Dodaj do ulubionych

sytuacja na cyprze

IP: *.rabbit.static.3s.pl 19.03.13, 19:59
Czy ktos orientuje sie jak bedzie wygladala sytuacja wyjazdow na cypr w zwiazku z zapowiadanym kryzysem i ich problemami? Poczatkiem kwietnia mam jechac na tydzien na wakacje na cypr, zaczelam sie powaznie martwic ze wstrzymaja samoloty wakacje alatwialismyna wlasna reke i nikt nam pieniedzzy nie zwroci w razie czego.
Obserwuj wątek
    • Gość: gaga.tka Re: sytuacja na cyprze IP: *.rabbit.static.3s.pl 20.03.13, 21:23
      Czy ktos moze aktualnie jest na cyprze lub wybiera sie w najblizszym czasie? Czy ktos ma jakies info odnosnie tego co mozemy zstac na miejscu?
      • Gość: ikriki Re: sytuacja na cyprze IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 10:29
        ja tez się dowiem chetnie jak wygląda sytuacja.czy można wypłacać pieniadze z bankomatu bez problemu?
        • Gość: gaga.tka Re: sytuacja na cyprze IP: 91.212.242.* 22.03.13, 16:55
          w zaprzyjaźnionym biurze podróży otrzymałam informację, ze z bankomatów można wypłacać pieniądze bez problemów. Mnie interesuje taka kwestia czy jadąc w kwietniu do wybranego przeze mnie hotelu otrzymam taki pobyt za jaki zapłaciłam, posiłki pokój itp??Bo zablokowane konto dla mnie równa się z problemem zaopatrzenia zapłaty rachunków np za wodę prąd.
          • Gość: jeff Re: sytuacja na cyprze IP: *.zary.vectranet.pl 23.03.13, 18:03

> w zaprzyjaźnionym biurze podróży otrzymałam informację, ze z bankomatów można w
            > ypłacać pieniądze bez problemów.

A telewizję oglądasz od tygodnia nie wypłacisz pieniędzy w żadnym bankomacie na Cyprze.
            • pietnacha40 Re: sytuacja na cyprze 24.03.13, 19:20
              od kogo oczekujesz odpowiedzi na te pytania dotyczące hotelu? Od jasnowidza? Raczej wszyscy będą czekać na Twój powrót i relację. Sprawa bankomatów wygląda nieciekawie, przed chwilą w wiadomościach powiedzieli, że nie można płacić kartą i spodziewają się zamieszek. Trochę masz pecha z tym wyjazdem, ale od dwóch lat straszą Grecją, a wakacje jakoś się odbywają.
              • Gość: grr Re: sytuacja na cyprze IP: 78.9.139.* 24.03.13, 20:14
                Przy niestabilnej sytuacji , zdarzyć się może wiele. Z tym, że w Grecji nie było problemów z wypłatą z bankomatów dotychczas, na na Cyprze sytuacja bankowa jest trudna. Polskie banki wstrzymują przyjmowanie zleceń na przelewy do banków cypryjskich na samym Cyprze i w filiach zagranicznych. Z bankomatów popularnych banków na ten moment do 100E, ale jutro może się już zmienić. Na pewno należy zabrac większą ilość gotówki awaryjnej i nie liczyć na bankomaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka