Gość: sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.12, 08:00 Ma tylko Grecję. Czy ktoś zna to biuro? Po upadku Sky szukam wakacji. Zalezy mi na wschodniej Krecie(mało ofert) i małych hotelach, cichych najlepiej z BB tylko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 06.07.12, 10:00 Korzystałam i jestem bardzo zadowolona. Triada od wielu lat miała kłopoty tak jak Orbis, nie cieszyli się dobrymi opiniami wśród klientów i ich sukcesywnie tracili. To, że zbankrutują było wiadomo już od co najmniej 3 lat. Tymczasme easy travel wyspecjalizowało się w jednym kierunku i pracują tam pasjonaci, ceny w stosunku do jakości tez są adekwatne. Tak dobrych opini jakie ma to biuro nie ma żaden inny turoperator. Sprawdż sama 111 opinii a ocena 9 na 10, można porównać to z opiniami o innych biurach. www.easygo.pl/opinie/biura/easy-travel.html Dlaczego biuro cieszące się dobrą opinią miałoby bankrutować, to że triada zbankrutowała to nie było ani zaskoczenie dla nikogo ani wynik pecha, tylko najzwyklejsza ekonomia. www.oceniacz.pl/biuro-podrozy/easy-travel/opinie index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/easy+travel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doty Re: EASY TRAVEL IP: *.devs.futuro.pl 06.07.12, 13:21 Byłam z nimi w tamtym roku na Krecie- Agios Nikolaos. Wszystko sprawnie i bez zastrzeżeń a tez pierwszy raz z nimi jechałam i się obawiałam. Godne polecenia biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: EASY TRAVEL IP: *.play-internet.pl 08.07.12, 14:56 Byliśmy z nimi 2 lata temu na Krecie, całkiem porządnie, zależny czego oczekujecie, jeśli jesteście w miarę samodzielni to polecam. Jeśli potrzebujecie ciągłej uwagi ze strony rezydenta to gorzej. Rezydentka taka jak każda- transfer sprzedaż wycieczek i tyle, bo w sumie po co więcej. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: EASY TRAVEL 08.07.12, 17:34 Byłam z nimi rok temu na Krecie. Generalnie wywiązali się z umowy transferów, przelotów i zakwaterowania i w zasadzie więcej mi nie potrzeba. Z usług oraz pomocy rezydenta nie korzystałam więc się w tej kwestii nie wypowiadam. Hotel zaś to trochę inna historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: EASY TRAVEL IP: *.adsl.cyta.gr 08.07.12, 18:14 Można też poszukac samego hotelu. polecam thalori w kapetaniana: www.thalori.com pozdrawiam malwina www.gea-odkrywajipoznawaj.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: EASY TRAVEL IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 18:44 Byłam z nimi w tym roku na Krecie, hotel Castro Beach, jestem bardzo zadowolona, wszystko jak w ofercie,pokoje powyżej oczekiwań:) rewelacyjny,jedzenie dobre,jedynie okolica troszeczkę za spokojna:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: EASY TRAVEL IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:36 Lecę na Kretę z Easy Travel, wylot 19.o9. Wyjazd rezerwowany przez ich agenta. Jestem lekko zaniepokojona, gdyż wczoraj zadzwonił do mnie pracownik Easy Travel z prośbą o przelanie pozostałej części należności bezpośrednio na konto organizatora a nie agenta. Czy komuś z Was zdarzyła się podobna sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 10.08.12, 07:53 Jakiego organizatora? Czy czasem nie pomyliłaś easy travel - touroperatora (a wiec organizatora własnych wycieczek) z easy go - multiagencją sprzedającą w imieniu touroperatorów wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: EASY TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 08:53 Przepraszam za niejasną wypowiedź. Pisząc "organizatora" miałam na myśli Easy Travel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: EASY TRAVEL IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 09:02 Miałam upomnienie z Sun Fun-bo w koncu tam zarezerwowałam wyjazd. Telefon do agenta i nastepnego dnia pieniążki juz były u organizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 10.08.12, 17:55 czyli to agent dzwonił, a nie konsultant Easy Travel, przelew wykonany po 12 w piątek zostanie nie zostanie zrealizowany już w tym dniu, dopiero może być wysłany w poniedziałek do południa, na koncie agenta będzie w zależności od banku dnia następnego albo i za 2 dni, teraz agent musi powtórzyć przelew na konto organizatora i musi to zrobić do dwunastej, aby nie stracić kolejnego dnia. Nic dziwnego, że agent prosi o przesłanie pieniędzy bezpośrednio na konto organizatora wycieczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repetor Re: EASY TRAVEL IP: *.3s.pl 10.08.12, 10:44 Ja lecę z Easy w tym terminie i reszta wpłaty ma nastąpić dopiero do 20 sierpnia, więc nie wiem czemu kazali wpłacić Ci już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: EASY TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 15:23 Nie poganiali mnie, zapłacić mam do 20-go. Ciekawostką jest fakt, że na umowie, którą wręczył mi agent, skreślony jest numer rachunku bankowego Easy Travel i wpisany ręcznie numer rachunku agenta. Jeśli przyjdę do agenta z potwierdzeniem wpłaty bezpośrednio na konto Easy...to jak myślicie, da mi potwierdzenie rezerwacji czy wyśle do d...y? I co z prowizją dla agenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gretchen Re: EASY TRAVEL IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.08.12, 15:30 Witaj, ja miałam taką samą sytuację w lipcu, jestem już po wakacjach. Zadzwonili do mnie Panowie z Easy Travel i poprosili o wpłatę bezpośrednio na ich konto (zresztą tak było wpisane w umowie, że mam zrobić), no ale kto czyta umowy? Ja nie bardzo dokładnie. I się wtedy zdenerwowałam, bo ja już zapłaciłam w biurze podróży (u agenta) i to w dniu rezerwacji (jakoś chyba tydzień przed wylotem). A okazało się, że agent za mnie nie wpłacił tych pieniędzy do Easy Travel! I wychodziło na to, że mam nieopłacone wakacje, ten agent sobie po prostu PRZETRZYMYWAŁ moje pieniądze, mimo, że ja uiściłam opłatę. Zrobiłam aferę w tym biurze podróży, gdzie kupiłam no i wtedy się okazało, że już przelewają za mnie pieniądze do Easy Travel, nie ma sprawy. Ale sami chyba to powinni zrobić, bez interwencji, prawda? Więc na przyszłość mam zamiar zawsze sprawdzać już u organizatora wycieczki czy agent im wpłacił moje pieniądze, aby nie mieć problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: EASY TRAVEL IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 17:53 Dziękuję Gretchen za wskazówki. Płacę w takim razie bezpośrednio Easy Travel i jeśli agent będzie stwarzał jakieś problemy z wydaniem rezerwacji, walę prosto do touroperatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoł Re: EASY TRAVEL IP: *.3s.pl 10.08.12, 20:18 Dlatego nie wiem czemu w ogóle ludzie korzystają z usług agentów zamiast kupić normalnie wakacje bezpośrednio u touroperatora :) Przynajmniej wiadomo, że jeśli coś się z kasą stanie to z winy organizatora i nie przechodzi ona przez ręce osób trzecich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 10.08.12, 21:29 Odpowiedź jest bardzo prozaiczna:) Easy Travel ma tylko jeden punkt własny w Warszawie na Opalińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoł Re: EASY TRAVEL IP: *.3s.pl 10.08.12, 21:57 No wiem, wiem, ale w dobie internetu nie ma znaczenia gdzie kto ma punkt sprzedaży :) Wiadomo rozumiem ludzi, którzy kupują wycieczki a z internetem nie są jakoś bardzo zaprzyjaźnieni, ale jak ktoś korzysta na co dzień to po co się męczyć z jakimiś biurami i pośrednikami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 11.08.12, 01:37 Tylko 6% Polaków kupuje wycieczki online, większość Polaków, mimo, że internet jest dla nich miejscem pierwszego kontaktu z ofertą, samego zakupu woli dokonywać offline. Cenimy bardziej bezpośredni kontakt z konsultantem no i wolimy dopilnować wszelkich formalności osobiście:). Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: EASY TRAVEL 11.08.12, 09:41 byłam z nimi 3 lata temu na Rodos i cały wyjazd był super, może poza lekką obsuwą w transporcie powrotnym na lotnisko, no ale na samolot zdążylimy - miał zresztą opoznienie chyba ok 2h ale to już nie wina biura. kupowałam bezposrednio u nich, wszystko online wiec nawet nie wiem gdzie mają biuro. jeszcze zniżkę dodatkową do last minute wynegocjowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 11.08.12, 14:31 wiec jesteś jednym z 6% klientów biur turystycznych, którzy w ten sposób dokonują zakupu wycieczki:) - przynajmniej tak podają statyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gretchen Re: EASY TRAVEL IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.08.12, 13:55 Masz rację Imoł.. Nie pomyślałam o tym. Za rok kupię bezpośrednio od organizatora i będę mieć wtedy kłopot z głowy. A jak się kupuje u agenta, to trzeba sprawdzać 2 razy czy nie zachomikował tych pieniędzy.. Więcej zachodu i stresu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: EASY TRAVEL IP: *.telpol.net.pl 14.08.12, 20:10 ja załatwiałam wszystko przez internet i tradycyjny telefonik,panowie w biurze rewelacyjni,udzielili mi wszystkich niezbędnych informacji,nawet zdecydowanie więcej,wszystko było suuuuper zorganizowane /wyjazd w lipcu br na Zakynthos,PIĘKNA WYSPA,polecam/ Biuro pierwsza klasa,a rezydentka Pani Iza - EXTRA !!!! Tak więc polecam w 100000000% /nie ukrywam,że przed wyjazdem też miałam lekkie obawy bo biuro niezbyt znane ale ich organizacja była naprawdę profesjonalna.....życzę udanych wakacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: EASY TRAVEL IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 10:28 Zapłaciłam przelewem na konto Easy Travel, dostałam potwierdzenie rezerwacji i czekam z utęsknieniem na urlop:) Chrispy World 19.09 wylot Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EASY TRAVEL IP: *.devs.futuro.pl 09.03.13, 20:36 Jesli kazal ci wpalcic bezposrednio na konto esy travel to uwazaj, bo u agenta zawsze mozesz dostac zwrot jak sie easy travel wylozy a u niego juz nic. Pewnei nie ma kasy i dzwoni do ludzi zeby do niego wplacali. Jesli rezerwujesz u agenta wpalcac nalezy u agenta bo oni potem agenta o wpłate scigac beda nie ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.jjs.pl 10.03.13, 08:11 > Jesli kazal ci wpalcic bezposrednio na konto esy travel to uwazaj, bo u agenta > zawsze mozesz dostac zwrot jak sie easy travel wylozy a u niego juz nic. Jeśli minęło 7 miesięcy od zamieszczenia tego postu, a easy travel się w tym czasie nie wyłożył to jaki sens jest straszenie kogoś, kto już zdążył wyjechać i wrócić z wakacji z easy travel, a już na pewno zdążył porzucić dawno swój wątek. Dobre rady warto przekazywać zawsze, ale może nie w kontekście konkretnego biura tylko ogólnie. Chyba, że chcesz przed konkretnym biurem przestrzec, ale wówczas warto opierać się na aktualnych, oficjalnych informacjach budzących niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: EASY TRAVEL IP: *.toya.net.pl 26.06.14, 14:57 Skąd ta teoria, że wpłacając do agenta można dostać jakiś zwrot w przypadku bankructwa organizatora? Agenci mają zobowiązania finansowe względem organizatorów i terminy płatności dokładnie tak samo jak klient wobec nich samych. Agent nie przetrzymuje kasy!!! Musi ją niezwłocznie wpłacić, za nieprzestrzeganie tego grozi wypowiedzenie umowy agencyjnej. Jeśli masz na myśli chargeback to obowiązuje tylko przy płatności kartą i to niezależnie od tego czy wpłacasz do organizatora czy do agenta. Zwraca Ci i tak zawsze BANK. ALE DO RZECZY - kto ostatnio jechał z easytravel? Jakieś nowe opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EASY TRAVEL IP: *.124.126.214.rybnet.pl 17.09.15, 11:44 Temat dotyczy kto odda pieniądze jeśli ewentualnie Easy Travel zbankrutuje, na dzień dzisiejszy Easy nie zbankrutowało a i tak nie chce oddać wpłaconej zaliczki za niewykorzystane wczasy. Zrezygnowałam ponad miesiąc przed wylotem a biuro nie oddało zaliczki a jeszcze domaga się dopłaty do całości wczasów!!!!! Uwaga warunki uczestnictwa są bardzo lakoniczne co powoduje dowolna ich interpretację!!! Odpowiedz Link Zgłoś