Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 14:55 Witam. Jak woglada komunikacja miejska na wyspie?? Jak połączenia laganas - zakynthos. Oprócz samochodu i skutera da sie zwiedzic wyspe komunikacja miejska ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenzi Re: Zante IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 18:29 Zakyntos to bardzo przyjazna, mala wyspa.Autobusy jezdza ale nie zawsze punktualnie.Ale mozna i tak zorganizowac sobie zwiedzanie.... Napewno uda sie taka forma zwiedzania.... My wypozyczylismy za 11o euro auto na 3 dni i zwiedzilismy wszystko/bylo to w 2011/.Poradzicie sobie doskonale .MILYCH WAKACJI !!!!!!Tam jest super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 18:47 Autobusy jeżdżą wyłącznie pomiędzy miejscowościami turystycznymi. Do Zatoki Wraku, Błękitnych Grot i innych fantastycznych miejsc nie dotrzesz komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 19:22 Autobusy jeżdżą pomiędzy miejscowościami turystycznymi i stolicą wyspy. Gdziekolwiek chcesz pojechać najpierw musisz dojechać do Zakynthos. Rozkład jazdy autobusów można pobrać przy kasie na dworcu w Zakynthos albo u kierowcy. Z punktualnością bywa różnie, tzn z dworca autobusy odjeżdżają punktualnie, ale już w poszczególnych miejscowościach bywają spóźnione i do pół godziny. Z tego , co pamiętam autobusy z Laganas do Zakynthos jeżdżą dość często, co jedną lub półtorej godziny. Do innych miejscowości jest mniej kursów , czasem dwa, trzy w ciągu dnia i trzeba się dobrze nagimnastykować, żeby zgrać ze sobą poszczególne połączenia. Ale da się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 19:48 A do Zatoki Wraku, Błękitnych Grot i innych fantastycznych miejsc na wybrzeżu najlepiej dotrzeć "drogą morską", łodzią, stateczkiem indywidualnie, albo ze zorganizowaną wycieczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 22:25 Moim zdaniem tylko samochód i zwiedzanie wyspy, "zobaczenie" jej tylko od strony morza to jak oglądanie rybek w akwarium. Owszem pobyt na plaży w Zatoce Wraku super, rejs do grot też, ale to nie oddaje klimatu wyspy. Jeśli jest jakiś problem z wynajęciem samochodu w Waszym przypadku (brak prawa jazdy?) zawsze można dogadać się z innymi Polakami i wynająć go wspólnie. Przepłacać biurom podróży za wycieczki fakultatywne też nie ma sensu, szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Zante IP: *.clubnet.pl 25.07.12, 22:40 Dzieki za informacj. Chyba jestesmy zdecydowani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.12, 10:47 Możecie polecic jakis hotel ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.12, 11:04 A jakie masz preferencje co do standardu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.12, 14:00 3*-4* opcja all badz HB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 17:21 Nie podpowiem ci żadnego konkretnego hotelu w Laganas, mieszkaliśmy w Tsilivi. Jeżeli zależy wam na ładnej i szerokiej plaży szukajcie hotelu bliżej Kalamaki. W centrum Laganas plaża jest wąska, bardzo zatłoczona, z ciemnym , jakby brudnym piaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.12, 10:05 W poblizu Laganas sa jeszcze jakies ładne plażę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenzi Re: Zante IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.12, 14:15 Laganas to kolchoz/mnostwo ludzi w tym duzo rozkrzyczanych/Moze dla mlodych ludzi???? A plaze sa ladne i jezdza do nich busiki.Smialo jechac poradzicie sobie ......polakow jest duzo i grecy po polsku duzo mowia... Milego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 23:01 Z tymi Grekami mówiącymi "dużo" po polsku to zdrowo przesadziłeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1.vika Re: Zante 28.07.12, 13:25 mieszkałam w Alikanas, hotel Kali Pigi i miejsce i hotel super Wyspę zwiedzałam guadem, sama,kask obowiązkowy ale wiatr na twarzy się czyje, te zapachy drzew piniowych, kwiatów -byłam w czerwcu 2011-,widoki piękne, mogłam spokojnie widoki podziwiać bo mój rumak do 40km/h W tym roku w czerwcu byłam na Rodos i też guadem po wyspie. Nie ma nic lepszego jak taka forma zwiedzania takich niedużych wysp. Kreta np to już inne bajka. Miłych wakacji i ech , zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJK Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 13:13 Hej! Proszę napisz, jak było w Kali Pigi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Zante IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 18:22 Pytanie nie było kierowane do mnie, ale pozwolę sobie skrobnąć kilka słów. Wróciłam z tego hotelu niespełna 3 tygodnie temu. I muszę powiedzieć, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel kameralny, czysty i zadbany. Dostaliśmy świetny apartament - 2 sypialnie i coś a'la salon z aneksem kuchennym. Na poddaszu. Przestronny i wygodny. Basen czysty i można kąpać się do woli o każdej porze. W czasie gdy byliśmy - początek lipca nie było najmniejszych problemów z leżakami. W sklepiku hotelowym można kupić najtańsze w okolicy wino z lokalnych winnic - nawet bezpośrednio u wytwórców było drożej. W okolicy jest wiele dobrych tawern oraz sklepów - w tym z warzywami i owocami oraz piekarnia. Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie chętnie odpowiem. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.vika Re: Zante IP: *.dynamic.mm.pl 02.08.12, 22:24 zdecydowałam się na hotel Kali Pigi bo był dla mnie najtańszy- a jechałam sama. Opinie w necie o nim były skąpe, wszystkie delikatnie mówiąc negatywne. Jakież było moje zdziwienie kiedy weszłam do pokoju. Czysto, wszystko odnowione- może to nie mistrzostwo świata, ale to już detal. W pokoju miałam aneks kuchenny, świetnie wyposażony w naczynia i inne przybory. łazienka o.k, z umywalką. był balkon, miałam widok na restaurację- szybo, tanio, smacznie, i góry. W pokoju i łazience sprzątane , codziennie wymiana ręczników, w połowie turnusu- byłam tydzień- wymiana pościeli. Mebelki, tv, lodóweczka. 2baseny, co do leżaków to nie wiem, bo jeżdziłam po wyspie, ale woda w basenach czysta, miło było wieczorem popływać. Gospodarze mili, pomocni, zero problemów. Polecam Kali Pigi, hotel niedrogi a warunki super i lokalizacja świetna do wypadów .Alikanas jest małe, ale ma wszystko co potrzebne ,sklepy, bary a spacerkiem do Alikes może 2km, Miałam wakacje życia, wyspa piękna, zero stresów, życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taba Re: Zante IP: *.ip.media3.com.pl 03.08.12, 13:13 Ja jeszcze dołączę pozytywną opinię o Kali Pigi. Byłam w czerwcu. Studio b. przyzwoite, basen czysty i można kąpać się bez ograniczeń (w większości hoteli jest od do), przyjemnie jest popływać wieczorem, po powrocie z wojaży po wyspie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zante IP: *.dynamic.mm.pl 31.07.12, 17:16 ja tylko dodam ze zakynthos jest najpiękniejsza grecką wyspą,kreta ,rodos sa nijakie w porównaniu do zante,warto wypożyczyć ayutko i samemu pojeżdzici po wyspie,widoki sa niezapomniane.polecam, byłam w czerwcu 2010.rrewelacja!!!!komunikacją miejsa raczej sie nie dfa zobaczyc tego co można:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zante IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.12, 10:58 Jaki Hotel polecacie?? Macie coś sprawdzonego? Obojetnie w jakim rejonie Wyspy Odpowiedz Link Zgłoś