Dodaj do ulubionych

Blue Bay Beach Rodos

IP: *.147.79.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.12, 20:04
Witam,

Prośba o opinie o tym hoteliku. Szczególnie interesuje mnie na czym polegają w tym hotelu pokoje ekonomiczne- oszczędnościowe. Czym się różnią...
Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.180.142.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.12, 19:50
      Witam, czytam opinie o tym hotelu i albo ktoś wielbi albo z błotem miesza.... pytanie czy za 2600 all na 2 tyg. w połowie czerwca warto?
      • Gość: Aga Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.akson.waw.supermedia.pl 30.11.12, 10:03
        Tez myślałam o tym hotelu ale znalazłam w bardzo podobnej cenie Doreta Beach i wybrałam ten drugi poniewaz ma all incl na całym terenie (wszystkie bary) i leżaki free. Opinie tez są podzielone ale myślę, że za te pieniądze raczej na czerwony dywan nie ma co liczyć :))
    • Gość: Alicja Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.205.5.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.12.12, 11:51
      Wybraliśmy ten hotel. Doreta przeraziła mnie komfortem i opiniami, że tylko 3 piętro jest wyremontowane. Loteria za duża jak dla mnie. My za 2 osoby do Blue Bay płaciliśmy nie całe 5200 na 2 tygodnie all, wiec nie ma co narzekać i oczekiwać pałacu. Przygotowuję się na 3* hotel, z normalnym jedzeniem. Ważne jest towarzystwo i chęć odpoczynku.
      • Gość: Aga Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.akson.waw.supermedia.pl 10.12.12, 14:44
        Ale ja mam zagwarantowany pokój po remoncie, tylko dlatego się zdecydowałam.
        • Gość: Basia Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.181.115.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.13, 11:35
          podbijam!
          prośba o nowe opinie :)
          • Gość: Karina Re: Blue Bay Beach Rodos IP: 193.164.157.* 05.03.13, 12:10
            Podbijam! Podzielcie się opiniami na temat pobytu w tym hotelu. Prośba o szczere, konkretne, obiektywne opinie:) Może jakieś ciekawostki?
            • Gość: Jacek Re: Blue Bay Beach Rodos IP: 193.164.157.* 04.04.13, 09:45
              Hej:) Szukam wakacji w miare tanich a w sensownym hotelu. Zatrzymałem się przy Blue Bay Beach- zdjęcia robią wrażenie. Opienie różne jak ludzie - jedne że super inne że katastrofa.
              Prośba o obiektywne info i to czego można się tam spodziewać. Nie zależy mi na luksusach ale na zwykłym hotelu przy plaży z dobrym jedzeniem. Patrzę na ofertę TUI- moze znaczenie ma np. z jakim biurem się leci....
              • Gość: Izka Re: Blue Bay Beach Rodos - PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 21:38
                Hej! Prośba o opinie na temat tego hotelu, bo poważnie się nad nim zastanawiamy? Musimy dość szybko podjąć decyzję, wiec jestem wdzięczna za jakąkolwiek pomoc:)
              • Gość: mkol Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.antispameurope.com 14.05.13, 12:04
                Dwa tygodnie w lipcu na dwie osoby wychodzi tam 11 tys., to jest w miarę tanio? Tak tylko pytam... Za taka kasę można już w naprawde niezłe miejsce pojechać.
          • Gość: basia Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.37.6.115.tellas.gr 12.05.13, 21:53
            to fajnie ciesze sie!!!!!!!!!!!!11
        • Gość: basia Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.37.6.115.tellas.gr 12.05.13, 21:51
          wszyskie biura fajnie gracie w kotka i myszke, czy jest ktos kto sie nabiera na wasze kolpa ,moze ktos sie znajdzie no nie?
          • oliwia244 Re: Blue Bay Beach Rodos 20.11.13, 21:27
            będę wdzięczna za opinie o tym hotelu. może ktos był w wakacje 2013?
            • Gość: Lenzi Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 22:05
              Ja nie bylam w tym hotelu ,ale opinie ma dobre.Blue Bay to complex 3 hoteli na wspolnym terenie z aquaparkiem /do korzystania/Ja wykupilam na czerwiec 2014 2 tyg.All w jednym z tych hoteli i mysle ze nie bede zalowac. Klimatyzacja w cenie to tez sie liczy w rozrachunku.Milego szukania !!!!
            • ggw1 Re: Blue Bay Beach Rodos 22.11.13, 22:50
              Co prawda byłam w tym hotelu dość dawno, ale pamiętam, że najlepsze pokoje (spokój, widok na morze, pomieszczenia dwupokojowe) były w budynku Family Inn (po prawej stronie, stojąc frontem do budynku głównego). Tam właśnie dostaliśmy pokoje, ale nie ukrywam, że musieliśmy trochę o to zawalczyć. Ci co spali w budynku głównym bardzo narzekali - na komfort, brud, rozsypujące się meble, insekty itd. Ale podkreślam, że było to kilka lat temu.
              To duży hotel, co wiąże się z dużą ilością ludzi i z tym się trzeba przede wszystkim liczyć. Po zakwaterowaniu w budynku Family, wszystko nam się podobało :)

Umiejscowienie hotelu to atrakcyjna baza wypadowa przede wszystkim do Rodos, Filerimos, Faliraki (aquapark) oraz na południe wyspy (jadąc po zachodnim, o wiele mnie komercyjnym wybrzeżu). Wyspa jest piękna i baaaardzo słoneczna :) Jest co zobaczyć i czym się delektować :)

Życzę udanych wakacji!

• Gość: Leni Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.13, 16:26
                A co sadzisz o Sunland - bo to trzeci z hoteli ?? A mysle ze remonty byly przeprowadzane .....
                • ggw1 Re: Blue Bay Beach Rodos 24.11.13, 02:42
                  Sunland był najdalej od morza. Wydaje mi się, że z jego pokojów raczej nie było widoków. Był tam oddzielny bar, basen itd. Szczerze mówiąc wyglądał jak osobny hotel a nie część kompleksu.

Szczerze polecam Family Inn - był trochę na uboczu, ale przez to można było odpocząć od wszechogarniającego zgiełku w głównej części.
                  • Gość: turystka Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.14, 19:52
                    witam
                    Podciągam wątek
                    Znam plusy i minusy z oceniaczy. Cena b.dobra jak na początek lipca za 2+2.
                    Ale...no właśnie...nie z TUI, a z Wezyra! I tu nieco się obawiam...bo to ani nie Grecos będący specem od Grecji, ani nie potęga jak Tui. W ofercie jest info...że niejaki AquaBeachClub (białe zjeżdżalnie+statek) są owszem dla gości hotelu, ale tylko 3 x pobyt. Czy to prawda?
                    Wczoraj rozmawiałam z Wezyrem - w spr.innej oferty...- ale system przełączył mnie do jakiegoś lokalnego biura i Pani czytała mi info ze strony www....Nic poza tym nie była w stanie powiedzieć.
                    pzdr
                    • Gość: Lenzi Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.14, 18:07
                      W tym roku w czerwcu bylam w tym kompleksie .....mieszkalam obok w Sunland ale wszystko mielismy w blue Bay /posilki ,imprezy rozrywkowe, plaza/ BB cieszyl sie dobrymi opiniami nie slyszalam narzekan. Jedzenie pyszne /mysle ze w lipcu beda kolejki / Park Wodny byl do dyspozycji 3 hoteli w tym BB....wchodzilo sie codzien bez zadnych klopotow nikt nas nie sprawdzal /mielismy to w ofercie Grecosa/ My jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu .....Rodos jest piekny .....objazd wyspy autem bezcenny -cudne miejsca ....A w 2015 juz kupiona Turcja Egejska .....i wypad na sasiedni grecki Kos ....Milego !!!!
                      • Gość: aga Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.miedzychod.mm.pl 19.11.14, 19:10
                        Do lenzi- jaki hotel wybrałaś w Turcji egejskiej jesli można wiedzieć. Też sie zastanawiam nad Turcja gdyż Grecja w tym roku jest droga . Chciałam na Korfu ale ceny przelom czerwca/ lipca wysokie na moja rodzinę. Nie wiem moze poczekam na lasta sama nie wiem . Pozdrawiam
                        • Gość: Lenzi Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.14, 19:22
                          do agi --
                        • Gość: turystka Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.14, 19:28
                          Ja też wstępnie wybrałam Turcję Egejską (na Rodos jeszcze nie byłam).
                          Początkowo PineBay...potem Delta Beach Resort...ceny do 12tyś za 2+2 początkiem lipca.
                          Ale...założyłam nieco ekonomiczny profil wczasów i zeszłam na PetunyaBeachResort (średnio dobry...ale...) i nagle trafiłam na BlueBay z Wezyra w nierealnie niskiej cenie.
                          Dzwoniłam....w ofercie jest adnotacja o 3krotnym wejściu do Aqualandu ...biuro jeszcze nie wie jak weryfikowani będą klienci Wezyra apropos tego punktu...inny kolor opasek?
                          Poczytałam praktycznie wszystkie opinie i szokująco kontrastują ze sobą.
                          Decyzję muszę podjąć na dniach a tu...brak oferty optymalnej...
                          • Gość: Lenzi Re: Blue Bay Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.14, 20:08
                            Nie wiem jaka jest ta cena w Blue Bay ale jezeli fajna to moze warto by bylo bo hotel niezly Park Wodny maly ale fajnie poszalec ....Mozna korzystac z basenow sasiednich hoteli jezeli byloby wam za glasno i tloczno/kolo Sunlandu sa fajne spokojne baseny/my tak mielismy w czerwcu ale mysle ze w lipcu to wszedzie moze byc tloczno/ Jest gdzie sie pluskac .....NO i sama wyspa jest przepiekna /wypozyczyc autko i naprzod/ Jezeli chodzi o Petunie wTurcji to byl tez jeden z hoteli brany pod uwage /tez podobno dobry/ale przewazyl Holiday.....Ja chetnie pojechalabym drugi raz na Rodos .....ale nowe czeka .....Warto przemyslec warianty....fajnie wiedziec w listopadzie gdzie jedziemy na wakacje ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka