IP: 195.20.110.* 13.07.04, 08:28
cześć podróżnicy
pytanko:
czy plaże w Amoudarze sa rzeczywiście bez rewelacji??? ewentualnie gdzie
bliżej tej miejscowości są już plaże na poziomie?? słyszałem że koło
Pelagii??? to jest jakieś 5km na mapie do góry i w lewo :))) czy może szedł
ktoś plażą w tamtym kierunku i może są jeszcze bliżej jakieś fajne zatoczki
gdzie można z dala od tłumów położyć i się i dopoczywać :)))
czekam na jakies wieści
dziekuję z góry
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eridan Re: AMOUDARA IP: *.net-serwis.pl 13.07.04, 09:08
      Proponuję południowe wybrzeże Krety: Lendas, Tripiti Beach, Kali Limenes,
      Matala. Dziko, bez hoteli. Najlepiej motorem, bo drogi są tam dla kozic i
      owiec. Najbliższe miłe miejsce od Amoudary jest na wyspie Dia. To ta na północ
      od Iraklionu. Woda jest tam przezroczysta na 30-40 metrów.
      • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: 195.20.110.* 13.07.04, 10:02
        dzieki za rade
        mam nadzieje ze tamte miejsca tez odwiedze
        na ta chwile juz mam zamowione i oplacone miejsce w Amoudarze - baza wypadowa
        na inne zakątki Krety
        jeszcze raz dzięki
    • Gość: cs Re: AMOUDARA IP: 195.215.5.* 13.07.04, 09:17
      to znacze czego oczekujesz ?
      W Amoudarze jest najwieksza piaszczysta plaza na Krecie, idealna do opalania i
      do kapieli, tyle ze sporo ludzi.
      • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: 195.20.110.* 13.07.04, 10:15
        moze byc dużo ludzi - wiem ze jest szeroka i dłuuuga plaza,
        chodzi mi głównie o urozmaicona linie brzegową - jakies zatoczki przede
        wszystkim gdzie można polezec,jakies miejsca zacienione choc troche
        nie wiem tez może czy z Amoudary plazą można przejść do Pelagii???? tam sa
        podobne fajne małe zatoczki
        pozdrawiam
        • Gość: cs Re: AMOUDARA IP: 195.215.5.* 13.07.04, 11:11
          no nie, tam jest dosc prosto bez zadnych urozmaicen
          widok jedynie dosc fajny na gory w tle
          cos takiego:
          kalamaki-travel.gr/imagesslava/htlrus/iraklio/santamarammoud/san-mar-01.jpg
          • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: 195.20.110.* 13.07.04, 12:43
          • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: 195.20.110.* 13.07.04, 12:45
            dzieki wielkie za zdjecie!
            jeżeli znalazłoby się jeszcze jakieś to bardzo chętnie je zobacze :)))
            pozdrawiam
            • Gość: niki Re: AMOUDARA IP: 195.20.110.* 13.07.04, 13:06
              a kiedy wybierasz sie na krete???
              bo ja we wrześniu i też w te rejony:)
              • Gość: Golv Re: AMOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:17
                jedziemy w dwie parki
                wylot 12 wrzesnia z Poznania
                pozdrawiam
              • maja744 Re: AMOUDARA 13.07.04, 18:30
                Jesli bedziesz na Krecie to koniecznie zobacz plaze na poludn-wsch Elafonisi (przepiekna
                laguna), potem Falasarna, jeszcze Moni Preveli z palmami i jedyna slodka rzeka wpadajaca do
                morza, Matala tez ladna z grotami w klifach - to perleczki.
                A dla spragnionych mistycznych wrazen polecam Grote Moni Faneromenis - 2 km na zachod
                od Gurnii od autostrady odchodzi w lewo stara betonowa droga, 6 km w gore.Na samej
                gorze grota XV wieczna kaplica Panagia z ikonami uwazanymi za cudowne. Wrazenia
                nieziemskie. My trafilismy akurat na prywatna msze rodzinna i udalo nam sie wejsc do groty
                w trakcie nabozenstwa. Ikony faktycznie cudowne, wszystko o co poprosilam - spelnilo sie
                :))
                Fajne miasteczko z koronkarskim klimatem to Kritsa - bardzo sypatyczne!
                • maja744 Re: AMOUDARA 13.07.04, 18:37
                  Aaaaaa zapomnialam jeszcze dodac, ze najpyszniejsza musaka jaka do tej pory jadlam w
                  Grecji (bylam na 7 wyspach) jest wlasnie w Amudarze. Na plazy beda 3 tawerny, a ta w srodku
                  daje najlepsza musake i kalamary. Musaka nie krojona z blachy ale z kamionki - palce lizac.
                  Do tej pory pamietam jej smak i nigdzie juz tego nie powtorzylam.

Samochod wypozyczalismy w "interline" pracuje tam Polka pani Ola Baksa (zona Greka :) tel.
                  30977516-615, 0810-822.644. Ceny byly wtedy przyzwoite, samochody czyste, foteliki dla
                  dzieci, daja mapy, pani sluzy pomoca i cennymi info, pelne ubezpieczenie - polecam
                • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:38
                  Elafonisi na 100%
                  dzieki za wszelkie rady i miejsca!
                  w Amoudarze jest wielka plaza nieoslonieta i sie ciaaaagnie! może wiesz czy
                  gdzies w pobliżu jeszcze przed Pelagią (na mapie w gore i w lewo od Amoudary)
                  są jakies fajne plaze np. w zatoczkach??? bo mnie raczej nie interesuje jedna
                  wielka masa człekokształtnych prazaca sie w ognistym słońcu :)
                  pozdrawiam
                  • maja744 Re: AMOUDARA 13.07.04, 18:44
                    Z tego co pamietam, to raczej w tych okolicach nikle szanse na takie intymne klimaty - wiem
                    o co Ci chodzi, bo tez uwielbiam takie zaciszne miejsca:) My zjezdzilismy cala Krete i takie
                    zatoczki byly raczej na poludniu. Mnostwo takich "boksow" znajdziesz na pewno wlasnie na
                    Elafonisi - przecudnie!
                    • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:01
                      ja juz mam miejsca wykupione w Amoudarze - bedzie traktowana jako baza
                      wypadowa, ale przeciez nie jestem Japonczykiem zeby 100 miejsc zwiedzic w jeden
                      dzien i zrobic 1000 zdjec :))) - po dłuższych wycieczkach trzeba bedzie
                      odpoczywac na drugi dzien - slyszalem ze własnie w okolicach Pelagii sa
                      zatoczki :)))) wiec tez bedzie cudnie bo przeciez to blisko!
                      skorzystam z Twych podpowiedzi gdzie jeszcze cos zwiedzic!
                      chce maksymalnie wykorzystac dni do zwiedzania (wypozyczamy samochód)
                      pozdrawiam
    • Gość: KrisG Re: AMOUDARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:13
      Jak pojdziesz ze 2 km od elektrowni na zachod to dotrzesz do malej piaszczystej
      zatoczki miedzy skalami. Urocza :).
      • Gość: GOLV Re: AMOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:56
        dzieki wielkie!
        rozumiem ze to jest w kierunku Pelagii (5km od Amoudary)?? to bardzo fajnie!
        jakbys miał jakies zdjecia widoków Amoudary - mile by były widziane
        jeszcze raz dzieki
        pozdrawiam
        • gale Re: AMmOUDARA 13.07.04, 22:17
          Zapewniam Cie, ze widoki Ammoudary nie nadaja sie na zdjecia, niestety :( To
          typowy tani kombinat turystyczny; tani, a wiec nadajacy sie na baze wypadowa.

Milego,
          • Gość: Golv Re: AMmOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:43
            dzieki za opinie
            to bedzie baza wypadowa! dlatego chcielismy gdzies w srodku Grecji! wypozyczamy
            samochod wiec cala Grecja nasza :)))
            pzdrawiam
            • gale Re: AMmOUDARA 14.07.04, 14:34
              Skoro nie obawiacie sie plastikowego charakteru Ammoudary i zamierzacie
              traktowac ja wylacznie jako legowisko, to spoko :)

Milego,
              • Gość: GOLV Re: AMmOUDARA IP: 195.20.110.* 14.07.04, 19:41
                kilka dni tam spędzimy bo przeciez nie jestem japończykiem :)))))
                pozdrawiam
                • gale Re: AMmOUDARA 15.07.04, 08:34
                  Tak czy tak, ludzie tam jezdza od lat i jakos zyja :)

Milego,
                  • Gość: GOLV Re: AMmOUDARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:19
                    masz racje
                    najwazniejsze ze jestem przekonany ze bedzie cudnie!
                    pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka