Dodaj do ulubionych

Rethymnon czy Chania?

IP: *.14-1.cable.virginmedia.com 25.07.13, 22:32
Rethymnon czy Chania?
co polecacie ?
a Heraklion ???

Które z tych miast jest najpiekniejsze :)
i jakie jest zycie nocne w tych miastach???
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.204.22.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.13, 23:28
      Życie nocne to najbardziej w Hersonissos ,jakieś 30 km na wschód od Heraklionu.
      • Gość: Kreta Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.14-1.cable.virginmedia.com 25.07.13, 23:37
        a jezeli chodzi o zwiedzanie, piekne kolorowe widoki to co polecasz
        Rethymnon czy Chania?
      • zo_h Re: Rethymnon czy Chania? 26.07.13, 16:23
        Albo w mieście Malia ... tylko co to za życie. Po dwóch tygodniach spędzonych w tej miejscowości można nabrać szczerych uprzedzeń do angielskiej "młodzieży". Ale co kto lubi ;) ... polecam jednak zapoznać się wcześniej z serialem "Słońce, woda i podejrzliwi rodzice", przynajmniej nie będzie zaskoczenia.

A wracając do tematu - ja polecam zobaczyć każde z tych miast (może nie w czasie jednego wyjazdu). Warto wyrobić sobie swoją własną opinię. Jeśli ktoś chce spokojnie poszwendać się po Heraklionie to polecam się wybrać do tego miasta w niedzielę. Bez ulicznych korków i tłumów to zupełnie inne miasto. Oczywiście nici z zakupów, bo w niedzielę sklepy są zamknięte ... ale jeśli nie nastawiamy się na takowe, to naprawdę warto.
        • wiem_gdzie_jade Re: Rethymnon czy Chania? 26.07.13, 16:42
          Sieciówki są otwarte, a niedawno rozpoczęły się wyprzedaże ;)
          • zo_h Re: Rethymnon czy Chania? 26.07.13, 23:01
            Nooo ... nie wiem ... nie wiem ... na deptaku większość sklepów była zamknięta ... nawet HAM nie był otwarty. Chyba, że w niedzielę południowa sjesta ma podwójny weekendowy wymiar ;).
    • Gość: gość Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.centertel.pl 25.07.13, 23:37
      Najpiękniejsza jest oczywiście Chania:)
      • Gość: gość Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.centertel.pl 26.07.13, 07:07
        Wszelakie atrakcje (wraz z życiem nocnym, zakupami i restauracjami) poszczególnych miast wraz z rekomendacjami turystów ich oceną i fotami znajdziesz na Tripadvisor. Żadne z tych miast nie ma jakoś szczególnie rozwiniętego życia nocnego, tego typu atrakcje są głównym atutem Herssonisos niedaleko Iraklionu.

pl.tripadvisor.com/Attractions-g189415-Activities-Chania_Town_Chania_Prefecture_Crete.html
        pl.tripadvisor.com/Attractions-g189421-Activities-Rethymnon_Rethymnon_Prefecture_Crete.html
        pl.tripadvisor.com/Attractions-g189417-Activities-Heraklion_Crete.html
        Hersonisos życie nocne
        pl.tripadvisor.com/Attractions-g503710-Activities-c20-Chersonisos_Crete.html
        i nie tylko
        pl.tripadvisor.com/Attractions-g503710-Activities-Chersonisos_Crete.html
    • wiem_gdzie_jade Re: Rethymnon czy Chania? 26.07.13, 08:33
      Heraklion ma sporo klubów nocnych, barów itp., jednak pod względem uroku, zdecydowanie przegrywa z Chanią i Rethymno.
      Tak, jak już wiele osób zauważyło, miejscem szczególnie imprezowym jest Hersonissos, natomiast na zachodzie jego odpowiednikiem będzie Platanias obok Chanii.

pozdrawiam,
      Iwona
      • Gość: gość Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.13, 15:28
        a gdyby rozpatrywać pod katem bazy wypadowej do zwiedzania? to gdzie najlepiej sie zabookować??
        • wiem_gdzie_jade Re: Rethymnon czy Chania? 26.07.13, 16:01
          Generalnie zobaczenie wszystkich atrakcji w trakcie jednego pobytu i tak jest ciężkie, jednak jeśli miałabym stawić na któreś z tych miast pod kątem bazy wypadowej, postawiłabym na Heraklion lub Rethymno. Zależy też co chcecie robić poza zwiedzaniem, czy bardziej spacery, plażowanie, czy wyjścia nocne - imprezowe itp.

pozdrawiam,
          Iwona
    • Gość: ;) Re: Rethymnon czy Chania? IP: *.etlink.pl 28.07.13, 20:20
      Piękniejsza jest Chania. Ma więcej miejsc wartych zobaczenia. Bliżej też stąd do innych pięknych miejsc - Balos, Elafonisi, Falasarny. Obydwa miasta dzieli godzina jazdy samochodem, więc można zobaczyć jedno i drugie. Heraklion nie ma klimatu, to po prostu większe miasto z masą butików. Życie nocne w Rethymnonie koncentruje się w okolicach portu i promenady, są kluby, bary, stoliki na zewnątrz, w Chanii nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka