Dodaj do ulubionych

Rodos-Faliraki-Hotel Evi

IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 13:32
Witam!Czy był ktoś w tym hotelu a może ktoś wybiera się w tym roku??jakieś opinie sugestie odnośnie hotelu i miejscowości Faliraki??
Obserwuj wątek
    • Gość: Franek Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.13, 21:49
      Byliśmy w 2006, było super.

Pozdrawiam
      • Gość: Franek Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 07:40
        Odnalazłem mój wpis po pobycie w 2006, może będzie pomocny:

forum.gazeta.pl/forum/w,203,44600716,45015766,Re_Rodos_Faliraki_hotel_Evi.html
    • Gość: Wojtek Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 09:38
      Witam. My się tam wybieramy 15 lipca. Mam nadzieję ,że będzie super!!!!! Pozdrawiam
      • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 11:44
        My wybieramy się 10.06 opinie są podzielone ale tak jak tym mam nadzieję,że będzie super:)
        • Gość: Maria Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 19:17
          O super, ja z chłopakiem i jeszcze jedną parą również jedziemy 10 czerwca, wylot z Warszawy :)
          • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 20:18
            My lecimy z Poznania.Do zobaczenia na miejscu:)
    • Gość: Iwona Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 08:31
      Byłam w tym hotelu w sierpniu ubiegłego roku i jestem zawiedziona, bo czytałam dobre opinie, które niestety się nie potwierdziły. Hotel jest stary i to widać na każdym kroku, jedzenie słabe, strasznie monotonne, przez 2 tygodnie na śniadanie prawie wyłącznie jajka (jajecznica), raz w tygodniu dodali bekon, a jak były parówki to nie było szans na musztardę lub keczup, na obiad za to stały zestaw to frytki, kapusta, cebula, marchewka, sałata, makaron, seropodobny ser. Zero warzyw typu pomidor, ogórek nie wspomnę o fecie. Brak owoców, ludzie kupują je w pobliskim sklepie, do tego jedzenie niesmaczne, dziwnie doprawione. Drinki mega słabe. Nawet jak na hotel 3* jedzenie to tragedia.
      Do plaży daleko (nawet skrótem), jak ktoś jest z dziećmi to już prawdziwa wyprawa ale plaża czysta, ładna. Brak rozrywek na terenie hotelu, a zjeżdżalnie są "ukryte" przy maleńkim basenie (wielkości wanny) z tyłu jednego budynku. Animacje - rzadkie i prowadzone z łaską przez naburmuszone, słabo nawiązujące kontakt z turystami animatorki. Basen - mały, brudna woda, w basenie pływają chusteczki, rozpuszczone olejki na wodzie unoszą się jak oczka w rosole, połamane leżaki, o które jest wieczna walka.Toalety koło basenu to śmierdzący szalet z lat 70. Pokój mały, stare sprzęty, ale czysto, głośna klimatyzacja, bardzo zimna, nie dało jej się przestawić, w nocy można było zmarznąć, w łazience brak suszarki i rozlatujące się gniazdka. Jak ktoś nie lubi zwierząt to może mieć kłopot, wszędzie są koty, na stołówce żebrające o jedzenie, przy basenie chodzą nawet kury i koguty
      Położenie niezłe, niedaleko do Rodos i Lindos, blisko do sklepów i centrum.
      W sumie hotel dla mało wymagających, ale tani. Jak ktoś oczekuje czegoś więcej to omijać ten hotel szerokim łukiem
      • lech0680 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 03.03.16, 12:24
        witam jestem jednym z tych którzy byli w tym okresie w tym hotelu, mam pytanie czy była Pani skłonna potwierdzić swoje opinie o stanie tego hotelu, złożyłem reklamację w Grossie, została odrzucona więc złożyłem wniosek do sądu, i związku tym szukam osób które mogą potwierdzić stan rzeczy jaki był na miejscu, jeśli by Pani była skłonna potwierdzić swoją opinię to proszę o kontakt na mojego maila lechu_j@poczta.onet.pl, lub telefonicznie 605611421. takie wycieczki można w sądzie do 5 lat wstecz reklamować, przecieram drogę więc następni będą mieli łatwiej.
    • Gość: Jaro Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 22:02
      My lecimy 12 sierpnia z Wawy.
      • Gość: Gonia Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 12:26
        my wylatujemy 5.08. też z Wawy, mamy nadzieję, że urlop będzie udany. Opinie o hotelu sa raczej dobre, a zawsze znajdzie sie ktoś niezadowolony, które oczekuje poziomu obsługi w hotelu 3* jakby to było conajmniej 5*. Z czegos różnica ceny się bierze. Wybierając hotel trzeba sie liczyć, że więcej gwiazdek to lepsze jedzenie, czy chociażby lepsza infrastuktura.
        do zobaczenia na wakacjach:))
        • Gość: wojtek27w Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:01
          Witam,

My ruszamy najprawdopodobniej 29.07, aczkolwiek zastanawiamy się czy nie poczekać na lastminute. Gonia ile płaciliście ?
          • Gość: Gonia Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: 213.216.109.* 11.07.13, 16:44
            Witaj, sorki że dopiero teraz odpisuje, ale lepiej późno niż wcale")) płacilismy za 2+1 ok. 7 tys.
            Gonia
        • Gość: aniab_24 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.interkonekt.pl 13.06.13, 20:25
          Byłam w tym hotelu co prawda 6 lat temu i mam nadzieję, ze coś się zmieniło, ale niestety muszę potwierdzić negatywną opinię napisaną wyżej. I to wcale nie jest tak, ze liczyłam na cuda płacąc nie za wiele. Wszystko jest w porządku, gdy ktoś wie do jakiego hotelu jedzie, jakie sa jego mankamenty. Gorzej, gdy przyjmuje pewien ustalony 3* standard. Będzie wtedy poważnie rozczarowany.
          Potwierdzam: jedzenie było bardzo monotonne (a do wybrednych nie należę), w czasie posiłków kolejki, obsługa nie nadążała, wszystko podawane z łaską, zblazowana mina faceta nalewającego wino/piwo przy kolacji niezapomniana - aż trunki "lepiej" smakowały ;-), wieczorem kolejki do baru po drinki. Hotel stary, my mieliśmy tzw. pokój rodzinny, fakt duży, ale usytuowany w przyziemiu - więc "robaczki karaluszki" często nas odwiedzały. Łazienka w stylu późny Gierek. Pokoje 2os. położone wyżej bardzo małe. Woda w basenie pozostawiała wiele do zyczenia, żeby wybić to co w niej się hodowało, wlewano hektolitry chloru (po raz pierwszy przytrafiło się nam to, ze pod koniec pobytu kąpielówki mojego syna, który w wodzie spędzał całe dnie, zrobiły się jak sitko i rozeszły na szwach).
          Pozytywy: połozenie - co prawda do plaży kawałek (ok. 15 min - z dziećmi), ale dla nas to nie był problem. Faliraki to BARDZO głośna miejscowość wieczorem i Bogu dziękowałam, że ten hotel jest położony na uboczu, a z drugiej strony, jak mieliśmy ochotę wieczorem zaszaleć to mozna było spokojnie podejść. Blisko do przystanku w kierunku do Rodos/ Lindos. No i hotel tani.
          Kończąc powiem, że wyspa Rodos jest tak piękna, że zrekąpensuje to ewentualne braki w hotelu, czego wszystkim życzę :-)
      • Gość: malina Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.plastcom.pl 07.08.13, 12:44
        Hej Jaro my lecimy w 4 z Poznania,choc jestesmy z trojmiasta,ale było zbyt późno ,nie było juz miejsc w samolocie.Do zobaczenia.
        P.S
        Opinie zawsze sa podzielone,najwazniejsze to dobrane,zgodne towarzystwo.Pokój cóz wszak tam się tylko spi. Pozdrawiam
    • Gość: Dżordż Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 12:23
      Witam,
      mam pytanko o:
      - internet bezprzewodowy (odpłatnie, ok. 15 euro/pobyt) - dostaje się hasło na recepcji?,
      - do kolacji obowiązuje strój formalny - czy jest to przestrzegane?.
      • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 15:27
        Witaj!więc jeśli chodzi o internet to oni sami na recepcji wprowadzają Tobie hasło dostępu internet jest dostępny tylko w holu recepcji niestety w pokojach już nie.A jeżeli to chodzi o strój formalny do kolacji to raczej to nie było stosowane koszulka i spodenki były w 100% ok. Pozdrawiam
        • Gość: Dżordż Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 08:41
          Witaj, dzięki za info. Na stronie o hotelu wyczytałem, że to kosztuje 15 euro za pobyt, czy tak faktycznie jest?.
          Jeżeli mogę prosić o dodatkowe info nt. hotelu - czego unikać, na co uważać, itp. oraz okolicy, będę wdzięczny.
          Pozdrawiam
          • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.13, 11:27
            Tak internet na cały pobyt kosztuje 15 euro.Hmm czego unikać no myślę, że pokoi w przyziemiu bo zapach jest na prawdę nieprzyjemny te na piętrze są OK bynajmniej w części w której my byliśmy zakwaterowani.Sprzątane codziennie ręczniki i pościel też wymieniana chyba 3 razy na pobyt. Jeżeli chodzi o wyżywienie to szału nie ma ale głodni też nie chodziliśmy cały czas w trakcie trwania śniadania,obiadu,kolacji kelnerzy uzupełniali jedzenie także nigdy go nie brakowało.Jeżeli chodzi o okolice do centrum Faliraki bliziutko jakieś 10 min spacerkiem do plaży to samo.Nie wiem czy jesteś zainteresowany zwiedzaniem wyspy??jeżeli tak to polecam wynająć auto my w jeden dzień objechaliśmy najważniejsze miejsca i byliśmy bardzo zadowoleni.Polecam również rejs na wyspę Symi bardzo urokliwe miejsce wycieczkę wykupiliśmy na mieście w lokalnym biurze i zapłaciliśmy 25 euro od osoby dorosłej dziecko za darmo u rezydentki ta sama wycieczka 43euro od osby dorosłej i chyba 20 za dziecko.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało chętnie odpowiem.
            • Gość: Dżordż Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 10:40
              Witam ponownie. Dzięki za informacje. Mam jeszcze kilka pytań, może wygodniej będzie na prywat.
              Pozdrawiam
              • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.13, 10:46
                agapitos@wp.pl w razie pytań pisz śmiało.Pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.13, 10:34
      Hej, my tez lecimy do tego hotelu, juz niedługo.. :)) Mam pytanie czy łazienki są wyposażone w suszarki i jak to jest z zamianą pokoju? Jeśli mi się nie spodoba to czy kilka euro poskutkuje?
      • Gość: Ania Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.insygnia.petroinform.net 29.07.13, 10:56
        podnoszę :) ktoś, coś?
        • Gość: mim Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 12:36
          Osobiście nie byłam, lecz rodzice niedawno wrócili z tego hotelu. Suszarek nie ma a z relacji rodziców wiem że pokoje raczej są takie same, identyczne jak na zdjeciach i kiepskiej jakości ale za to jedzenie i animacje nadrabiają ubytek ;) pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.insygnia.petroinform.net 29.07.13, 13:20
            Mim - dziękuję za informację! Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w ewentualnym napiwku przy zmianie pokoju?
            • Gość: gosc Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 00:12
              witam.czy z osób które były w zeszłym roku w tym hotelu można dowiedzieć się jak tam naprawdę jest bo strasznie duzo negatywów
              • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.14, 11:21
                Nie taki diabeł straszny jak go malują:)Może nie jest to hotel idealny , ale spokojnie da się w nim mieszkać przez tydzień czy nawet dwa:)My byliśmy z 1,5 rocznym synkiem i byliśmy zadowoleni.Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem. agapitos@wp.pl
              • Gość: agapitos Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.14, 11:50
                Wszystko zależy też od tego ile ma Cię kosztować wycieczka.
                • Gość: Kasia Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.icpnet.pl 29.05.14, 07:33
                  bylam w sierpniu 2013 z grecosem. rok temu placilam 6600zl za 2 osoby na 2 tyg w first minut w lutym. ogolnie to hotel skromny ale czysty i zadbany. jedzenie troche monotonne mimo wszystko. do plazy daleko. miasto Rodos piekne. faliraki przereklamowane. jak masz jakies pytania to pytaj ;)
                  • Gość: agnieszkaaa Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.static.chello.pl 24.07.14, 20:30
                    witam

tak, ja mam pytanie, w jakiej czesci mieszkała pani? słyszałam,że hotel ciągnie się do budynków po przeciwnej stronie ulicy,gdzie jest lepszy standard , czy da sie jakos załatwic by tam meiszkać?
                    • Gość: Kasia Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.icpnet.pl 24.07.14, 23:01
                      My mieszkaliśmy w tej części gdzie basen i stołówka, tam gdzie główne lobby hotelu Evi. Podobno wszystko można załątwic za dopłata 15Euro chyba, Na recepcji siedzi Polka wiec można się z nią dogadać. Chyba Justyna ma na imię, jest prawie codziennie.
                      Znajomi zmieniali pokoj, bo był mały, ciasny, okna wychodziły na śmietnik i im śmierdziało.
    • baazyla Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 14.05.16, 19:18
      Jedzie ktoś w tym roku?
      • foczkano1 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 15.05.16, 11:54
        Witam,
        my lecimy do tego hotelu od 4 lipca ...
      • uan0 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 19.05.16, 11:25
        Ja
      • uan0 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 19.05.16, 11:26
        My ze znajomymi 18 lipca
        • baazyla Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 25.05.16, 08:42
          Niestety miniemy się. Będziemy ostatnie 2 tygodnie czerwca.
    • uan0 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 19.05.16, 11:37
      Jechał ktoś może z Grecosa ? I jakie pokoje dostał czy w nowym budynku czy w starym ?
      • kintaro88 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 25.05.16, 15:44
        ja tam byłem w tamtym roku z moją dziewczyną dokładnie jakoś od 11 maja 2015. Wcześniej nie byłem na wycieczkach zagranicznych więc nie mam porównania. Za 11 dni lecę na Kretę. Co do hotelu Evi - jak dla nas było zajebiście. W hotelu pokoje codziennie sprzątane, ręczniki codziennie wymieniane. Klima w pokoju bezpłatna. Za neta trzeba było płacić i wychodziło dosyć drogo. Niedaleko jest mcdonalds, tam wifi bezpłatne :D Okolica ładna, autobusem łatwo dostać się do Rodos. Alkohole lokalne dobre, ale słabo klepią. Piłem drinki, czystą wódkę i słabo klepało. Podejrzewam, że ma to z 15-20%, a nie jak u nas 40%. Dopiero jak kupiłem w sklepie whisky Grands to do porządku poklepało. Ludzie są tam ogólnie życzliwi, z jednym grekiem na ławce piłem whisky, czułem się prawie jak w Polsce na plenerze z przyjacielem. Ogólnie podobało się nam bardzo, byliśmy zadowoleni z lokalizacji, jak i z pobytu w hotelu Evi. W basenie woda czysta. Jak dla mnie, nie ma się do czego przyczepić, także nie rozumiem negatywnych wypowiedzi !
        • Gość: misiek Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 16:05
          a ja rozumiem te negatywne opinie, może ich też za mało klepało po 15-20%, szczególnie dzieci mogą czuć niedosyt :)
        • stojacywbramie Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 31.05.16, 18:34
          Szkoda, że nie jedziemy rezem. Moglibyśmy nieźle przyklepać.
          • asia197504 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 08.06.16, 08:55
            A Wy kiedy lecicie?
    • asia197504 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 31.05.16, 12:39
      Ja się wybieram z rodzinką 1 sierpnia
      • niunia951 Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 15.08.16, 12:32
        i jak tam wrażenia po? My lecimy 26 sierpnia i mam mieszane uczucia po negatywnych opiniach..... :/
        • potwor_z_piccadilly Re: Rodos-Faliraki-Hotel Evi 15.08.16, 22:09
          niunia951 napisał(a):

> My lecimy 26 sierpnia i mam mieszane uczucia po negatywn
          > ych opiniach..... :/

Niuniuś, olej opinie i mieszane uczucia. Jedziesz na wyspę słońca. Tam, jeśli jesteś spostrzegawcza i pozytywnie nastawiona, to dostrzeżesz, że każdy wyschły krzaczor i zwykły kamień będą się do Ciebie uśmiechać. To, że daleko do plaży, to nie przeszkoda, dojdziesz, a jak dojdziesz, to czeka Cię nagroda w postaci najcieplejszej wody na wyspie. Że Faliraki, to beton i komercja? A niech będzie sobie ten beton i komercja, nie to jest ważne. Ważne, że masz co z sobą zrobić na czas po kolacji. No i położenie hotelu. Dajesz z buta i po 30 min spacerze jesteś nad zatoką Anthony Quinna. Cud natury jest u Twych stóp. Zanurzasz się w szmaragdowej wodzie o temperaturze wody z wanny i sobie pływasz kontemplując, że tu kręcono zdjęcia do filmu Działa Nawarony i że tu największe domy mody sesje zdjęciowe urządzały.
          Jeszcze ciekawostka. Parę setek metrów od Evi, u podnóża góry za którą jest wspomniana zatoka, znajdziesz kompleks białych budynków w tym kapliczkę z IV w. Ciekawe malowidła i reszta. Jak nikt nie widzi, to można zaglądnąć. Skąd ostrożność? Tam znajdziesz dwa małe pomieszczenia, a w/g tradycji (jakiś odłam religijny) do pierwszego pomieszczenia mają wstęp tylko wierni, a do drugiego tylko wierni ochrzczeni w/g jakiegoś tam ich obrządku. kiedyś żyły tam pawie. Możliwe, że i dziś można tam je napotkać.
          Miłych wakacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka