniadaniem, opcjonalnie 16 euro/dzien za HB), tu strona oficjalna do poogladania a do book'owania najlepszy booking.com i tam bym sie udala po oferty: www.enodiahotel.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
82piterek Re: Lefkada 08.06.11, 17:06 Właśnie oglądam, hotel niezły ale zdecydowanie przekracza nasze możliwości, wygląda że wybierzemy Xenię, trochę od Vassiliki ale myślę że jest ok, tym bardziej że 30e za BB. A masz jakieś namiary na coś w Assos, Fiscardo i Vathy tak do 60e, wiem że idzie taniej w innych miastach ale właśnie te miasteczka urzekają mnie najbardziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Lefkada... 07.06.11, 11:31 W 2009 r. Polaków tam nie zauważyłem, choć byli nawet mieszkańcy San Marino: fotoforum.gazeta.pl/k/lefkada,0.html Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
82piterek Re: Lefkada 07.06.11, 22:04 Mogę podesłać co nieco informacji w mini przewodnikach pdf o Lefkadzie na maila, jest tam parę ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Lefkada IP: *.77.classcom.pl 08.06.11, 14:45 witaj piterek! w ub.roku byłem tydzień w Vassilikach,mieszkałem w Ilios studios do kameralnej plaży 30m/małe kamyczki/,cena przystepna-50e/3os.,termin 2poł.sierpnia,warunki dobre,co do plazy Agiofili to można na butach ok.1500m od rogetek,lub wodnątaxi/6,5e/os./,jezeli Cię interesuje to 2-gi tydzien spędziłem na Kefalonii pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
82piterek Re: Lefkada 08.06.11, 17:23 Ilios całkiem fajny, super miejsce, na razie najciekawsza cena jest za Xenię 30e za BB. Jakie są możliwości wycieczek całodniowych statkami z portu? Jeżeli chodzi o Kefalonię to wiem że mieszkałeś w okolicach Sparti, ja szukam czegoś w Assos, Fiscardo i Vathy na Itace, jak coś możesz zaproponować to będę wdzięczny. Nie wiesz może czy z Pessady jest jakiś bus do Argostoli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Lefkada IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 08:59 witaj! mogę zaproponować w apartamentach koło Assos-panoramicsunset ,jest to pensjonat prowadzony przez małżeństwo grecko-polskie tel.0030/2674051541 kobitka jest Polką ,ale te rejony Kefakoni/Assos,Friskardo/ nie są tanie.Jeżeli chodzi o transport z Pessady to nie wiem byłem własnym transportem.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś