Dodaj do ulubionych

Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 21:26
Czy ktoś może mi udzielić informacji o tych apartamentach z katalogu Itaki??
Szczególnie chodzi mi o ich położenie,czy nie są przy ruchliwej drodze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.12.04, 15:33
      W ubiegłym roku nie było ich w ofercie Itaki, więc nie wiem.
      Jeśli chcesz jednak skorzystać z oferty Itaki, dobra rada, zadzwoń do hotelu i
      spytaj czy mają podpisaną umowę z tym biurem.
      Itaka najpierw wydaje katalog, później podpisuje, albo i nie umowy, a wcale nie
      informuje o tym klientów.
      My w ubiegłym sezonie wykupiliśmy pobyt w hotelu *** zakwaterowano nas w ** z
      innym rodzajem wyżywienia, a o zmianie poinformowano na lotnisku w Salonikach.
      Na nasz protest i chęć powrotu do kraju panienka powiedziała,że nie jest to
      możliwe, więc albo to co nam proponuje, albo plaża.
      UWAŻAJ!!!! W katalogu na dole podany jest telefon do hotelu
      • Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 16:41
        To mi się w głowie nie mieści.Byłem z Itaką w zeszłym roku i było ok.Inne
        opinie o tym biurze na forach i w prasie były różne, z przewaga dobrych.Czy
        mieli prawo,zawarte w umowie, postąpić z Wami tak jak postąpili?Rezerwują sobie
        wiele praw,do zmiany linii lotniczej,odwołania wyjazdu itp. ale zmiana hotelu
        na miejscu to już przesada??Do hotelu zadzwonię zanim wykupię,nie znalazłem go
        nigdzie w internecie.Pozdrawiam.
        • Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.12.04, 19:07
          Sprawdź w ubiegłorocznym katalogu-hotel Achillion.
          Itaka sprzedała go a na miejscu powiedziała,że ze względów od niej niezależnych
          nie możemy być tam zakwaterowani. Sprawdziliśmy te względy, greccy właściciele
          poinformowali nas,że biuro rozmawiało z nimi, ale ostatecznie umowy nie
          podpisało. Pikanteri dodaje fakt,że nie wiedziało o tym od 2 miesięcy. Sezon
          zaczyna się w maju, a my jechaliśmy w lipcu.
          Telefon do Waszego hotelu jest w katalogu. Oto on 0030/2593053325 Green Bay

• Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.de 04.01.05, 11:19
            Po Twoim ostrzeżeniu rozmawialem z nimi otwarcie-zapytalem czy mają podpisaną
            umowę z apartamentami.Potwierdzilo się ,że z niektórymi hotelami mają- wtedy
            nazywa się to hotel gwarantowany a z niektórymi jeszcze nie mają.Green Bay-
            twierdzą,że maja podpisaną umowę.Chyba sie zdecyduję.Pozdrawiam.
            • Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.01.05, 12:49
              Uważaj, rezydentka po odebraniu nas w Salonikach stwierdziła,że biuro w kraju
              miało nas poinformować,że "tu zaszła zmiana".
              Na co my,że też się dziwimy, bo jeszcze dzień przed wyjazdem potwierdzaliśmy,
              czy wszystko jest tak jak powinno.
              -Czy dzwonili państwo do centrali?- Padło pytanie
              -Nie, tam gdzie podpisywaliśmy umowę
              -Aaaa, tam to oni nic nie wiedzą!
              Śmieszne, prawda?
              • Gość: Kasia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.ghnet.pl 23.03.05, 14:41
                Delikatne sprostowanie: Itaka w ubieglym roku /lato 2004/ w ogole nie miala
                lotow do Salonik!!!!!!!!! Wiec moze najpierw zastanow sie jeszcze raz dokladnie
                z jakim biurem tam bylas lub moze gdzie wyladowalas, bo z Itaka w Salonikach to
                na pewno nie.....
                • Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:03
                  Tak, oficjalnie nie miała, ale żeby urozmaicić wyjazd postarała się.
                  Wszystkie samoloty w końcu czerwca i na początku lipca zamiast w Kavali lądowały
                  w Salonikach
                  Oto jeden z wątków turystów uradowanych,że im się udało
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=14403103
                  Dlatego proszę, nie zarzucaj mi kłamstwa. Wiem gdzie lądowałam
            • Gość: Constantia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.interpc.pl / 193.25.186.* 05.01.05, 15:17
              Cześć,ron5! Nam też wpadła w oko ta oferta.Zrozumiałam,że już rozmawiałeś z
              hotelem i twierdzą,że mają umowę z Itaką.Jeśli możesz to potwierdź mój
              domysł.Kiedy się wybierasz? I skąd? Pozdrawiam.
              • Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:31
                Rozmawiałem z Itaką we Wrocławiu,skąd lecę w końcu Czerwca.Pani opowiadała
                tak,że jeżeli kłamała to miała do tego duży talent.Szukałem spokojnego miejsca
                i tak tam podobno jest.Już się zdecydowałem.Jedziemy z 3 dzieci i ilośc
                pasujących nam ofert jest baardzo ograniczona.Pozdrawiam
    • Gość: ania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: 134.146.212.* 17.01.05, 12:17
      Ja już wykupiłam wycieczkę na sierpień:)) Mam nadzieję,że się nie zawiodę. w
      zeszłym roku byłam z Itaką na Rodos w hotelu Illision i było super. Jak się
      czegoś dowiecie więcej o tym hotelu dajcie znać. No i oczywiście czekam na
      recenzję po powrocie:))
    • Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 21.01.05, 15:14
      Moi drodzy!!!!
      Nazywam się Adam (to chyba Wam wystarczy) i chcę Was zapewnić, że Itaka ma
      podpisany kontrakt z Green Bay. Mam go na biurku. Jestem odpowiedzialny za
      Thassos i połowę greckich destynacji. Hotel jest hitem tego sezonu (po 15
      dniach sprzedaży obłożenie to 50%). Bardzo dobry wybór. PZDR
      • Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:50
        To w takim razie mam jeszcze pytanie czy Itaka ma na pewno umowę z
        Fisherem,który ma latać z Wrocławia??
        W zeszłym roku mieliście umowe z airpolonią-ale ustną chyba.Na szczęście MNG
        okazało sie super.Pozdrawiam.
        • Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:19
          większość oferty Itaki opiera się na liniach Fischer. I tak, umowy są podpisane.
      • Gość: Kawiory Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 22:21
        My kupiliśmy ofertę na Thasos ale opinia o Itace troche nas przestraszyła.
        Wybieramy się z 2-letnim synkiem i myślę że jest to spokojme miejsce o dobrym
        standarcie ale po opiniach Tani zaczeliśmy obawiać się o słuszności wyboru. Co
        prawda Adam pocieszył nas że to Hit sezonu ale zobaczymy ten Hit na miejscu.
        Wybieramy się z początkiem czerwca i trochę sie obawiamy czy morze bedzie
        dostatecznie ciepłe dla naszego Malucha, może Adam wie coś więcej na temat
        pogody na Thasos w pierwszej połowie czerwca.Temp. przedstawione w tabelkach
        nie bardzo nas przekonują. Także chcielibyśmy się dowiedzieć więcej na temat
        transferu z lotniska autokar-prom-autokar. Ile trwa podróż z lotniska do
        portu/ile promem/i na samej wyspie Thasos do miejscowości Limenaria ? Jak to
        wygladą od strony podróży z małym dzieckiem. Czy jest na promie zakryty pokład
        i co mozna robić z dzieckiem podczas rejsu.

Pozdrawiamy do zobaczenia na wyspie Thasos
        • bebiak Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka 22.01.05, 22:47
          Gość portalu: Kawiory napisał(a):

> Także chcielibyśmy się dowiedzieć więcej na temat transferu z lotniska
          >autokar-prom-autokar. Ile trwa podróż z lotniska do portu/ile promem/i na
          >samej wyspie Thasos do miejscowości Limenaria ? Jak to wygladą od strony
          >podróży z małym dzieckiem. Czy jest na promie zakryty pokład i co mozna robić
          z dzieckiem podczas rejsu.

Witaj, oczywiście nie wiem jak Wam to w tym roku zorganizuje Itaka, ale kiedy
          ja wybrałam się na Thassos w lipcu 2002 (z VING-iem) to samolot leciał do
          Chrissoupoli (wcale nie do Kawali, jak miałam w dokumentach a do Chrissoupoli),
          stamtąd jechaliśmy nie więcej jak jakieś 15-20 minut autokarem do małego portu
          w Keramoti i stąd promem do stolicy wyspy - Limenas.
          Rejs z Keramoti do stolicy trwa ok. 40 minut - to naprawdę bardzo blisko.
          Na promie (takie pół-promy tam pływają) był barek (na dole więc jest się gdzie
          schronić z dzieckiem) i zanim odstałam w kolejce po swoją frappe to już byłam w
          pobliżu wyspy.
          Bagaże były cały czas w autokarze oczywiście, wsiadaliśmy do autokaru w stolicy
          i rozwoził wszystkich do ich miejsc (no, mnie to właściwie nie rozwiózł bo
          miałam hotel w porcie).

Inaczej będzie to wyglądało jeśli z lotniska w Chrissoupoli powiozą Was
          autokarem do Kavali a stamtąd promem do portu na Thassos - Ormos Prinou. To
          jest rejs znacznie dłuższy (nie pamiętam dokładnie ale chyba ok. 1,5 godziny -
          głowy jednak nie dam).

Długim rejsem byłby rejs z Kavali czy nawet Keramoti prosto do Limenarii, ale
          jak ja byłam to tak promy chyba nie pływały.

Powodzenia. B.
          • Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:29
            Opis Bebiak-a???(nie wiem jak to odmieniać), jest jak najbardziej dokładny.
            Samolot ląduje w Chrissoupoli, jednak kod lotniska to KVA (Kavala), dlatego
            piszemy w katalogu, że lecimy do Kavali. To trochę tak jak z Krakowem -
            lotnisko w Balicach, a mówimy, że lecimy do Krakowa. Mam nadzieję, że to jest
            jasne.
            Oferta Itaki opiera się na ofercie Vinga (bynajmniej na Thassos), ponieważ 2
            lata temu to była jedna firma. Zapewniam Was wszystkich, że Thassos jest
            świetnie przygotowaną destynacją. Gorąco zapraszam. (to nie byłą reklama)
            • Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 24.01.05, 11:15
              Apartamenty Green Bay są super. Byłem tam dawno za czasów Vinga, ale hotel jest
              świetnie położony, a apartamenty naprawdę miłe. Plaża jest piaszczysta.
              Niedaleko jest tawerna ze smaczym greckim żarciem. Polecam. Jedyny mankament to
              dojście do Limenarii - miasteczko w pobliżu, gdzie dzieje się trochę więcej.
              Ale zawsze można skorzystać z taxi
              • Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.de 24.01.05, 14:00
                Fajne informacje.mam pytanie-czy sa tam atrakcje dla dzieci-ping pong,tenisowe
                korty i czy można w okolicy wypożyczyć rowery?
                Ile się idzie do Limanarii i jaką drogą?Jadę tam z 3 dzieci i boję się ,żeby
                się nie nudzoly.Pozdrawiam,
                • Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 24.01.05, 15:14
                  Gdy tam byłem to żadnych atrakcji dodatkowych dla dzieci oprócz brodzika nie
                  było. Największą frajdą pewnie będzie sama plaża. Szeroka i piaszczysta. Ty
                  siedzisz w tawernie przy piwku Mythos, a dzieciaki szaleją w zasięgu wzroku.
                  Jakieś 100 metrów powyżej jest inny hotel i jest tam plac zabaw, ale pewnie nie
                  zawsze będą patrzeć łaskawym okiem na dzieci z innego hotelu. Do Limenarii
                  trzeba iść drogą niestety, ale wyspa jest bardzo spokojna, więc nie jest to
                  najbardziej ekstremalne przeżycie. Jednak tak jak pisałem wcześniej jest to
                  mankament.
                  • Gość: nusia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: 134.146.212.* 27.01.05, 15:18
                    A ja byłam w zeszłym roku na Rodos właśnie z Itaką i było super.
                    Mam pytanie do osób którzy byli w Green Bay: co z aneksem kuchennym? Jak
                    wygląda wyposażenie?
                    Dziękuję za odpowiedzi.
                    • Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 28.01.05, 15:55
                      Nie wiem jak jest teraz, ale jak byłem to aneks był zamykany na klucz (taka
                      żaluzja) i otwierany tylko gdy się wykupiło aneks. Aneks był wyposażony nie
                      jakoś bardzo ambitnie, ale wystarczało. Jest to właściwie szafa ze
                      zlewozmywakiem... Nie wiem co dodać:-)
      • Gość: Kawiory Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 21:37
        Jedziemy na Thasos do Green Bay na początku czerwca z 2-letnim synkiem.
        Zaniepokoiły nas emalie z informacjami że na plaży Tryelpiti koło hotelu w
        wodzie jest dużo ostrych kamieni i jeżowców tak że bez butów ani rusz. Co przy
        wyjeździe z małym dzieckiem jest sporym utrudnieniem. Kto nam może tę
        informację potwierdzić/zdementować?, bo chcemy wiedzieć czy musimy zaopatrzyć
        się w specjalistyczne buty. W biurze gdzie podpisywaliśmy umowę nikt nam nie
        wspomniał o tym problemie a wręcz polecali dla małych dzieci. Co Ty na to?

Pozdrawiamy
    • Gość: Turystka Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 15:13
      Uwaga na Itakę
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=19578279
    • Gość: Turystka Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 15:17
      efakt.pl/interwencje/artykul.aspx/Artykul/29506

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka