Dodaj do ulubionych

Ecco - odwołany lot

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 14:13
Nic nie rozumiem...... ecco zadzwoniło z informacją że odwołują lot na 15 lipca i niestety zostaję bez wycieczki. W ofercie na ich stronie ta data nadal widnieje :) Ktoś może mi to wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasika Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 14:37
      Kupowane w first minute?

biznes.interia.pl/wiadomosci/news/biura-podrozy-odwoluja-wycieczki-za-malo-chetnych,1788364
      • Gość: ktoś Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 15:59
        To wiele tłumaczy, ale dlaczego u nich na stronie widnieje nadal ten termin? Chcą naciągnąć kolejne osoby? dziękuje
        • Gość: vvv Re: Ecco - odwołany lot IP: *.ists.pl 25.04.12, 19:44
          po sąsiedzku jest wątek o kontycji tego BP, widać że działają tylko urealnili ceny ;)
    • Gość: aja Re: Ecco - odwołany lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 13:53
      Jaki kierunek odwołali i skąd był wylot?
    • Gość: bety Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 12:01
      Ecco odwołało mnóstwo lotów na wielu kierunkach np. weekend majowy w Egipcie, na dodatek informując, że nie mieli chętnych, kiedy już ponad miesiąc wcześniej nie było żadnych wolnych miejsc na przełom kwietnia i maja. Teraz oferują takie same wyjazdy dużo drożej niż pierwotne rezerwacje. To jakaś ściema i oszustwo. Na wielu forach o tym piszą, ludzie chcą składać pozew zbiorowy, bo to przekręt szyty grubymi nićmi.
      • Gość: ktoś Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:42
        a wiecie że do mnie wczoraj zadzwonili że jednak czasy się odbędą.... o co w tym chodzi do cholery!!!
    • Gość: Daria Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:05
      Mnie odwołali wylot 9 lipca na Chalkidiki (przecież to już sezon i jest dużo chętnych), a mojej koleżance z pracy, która też u nich rezerwowała odwołali Teneryfę na 14 maja, to jakiś obłęd,co oni wyrabiają. Nigdy w życiu nie wykuję u nich już nic, muszę coś szybko szukać, tylko że teraz wszędzie są wyższe ceny. A moja koleżanka, to ma urlop do tyłu, bo za te pieniądze, które łaskawie mają jej zwrócić nic teraz nie znajdzie na Teneryfę.
      To badziewiaste biuro pewnie zbankrutuje, ale ja już nie dam się im wykiwać kolejny raz, dla mnie Ecco to rozdział zamknięty.
      • Gość: angela78 Re: Ecco - odwołany lot IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.04.12, 20:21
        Mnie też odwołali wylot z Warszawy 9 lipca na Chalkidiki, a Ty Daria skąd miałaś lecieć? Strasznie ciężko teraz coś znaleźć w podobnej cenie w terminie wakacyjnym,dobrze,że chociaż kasę oddali krętacze!
        • Gość: e.ta Re: Ecco - odwołany lot IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.12, 08:57
          Mnie również spotkał ten "zaszczyt". Miało być Zante na początku czerwca w super cenie. Ściema z oferta first minute, nigdy więcej nie spojrzę na ich ofertę.
        • Gość: Daria Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:16
          Ja miałam lecieć z Warszawy, szukam teraz jakichś sensownych ofert i chyba pojadę z TUI ,ale na Zakhyntos, znalazłam u nich hotel Niforeika Beach z wylotem 6 lipca na 2 tygodnie, albo w ogóle zmienię na Turcję, bo mają hotele z all inclusive tylko trochę droższe niż Gracja z HB. Ale i tak to wszystko drogie w porównaniu do tego oszukanego firsta z Ecco.
          • Gość: Ada Re: Ecco - odwołany lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:18
            Mnie TUI odwołało Zante w maju :-(
      • Gość: beti Re: Ecco - odwołany lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 00:51
        witam, ta nas przybywa, mnie też odwołali Chalkidiki na 6.08 czyli szczyt szczytów, z tego co czytam to faktycznie odwołują ,aby zarobić dwukrotnie. żałosny numer bo tracą potecjalnych klientów, których zachęcali w listopadzie czy grudniu właśnie cenami, ja szukam ale już z innych biur. pozdrawiam oszukanych
        • Gość: I. Re: Ecco - odwołany lot IP: *.icpnet.pl 29.04.12, 20:21
          Chyba odwołują tylko tym, co tanio kupili.
          • Gość: Piotr Re: Ecco - odwołany lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 21:50
            Tanio czy nie tanio to nieważne, przez kilka miesięcy obracali naszymi pieniędzmi a teraz zrywają umowy.
            • wojtek33 Re: Ecco - odwołany lot 30.04.12, 09:28
              Gość portalu: Piotr napisał(a):

> przez kilka miesięcy obracali naszymi pieniędz
              > mi a teraz zrywają umowy.

Masz na myśli te 2 tys. zaliczki, czy pobierają całość z góry?
    • grecomaniak Re: Ecco - odwołany lot 29.04.12, 21:58
      I tak wyjdą na swoje.
      Gdzieś na forum, chyba na tur. zorganizowanej czytałam ich wypowiedź, którą zrozumiałam, że zmiany są konieczne, nawet jeśli mieliby stracić nieco reputacji. Czyli czytając między wierszami - gdzieś mają swoich klientów.
      A jak im nie wyjdzie, to zarejestrują się pod inna nazwą i znów będą lody kręcić. Na szczycie, jak zwykle, nie stracą, ino miejscami się wymienią.
    • mysiabela Re: Ecco - odwołany lot 02.05.12, 12:49
      a mogę sie jakos dowiedziec czy MOZE planuja JUZ teraz czy moj lot bedzie odwołany z wrzesnia?????? jeju :(.... kreta na 2 tygodnie 2+2 kupowane w first minute po BAAAARDZO okazyjnej cenie!!!!
      • Gość: vvv Re: Ecco - odwołany lot IP: *.ennet.pl 03.05.12, 21:31
        no to trzeba będzie pójść do sądy albo nie ECCO zaoferuje podobną ofertę. ja bym nie odpuszczał
        • rafi1015 Re: Ecco - odwołany lot 04.05.12, 10:30
          Witam wszystkich forumowiczów. Moje pytanie jest proste, czy Ecco Holiday odwołało już komuś wylot na lato na Korfu?. Nie spotkałem takich osób, ale byc może przeoczyłem taki fakt. Na razie mam rezerwację na 24 lipca na wylot z Poznania, w systemie rezerwacji jest jej potwierdzenie. Nie wiadomo tylko jak długo? Pozdrawiam.

• Gość: ussssssssssmazona Re: Ecco - odwołany lot IP: 193.105.35.* 04.05.12, 11:12
            wlasnie czy moge dowiedziec sie w ecco jakie plany maja do moejj rezerwacji??
            tez juz policzyłam ze kupiłam wycieczke za 50% wartości.....!!!!! wiec moze teraz skalkuluja nie bedzie im sie oplaco sprzedawac mi tak tanio i odwolaja mi rezerwacje tłumaczac sie "brakiem" chetnych???? hm????? :(
            • rafi1015 Re: Ecco - odwołany lot 04.05.12, 19:50
              Właśnie tak, ja kupiłem Primasol Louis Ionian Sun w przedsprzedaży i dla stałego klienta za dwa tygodnie 3300, teraz to 4809 złotych z Poznania.
              • Gość: cherbata A moze... IP: *.hfc.comcastbusiness.net 04.05.12, 21:26

... dla odmiany polecicie na wlasna reke? Przekracza to wasze mozliwosci?
                Tych, nierozerwalnie zwiazanych z biurami uprzejmie informuje, ze istnieje
                forum Turystyka zorganizowana (owcza) i tam nalezy sie bac, wyplakiwac
                i szlochac z rozpaczy.
                • Gość: toja Re: A moze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.12, 16:56
                  właściwie to miałam olać tę, głupią wypowiedź, ale co tam. Ta "cherbata" tak kłuje w oczy, że aż boli.
                  Nie każdy lubi/chce/umie jeździć na własną ręke. A sa kierunki, gdzie z biurem podróży jest wręcz taniej jechać niż organizować samemu podróż i dymać np. na lotniska do Berlina, Fraknfurtu czy skąd tam. Nie każdy ma ochotę. I nie każdy musi.
                  Ja podróżuję kilka razy w roku, i raz organizuję wszystko sama, czasem korzystam z ofert biur podróży. I nikt mi nie będzie mówił co mam wybrać!
                  A teraz kupiłam w prezencie młodym ludziom wyjazd z Ecco (pierwszy raz wybrałam to biuro, ale do tej pory mieli dobrą opinię) i też się boję. A dlaczego mam się nie bać o swoje pieniądze i komfort psychiczny moich bliskich, którym chciałam zrobić frajdę???
                  A dlaczego nie mam opisywać swoich obaw na forum, do tego stworzonym?
                  Proszę tu nie zwracać uwagi innym, tylko stworzyć sobie forum "wakacje spędzam pod namiotem", czy :wakacje 1 dzień za złotówkę", czy wymyśleć sobie podobne forum i tam się udzielać. Przemądrzała pani czy panie cherbata.
                  • Gość: podrurzniczka Re: A moze... IP: *.hfc.comcastbusiness.net 05.05.12, 20:44

Szkoda, ze inni jeczacy i narzekajacy nie olewaja tego forum.
                    Gdy czytam ta bezradnosc w organizacji i pismie to nasuwa
                    sie tylko jedna sugestia. Zostancie w domu i nie meczcie sie.
                    Kazda podroz skraca wam znacznie zycie. Czy wartko sie tak
                    wysilac, meczyc i denerwowac? Prosze, jeczcie na forum
                    dla was stworzonym - Turystyka zorganizowana (w stadzie).
                  • wojtek33 Re: A moze... 06.05.12, 23:14
                    Gość portalu: toja napisał(a):

> A dlaczego nie mam opisywać swoich obaw na forum, do tego stworzonym?

No to, to raczej na forum psychiatria

> Proszę tu nie zwracać uwagi innym, tylko stworzyć sobie forum "wakacje spędzam
                    > pod namiotem", czy :wakacje 1 dzień za złotówkę", czy wymyśleć sobie podobne fo
                    > rum i tam się udzielać.

Nie odzywałbym się gdyby nie te uwagi powyżej
              • Gość: Mak Re: Ecco - odwołany lot IP: *.mlyniec.gda.pl 05.05.12, 21:27
                forum.gazeta.pl/forum/w,19,134585270,134585270,ecco_holiday_i_lichwiarskie_praktyki.html
                • Gość: Ja Re: Ecco - odwołany lot IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 21:58
                  Najwyrażniej Ecco pozornie odwołuje loty. Najpierw zrobili super oferty, wiec sporo ludzi kupiło. Przez pol roku obracali ich kasą, potem "odwołali" loty. A za jakiś czas te same kierunki wracają do oferty, tylko po znacznie wyższych cenach.
                  • chamskityp Re: Ecco - odwołany lot 24.06.13, 10:08
                    Tutaj można sprawdzić dokładnie na co obecnie można liczyć gdy lot jest opóźniony, odwołany lub nie wpuszczono Cię na pokład.
    • Gość: Ludwik Re: Ecco - odwołany lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.14, 15:22
      W takich sytuacjach należy się odszkodowanie! Najlepiej skontaktować się z firmą, która zajmuje się tego typu sprawami. Wtedy sprawa zostanie załatwiona szybko, sprawnie i korzystnie. Ja też miałem w tamtym roku taką sprawę. Skorzystałem wtedy z pomocy flyandi.pl, polecam wszystkim poszkodowanym.
      • Gość: Piotr Re: Ecco - odwołany lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.14, 18:46
        Spadaj spamerze, z wątku sprzed 2 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka