Dodaj do ulubionych

DIAS - Rethymon - Kreta

21.08.04, 16:36
cytat: Autor: carmela1
Data: 09.08.2004 16:32

Hotel taki sobie..ja nastawilam się na coś lepszego. Pokoje są ok, ale basen
kiepski, hotel wygląda tak jakby czas tam się zatrzymał na początku lat 90-
tych..
Bardzo fajna obsługa hotelu, miła miejscowość, niestety na plaże jeździliśmy
jakieś 2 km do Platanes, bo plaża na przeciwko Diasa, ma kamieniste zejście. W
sumie badzo polecam!
Obserwuj wątek
    • renata.s Re: DIAS - Rethymon - Kreta 21.07.05, 18:05
      Byliśmy tam w ub.r. z 3 - letnią córeczką. Wróciliśmy bardzo zadowoleni zarówno
      z hotelu, wyżywienia oraz obsługi.
      Polecam
      • grecja-hotele Re: DIAS - Rethymon - Kreta 01.08.05, 11:11
        Może był ktoś tam w tym roku ze Scanem ?
        • mala07 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 01.08.05, 15:52
          napisze Ci wszystko ale po 7 sierpnia bo wlasnie moja rodzinka tam teraz jest i
          wypoczywa:-) ale z tego co wiem to maja okna z pokoju na ulice i spia niestety
          przy zamknietych oknach...porazka , ale reszta chyba OK
          • grecja-hotele Re: DIAS - Rethymon - Kreta 10.08.05, 14:49
            I jak ? Wrócili ?
            • mala07 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 11.08.05, 10:21
              wrocili:
              basen bardzo ładny, jedzonko przepyszne i niedoprzejedzenia
              pokoje schludne i czyste ale małe
              widok z kazdego okna /prawie/ na morze oddalone o 50 m od hotelu
              mieli niestety pokoj wychodzacy na tawerne w ktorej do 2 w nocy byly imprezy
              wiec mieli okno zamkniete w pokoju na noce bo bylo starsznie glosno - a tawerna
              oddalona od okna byla moze o 5 metrow:-)
              ale ogolnie zadowoleni
    • jarekm4 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 13.08.05, 16:49
      Witam,
      ja tez wybieram sie w tamto miejsce.Mozessz mi powiedziec czym dojezdzaliscie do
      tej plazy o ktorej piszesz,czy sa w pobliskiej okolicy jakies ciekawe plaze,czy
      jest zorganizowana jakas komounikacja na te plaze?
    • grecja-hotele Re: DIAS - Rethymon - Kreta 23.08.05, 10:57
      Do Platanes to pewnie autobusem za 1 euro od osoby. kursują co 20 minut do
      późna w nocy. Ale plaża przy Dias (oddalona o 250 kroków) nie jest taka zła.
      Hotel miły, czysty, na pochwałę zasługuje jedzenie. Basen ładny, praktycznie
      pusty przez większość dnia. Ogólnie polecam. W razie pytań piszcie na
      bumerang@bumerang.v24.pl

Maciek
      • beka35 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 02.08.06, 10:28
        hej, no więc tak, hotelik bardzo ładny, czysty, spokojny przed hotelem jest
        przystanek na autobus np. do Rethymonu bilet w jedą stronę 1,10E. Pokoje ładne
        co trzy dni zmieniana pościel dziennie sprzątane, telewizja, klimatyzacja ale za
        odpłatnością 5 E na dobę. Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu szwedzkiego.
        Na śniadanko świeże pieczywko, gorące tosty, ser do krojenia, ser feta,
        jogurciki, pomidory ogórki, dżemy, czekolada, jajka, omlet, kiełbasa, bekon,
        herbata, kawa, soki do woli. Jeśli chodzi o obiadokolacje to również dobra,
        pyszne ciepłe dania, sałatki, desery. Jedynie napoje serwowane do kolacji są za
        odpłatnością np. 1l wody mineralnej niegazowanej 1,3 E (za tą cenę w sklepie
        kupiłeś 6 x 1,5l.
        Jeśli chodzi o basen to jest czysto i z reguły mało ludzi, są parasole pod
        którymi można się schować przed słoneczkiem oraz ogromne palmy, które również
        dają cień, plac zabaw i kawiarenka. 100m od hotelu albo i mniej jest zejście na
        plażę, na której parasole i leżaczki są za odpłatnością. Na samej plaży jest
        spokojnie - nie ma tłumów takich jak u nas. Dużo tawern, sklepów z pamiątkami
        oraz marketów. Jest sporo wypożyczalni samochodów, my skorzystaliśmy z oferty
        weekendowej i za trzy dni wypożyczenia autka zapłaciliśmy 70E (auto KIA full
        wypas). Jeśli masz jeszcze jakieś pytanko to wal śmiało, pozdrawiam

• boski.facet Re: DIAS - Rethymon - Kreta 07.07.06, 20:58
      Bardzo przyjemny hotelik. Doskonała baza wypadowa na samochodowe wycieczki po
      wyspie. Plaża przy hotelu taka sobie. Jedzonko dobre.
      • silanka Re: DIAS - Rethymon - Kreta 05.08.06, 17:38
        Co to znaczy, źe plaża przy hotelu "taka sobie". Zastanawiamy się czy wybrać ten
        hotel na wyjazd z 2-letnim dzieckiem. Jakie jest zejście do wody? Czy dziecko
        może sie bawić na plaży? Proszę o info. pozdr.
        • darek7772 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 06.08.06, 22:28
          z jakim biurem byłeś?
        • beka35 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 10.08.06, 13:16
          silanka napisała:

> Co to znaczy, źe plaża przy hotelu "taka sobie". Zastanawiamy się czy wybrać te
          > n
          > hotel na wyjazd z 2-letnim dzieckiem. Jakie jest zejście do wody? Czy dziecko
          > może sie bawić na plaży? Proszę o info. pozdr.
          zejście do wody jest bezpieczne tzn płytkie ale są drobne kamyczki co dla
          maluszka może być nieprzyjemne no chyba że będzie miał sandałki na nogach jest
          to wskazane ponieważ piasek jest tak nagrzany że nie ma mowy na bosaka po nim
          chodzić
          • woktjek Re: DIAS - Rethymon - Kreta 11.08.06, 10:15
            Zapraszam do przeczytania mojej opinii o hotelu, jest tam też coś o plaży
            forum.gazeta.pl/forum/72,72177,3203097,,,60076047,VTP_GRECJA.html
            Pozdr. Tomek

P.S. Beka35 - było super. A co do Twojego gigantycznego opóźnienia, to nasz
            samolot wylądował w drodze powrotnej do Wrocławia 15 min. przed czesem. Tomek
            • beka35 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 11.08.06, 13:55
              To fajnie, że jesteś zadowolony z pobytu w tym hotelu i że samolot był o czasie.
              Najważniejsze to dobre jedzonko i czystość w hotelu. Pozdrawiam!
              • anna.agnieszka Re: DIAS - Rethymon - Kreta 23.08.06, 13:46
                Wybieramy się tam we 4-ro dorosłych na 2 tygodnie od 8 września. Wylot z
                Warszawy. MOże ktoś w tym samym terminie jedzie.

A na ten hotel zdecydowaliśmy się dzięki Waszym komentarzom. Mam nadzieję, że
                się nie zawiedziemy.

Chciałam jeszce doprecyzować 2 sprawy:
                1) najładniejsza plaża w okolicy (do 600 metrów od hotelu)
                2) w jakiej firmie/biurze wypożyczyliście samochodzik.

Może potraficie mi podać bliższe namairy geograficzne?

Pozdrawiam miłośników Krety.
                Ania
                • beka35 Re: DIAS - Rethymon - Kreta 25.08.06, 10:39
                  Myśmy wypożyczyli samochód w GRECO CAR (70 E za trzy dni) zaraz za hotelem
                  jakieś 200 m za restauracją Giovanii natomiast jeśli chodzi o plażę to polecam
                  Phalasarna ale jest ona stosunkowo daleko za Chanią ale warto w ramach wycieczki
                  rodzinnej,rano wyrószyć z a powrotem zachaczyć o Chanię (polecam starówkę w
                  stylu weneckim). Jeśli chodzi o plażę to sami musićie sobie pojeździć i zobaczyć
                  gdzie warto "zakotwiczyć", bo zakątków do plażowania jest naprawdę sporo. Życzę
                  przyjemnych wakacji.
                • betikrum Re: DIAS - Rethymon - Kreta 29.08.06, 00:42
                  Byłam w tym hotelu jeszcze dwa dni temu. Polecam gorąco. Plaża, moim zdaniem
                  jak na Kretę niezła. Nie polecam Greco Car-u, gdyż np. Hyundai Getz kosztuje za
                  2 dni 88 EUR w tej wypozyczalni, natomiast tylko 58 EUR w Auto Force (kilka
                  kroków za hotelem Maravel Land). Jesli krzykniesz że masz namiary z polskiego
                  internetu człowiek da Wam jescze 5 % zniżki (tak obiecał). Na wycieczki polecam
                  wypozyczony środek transportu lub Agencję Klados Travel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka