Dodaj do ulubionych

Rodos - Kalithea Horizon Royal

19.06.12, 10:53
Witam, 9 lipca wylatuje do hotelu wymienionego w temacie. W związku z informacją że w poblizu znajduje sie oczyszczalnia :) prosze osoby , które przebywały w hotelu o podpowiedz której czesci hotelu sie wystrzegać a o która poprosic przy przyjeżdzie.
Na forach jedni piszą że w.w. atrakcja :) jest po prawej inni że po lewej czesci. Bardzo dziekuje z góry za pomoc i oczywiscie prosze o inne przydatne informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.centertel.pl 19.06.12, 12:54
      ja wczoraj wróciłam z tego hotelu.I nie widziałam żadnej oszyszczalni.Wiec nie wiem o co chodzi?
      • aniakp Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 19.06.12, 13:27
        Czytając niektóre posty na forach zauwazyłam wpisy o oczyszczalni z której czasami wydobywaja sie nieprzyjemne zapach , stąd tez moje pytanie. Mam wielką prośbę o wszelkie informacje i z góry dziekuje.
      • aniakp Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 19.06.12, 13:29
        Jeśli moge prosić o aktualne informacje dotyczące pobytu i samego hotelu to będe wdzięczna :)
        • Gość: Grażyna Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.30.8.249.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.12, 19:40
          Oczyszczalnia znajduje się po lewej części kompleksu, na zboczu. Widać ją na zdjęciu www.panoramio.com/photo/23485666 ( tereny nad morzem, przeciwna strona do hotelowej plaży z barem Eden Roc).
          Byłam w tym hotelu 3 razy ( jadę 4 we wrześniu). Z reguły proszę o pokoje w pobliżu restauracji głównej Athena. I tu ze 2 razy ( na 3 tygodniowe pobyty) zdarzyło się, że zapach by ł, raz dość intensywnie przez ok 20 min. (mieszkaliśmy z rodziną w pokojach przy kortach tenisowych, chyba najbliżej oczyszczalni) .Zalety hotelu przeważają na tą drobną niedogodnością tak, ze tam wracamy.
          Na pewno nie wyczuwa się zapachu w ogóle w pokojach od strony plaży i baru Eden Roc. Jeżeli więc chcecie mieć gwarancję braku zapachu, to poproście w życzeniach w biurze, gdzie dokonaliście rezerwacji o pokoje w tej części kompleksu.
          To ważne, bo check-in jest błyskawiczny, a pokoje rozdzielone tak, że w recepcji dostajecie koperty i klucze już przygotowane dla każdej rodziny.
          Można oczywiście prosić w recepcji o zamianę, ale czy to się uda w szczycie sezonu od ręki?
          Recepcjonistki są bardzo uczynne, ale hotel jest zawsze bardzo obłożony.
          Dokładnie pokoje przy basenach i barze Mythos oraz ciąg od nr 759 do 1014.
          Macie wtedy trochę dalej do restauracji Athena i baru Helios, bliżej do plaży. odległości tak naprawdę są niewielkie. Miły spacer.
          Można też korzystać z pobliskiej restauracji Thalassa i barów w tej części kompleksu.
          Pamiętajcie TUI Polska w Horizon Royal ma niebieskie opaski.
          Miłego wypoczynku!
          • aniakp Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 19.06.12, 22:25
            Bardzo dziekuje za wyczerpująca odpowiedz. Mam tylko nadzieje że Tui respektuje życzenia zapisane przez uczestników wyjazdu. My wykupilismy opcje bez widoku na morze wiec nie wiem czy pokoje od nr 700 będa mogły byc brane pod uwagę. Pozdrawiam:)
            • Gość: Grażyna Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.205.69.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 10:47
              Ja mam pozytywne doświadczenia jeśli chodzi o życzenia dotyczące pobytu. Fakt, że są "normalne".
              W zasadzie pokoje standard są w ciągu od strony plaży i baru Roc nr 301-359 i łuk 370-444( więc bez zapachowe na 100 %). Zwłaszcza te ostatnie mają taki widok na morze, że dech zapiera. Bo praktycznie z każdego pokoju widok na morze jest. Może być trochę ograniczony, ale jest
              Pokoje standard są tez w części powyżej plaży, o której pisałam w poprzednim mailu.
              Poza tym można zawsze prosić o zamianę w recepcji, bardzo uczynne panie, znające angielski, niemiecki, francuski.
              • blondynkapoznan Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 20.06.12, 15:12
                dokładnie oczyszczalnie jest po lewej stronie ale ja nigdy nie czułam żadnego zapachu.
                Ogólnie hotel całkiem fajny.
                • dopia23 Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 20.06.12, 16:13
                  Wybieram się do tego hotelu z rodziną,mamy zarezerwowany pokój rodzinny i pokój standard.Czy mogłabyś napisać ,gdzie są położone pokoje rodzinne i czy jest szansa ,że znajdą się obok siebie?
                  • Gość: Grażyna Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.30.74.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 16:42
                    W każdym pawilonie są pokoje rodzinne i standardowe . Czy są obok siebie takie typy pokojów ( rodzinny i standard) to już nie wiem. Proście w biurze o pokoje obok siebie, to będą. To raczej zadanie dla biura. To jest bardzo duży kompleks. Rozumiem, że jako rodzina chcecie być w pokojach obok siebie.
                    Ale zawsze, kiedy proszę przy rezerwacji o pokoje obok siebie dla rodziny, takie dostajemy ( tyle, że mamy 2 standard).
                    • blondynkapoznan Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 20.06.12, 17:18
                      hotel nie jest zły ale zejście na plaże to masakra.I tak samo leżaki na basenie.Zbyt mało ich jest!
                      • dopia23 Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal 20.06.12, 20:43
                        Jak myślicie czy lepiej prosić o pokoje bliżej plaży i basenów Mythos czy bliżej restauracji Athena? Który kompleks basenów jest fajniejszy dla dzieci 8 i12 lat? Gdzie łatwiej znaleźć wolne leżaki i gdzie warto częściej jadać posiłki?Który bar jest najprzyjemniejszy?Jak z komarami -koniec sierpnia i początek września? Bardzo dziękuję za odpowiwdź.
                        • Gość: Grażyna Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.204.112.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 22:28
                          Poruszanie się po kompleksie jest łatwe, wszystko w zasięgu kilkuminutowego spaceru.
                          Baseny przy barze Mythos są mniej zatłoczone jak te przy Athenie ( więcej terenu przeznaczono na leżaki ). Dlatego tez jest tam więcej leżaków i zawsze można znaleźć wolne. Same baseny chyba lepsze dla starszych dzieciaków i młodzieży. I łatwiej w razie czego zejść na plażę wykapać się w morzu.

Co do posiłków. Moim zdaniem obie restauracje ( Thalassa i Athena) serwują dobre jedzenie. Osobiście wolę Athenę z uwagi i na super widoki i otwartą przestrzeń ( tylko zaciągają przezroczyste rolety, tam gdzie bardzo wieje). Thalassa jest też mniejsza, a więc bardzo ciasno ustawione stoliki.
                          Ale i tak najczęściej w południe jadałam w barze na plaży.
                          Polecam też koniecznie przynajmniej raz zjeść wieczorem obiad w restauracji Akropolis, zwłaszcza w tej części na skale. Serwuje dania typowo greckie. Jej położenie jest po prostu bajeczne( patrz zdjęcia na holidaycheck.pl dodane ostatnio przez sam hotel).

• Gość: Aga Re: Rodos - Kalithea Horizon Royal IP: *.akson.waw.supermedia.pl 19.09.12, 16:50
                            Czy koś ma informacje ile w tym roku kosztował 2 tygodniowy pobyt w tym hotelu w czerwcu (nie musi być co do złotówki :)) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka