meggann2000 06.03.16, 08:06 Czy ktoś ma informacje jak wygląda sprawa uchodźców na tej wyspie ? W świetle obecnych wydarzeń ciągle mam dylemat: jechać tam czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gona31 Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? 06.03.16, 08:18 Zakynthos jest daleko od szklaku którym poruszają się uchodźcy. Największy problem z nimi mają wyspy położone na morzu egejskim czyli: Kos, Samos, Lesbos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 09:29 Nie ma, ale są Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre.dritto Gdzie Rzym gdzie Krym? 06.03.16, 10:05 Gość portalu: lajrovy napisał(a): > Nie ma, ale są Polacy. < Niestety:) I to tacy, którzy "jadą" na Wyspy Greckie. Nie lecą i nie płyną. Dla nich imigranci powinni być wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 10:54 A może mają amfibię? Coś jak Pan Samochodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
meggann2000 Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? 06.03.16, 12:42 Oczywiście zawsze musi znaleźć jakiś zakompleksiony typ, który czepi się słówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 15:09 Przynajmniej zna geografię i sytuację międzynarodową. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre.dritto Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? 06.03.16, 16:43 Ty jesteś blondynką Meggann, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zosok Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? 06.03.16, 17:15 Kobieta zadala konkretne pytanie. Jedna odpowiedz . Poza tym kpiny i wygłupy. Tak teraz wygladaja portale turystyczne. Zenada. Ad meritum-nie bylo i jak na razie nie ma. Ale biorac pod uwage sytuacje w Grecji na granicach,moga sie pojawic. Wystarczy popatrzec na mapki mozliwych tras migrantow. "Uwiezieni" na ziemi greckiej moga sie porozjeżdzac na całą Grecje kontynentalną, na Peloponez i stamtad poplynać na wyspy rowniez Jonskie. Pisza ze zagrozone sa rowniez poludniowe Wlochy rejon Apulii. Wlasciwie sytuacja jest nieprzewidywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 17:31 Nie wiem jak wyglądają portale. To jest forum. Na początek przestańcie oglądać sensacyjne telewizyjne przekazy, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Przestańcie karmić swoją ignorancję oraz strach* doniesieniami z ze stron niezależnych i wolnych. Niezależnych od rozumu i wolnych od rozsądku. Chcecie rzeczywistych informacji? Poszukajcie kontaktu z ludźmi, którzy mieszkają w miejscach do których chcecie się udać. Jeśli chodzi o Zakinthos to przypomnę, że w 2014 roku Polak zabił tam portiera, który próbował go uspokoić. W 2014 roku byłem na Zante. Jedynymi ludźmi u których w nocy musiała interweniować ochrona była pijana para z Poznania, która w pijackim widzie zaczęła się drzeć i bić. Odpowiedz Link Zgłoś
zosok Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? 06.03.16, 18:03 Zdaje sie ze od 2014 sie sytuacja zmienila. W Europie. Poczytaj wiadomosci oficjalne nt Grecji, sytuacji na granicy z Macedonia. Oswiadczenie Merkel(z dziesiaj) ze nie przyjmie migrantow z Grecji. Grecja pada ofiara separacji. Zostaje z problemem sama. I nie chodzi o szalenstwo tylko o realia. To maja byc wakacje a nie stres. I dzis moze byc spokoj a jutro??? I mysle ze biura turystyczne sie boja i beda(przestawiciele) pisac na forach uspokajajace teksty. A co bedzie...wiosna dopiero sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Gdzie Rzym gdzie Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 18:57 "Mieszkamy na Kos i zaprzeczamy jakoby w związku z czasowym przebywaniem uchodźców było jakiekolwiek niebezpieczeństwo z ich strony. Teraz jest ich niewielu i najprawdopodobniej nie będą lokowani w tzw. hot spocie i na Kos mają przebywać tylko 24 godziny jest to informacja od burmistrza. Bezpiecznie jest na całym archipelagu Dodekanezu. Prosimy aby nie podsycać polityki strachu, którą rozpowszechnia się w Europie od zeszłego roku. Proszę też najpierw zasięgnąć informacji ze źródła. Problem uchodźców jest mocno przerysowany. Nie stanowią oni i nigdy nie stanowili zagrożenia dla turystów. Władze Kos nauczone doświadczeniem sezonu 2015 przeznaczyły odpowiednie lokalizacje dla rejestracji oraz odprawy uchodźców w ciągu doby od ich przybycia w 2016 roku. Nie będą mieć dostępu do centrum miasta Kos. Zaznaczam, że byli oni w sezonie 2015 tylko w obrębie miasta Kos i nigdzie więcej. Rejony Tigaki, Marmari, Mastichari, Kardameny, Kefalos, a także Psalidi są wolne od obecności uchodźców. Proszę nie sugerować jakoby na archipelagu Dodekanezu było niebezpiecznie. " Polak żyjący na Kos "Ja także potwierdzam, że na Kos, gdzie mieszkam, jest w pełni bezpiecznie a sama wyspa jest na tyle piękna, że może rozkochać odwiedzających ją turystów w całym bogactwie Grecji i zachęcić do odwiedzania także pozostałych wysp." Polka żyjąca na Kos Odpowiedz Link Zgłoś
sempre.dritto Przedwiosenna paranoja 06.03.16, 19:14 zosok napisał(a): > I nie chodzi o szalenstwo tylko o realia... I dzis moze byc spokoj a jutro??? < Porozmawiajmy więc merytorycznie o realiach. Z tureckiego Bodrum do widocznego greckiego Kos jest 24 km. Dystans do przepłynięcia w ciągu nocy za cenę 1200-1500 US$ w pontonie. Imigranci są rejestrowani i przewożeni (promem wycieczkowym) dalej do Aten. Z Aten emigrują w miarę możliwości dalej. Grecja nie jest ich krajem marzeń. A teraz Zakynthos. Z Kyllini (dobrze jest zajrzeć do atlasu) do Amaliada (jak wcześniej) na Zakynthos jest 50 km. Z Aten już imigranci się nie ruszają. Według Ciebie powinni się rozproszyć po Peloponezie i dotrzeć przez Kyllini na Zakynthos. Po co? Większość imigrantów nie jest mniej rozgarnięta (eufemizm) niż pytający i odpowiadający na forum. Proszę nie bądź... szukam eufemizmu - niemądrym. Odpowiedz Link Zgłoś
meggann2000 Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? 06.03.16, 19:26 Tak, zadając to pytanie miałam nadzieję, że napisze ktoś kto tam mieszka lub obecnie przebywa. Zosok, dzięki za wparcie i opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajrovy Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.16, 19:38 Poszukaj na FB fanpage Zante Magic Tour. Mieszkają na Zante i mają informację z pierwszej ręki. Przy okazji organizują świetne wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.16, 18:58 Jak masz takie dylematy to może zostań w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: 212.160.114.* 07.03.16, 19:33 A jeśli uchodzcy pojawią się np w Grudziądzu to nie pojedziesz na tydzień na Mazury czy nad morze? Udzie przestańcie już.Moja znajoma była w lipcu 2015 roku na wyspie Rodos ,spędziła świetne wakacje i nie widziała żadnego emigranta.Jeśli pojawiaja się na wyspach to nie mają potrzeby spędzania tam wakacji tylko chcą dostać się jak najszybciej na zachód.Miłych wakacji na Zakhyntos życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.play-internet.pl 02.05.16, 20:37 Byłam ostatnio tydzień w Atenach. Czas spędziłam cudnie. I za dnia i wieczorem, do późna włóczylam się po mieście. Do Pireusu przybywa dziennie ok. 2 tys. udzodźcow, przetransportowanych tam z wysp. Pireus to przedmieście Aten. Powinno być niebezpiecznie, powinien być stan wojenny, islamski, zamachy... a nie było. Było normalnie, spokojnie, w centrum, na Place, gdzie mieszkałam, było rewelacyjnie. Nie było żadnego uchodźcy, bo nie przyjeżdżają zwiedzać. Ateńczycy pomagają im, jak mogą. Jak czytam te wszystkie ksenofobiczne teksty, to wstydzę się, że jestem z Polski. Co z nami się dzieje???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.16, 22:34 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polkanazante.blogs Re: Czy na Zakynthos są uchodźcy ? IP: *.home.otenet.gr 28.02.17, 23:09 Nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś