Gość: mśka IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 02.08.04, 10:13 2 tyg. w Kiotari,służę informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grecja Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.tele2.pl 02.08.04, 12:35 no to opowiadaj , jaki hotel okolice , jedzenie, plaza itp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 02.08.04, 14:07 co za rozkazujący ton!? Ale dobra,już opowiadam:plaża z otoczaków,woda ciepła i czysta jak kryształ.hotek ok.jedzenie-ujdzie.Kiotari to wioska,ale blisko hot.jest przyst.autob.Genadi-Rodos.Najlepiej wziąć auto,właściciel hot.służy pomocą.Rodos piękna i b.malownicza.Wieczory wietrzne i b.przyjemne-nie jak np.na Krecie,gdzie gorąco od rana do rana.Drogi asfaltowe tylko na wybrzeżu ,wewnątrz wyspy szutrowe,ale wszędzie dotarliśmy fiatem Punto,warto wybrać się do wiosek wew.wyspy-jedzie się kilometrami i żywej duszy.Z Itaki nie warto brać żadnych wycieczek-drogo.Nawet na Simi/prom 15 eu. dziecko gratis,u Itaki 32/można się wybrać samemu/z tym,że do Rodos dotrzeć można o tej porze/promy odpływają o 9/ tylko autem.Zyczę miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megg Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.law.uj.edu.pl 04.08.04, 11:47 a w jakim hotelu byłaś, jaka plaża - płaska, czy może w pobliżu klifowe, skaliste wybrzeże, czy na plaży duże tłumy, czy są w pobliżu jakieś sklepy (kupno wody mineralnej:-) Dziękuję z góry za pomoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 06.08.04, 15:46 przepraszam,że dopiero teraz piszę,ale musiałam niesp.wyjechac.Na plaży pustki.Plaża płaska ,ale niedaleko są jakies skałki.Byłam w Ekaterini- Hotel,niemal naprzeciwko jest dość duży jak na war.greckie sklep i nie jest tam b.drogo.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.pl 06.08.04, 16:11 Napisz prosze cos wiecej o wycieczce na symi . Od ktorej zaczynaja odplywac promy , i co jaki czas kursuja ? chcialabym spedzic na tej wysepce optymalnie jak najwiecej godzin - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 08.08.04, 08:29 promy odpływają o 9 rano.Kupuje się bilet w obie strony.Przed 11 jest się w gł.mieście wysepki-Jalos o innej nazwie Simi City.Tam ok 3 godz.Następnie płynie się na drugą stronę wyspy do monastyru św.Michała.Tam ok.1 godz. I z powrotem.W Rodos prom jest ok.17.30.wszystko b. dobrze zorganizowane.Biletów / potem po wejściu i pierwszym zejściu/właściwie nie sprawdzają,więc jak ktoś lubi ryzyko to może spróbować przenocować i wejść następnego dnia.Wydaje się to realne,choć nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.pl 09.08.04, 13:35 Dziekuję za info. Z tego wynika ze w porcie po prostu wykupuje sie wycieczke , bez posrednictwa biura ,i czas na zwiedzanie jest ograniczony .... a szkoda . :) , szkoda ze nie jest to zwykly tyransport na i z wyspy . Czy po 17.30 juz nic nie odplywa z symi ? Jak radzisz zorganizowac te 3 godzinki na wyspie ? Czy gdzies w poblizu bedzie jakas urokliwa zatoczka , zeby mozna bylo sobie polywac ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 11.08.04, 10:34 Nie widziałam żadnego innego promu w porcie Symi,ale też się nie rozglądałam.Zresztą trudno by było przeoczyć /kolos/.Wiem,że są tam za 5 euro motorówki,którymi można opłynąc wyspę, np.do Panormitis/św. Michał/ Ale co do Twojej uwagi-to właśnie jest transport na Simi i z powr.I nic więcej.# godz. w Jalos zlecą na chodzeniu po uliczkach miasteczka jak z bicza trzasł.Jest tam tak pieknie,że nie da się opisać.Juz zazdroszczę:-)Co do kąpieli to w porcie jest malutka hotelowa plaża/kamienista/i widziałam parę osób z promu,które sie schłodziły.Musisz wtedy mieć ze soba te wszystkie manele plażowe i je nosić,bo na tym promie nie ma wyznaczonych miejs i po każdym postoju siedzisz gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ktopyta Ciagne mnie na ten Rodos - i tu pytanka ? :) 11.08.04, 11:00 nie jestem w Polsce, a wszystkie biura z Polski sprzedaja wycieczki z dolotem.Czkam na ten ich dolot bo przecie nie bede jechal do Polski zeby z Polski leciec.Bez sensu. Tyle ze nie moge nic znalezc bez tego francowatego dolotu.Termin 11.10-18.10 moze masz jakies namiary, no i jak tam jest w pazdzierniku czy warto czy jeszcze cieplusio ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Rodos z Itaką-wróciłam w sob. IP: *.greiner.at 11.08.04, 11:37 Miska, to Ty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Miska, to Ty??? IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 11.08.04, 15:16 nie,to nie ja.Tzn.ja to Miska,ale nie wiem,kto pyta i nie b.rozumiem o co chodzi z tym dolotem.W październiku nie byłam ,ale ludzie pisza,że w grecji jest wtedy przyjemnie ciepło,a nie upalnie.Tylko dzień krótszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Miska, to Ty??? IP: *.greiner.at 11.08.04, 16:01 A to spox, "moja" miska - kolezanka, by mnie po nicku rozpoznala Pozdro dla wszystkich Misiek na swiecie! Jerry Odpowiedz Link Zgłoś