Dodaj do ulubionych

północne Węgry

29.07.07, 15:34
W połowie sierpnia wybieramy się w 4 osoby (2 dorosłych, 9 latek i 10
miesięczne niemowlę)włąśnie w północne Węgry.
w związku z tym mamy kilka pytań:
1. czy znają państwo jakieś fajne kwatery w tych rejonach, niekoniecznie przy
basenach i innych tego typu atrakcjach?
2. ile pieniędzy potrzebujemy na taki 10 dniowy wypoczynek w średnim
standardzie (chodzi o noclegi i wyżywienie)?
3. czy możemy jechać w ciemno, zważywszy na fakt, iż jedziemy z niemowlakiem?
4. czy ktoś z Państwa był z niemowlakiem na węgrzech?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • opistocelikaudia Re: północne Węgry 30.07.07, 12:54
      podbijam - my chcemy jechac w okolice Tokaju lub/i Eger z samym 10-cio
      miesiecznym synkiem i szukamy dobrej nieza drogiej kwatery
      • hepik1 Re: północne Węgry 30.07.07, 15:42
        Sporo wątków w tym temacie ale co tam...
        W okolicach Tokaju nie ma kąpieliska.W Egerze raczej trudno o tanie kwatery.
        Z małymi dziećmi lepsze Mezokovesd,Bogacs w tych okolicach(rozrywki knajpiane nie odciągną od opieki nad maluchami) ;))
    • Gość: muchos Re: północne Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:06
      mala podpowiedz...jak bylem z rocznym synkiem mialem klopot z mlekiem w proszu
      bo tam funkcjonuje instytucja mamki...dostepne bylo tylko w aptekach...a apteka
      to PETITA..
      o polnocy za wiele nie wiem...moge pomoc w hajduszoboszlo..ale Eger fajny choc
      drogi, w Bogacs byli znajomi i sobie b.chwalili...choc kapielisko i miejscowosc
      duzo mniejsza od Egeru czy hajduszoboszlo,
      Podobalo mi sie takze w miskolc tapolcy i Berekfurdo...to ostatnie 50 km od
      Hajduszoboszlo w kierunku na Budapeszt i lekko w gore
      • Gość: luka muchos - ty wszo łonowa IP: *.centertel.pl 31.07.07, 11:29
        muchos, ty wszo łonowa utytłana końską żygowiną, co ty bredzisz? Tam jedzie się
        lekko pod górę? Chyba odwrotnie.
        • Gość: muchos Re: muchos - ty wszo łonowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:52
          widac czytanie mapy idzie u ciebie w parze z kultura osobista...sa na tym samym
          poziomie..skoro nie wiesz ze berekfurdo lezy powyzej trasy Debrecen Budapeszt
          to widac zes przypadek nieuleczalny
      • take.your.time Re: północne Węgry 31.07.07, 12:44
        apteka to PATIKA !
        • take.your.time Re: północne Węgry 31.07.07, 12:48
          lub (oficjalnie) gyógyszertár
    • take.your.time Re: północne Węgry 31.07.07, 12:41
      Witam!

Polecam Sostofurdo/Nyiregyhaza w płn-wschodnich Węgrzech
      Jeżdżę tam kilka razy do roku (także w zimie:)) - jest miłe i umiarkowanie
      zatłoczone kąpielisko, kryty aquapark na gorszą pogodę, duże ZOO , jezioro itp
      Ceny sporo niższe w porównaniu z Hajduszoboszlo i Egerem
      Miejsce raczej ciche i spokojne i dlatego je lubimy

Mam gdzieś namiary na przyzwoitą kwaterę wynajmowaną przez Polkę mieszkającą na
      Węgrzech - grill, rowerki, ogrodzony parking, ok 10 minut spacerkiem do
      kąpieliska. Mogę przesłać na priva - nie chcę publikować na forum
      Nie radzę jechać w połowie sierpnia bez rezerwacji

Mam dwie córeczki - 4 latka i 13 miesięcy. Taplały się w brodzikach mając po 8-
      12 miesięcy i wyglądały na bardzo zadowolone. Trochę gorzej ze zwiedzaniem :(
      Podróż znoszą dobrze ale dla nas płn Węgry to 200-300 km

A teraz koszty:
      za kwaterę zapłacisz ok 5-7 tyś forintów - drożej w Egerze i Hajduszoboszlo,
      taniej w Mezokovesd, Sosto czy Sarospatak. Jedzenie w sklepach/supermarketach w
      takich cenach jak w Polsce, restauracje także podobne cenowo (różnica w
      zależności od klasy kurortu - w Egerze najdrożej)
      Wejście na baseny 3-4 tyś forintów za rodzinę
      Myślę, że na 10 dni potrzebujęsz min 2-2,5 tys PLN bez dojazdu, ale to zależy
      od tego gdzie jesz, gdzie śpisz, co robisz

A do Tokaju z Sosto jedzie się ok 40 min samochodem
      • inka281 Re: północne Węgry 31.07.07, 18:49
        proszę o namiary na ww kwaterę
        asponiatowski@poczta.onet.pl
        dzięki
        • rodzynia Re: północne Węgry 31.07.07, 22:58
          Take your time nie wynajmujesz przypadkiem u pani Basi? ;-)
          prosże na maila o szczegóły rodzynia@interia.pl :)
          • Gość: asia Re: północne Węgry IP: *.g-net.pl 01.08.07, 09:31
            Witam
            Ja tez prosze o namiary na kogos mowiacego po Polsku w Sostofurdo bo jezdze tam kilkanasie lat i mam juz dosc jezyka migowego, z wegrami nie da sie porozumiec w zadnym iinnym jezyku tylko po wegiersku
            helka2003@wp.pl

Bardzo dziekuje

P.S. Ja rozniez polecam sosto wrocilam z tamtad w niedziele i bylo super moj młody 16 miesieczny chlapal sie non stop. Ceny przystepne. zero tłumów a pogoda jest zawsze

pzdr
            • inka281 Re: północne Węgry 01.08.07, 14:09
              Mam jeszcze pytanie:
              - czy pampersy brać z Polski, czy w nabyć na miejscu?
              - jak z jedzeniem słoiczkowym? polecacie coś "ichniejszego"?
              • take.your.time Re: północne Węgry 01.08.07, 23:14
                Pampersy są na miejscu dostępne bez problemu , kosztują trochę drożej i - poza
                pampersami do pływania, które kupujemy na Węgrzech - zabieramy je z Polski

Jedzenie w słoiczkach jest podobne do naszego , ale jakieś inne marki. Dostępne
                w każdym markecie (Tesco w każdej "wsi") bez problemu i w dość dużym wyborze.
                Nasza mała je właściwie to co my, raczej mało słoiczków i to "mało" zabieramy z
                domu
                • inka281 Re: północne Węgry 02.08.07, 18:01
                  Mogę prosic o namiary do tej kwatery??????
                  • take.your.time Re: północne Węgry 02.08.07, 22:19
                    Wysłałem wczoraj
                    Przesyłam jeszcze raz
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: Andrzej Re: północne Węgry IP: *.centertel.pl 17.06.13, 12:31
                      Uprzejmie proszę o informacje o tanich kwaterach w północnych Węgrzech, z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam Andrzej
                      maritornes@vp.pl
                      • lisia312 Re: północne Węgry 17.06.13, 15:48
                        co prawda całe Węgry, ale ja korzystam:
                        noclegguru.pl/
                        • Gość: Chris Re: północne Węgry IP: *.softsystem.pl 16.07.13, 10:51
                          Bardzo proszę o podanie namiarów na noclegi w Sostofurdo na krzysjster@gmail.com
                          Dziękuję i pozdrawiam
                          • Gość: baska Re: północne Węgry IP: *.alfaks.com 25.07.13, 12:51
                            Baseny w Sostofurdo są bardzo ładne , czyste i ciepłe - dla dzieciaczków to" raj na ziemi"- cena za cały dzień dla osoby dorosłej ok 45 zł, nie ma innych biletów tylko całodzienne.
                            Z kwaterami jest trochę problemów bo jest wielu turystów - cena za nocleg od 45 zł do 60 zł i nie są to jakieś "cudne " pokoje - łazienka i kuchnia wspólna. Miejsca noclegowe są w hotelach ale tam cena jest mniej ciekawa. Polecam również baseny w Bogacs-są też czyste i zadbane ale nie ma tam tylu atrakcji dla dzieci .
      • kordulka1 Do take.your.time 01.08.07, 19:06
        Bardzo proszę, podaj i mnie te namiary, może być na gazetowego lub na priv
        wk166@wp.pl
        Pzdr
      • Gość: przemyślanin Re: północne Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:34
        prosze o podanie namiarów na polkę z Sostofurdo/Nyiregyhaza na adres
        wojteksz22@wp.pl
        dzięki
      • Gość: Pawlo Re: północne Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 19:39
        Bardzo prosze o namiary na kwatere. Oto mój adres e-mail bad_boy@op.pl
      • Gość: anda Re: północne Węgry IP: *.alfaks.com 25.07.13, 21:26
        Witam.Wybieram się do Sosto i proszę o podanie mi namiarów na tę kwaterę.
        Mój adres: anda.1970@interia.pl
        Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
        anda
      • Gość: Piotr Re: północne Węgry IP: *.ostnet.pl 03.02.14, 21:10
        Mam prośbę, proszę o namiar na tę polecaną kwaterę , sz.piotr@interia.pl
    • Gość: sasanek Re: północne Węgry IP: 212.75.108.* 14.08.07, 16:38
      Witam!
      Osobiście byłem w Bogacs (18 km od Egeru).Niewielka miejscowość, na miejscu
      winiarnie, baseny. Świetne miejsce na urlop i wypady w okolice:
      Eger,Miszkolc-Tapolca (baseny w grotach skalnych!!!).Nocleg mozna załatwic na
      miejscu (prawie kazdy dom to kwatera).Polecam!
      • kramioz Re: północne Węgry 14.08.07, 19:22
        Też byłem w Bogacs (wczoraj wróciłem). Potwierdzam że z noclegiem nie powinno być problemu, Ja płaciłem 2000 HUF od osoby dorosłej 1500 HUF za dziecko. Kwatera w domu prywatnym, warunki znośne. Jeżeli chodzi o miejscowość to taka sypialnia dla osób ceniących spokój, ale do Egeru niedaleko, można również wyskoczyć do Budapesztu na jeden dzień (ok. 1,5 godz. jazdy ). Baseny w Bogacs raczej mało atrakcyjne dla dzieci - tutaj polecam Eger ewentualnie Miszkolc. Generalnie jestem zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka