Dodaj do ulubionych

na Korfu bedzie lało....

30.08.14, 12:08

wylatuję we wtorek na Korfu do Acharavi i zaczęłam śledźić pogodę-nie wygląda to dobrze
od poniedziałku burze
oby tym razem się nie sprawdziło :)
Obserwuj wątek
    • Gość: inga Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.14, 14:27
      Ja lecę w poniedziałek na Kefalonię, też Jońska, w prognozach deszcz i burze póki co tylko na wtorek. Oby się mylili...
    • Gość: Ada Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 15:26
      W tym rejonie o tej porze taka pogoda zdarza się. Po co dramatyzować, burze nie trwają od rana do nocy i nie pada cały dzień.
      • Gość: inga Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.14, 16:44
        Rzeczywiście, może nie od rana do nocy. Byłam na Korfu cztery lata temu, również we wrześniu, padało wówczas od godz. ok. 17, przez całą noc i do południa następnego dnia. Dramatu nie było, ale trochę plany nam pokrzyżowało, zwłaszcza przy jednotygodniowym pobycie.
        • Gość: 12maria12 Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.lubawka.org 30.08.14, 17:20
          dokładnie tak jak piszesz inga
          może nie tragedia ale troche do dooopy jak przy tygodniowym pobycie widzę trzy dni deszczowe
          nie jestem typem zwiedzaczka raczej kocing i smażing i przy takiej pogodzie sprawy się trochę komplikują :)
          • Gość: sisi Re: na Korfu bedzie lało.... IP: 78.10.95.* 30.08.14, 17:53
            Fajne okreslenie-kocing i smażing....
    • jakanu Re: na Korfu bedzie lało.... 30.08.14, 18:51
      Prawie zawsze prognoza dłuższa niż na 3 dni do przodu mi się nie sprawdziła. Wielokrotnie zapowiadali ładną pogodę a potem się okazało że był deszcz..... i odwrotnie....
      • Gość: 12maria12 Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.lubawka.org 30.08.14, 19:52
        i tego sie trzymajmy
        • Gość: musaka Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.home.otenet.gr 30.08.14, 21:54
          Jestem od czwartku na Kefalonii i tez się trochę stracham tym wtorkiem-akurat zaklepaliśmy auto i chcemy "zaliczyć" żółwie w Argostoli. Jutro płyniemy na Itakę.,Pogoda na razie piękna-w nocy mocno wiało,ale rano było słonecznie.Teraz noc gwiaździsta,więc może będzie dobrze. I w to musimy mocno wierzyć.We wrześniu już przeżyłam mocną ulewę na Zakyntos-długą:-(/ i krótką na Kerkyrze.Musdi być pięknie.Pozdrawiam z bajecznej Kefalonii:-))
          • Gość: gość Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.08.14, 20:01
            Byłam w lipcu tego roku roku na Zakynthos i na 7 dni dwa padało:)
    • kittykitty Re: na Korfu bedzie lało.... 31.08.14, 20:25
      Ja też lecę na Korfu we wtorek i też ta prognoza mnie nie zachwyca...
      Liczę na to, że będzie to tylko późno-wieczorna burza a w ciągu dnia ewentualnie przelotny deszcz, a poza tym ciepło i słonecznie....
      • Gość: gtw Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.static.sl-net.pl 31.08.14, 21:48
        dobra nowina to taka, że deszcze tam o tej porze roku nie są długie, burza, parę godzin ulewy i znów lampa

zła taka, że często jest to konkretna nawałnica i jak zaleje hotel z przyziemiami, to basen, ogród i parę innych rzeczy macie wyłączonych z użytku na kilka dni, nie wspominając o smrodzie dopóki wszystkiego co się utopi i wypłynie z zakamarków, nie uprzątną...niestety grecka kanalizacja i odwadnianie do najsprawniejszych nie należą
        • Gość: 12maria12 Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.lubawka.org 02.09.14, 12:20
          za kilka godzin wylot....
          patrząc na kamerki internetowe i pogodę dorzuciłam do bagażu kurtkę z kapturem i bluzę :)
          • Gość: mona Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.nordeabank.pl 02.09.14, 13:56
            Skąd lecisz?
    • Gość: Miszcz Re: na Korfu bedzie lało.... IP: *.b-online.gr 02.09.14, 14:24
      W Acharavi leje. Burza przez cała noc, dziś od 11 pada non stop, prognozy raczej syficzne. Współczuję wylatujacym teraz na wakacje, bo ostatni tydzień był idealny jeśli chodzi o pogodę.
    • bachula_gr No niestety.... 02.09.14, 17:23
      ale caly ten tydzien pod znakiem deszczu I burz na terenie calej niemal Grecji.
      W Epirze (geograficznie rzut kamieniem na prawo od Korfu) od wczesnych godzin porannych burza goni burze a ulewa ulewe ;(((((

Na stronach pogodowych typu meteo.gr ostrzezenia burzowe od samego rana, najgorszy dzien to srdoa...ponoc.... a potem ma byc lepiej. Oby ;-)
      • Gość: ad Re: No niestety.... IP: *.home.otenet.gr 03.09.14, 23:37
        Jestem teraz Kerkirze a na niebie gwiazdy i nic dzs nie padlao Wieczor bardzo cieply teraz na aptekowym swietlnym termometrze 25st To co podaja stacje meteo niekiedy mija sie z prawda jak pokazuja deszcz i burze to moze zachmuzyc sie na 2 godz w poludnie a potem slonce i 30st
        • Gość: musaka Na Kefalonii IP: *.home.otenet.gr 04.09.14, 08:25
          Wtorek był deszczowy-rano pojechaliśmy do Argostoli,a tam gorąco i słonecznie. Potem ,w górach, złapał nas deszcz, ale byliśmy w samochodzie ,więc ujdzie:-). Wieczorem w Poros dośc mocno popadało. W środę(mieszkamy w Skali) cały dzień ładnie i słonecznie,choć było sporo białych chmur. Po południu przez 15 min popadało,ale lekko-nawet nie warto było schodzić z plaży-schowaliśmy się pod parasolem:-). Dalej już pięknie,dziś wylatujemy późnym wieczorem,więc czeka nas jeszcze jeden dzień pięknej pogody-teraz jest 9.30 i już bardzo ciepło. Generalnie deszczowy był jeden dzień,ale dla nas nie był stracony,bo tak się złożyło,że jeździliśmy po wyspie i goniliśmy słońce. Pozdrawiam ze ślicznej Kefalonii
        • kittykitty Re: No niestety.... 04.09.14, 19:49
          Wczoraj czyli w środę bylam w mieście Korfu i była dobra pogoda, cieplutko i słonecznie, trochę chmur. Po powrocie do Ipsos zastaliśmy mokre chodniki i spore kałuże... Dziś rano w Ipsos było pochmurnie, pojechaliśmy do Kassiopi - gorąco i słonecznie a w Acharavi i Sidari pochmurno i deszcz. Zdecydowalismy się pojechać do Paleokastritsy i było super, słońce i cieplutko, nawet zaliczylismy krótki rejs do grot. Zwariować można! Nie wiem gdzie jechać jutro by znów nie zaliczyć ulewy :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka