Gość: Kasia IP: *.chello.pl 19.09.04, 18:43 Właśnie wróciłam z Krety - hotel Lili w Ammoudarze z Ecco Holiday. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, chętnie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jagoda Re: Hotel LILI IP: *.aster.pl 19.09.04, 21:00 Droga Kasiu, Za 2 tygodnie lecę do Kleopatryteż z Ecco Holiday. Skąd leciałaś? Lili to podobno naprzeciw Kleopatry. Napisz mi jeśli to możliwe wszystko co uważasz za ważne. Nie byłam w tych stronach i interesuje mnie wszystko. Pisz na pirva: idalina@o2.pl Wszystkie życiowe problemy, zakupy, wycieczki, spacery i tp. bajery. Będę wdzięczna. Całuski Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamot Re: Hotel LILI IP: 217.153.221.* 19.09.04, 21:19 Czemu na priva?? Ja też chcę wiedzieć Pzdr Szamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Hotel LILI IP: *.aster.pl 19.09.04, 21:23 Może być na forum no problem.Czy też niedługo lecisz w to samo miejsce? Może zrobimy jakieś spotkanie "na szczycie" Całuski Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamot Re: Hotel LILI IP: 217.153.221.* 19.09.04, 22:17 Tak, ale już tylko za tydzień ;) czyli 26.09 Spotkanie? Czemu nie. Kontakt na priva zrtpj@NOSPAM.wp.pl A tak poza tym szukam chętnych do współpłatności za auto i oczywiście wspólnych wycieczek w terminie 27.09-09.10 Pzdr Szamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamot Re: Hotel LILI IP: *.zr.univ.gda.pl 21.09.04, 08:31 Czy możesz napisać jak wygląda sprawa z ręcznikami w hotelu. Czy są (mam nadzieję), w jakiej ilości i czy są też duże basenowe? Czy w aneksie są jakieś podstawowe przyprawy, czy też pusto? Co jeszcze trzeba ze sobą wziąć z Polski, żeby np. nie kupować kilograma soli do kanapek ;) Pzdr Szamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel LILI IP: *.chello.pl 21.09.04, 19:20 1. Z Ecco Holiday lecicie LOTem, czyli samlot przyzwoity. Lot trwa ok 2 godzin, podczas ktorych otrzymacie cos do picia i małego słodkiego rogalika. Na lotnisku na Krecie czekać będzie rezydent, ktory zabierze was do hotelu. 2. My mieszkalismu w LILI hotel jak na te pieniadze bardzo ok. Prowadzi go sympatyczna rodzina grecka - ktora jest bardziej pomocna niz rezydentka i animatorka - niestety opinie na temat tych pań krążące w internecie są prawdziwe. W hotelowym barze pracuje polka, zresztą z rodzinka tez po polsku sie dogadacie. Jesli chodzi o hotel to pamietajcie ze wykupujac wycieczke w Polsce mozecie zarezerwowac sobie pokoj taki jak chcecie!!!! Najlepsze sa z widokiem na basen lub na ogródek, sa tez pokoje z oknem na droge - bardzo głosno. Sprzet w pokojach jest juz wysłużony ale za to jest czysto. Ręczniki są po 2 na osobe mały i duży zmieniane raz w w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel LILI IP: *.chello.pl 21.09.04, 19:29 Wybierając Lili płacicie może więcej niż za Kleopatrę ale wg mnie warto to zrobic.Po pierwsze nie dopłacacie już do klimatyzacji która jest droga, ani za korzystanie z sejfu. W pokoju jest telewizor, lodowka, kuchenka elektryczna, trochę naczyń. Przyprawy warto zabrać ze sobą. Zakupy róbcie w carrefourze - najwiekszy wybór i najnizsze ceny, np. tam sa najlepsze i najtańsze winogrona. W Lili jest bardzo duży basen i całe zaplecze rekreacyjne. 3. jeśli chodzi o wypozyczenie samochodu. Uważajcie bardzo przy podpisywaniu umowy. Upewnijcie się co tzn pełne ubezpieczenie czego ono dokładnie dotyczy bo zwrot ten jest mocno nadużywany. Czy nie będziecie musieli dopłacać za ilość przejechanych kilometrów... My wypożyczyliśmy samochód w firmie sąsiadujacej przez ściane z Lili. Najlepsza oferta. Za punto 1,1 dalismy 27 euro za dzien, teraz pewnie ceny spadły. Wypozyczenie motoru to duze ryzyko ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel LILI IP: *.chello.pl 21.09.04, 19:39 Jeśli chodzi o jedzenie. Śniadania w Lili są podobno najlepsze wśrod okolicznych hoteli ecco.Codziennie parowki jajka/jajecznica pomidory/ogorki maslo dzem ser żolty feta wedliny,napoje.fajnie ale po 14 dniach jedzenia tego samego..podobno dobre sa tez obiady-4,5euro, mozna sobie dokupic na miejscu.My chodzilismy do Tropikalu nad morzem tam obiad ok 5euro+napoje,albo do restauracji w hotelu castro,drożej ale b.dobrze.W hotelowym barku piwo 2 euro w restauracjach ok 2,5.Kelnerzy często proponuja chleb do obiadu-pamietajcie ze to tez kosztuje,nawet do 2euro.w T. chleb, ouzo i owoce do obiadu gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel LILI IP: *.chello.pl 21.09.04, 19:41 Jedzcie w tych restauracjach, w których jest dużo gości. Too stara ale bardzo dobra zasada. Czekam na pytania do tej czesci, a jutro opisze wam gdzie z kim i jak warto pojechac.czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamot Re: Hotel LILI IP: 217.153.221.* 22.09.04, 07:29 Dziękuję za wiele informacji, o to mi właśnie chodziło ;) Pytań do tej części nie mam, tylko jedną uwagę co do starej zasady. Czasami się ona nie sprawdza i jest dokładnie przeciwnie. Ale dzięki za namiar. Koleżanka, która była w Amoudarze opowiadała mi o jakiejś knajpce, gdzie szef na koniec podawał gratis arbuzy i jakiś likierek czy coś takiego w dłuższym kieliszku no i nie próbował wciskać pieczywa do obiadu. Niestety nie pamiętała nazwy (o przyczynie za chwilke ;), ale wiem mniej więcej jak wygląda i gdzie się znajduje (może to ta sama o której piszesz ;) A koleżanka siadła z kimś jeszcze przez przypadek właśnie w tej knajpce, po czym kolejne osoby siadały (bo już ktoś siedział ;). A jak przyszły następnego dnia i sytuacja się powtórzyła, to następnego dnia na niezłym kacu (od gratisowego wina ze strony gospodarza) wsiadały do samolotu. Jaszcze raz dziękuję, pozdrawiam i czekam na więcej praktycznych informacji Szamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamot Re: Hotel LILI IP: 217.153.221.* 22.09.04, 07:30 Ps. A jednak coś się nasunęło (właściwie mojej połowicy). Czy są suszarki do włosów w pokojach? Pzdr Szamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Hotel LILI IP: *.ctnet.pl 23.09.04, 18:46 Ja jade do Lili 3-10 pazdziernika i mam pytanie co trzeba wziąć a co bedzie zbednym bagażem w torbie. Gdzie warto się rozerwać i co warto zobaczyć. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Hotel LILI IP: *.aster.pl 23.09.04, 21:02 Skąd lecisz i o której. Ja wylatuję z Warszawy o 12.55 ale będę w Kleopatrze. Może się tam spotkamy. Pozdrawiam Jadzia Odpowiedz Link Zgłoś
magicznym Re: Hotel LILI 05.05.14, 21:31 Jadę w czerwcu z rodziną do hotelu Lili w Ammoudarze. Czy ktoś może podzielić się świeższymi opiniami o tym miejscu ? Gdzie najlepiej zjeść ? Gdzie wypożyczyć auto ? Wszelkie pożyteczne dla turysty porady mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś