Gość: piotrek IP: *.devs.futuro.pl 22.06.11, 11:06 kto był od 28 maja do4 czerwca w chani w hotelu grand bay .Pisaliście już reklamacje odnośnie pobytu itaka chce sie wykręcić bokiem udają ze nic nie dostali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toja Re: reklamacja itaka IP: 217.153.153.* 22.06.11, 13:51 wysłałam do nich polecony z reklamacją (byłam w Louis Creta, ale pewnie ten sam lot) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: reklamacja itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:10 a czego ma dotyczyć reklamacja? co chcecie uzyskać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: reklamacja itaka IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.11, 12:10 a chce uzyskac to iz popsuli mi długo planowany i wcale nie tani pobyt , 5 tys za tydzien jak dla mnie to nie mało a oni na tym zyskuja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: reklamacja itaka IP: *.147.206.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.15, 12:53 Witam Piotrek, czy Ty byłeś na Cyprze w 2008 r w marcu przez biuro Orbis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: reklamacja itaka IP: 217.153.153.* 22.06.11, 14:59 zwrot kasy za 1,5 dnia (wyżywienie w all incl.)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: reklamacja itaka IP: *.26.euro-lan.pl 22.06.11, 21:40 Byliśmy w tym terminie z Itaki na Krecie w hotelu Bella Pais. Zwrócili nam nędzne 50 zł za urwaną dobę i prawie cały ostatni dzień. Śmiechu warta rekompensata. Napisałam reklamację, zobaczymy co dalej. Pozdrowienia dla Piotra i Sylwii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: reklamacja itaka IP: *.devs.futuro.pl 24.06.11, 07:47 witam dzięki za pozdrowienia zobaczymy co będzie dalej wymiguja sie od reklamacji chociaż po naszym powrocie dowiedziałem sie że dostali 2,7 mln zlotych kary za oszukiwanie ps. odezwijcie sie bo popsuł mi się telefon i nie mam nr do Wojtka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: reklamacja itaka IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.11, 10:52 reklamacje chca aby złożyc do dzisiaj kombinują jak mogą ps.maki dajcie znać może nas odwiedzicie nie mam waszego tel pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: reklamacja itaka IP: *.devs.futuro.pl 19.09.11, 13:15 czekamy na kontakt niech wojtek zadzwoni do mnie zgubilem wasz tel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihaha Re: reklamacja itaka IP: 213.156.119.* 20.09.11, 19:47 rozumiem ze poleconym wyslales list? bo jak nie to gratuluje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: reklamacja itaka IP: 217.153.153.* 21.09.11, 16:44 ja dostałam od nich odpowiedź - reklamacji za opóźniony lot nie uwzględnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: reklamacja itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 20:42 Za opóźniony lot odpowiada linia lotnicza, nie biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: reklamacja itaka 02.10.11, 16:34 A guzik prawda. Za opóźniony lot odpowiada ITAKA. Klient podpisuje umowę z biurem a nie liniami .To są czartery na które podpisują dużo wcześniej umowy . Jeżeli linie zawalą to już problem Itaki , a klientom powinni uznać reklamację a potem sami niech dochodzą swojego . Ja miałam zastrzeżenia co do wyjazdu z Itaką , rok temu . Pisałam reklamację i otrzymała odpowiedź odmowną . Jeszcze raz napisałam i ponownie odmowa. Odpuściła bo nie miałam czasu na szarpanie ( planowałam już następne wakacje z necermanem). A teraz żałuje. Kilku znajomych było bardziej wytrwałych . Jedni korzystali z adwokata inni z biura praw ochrony konsumenta. No i wywalczyli co swoje. Itaka dostała dużą karę za to , że nie uznają właśnie zmian godzin lotu. Wystarczy poszperać w necie i znaleźć artukuł. Nie odpuszczajcie z reklamacjami tak jak ja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: reklamacja itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 16:08 A guzik prawda. Radzę dokładnie czytać umowę. Odpowiedzialność za przeloty to kwestia linii lotniczych (Konwencja Montrealska). www.itaka.pl/cms/att/warunkiuczestnictwa2010.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia59 Re: reklamacja itaka IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 15:34 No własnie trzeba się nauczyć czytać umowy przed podpisaniem. To powinien być nawyk. Mam zasadę nigdy nie podpisuje niczego przed przeczytaniem. Myśle, też ze lepiej miec lot opóźniony niż nie dolecieć. Nikt na parkingu zapasowych samolotów nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: reklamacja itaka IP: *.205.85.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.11, 20:18 Niestety nie masz racji. To, że Itaka tak sobie napisała w warunkach uczestnictwa, to wcale nie oznacza, że to jest prawda. W przypadku zakupu kompleksowych świadczeń ( przelot, noclegi, wyżywienie, itp.) u touroperatora, to touroperator ponosi całkowitą odpowiedzialność za należyte wykonanie umowy z klientem. Ponosi też odpowiedzialność za wykonanie umowy przez swoich podwykonawców, a więc i linie lotnicze ( ze wszystkimi tego konsekwencjami finansowymi np. z powodu opóźnienia lotu). Tak stanowi w tej kwestii prawo europejskie i polskie. Ten fragment konwencji montrealskiej, na który niesłusznie zresztą powołuje się Itaka ma zastosowanie tylko wtedy, gdyby Itaka sprzedała wyłącznie bilety lotnicze na linie rejsowe. Nie ma zaś zastosowania na bilety lotnicze czarterowe. Są dokładnie określone "należności wobec klienta w przypadku opóźnienia lotu, ale spoczywają one na touroperatorze. A osobną sprawą jest jak się rozliczy on z organizatorem przelotu ( liniami lotniczymi), za takie spóźnienia np. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: reklamacja itaka 16.10.11, 20:39 Gość portalu: Ewelina napisał(a): > Ten fragment konwencji montrealskiej, na który niesłusznie zresztą powołuje się > Itaka ma zastosowanie tylko wtedy, gdyby Itaka sprzedała wyłącznie bilety lotn > icze na linie rejsowe. Nie ma zaś zastosowania na bilety lotnicze czarterowe. Piszesz bzdury i wprowadzasz ludzi w błąd podobnie jak Itaka (przywoływane przez nią przepisy dotyczą wypadków lotniczych). Opóźnień, nie przyjęcia na pokład lub odwołania lotu dotyczy rozporządzenie NR 261/2004: www.uokik.gov.pl/download.php?id=258 Polecam przeczytanie ze zrozumieniem i zakończenie bezsensownych dyskusji. Jest tam jasno określone kogo dotyczy, w jakich sytuacjach i jakie można dostać odszkodowanie od linii lotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: reklamacja itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.15, 13:21 Kiedy w końcu Polacy się zorientują, że kiedy Itaka mówi, że to nie ich wina, to po prostu robi ich w balona?! Za wszystko, łącznie z transportem, w 100% odpowiada instytucja, która otrzymuje Wasze pieniądze, czyli ITAKA... Odpowiedz Link Zgłoś