Dodaj do ulubionych

Berlin - Noclegi

24.03.08, 19:50
Polecam zakwaterowanie na weekend, urlop i wakacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzesiek Re: Berlin - Noclegi IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 20:16
      daj namiary fed_up@o2.pl
    • Gość: gadorka Re: Berlin - Noclegi IP: *.astral.lodz.pl 02.05.08, 22:57
      poszukuję noclegu w terminie 22 - 25 maj Jeżeli w tym terminie ma Pan wolną
      kwaterę prosze namiar - na maila - bartwierzb@o2.pl pozdrawiam
      • Gość: berlin Re: Berlin - Noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:01
        szukasz jeszcze mieszkania w Berlinie?
        • Gość: Asia Re: Berlin - Noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 23:00
          Szukam noclegu w Berlinie w dniach 15-17 sierpnia dla 2+2dz.
    • Gość: Fluor Re: Berlin - Noclegi IP: *.kalisz.mm.pl 14.08.08, 17:49
      Jestem zainteresowany noclegiem w najbliższych dniach (3-osobowa rodzina).
      • Gość: Fluor Re: Berlin - Noclegi IP: *.kalisz.mm.pl 14.08.08, 17:52
        Nie podałem emaila: fluoristic@gmail.com
      • Gość: Emil Re: Berlin - Noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 18:43
        Kiedyś rezerwowałem mieszkanie przez visitberlin.es.
        Nocleg oferują Polacy. Dobre lokalizacje, sensowne ceny.
    • czest Re: Berlin - Noclegi 25.08.08, 08:21
      A ja poszukuje noclegu na 19/20/21 września dla 2 osób. Michał
      • fibi1 Zapraszam 19.08.09, 16:05
        Jest zakwaterowanie w centrum miasta.
    • Gość: przemek Re: Berlin - Noclegi IP: *.merinet.pl 05.07.09, 23:37
      Witam,

poszukuję noclegu w rozsądnej cenie w Berlinie w dniach od 8 do 13 lipca 2009 r.

dziękuję

Pozdrawiam
      przemek
      • Gość: przemek Re: Berlin - Noclegi IP: *.merinet.pl 05.07.09, 23:38
        Email - eagle25@o2.pl
        • ennka Re: Berlin - Noclegi 06.07.09, 19:56
          Ludzie ,a nie boicie się ,że traficie na jakiś lumpów,co Was okradną
          i pobiją !!!???
          Jeśli chcą wynając mieszkanie czy pokoje , to dlaczego nie zgłoszą
          się do organizacji ,które zrzeszają takich właścicieli.
          Wtedy jest nad tym jakaś konrola.Wiadomo ,jakie będą warunki i cena.
          Jadąc w ciemno można tarfić na melinę i syf , a do tego jeszce
          stracić kasę ,a może i zdrowie.
          Pomyślcie chwilę zanim na coś takiego się zdecydujecie.
          • lauretta Re: Berlin - Noclegi 07.07.09, 22:40
            ennka! Ty to chyba ze swojej wsi nie wyruszasz nigdzie. Czy ty nie
            slyszalas/es o kwaterach prywatnych?

Co roku wyjezdzam w ten sposob i korzystam z kwater prywatnych. A ty
            strachu siedz w domu i nie wysadzaj nigdzie nosa.

Jakie to organizacje zrzeszaja wlascicieli??? Moze jehowi? Moze
            jakies sekty masz na mysli?
            • ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 13:36
              Wyobraź sobie ,że z mojej wsi tez się jeździ i ja również nos z niej
              wystawiłam.
              Dlatego też jestem ostrożna w przypadku oferowanych prywatnie
              kwater ,bo niejedno słyszałam.
              Natomiast Ty najwyraźniej nie słyszałaś o róznych organizacjach
              turystycznych ,które zrzeszają kwaterodawców.
              Otóz takie są i wynajecie przez nie mieszkania jest wzgledną
              gwarancją ,że nie trafi się na łobuza.
              Poza tym sa jeszcze kwestie formalne ,bo przebywając czasowo
              gdziekolwiek powinnaś być zgłoszona w odpowiednim urzedzie.
              Zastanów się nad taka sytuacją np.
              Masz jakiś problem , okradziono Cię ,miałaś wypadek i musisz
              rozmawiac z policją.
              Pierwszym pytaniem będzie ,gdzie mieszkasz w danym mieście.
              Podajesz adres ,a właściciel wypiera się tego ,bo nocuje Cię "na
              lewo" , nie ma zgłoszonej działalności i zapszecza wszystkiemu ,żeby
              nie mieć kłopotów z fiskusem.
              Oczywiście ,powiesz ,że to spiskowa teoria dziejów.
              A ja stosuję sie do staropolskiego "strzeżonego Pan Bóg strzeże".
              Trochę wyobraźni nie zawadzi.
              Pozdrawiam
              • lauretta Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 18:10
                Ja juz widze, ze nie wystawilas nosa poza swoja wies. Ja korzystam
                zawsze z kwater prywatnych i znajduje je w internecie. Nie place
                posrednikom za wskazanie mi adresu, bo potrafie sama nawiazac
                kontakt. Do tej pory jestem zadowolona. W dobie internetu nie musze
                placic posrednikom ( biurom) za to co moge sama zrobic i nie chce
                aby ktos rozmawial za mnie jak moge zrobic to sama. Skoro ja szukam
                kwatere to jest mi lepiej rozmawiac i uzgadniac bezposrednio. Czasy
                posrednikow juz minely. Kazdy kto ma dostep do internetu potrafi sam
                znalezc oferte. Kto ma kwatere oglasza sie sam w internecie i nie
                potrzebuje zadnych biur, ktore ty nazywasz organizacjami. Ty chyba
                nie wiesz co oznacza wyraz organizacja. Skoro widzisz wszystko
                czarno i wszedzie lobuzow to zostan w domu. Wyjezdzam na urlop od
                lat, ale nie slyszalam takich pie...jeszcze, ktore ty piszesz, ze
                wyjazd na urlop ma byc zgloszony w urzedzie. To chyba u was na wsi
                tak jest albo sobie ubzduralas. Kazdy jest wolny i moze wyjechac na
                urlop czy weekend kiedy chce i gdzie chce. Ty jeszcze chyba nie
                mialas nikogo w swoim domu i nigdy nie slyszalas ani o kwaterze
                prywatnej ani o rodzinie goszczacej np. studenta czy studentke w
                swoim domu, choc wiecej niz pol swiata ludzi z tego korzysta. Ty
                chyba tez nie slyszalas nigdy o wymianie uczniowskiej, studenckiej,
                wymienianiem sie mieszkaniami na wakacje, urlop, itp.. Ja nie wiem
                gdzie ty ennka zyjesz, ale chyba w innym swiecie. Ty ennka cierpisz
                na jakas psychoze. Moze ci lekarz by pomogl.
                • ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 23:37
                  Żałuje ,że nie posiadasz zdolności czytania ze zrozumieniem.
                  W związku z powyższym zamykam dyskusję,bo szkoda mi na nią czasu.
                  P.S.Może skorzystam z Twojej rady i zacznę się leczyć .
                  Psychozy są uleczalne ,w przeciwieństwie do głupoty .
                  To cecha wrodzona.
                  Żegnam
                  • ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 23:43
                    P.S.nr 2
                    Nie byłaś nigdy w żadnym hotelu ,pensjonacie ,campingu , kwaterze
                    prywtnej.Gdybyś była gdziekolwiek w miejscu legalnie
                    prowadzonym ,wiedziałabyś ,ze trzeba wypełnić druk meldunkowy czy
                    zgłoszeniowy .Nazwij to jak chcesz.
                    I kto tu ze wsi nie wyjeżdżał?
                    • lauretta Re: Berlin - Noclegi 09.07.09, 00:35
                      Ennka przestan w koncu obrazac, bo widze, ze na twoja glupote nie ma
                      rady i sie tylko osmieszasz i ciagniesz dalej swoimi glupimi
                      postami. Nie musialam nigdzie sie meldowac jak wyjezdzalam na urlop
                      i weekend i korzystalam z kwatery prywatnej za granica. Kwatere
                      prywatna w Hiszpanii znalazlam w internecie wlasnie na tym forum. I
                      nie zauwazylam tam lobuzow, ktorych ty widzisz wszedzie. We Wloszech
                      bylam wiele razy i nocowalam na kwaterze prywatnej i nie musialam
                      sie meldowac nigdzie. Nocowalismy tam tez w hotelu i tez nie
                      musielismy sie meldowac w urzedach. Przestan wiec wymyslac jakies
                      glupoty. A jak rozbijesz auto za granica i pytaja gdzie mieszkasz to
                      chyba jasne, ze powiesz, ze w Polsce, bo tam mieszkasz i
                      przedstawiasz dokumenty. Nikogo nie interesuje ile godzin jestes na
                      urlopie czy weekendzie w jednym miescie a ile w drugim i to nie ma
                      nic do rzeczy. To, ze podajesz swoje dane personalne na kwaterze
                      prywatnej, w hotelu czy campingu to nie znaczy, ze ciebie ktos
                      melduje w urzedzie. Pomysl zanim cos napiszesz. Myslenie nie boli.
                      • ennka Re: Berlin - Noclegi 09.07.09, 16:33
                        Uff,co za ciężki przypadek.Zlituje się jednak i wyjasnię o co chodzi.
                        Masz rację ,myślenie nie boli.
                        To może pomyślisz dlaczego wypelniasz kartę meldunkową/pobytową
                        (różnie się nazywa)w hotelu czy pensjonacie.
                        Ano daltego ,ze jest to wymóg urzedowy .
                        Te karty pozwlają kontrolować fiskusowi ilość gości ,a co za tym
                        idzie wpływy włascicieli.
                        Ci ,którzy działają legalnie tzn. mają zarejestrowana dzialalność ,
                        ogłaszają się poprzez duże portale
                        np.Interhome,atraveo,booking,info.hotel i.t.p.
                        Często też na stronach lokalnych np. gminy albo mają własne strony
                        internetowe.To jest działalność legalna, zarejestrowana i można mieć
                        nadzieję ,że wszystko będzie OK.
                        Natomiast Ci ,którzy proponują takie usługi w sposob jaki to zrobił
                        złożyciel wątku ,robią to nielegalnie , bez podatku.
                        Możesz mieć ,oczywiście ,zaufanie do takich ofert.
                        Ja nie jestem taka ufna ,wręcz odwrotnie.
                        Ktoś ,kto postępuje niezgodnie z przepisami , nie zasługuje na
                        zaufanie.Tego pewnie tez nie zrozumiesz, no ale trudno.
                        Nie pleć też głupstw ,twierdząc ,że nie musisz podac miejsca
                        pobytu , w kraju do którego przyjechałaś.
                        Nikt cie o to na ulicynie będzie pytał, ale w sytuacjach o jakich
                        pisałam , policja wręcz zarząda adresu miejscowego.
                        Jak go nie potwierdzą w miejscu wskazanym , to można trafić w
                        skrajnym przypadku, do aresztu za włóczęgostwo.
                        Znowu mi pewnie nawymyślasz ,ale to jest zwyczaj osób ,które nie
                        mają rzeczowych argumentów ,tylko usiłują wrzaskiem zagluszyć własną
                        indolencję.
                        • lauretta Re: Berlin - Noclegi 15.08.09, 16:50
                          Ennka! A czy ci oprocz tego nic nie dolega? Zacznij sie leczyc zanim
                          bedzie za pozno. Oprocz strachu, psychoz i fobii nie da sie
                          rozpoznac u ciebie czekogokolwiek. Zyj dalej w swoim psychicznym
                          swiatku, ale daj spokoj turystom, ktorzy nie cierpia na zadne
                          psychozy i rezerwuja kwatery prywatne.
                        • lauretta Re: Berlin - Noclegi 15.08.09, 17:04
                          I jeszcze cos odnosnie twoich glupot:

Ja nie wypelniam kart meldunkowych jak wyjezdzam na urlop i wcale
                          nie musze i nie chce tego. Nocowalam juz w roznych krajach, hotelach
                          i kwaterach prywatnych i nigdy nie musialam nic wypelniac ani sie
                          meldowac podczas urlopu. Nikt odemnie nic nie wymagal. Wystarczylo,
                          ze zaplacilam za nocleg. Nie wyjezdzam na urlop po to, zeby
                          zalatwiac meldunek w miejscowosci urlopowej. Nie potrzebuje niczego
                          takiego. Odrazu bym sie zrazila gdyby ktos odemnie tego wymagal. Nie
                          interesuje mnie to od kiedy hotel, pensjonat, itp egzystuje, czy
                          prowadzi dzialalnosc i jaka oraz od kiedy. Dziwi mnie twoja
                          nieufnosc. Jesli do tego stopnia paralizuje ciebie nieufnosc wobec
                          innych ludzi to siedz dalej w domu i nie wychodz na ulice. Pozatym
                          twoja glupota poraza. Oprocz chorych domyslow nie masz nic do
                          zaoferowania. Nie znasz wlasciciela watku i nie masz zielonego
                          pojecia o tym co za berdenie jako swoje chore domysly wypisujesz.
                          Uwazaj, bo za oszczerstwa ennka moze spotkac ciebie zasluzona kara.
                          Masz jakies dowody na to co wypisujesz? Zacznij sie leczyc lub zmien
                          lekarza. Ja korzystalam z ofert prywatnych i moge tylko pochwalic.
                          Nikt ciebie nie zmusza korzystac z kwater prywatnych. Mozesz isc do
                          noclegowni hostelu, gdzie bedziesz z 10 innymi obcymi razem spac i
                          nie bedziesz mogla zostawic tam nawet swego bagazu, bo nie masz tam
                          pokujz dla siebie. A bedziesz chodzic tylko na paluszkach, bo inni
                          spia. Jesli ci to odpowiada to twoja sprawa, ale nie oczerniaj swymi
                          glupimi domyslami innych. Ja korzystalam od wielu lat tez i w Polsce
                          z kwater prywatnych i moge tylko polecic. A na twoje ennka glupoty
                          nie widac juz konca.
                          • ennka Re: Berlin - Noclegi 16.08.09, 00:21
                            No i miałam rację?
                            Nic tylko wrzaski ,wrzaski i inektywy.Żadnych rzeczowych argumentów.
                            A na marginesie , nikogo nie oczerniam ,tylko nie dowierzam.
                            Natomiast Ty , publicznie mnie obrażasz.
                            Za to też ,jak napisałaś ,można ponieśc karę.
                            Więc licz się ze słowami.
                            • monela Re: Berlin - Noclegi 18.08.09, 01:15
                              Do ennki! Wez sobie cos na uspokojenie. Tak sie miotasz, ze przykro
                              zniesc. Ja poprosze o adres kwatery prywatnej w Hiszpanii, gdyby
                              ktos mial, bo tam sie wybieram.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka