Dodaj do ulubionych

Rodos/Faliraki/Apart. NEST wróciłem

IP: *.m-a-f-i-a.com 08.09.04, 12:29
Wróciłem przedwczoraj z apartamentów Nest w Faliraki, pozniej opisze pobyt,
jak macie pytania to dawać na wszuyskie postaram sie odpowiedzieć
Obserwuj wątek
    • Gość: odwiedzam Re: Rodos/Faliraki/Apart. NEST wróciłem IP: 195.205.6.* 08.09.04, 14:05
      Jakie wrazenia?
      rozumiem,ze byłeś z Triadą ?
    • Gość: A.S Re: Rodos/Faliraki/Apart. NEST wróciłem IP: 212.244.108.* 09.09.04, 16:55
      WYLOT
      wszystko zgodnie z planem, zbiórka 4:40 wylot o 6;40 z Okęcia, bilety juz
      Triada rozdawała od 4:30. Przelot Boeingiem 737 polskich lini lotniczych
      LOT.Katering na pokładzie beznadziejny,podaja tylko małego rogalika 7-days i
      napoje:), no ale samolot to nie restauracja.
      PRZYLOT NA RODOS
      Godzina 10:40 greckiego czasu na Lotnisku w Kremasti, na miejscu
      przedstawiciele Triady odbierają ludzi i kieruja do odpowiednich autokarów.
      Wszystko sprawnie i ok.
      BIURO TRIADA
      Obawiałem sie bardzo tego biura po tym co sie na forum naczytałem ale skusiłem
      sie i poleciałem z nimi 1 raz. Nie mam żadnych zastrzeżeń,płaciłem mało wieć
      wiele nie wymagałem i spodziewałem sie czegos gorszego niz zastałem na miejscu,
      standart apartamentów na 2 dobre gwiazdki.Na miejscu przemiła rezydentka pani
      Beatka Janiszewska,zawsze usmiechnieta i pomocna choc ja nie musiałem korzystać
      z jej pomocy bo poza pozyczeniem auta nie miałem specjalnie jakiś spraw do
      niej.Kontakt z nia w Nest jest cały czas bo on tam mieszka właśnie.Ogolnie
      Triada bez zastrzeżeń , wszytsko na miejscu tak jak miało byc.
      APARTAMENTY NEST
      Jak dla mnie za te cene to bardzo przyzwoite, basen ładny i zadbany i nawet
      dośc spory, brodzik przy basenie i w ogrodzie.Ogród bardzo fajny zielony i duży
      (a na Rodos cięzko o zielone oazy spokoju)a wnim rozstawione lezaki. Wogole
      przy basenie i w ogrodzie lezaków full i zawsze masz miejsce.Jest także bar w
      którym mozna cos zjeść i coś sie napić, od 13 do 14;30 i od 21 do 22 Happy Hour
      czyli piwo za 1 e i drinki za 1,5e poza Happy 2 razy drożej, bardzo przyjemne
      miejsce do posiedzenia lub napicia sie czegos przed wyjsciem na dyskoteke.Ja
      miałem apartament 2 pokojowy a bylismy we 2 osoby w pierwszym pokoju 2
      pojedyncze łozka, wejscie do łazienki, kuchenka 2 palnikowa,czajnik elektryczny
      i garnki i sztuce, stolik i lodówka, w drugim łoze małżeńskie, toaletka, szafa
      i wyjscie na balkon na którym są meble ogrodowe.W łazience są reczniki a pokoje
      u mnie sprzatali 2 razy czyli raz w tygodniu. Ja mieszkałem w budynku A. Do
      morza jakieś 600-700 m do centrum do ulicy klubowej jakieś 500m, do
      supermarketu Price(najtańszy) takze z 600m, do przystanku do Lindos lub Rodos
      jakieś 200m.W piatki lub soboty Michalis(własciciel apartamentów, świetny i
      zawsze usmiechniety facet) organizuje mecze piłki nożnej a pozniej w barze
      Happy Hour cały wieczór.Na terenie obiektu jest kort tenisowy razem z boiskiem
      małym piłkarskim,bilard i stół do tenisa stołowego.Za 6 euro dziennie można
      właczyć klimę.Śniadanie mozna dokupic za 3 e a obiadokolacje za 8e.Ogólnie
      bardzo sympatycznie, rodzinnie i tanio.W apartamentach są sami Polacy i duzo
      kotów:))Kto chce spedzic miłe, tanie wakacje w miejscu gdzie nawet chmurki na
      niebie sie nie pojawiają , śmiało moze tam lecieć.
      FALIRAKI
      miejscowość w której sa usytuowane apartamenty jest w miare rozrywkowa jest
      ulica głowna zwana Klubowa gdzie sa taverny ,sklepiki i dyskoteki czy kluby i
      ulica Barowa gdzie jest sporo pubów i barów i jest bardzo głośno cięzko sie
      odpedzic od naganiaczów.Najwięcej ludzi bawiło sie w Q CLUB w tym czasie co ja
      byłem.Najlepsze jedzenie i świetna atmosfera typowo grecka w tawernie ZORBAS
      przy zejsciu na plaze.Jak ktos lubi fast food tez jest go troche w Falirakach
      jest nawet Mc Donalds.Dobre jedzonko jest takze przy plazy w tawernach w strone
      bungge.Fajnie jest takze w Bedrock, gdzie mozna pospiewać(Karaoke).W miescie
      jest duzo rent a car ale ceny podobne we wszystkich.Plaza w Falirakach
      piaszczysto żwirowa, uwazajcie na stopy i chodzcie w klapkach bo mozna sie
      naprawde poparzyć tak jest piach nagrzany, 2 lezaki i parasol 7e na dzień.Jest
      takze w miescie Lunapark z duzym diabelskim kołem.Zakupy robcie w markecie
      Price Rite bo jest najtaniej.W miescie jest takze Water Park, wstęp 19e.
      WYSPA RODOS
      Bardzo goraca i słoneczna, przez 2 tygodnie 0 chmur jak wiatr nie wieje ciezko
      wytrzymac na słoncu.W nocy ciezko sie usypia przy temperaturze prawie 30.Warto
      pozyczyc samochód i zjechac wyspe w 2-3 dni bo tyle wystarczy zeby zobaczyc
      wszystko.Ja byłem w Lindos obowiazkowo punkt zwiedzania Akropol(wstęp 6e)(
      mozna wjechac osiołkiem za 5e) i piekna plaza, miescie Rodos a dokładnie Stare
      Miasto z Pałacem Mistrzów(wstep6e)i port Mandraki w którym stał Kolos Rodyjskii
      a teraz 2 kolumny z jeleniem i łania,Prasonissi miejsce spotkań windsurferów
      tam spotykaja sie 2 morze Środziemne i Egejskie, Monohlitos ruiny zamku,
      klasztor Tsambika i plaza, do klasztoru dość stromy podjazd.Z Faliraki warto
      się udac do zatoki Anntoniego Queena( bardzo ładna kamienista plaza) i Ladiko
      Beach takze ładna zatoka, mozna dojsc pieszo z Faliraków.Ogólnie warto
      pojezdzic po wyspie i zobaczyc typowe wioski rodyjskie i plantacje oliwek czy
      arbuzów.W dolinie motyli i na Symi nie byłem moze następnym razem:)
      CENY
      W Price:
      piwo- ok. 0,70-0,90
      chleb tostowy -1,5, bułki 0,20e
      pepsi i inne napoje 1,5l- 1,40e
      malboro 2,70e, l&m(25)- 2,70
      tequilla- 10e, whisky grants 1l -10-12e, wodka- ok 8-10e, ouzo-3-5 e, wino-od4
      do 8 e
      paliwo -0,88e
      pocztówki-0,25-0,30e
      obiad od 5 do 15 e w zalezności co sie je. Mousaka- 4,5-5,50 e,sałatka grecka
      3e, kalamary 9e,. Są takie spejal menu zestaw zupa lub przystawka, danie głowne
      deser około 8-10e.
      wypozyczenie auta za 1 dzien: Fiat Punto z A/C 40e, Seicento 30e.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka