Dodaj do ulubionych

Animacje PL w hotelach

29.10.14, 00:41
Witam, prosze o szybką radę i podzielenie się doświadczeniem. Mam na oku hotel w ofercie first mnute, Grecja . Kreta hotel Smartline Village. Jest w ofercie Neckermanna i Itaki - cena praktycznie taka sama dla rodziny 2 plus 2, w ofercie Neckermana możliwość wyboru rodzaju pokoi, w Itace tego brak.
Za to Itaka oferuje polski klub dla dzieci. Czy wyjeżdżając z innego biura dzieci beda mogły korzystać z tych animacji tzn. czy to są animacje hotelowe czy tylko dla dzieci z Itaki?
Nie mam zaufania do Itaki gdyż moi rodzice rok po roku kupili wakacje w tym biurze i za każdym razem trafili do innego hotelu niż wykupili. Hotele zastępcze okazały sie nawet fajne ale chodzi o sama zasadę. Nie po to kupuje się hotel na 8 miesięcy wcześniej by potem trafić zupełnie gdzie indziej.
Nie byłam jak dotąd w hotelu z polskimi animacjami i nie mam doświadczenia, co robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.14, 10:06
      Nie spotkałam się jeszcze nigdy aby dzieci było dzielone. Przecież animacje czy dla dzieci czy dla dorosłych są wspólne bez względu na kraj a tym bardziej BP.
      • Gość: Ania Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.14, 10:50
        gosc napisał(a):

> Nie spotkałam się jeszcze nigdy aby dzieci było dzielone. Przecież animacje czy
        > dla dzieci czy dla dorosłych są wspólne bez względu na kraj a tym bardziej BP.

A ja się spotkałam, bo te animatorki to nie są animatorki zatrudnione przez hotel, które zabawiają wszystkich gości.
        Jeżeli jakieś biuro organizuje mini klub w języku polskim to dla dzieci swoich klientów, bo to biuro płaci opiekunkom i te dodatkowe zajęcia są zawarte w cenie wyjazdu.
        Ja byłam w hotelu z Family Club z TUI, w zajęciach mogły brać tylko dzieci klientów tego biura, a jeżeli były jakieś wątpliwości to była sprawdzana rezerwacja. Dla mnie jest to zrozumiałe, bo dlaczego dzieci z innych biur mają korzystać z opieki pań w klubie, jeżeli za to nie zapłacili - a zajęcia są bardzo atrakcyjne, na każdy dzień jest przygotowany jest inny program, dzieci też przygotowują różne występy i bardzo chętnie tam chodzą - przynajmniej moje były bardzo zadowolone z zajęć, bo ile można się pluskać w basenie.
        • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 29.10.14, 12:24
          Dziękuje za odpowiedź, To chyba jednak trzeba będzie wybrać tą Itakę.... Ale to powoduje u mnie stres już na etapie rezerwacji, bo opinie o Itace w tym sezonie były fatalne....A może te animacje PL nie są aż takie ważne...Z drugiej strony dzieciom może być przykro, ze nie mogą sie bawić z innymi polskimi dziećmi, bariera jezykowa robi jednak swoje Kurcze człowiek tyle kasy wydaje, a tutaj takie wątpliwości. Ktoś może zna ten hotel?
          • Gość: Tofiko Re: Animacje PL w hotelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.14, 09:21
            Wybierz jakiś hotel z Grecosa z klubem Delfinki.Dzieciaki są zawsze zadowolone animacje fantastyczne i super opieka.
          • Gość: gosia Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.14, 21:48
            byliśmy w tym roku z Itaką na Corfu gdzie były animacje Itaki dla dzieci - tak rewelacyjnej grupy animatorów jaka tam była nie uświadczyliśmy w żadnym innym biurze podróży, poza tym w Itaką byliśmy też rok temu - póki co mieliśmy szczęście bo żadnych wpadek nie było - w 2015 roku też padło na Itakę i zobaczymy :)
            • Gość: aga Re: Animacje PL w hotelach IP: *.miedzychod.mm.pl 06.11.14, 22:00
              Do gosi- a możesz powiedzieć w jakim hotelu bylas na Korfu z atrakcjami dla dzieci, który możesz polecić. ?
              • Gość: gosia Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.14, 23:27
                byliśmy w messonghi beach - sam hotel w standardzie odpowiadający nieco ponad trzem gwiazdkom - część osób bardzo narzekało na warunki "pokojowe" - my trafiliśmy do pokoju po remoncie więc poza wielkością łazienki nie było się od czego przyczepić. Animacje dla dzieci organizowane przez klub przyjaciół itaki naprawdę fajne - nasze dziecko było zachwycone - zwłaszcza wieczornymi mini disco, które trwały prawie godzinę, zjeżdżalnie, nasen z małymi zjeżdżalniami dla dzieci, Quady (dodatkowo płatne), pociąg tschu tschu jeżdżący po terenie hotelu (bezpłatni) Ogólnie moim zdaniem hotel naprawdę warty polecenia - ale trzeba pamiętać jaką ma kategorię :)
                • Gość: Mare Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.14, 08:00
                  Messonghi Beach z Itaką? NIE POLECAM
                  Słaby hotel z marnym jedzeniem i badziewiastym all inclusive (alkohole to dramat).
                  Klub Itaki dla polskich dzieci to PORAŻKA. Moje dziecko wracało po 1h znudzone, po dwóch pobytach w ogóle nie chciało tam chodzić, bo które dzieciaki lubią aerobik w morzu na kamieniach i nieustanną zabawę w głuchy telefon ??? Zjeżdżalnie do bani, źle połączone, a w lipcu na jeden zjazd trzeba było czekać nawet 15 minut! Baseny za małe na taką ilość gości, więc w sezonie ciasnota. W sumie dla mnie to nauczka na przyszłość, że 3* w Grecji to niestety jest mocno przeciętna jakość za cenę wyższą niż np. w Turcji

Ps. A Itaka "załatwiła nam" na koniec urlopu 24h bez snu i wylot o 4:50 w nocy. Nie polecam ani hotelu alni Itaki, my już z ich usług nie skorzystamy
                  • Gość: aga Re: Animacje PL w hotelach IP: *.net.hawetelekom.pl 07.11.14, 10:32
                    Dzieki za rade. Czytalam opinie na temat tego hotelu sa różne, biura równieź. Raczej skorzystam z usług Grecosa albo Rainbow.
                    • garwena Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 11:07
                      Ja mogę polecić kluby dla dzieci TUI, są naprawdę świetne z bardzo atrakcyjnymi i kreatywnymi zajęciami dla dzieciaków, na każdy dzień jest przygotowany inny program, panie opiekunki bardzo zaangażowane, dzieciaki codziennie nie mogły się doczekać zajęć i z żalem wyjeżdżały z hotelu.
                      W Grecji TUI ma kluby np. w Royal Belvedere na Krecie i Kipriotis Village na Kos, oba bardzo fajne 4* hotele z all.
      • joanna_poz Re: Animacje PL w hotelach 04.11.14, 14:29
        Przecież animacje czy
        > dla dzieci czy dla dorosłych są wspólne bez względu na kraj a tym bardziej BP.

wspolne są animacje prowadzone przez animatorów hotelowych.

animacje prowadzone przez dane biuro podroży jest tylko dla klientów tego biura.
        • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 10:30
          Po namyśle zrezygnowaliśmy z tego hotelu, nie mam ochoty fundować sobie stresu przed podróżą, zdecydowaliśmy się na Royal Belvedere z innego biura, też animacje PL. Hotel trochę moloch, ale opinie też dobre, no i infrastruktura dla dzieci wydaje się podobna jak w Smartline, miejscowość ta sama.
          A jeżeli chodzi o biura podróży, nigdy jak dotąd nie mieliśmy żadnych większych problemów, jeżdziliśmy z Grecosem, TUI, raz z Wezyrem, wszystko w całkowitym porządku. Rodzice jeździli z Itaką, z którą jeszcze pare raz temu było wszystko ok, jednak ostatnie dwa lata, to jak pisałam porażka -bo nie trafili do tego hotelu, który wykupili.
          • Gość: AS Re: Animacje PL w hotelach IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 11:38
            jakie biuro wybrałaś?
            mam ofertę za ten kompleks...ale odpuściłam (na dzień dzisiejszy padło na Turcję)...
            mogę się jeszcze wycofać...czas mam do poniedziałku
            moja rodzina 2+2 (lecieć chcemy czerwiec/lipiec)
            a hotelu w Grecjo (Rodos, Kreta) szukam już 2 tygodnie i ...nic nie wybrałam
            • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 12:31
              Wybraliśmy TUI, była akurat zniżka dodatkowe 3 % i wyszło ok cenowo. Ale ten sam hotel trochę tańszy ma Grecos, tyle że bez polskiego animatora i nie wiem czy tylko pokoje 2 Plus 2 czy z osobna sypialnią też są w ofercie.
              My wybraliśmy ten z osobną sypialnią, bo to dla nas ważne. My do Turcji pojedziemy w przyszłym roku chyba, w tym roku padło na Kretę, tym razem wschodnia, bo na zachodniej już byliśmy. Niestety wschodnia Kreta jest droższa.
              • Gość: aga Re: Animacje PL w hotelach IP: *.net.hawetelekom.pl 07.11.14, 13:02
                Ja tez mam dylemat nie mogę się zdecydować na hotel. W tym roku postawiłam na zielona wyspe Korfu. Był ktoś może z Was w hotelu Aquis Sandy Beach albo Mitsis Roda Beach i może coś powiedzieć o tych hotelach pozytywnego lub negatywnego. Szukam tez na Chalkidiki ale na razie trudno się zdecydować.
              • Gość: AS Re: Animacje PL w hotelach IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 13:22
                Tak...TUI liczy sobie tysiąc więcej niż Grecos.
                Pokoje w wersji najtańszej...koszt ponad 11tyś w moim terminie.
                Ale...plaża dalej, leżaki płatne...wychodzi cena 5* Turcji nad którą się waham.
                pzdr
                • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 13:40
                  Mi za naszą czwórkę wyszło po zniżce jakieś 700 zł drożej łącznie, ale machnęłam ręką, gdyż pomyślałam, że te animacje PL są jednak ważne.
                  • Gość: AS Re: Animacje PL w hotelach IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 13:56
                    pewnie....to 50zł/dziennie/dwójka dzieci
                    ja nie bardzo wiem czy moja 11latka chadzałaby na takie zajęcia (w Turcji nie chciała i nie dziwota, bo średnia wieku 6lat)...Natomiast syn owczym pędem....też nie pójdzie...
                    no nic...temat do analizy z mężem na ten weekend.
                    kiedy lecicie?
                    • joanna_poz Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 14:00
                      wlasnie chcialam zapytac w jakim wieku to dzieci.
                      bo u mnie zaintersowanie klubami skonczylo sie w wieku 5 lat.
                      10 latka zadną silą na klub bym nie namowila:)
                      • Gość: Kasia Re: Animacje PL w hotelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.14, 14:21
                        joanna_poz napisała:

> wlasnie chcialam zapytac w jakim wieku to dzieci.
                        > bo u mnie zaintersowanie klubami skonczylo sie w wieku 5 lat....

To zależy jak są zorganizowane zajęcia, czy animatorki mają propozycje nie tylko dla maluchów. Moje dzieci (8 i 10 lat) brały udział w zajęciach klubu TUI i z chęcią tam chodziły, bo ile godzin można pluskać się w basenie? Zajęcia prowadziły dwie panie, a dzieci były podzielone na grupy wiekowe 4-7 i 8-12 lat. Był np. dzień Pirata, dzień sportu, dzień magii i czarów itd. Dzieci miały bardzo ciekawe zajęcia, quizy, szukanie skarbów, robienie różnych ozdób, przygotowywały przedstawienia. Moim zdaniem warto zapłacić nawet trochę więcej, żeby zapewnić dzieciakom sensowne, kreatywne i bezpieczne spędzanie czasu w hotelu. Bo nawet największym entuzjastom zjeżdżalni w końcu się one znudzą.
                        • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 14:28
                          Moje dzieciaki będą miały w wakacje 2015 - 5 i 7 lat- czyli wiek jak najbardziej klubowy:)
                          • renia266 Re: Animacje PL w hotelach 07.11.14, 14:47
                            Tak z ciekawości porównałam jeszcze oferty cenowe hotelu Royal Belveder TUI i Grecosa dla mojego lotniska(Poznań). W Grecosie nie ma juz pokoi rodzinnych. Dla pokoi 2 plus 2 W Grecosie np. termin 28 czerwca czerwcowy to 11500 a w TUI to 12.254, przy czym regularnie raz w tygodniu są dodatkowe zniżki 3 % wtedy to 11.880 zł. Czyli różnica jakiś 300 zł....
                            • Gość: AS Re: Animacje PL w hotelach IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 15:03
                              W środy? zniżki?
                              U mnie termin 28 czerwiec... Grecos 11270zł, TUI 12335zł.
                              U Ciebie faktycznie różnica niewielka, a wiek idealnie pod klubiki.
                              Moja 11latka w ost.wakacje definitywnie odmówiła uczestnictwa w takich zajęciach - a były fajne!
                              I co ciekawsze...byłam z SunFun'a, animatorka z TUI i chodzić mogły wszystkie dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka