Dodaj do ulubionych

Cypr- fakultety na miejscu

07.02.14, 08:28
Witam. Jeżeli ktoś wybiera się na Cypr, to polecam korzystanie z miejscowych agencji. Wychodzi nawet taniej, niż komunikacją publiczną. Nikogo nie zamierzam reklamować, szczegóły podam, jeśli się ktoś zainteresuje.

Małe porównanie cen na przykładzie wycieczki do Kykkos: nasze polskie biuro - autokarem 55 € , jeepami 75 € (jeżeli nie zapełni się autokar, są tylko jeepy), recepcjonistka rozprowadza z jednego biura za 25 €, a ja na mieście kupiłam za 16. Jechałam tym samym autokarem, co ludzie z hotelu za 25. Oczywiście bez polskiego przewodnika, ale najbardziej chodziło o to, żeby tam dowieźli. Poza tym przewodniczka mówiła wyraźnie i powoli, chociaż poza grupą z naszego hotelu byli tam sami Anglicy.

Do Limassol jeździliśmy sami i tak: 5€ za bilet jednodniowy w Pafos (dojazd z przesiadkami do dworca i z powrotem), kolejne 5 € w Limassol, żeby dojeżdżać do Kurionu czy innych miejsc, 7 € za autobus powrotny Pafos - Limassol, bilety wstępu to już razem ponad 20 €, a tyle kosztuje zorganizowana wycieczka i nie trzeba szukać przystanków, czekać na autobusy itd. Szkoda, ze poznałam to "moje" biuro dopiero potem.
Obserwuj wątek
    • Gość: monika_p Re: Cypr- fakultety na miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 11:10
      Bardzo chętnie poznam szczegóły i jakieś namiary na to lokalne biuro :)
      mój mail to: monikapotocka88@wp.pl
      • el_ka_l Re: Cypr- fakultety na miejscu 20.02.14, 12:38
        Wysłałam maila :)
        W Pafos jest sporo biur podróży, które sprzedają praktycznie te same wycieczki. Na dworcu autobusowym Harbour panienki reklamują jakieś rosyjskie biuro, być może z rosyjskojęzycznymi przewodnikami, na głównej ulicy co kawałek znajdziesz jakąś agencje. Ale ta nasza ma ceny o ok. 5 € niższe, niż inne, w których byłam. Chociaz to się oczywiście może zmieniać, więc i tak warto zajść do kilku.

Zapraszam do czyatnia mojej relacji:
        jakaela.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1150684
    • Gość: grażyna Re: Cypr- fakultety na miejscu IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.14, 18:15
      Proszę o dane tego miejscowego biura. Wylatuję w niedzielę i zbieram informacje dotyczące wycieczek (wiem , że te organizowane przez rezydentów są dużo droższe niż organizowane przez lokalne biura). Na Cypr lecę po raz pierwszy i będę wdzięczna za wszelkie informacje.
      • el_ka_l Re: Cypr- fakultety na miejscu 28.03.14, 21:18
        Ta nasza nazywa się WEST END Travel, ale tak, jak pisałam, ceny mogą się zmieniać i warto zajrzeć do róznych. Większość agencji jest w Pafos na głownej ulicy, prawie obok siebie.
        • babeczka65 Re: Cypr- fakultety na miejscu 09.04.14, 11:41
          Witaj. Też poproszę o e-mail ze szczegółami tej agencji i tak poza tym to podpytać cię o kilka szczegółów a nie chcę na oficjalnym forum... Pozdrawiam
          • el_ka_l Re: Cypr- fakultety na miejscu 09.04.14, 12:54
            Pisz namaila gazetowego (el_ka_l@gazeta.pl), odpowiem hurtem:)
            • babeczka65 Re: Cypr- fakultety na miejscu 23.04.14, 15:03
              Witaj. napisałam e-mail
              • dodekanezowiec Re: Cypr- fakultety na miejscu 13.08.14, 09:49
                Mnie interesują 2 kwestie:
                1) Itaka ma aż za 90 euro wycieczkę łączoną Akamas - Blue Lagoon.
                Biura lokalne mają raczej osobno, np. 40 euro jedno, 40 euro drugie (osobne dni).
                2) Itaka ma też aż za 75 euro wycieczkę łączoną Nikozja - Kyrenia - Bellapais.
                Biura lokalne mają raczej osobno, np. 30 euro jedno tj. Nikozja, 30 euro drugie, tj. Kyrenia - Bellapais (osobne dni).
                Proszę o radę, jeśli ktoś był i ma porównanie. Może jednak jakieś biuro lokalne ma podobny program co Itaka, a dużo taniej? szukałem ale nie znalazłem, więc jak ktoś był na miejscu to lepiej się orientuje.
    • wielookilickiewicz12 Re: Cypr- fakultety na miejscu 13.07.17, 16:41
      sprawdź na stronie biura podróży Yobboo yobboo.pl/cypr/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka