fibi1 24.03.08, 19:50 Polecam zakwaterowanie na weekend, urlop i wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzesiek Re: Berlin - Noclegi IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 20:16 daj namiary fed_up@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadorka Re: Berlin - Noclegi IP: *.astral.lodz.pl 02.05.08, 22:57 poszukuję noclegu w terminie 22 - 25 maj Jeżeli w tym terminie ma Pan wolną kwaterę prosze namiar - na maila - bartwierzb@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlin Re: Berlin - Noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:01 szukasz jeszcze mieszkania w Berlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Berlin - Noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 23:00 Szukam noclegu w Berlinie w dniach 15-17 sierpnia dla 2+2dz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fluor Re: Berlin - Noclegi IP: *.kalisz.mm.pl 14.08.08, 17:49 Jestem zainteresowany noclegiem w najbliższych dniach (3-osobowa rodzina). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fluor Re: Berlin - Noclegi IP: *.kalisz.mm.pl 14.08.08, 17:52 Nie podałem emaila: fluoristic@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: Berlin - Noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 18:43 Kiedyś rezerwowałem mieszkanie przez visitberlin.es. Nocleg oferują Polacy. Dobre lokalizacje, sensowne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
czest Re: Berlin - Noclegi 25.08.08, 08:21 A ja poszukuje noclegu na 19/20/21 września dla 2 osób. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Berlin - Noclegi IP: *.merinet.pl 05.07.09, 23:37 Witam, poszukuję noclegu w rozsądnej cenie w Berlinie w dniach od 8 do 13 lipca 2009 r. dziękuję Pozdrawiam przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Berlin - Noclegi IP: *.merinet.pl 05.07.09, 23:38 Email - eagle25@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 06.07.09, 19:56 Ludzie ,a nie boicie się ,że traficie na jakiś lumpów,co Was okradną i pobiją !!!??? Jeśli chcą wynając mieszkanie czy pokoje , to dlaczego nie zgłoszą się do organizacji ,które zrzeszają takich właścicieli. Wtedy jest nad tym jakaś konrola.Wiadomo ,jakie będą warunki i cena. Jadąc w ciemno można tarfić na melinę i syf , a do tego jeszce stracić kasę ,a może i zdrowie. Pomyślcie chwilę zanim na coś takiego się zdecydujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta Re: Berlin - Noclegi 07.07.09, 22:40 ennka! Ty to chyba ze swojej wsi nie wyruszasz nigdzie. Czy ty nie slyszalas/es o kwaterach prywatnych? Co roku wyjezdzam w ten sposob i korzystam z kwater prywatnych. A ty strachu siedz w domu i nie wysadzaj nigdzie nosa. Jakie to organizacje zrzeszaja wlascicieli??? Moze jehowi? Moze jakies sekty masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 13:36 Wyobraź sobie ,że z mojej wsi tez się jeździ i ja również nos z niej wystawiłam. Dlatego też jestem ostrożna w przypadku oferowanych prywatnie kwater ,bo niejedno słyszałam. Natomiast Ty najwyraźniej nie słyszałaś o róznych organizacjach turystycznych ,które zrzeszają kwaterodawców. Otóz takie są i wynajecie przez nie mieszkania jest wzgledną gwarancją ,że nie trafi się na łobuza. Poza tym sa jeszcze kwestie formalne ,bo przebywając czasowo gdziekolwiek powinnaś być zgłoszona w odpowiednim urzedzie. Zastanów się nad taka sytuacją np. Masz jakiś problem , okradziono Cię ,miałaś wypadek i musisz rozmawiac z policją. Pierwszym pytaniem będzie ,gdzie mieszkasz w danym mieście. Podajesz adres ,a właściciel wypiera się tego ,bo nocuje Cię "na lewo" , nie ma zgłoszonej działalności i zapszecza wszystkiemu ,żeby nie mieć kłopotów z fiskusem. Oczywiście ,powiesz ,że to spiskowa teoria dziejów. A ja stosuję sie do staropolskiego "strzeżonego Pan Bóg strzeże". Trochę wyobraźni nie zawadzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 18:10 Ja juz widze, ze nie wystawilas nosa poza swoja wies. Ja korzystam zawsze z kwater prywatnych i znajduje je w internecie. Nie place posrednikom za wskazanie mi adresu, bo potrafie sama nawiazac kontakt. Do tej pory jestem zadowolona. W dobie internetu nie musze placic posrednikom ( biurom) za to co moge sama zrobic i nie chce aby ktos rozmawial za mnie jak moge zrobic to sama. Skoro ja szukam kwatere to jest mi lepiej rozmawiac i uzgadniac bezposrednio. Czasy posrednikow juz minely. Kazdy kto ma dostep do internetu potrafi sam znalezc oferte. Kto ma kwatere oglasza sie sam w internecie i nie potrzebuje zadnych biur, ktore ty nazywasz organizacjami. Ty chyba nie wiesz co oznacza wyraz organizacja. Skoro widzisz wszystko czarno i wszedzie lobuzow to zostan w domu. Wyjezdzam na urlop od lat, ale nie slyszalam takich pie...jeszcze, ktore ty piszesz, ze wyjazd na urlop ma byc zgloszony w urzedzie. To chyba u was na wsi tak jest albo sobie ubzduralas. Kazdy jest wolny i moze wyjechac na urlop czy weekend kiedy chce i gdzie chce. Ty jeszcze chyba nie mialas nikogo w swoim domu i nigdy nie slyszalas ani o kwaterze prywatnej ani o rodzinie goszczacej np. studenta czy studentke w swoim domu, choc wiecej niz pol swiata ludzi z tego korzysta. Ty chyba tez nie slyszalas nigdy o wymianie uczniowskiej, studenckiej, wymienianiem sie mieszkaniami na wakacje, urlop, itp.. Ja nie wiem gdzie ty ennka zyjesz, ale chyba w innym swiecie. Ty ennka cierpisz na jakas psychoze. Moze ci lekarz by pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 23:37 Żałuje ,że nie posiadasz zdolności czytania ze zrozumieniem. W związku z powyższym zamykam dyskusję,bo szkoda mi na nią czasu. P.S.Może skorzystam z Twojej rady i zacznę się leczyć . Psychozy są uleczalne ,w przeciwieństwie do głupoty . To cecha wrodzona. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 08.07.09, 23:43 P.S.nr 2 Nie byłaś nigdy w żadnym hotelu ,pensjonacie ,campingu , kwaterze prywtnej.Gdybyś była gdziekolwiek w miejscu legalnie prowadzonym ,wiedziałabyś ,ze trzeba wypełnić druk meldunkowy czy zgłoszeniowy .Nazwij to jak chcesz. I kto tu ze wsi nie wyjeżdżał? Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta Re: Berlin - Noclegi 09.07.09, 00:35 Ennka przestan w koncu obrazac, bo widze, ze na twoja glupote nie ma rady i sie tylko osmieszasz i ciagniesz dalej swoimi glupimi postami. Nie musialam nigdzie sie meldowac jak wyjezdzalam na urlop i weekend i korzystalam z kwatery prywatnej za granica. Kwatere prywatna w Hiszpanii znalazlam w internecie wlasnie na tym forum. I nie zauwazylam tam lobuzow, ktorych ty widzisz wszedzie. We Wloszech bylam wiele razy i nocowalam na kwaterze prywatnej i nie musialam sie meldowac nigdzie. Nocowalismy tam tez w hotelu i tez nie musielismy sie meldowac w urzedach. Przestan wiec wymyslac jakies glupoty. A jak rozbijesz auto za granica i pytaja gdzie mieszkasz to chyba jasne, ze powiesz, ze w Polsce, bo tam mieszkasz i przedstawiasz dokumenty. Nikogo nie interesuje ile godzin jestes na urlopie czy weekendzie w jednym miescie a ile w drugim i to nie ma nic do rzeczy. To, ze podajesz swoje dane personalne na kwaterze prywatnej, w hotelu czy campingu to nie znaczy, ze ciebie ktos melduje w urzedzie. Pomysl zanim cos napiszesz. Myslenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 09.07.09, 16:33 Uff,co za ciężki przypadek.Zlituje się jednak i wyjasnię o co chodzi. Masz rację ,myślenie nie boli. To może pomyślisz dlaczego wypelniasz kartę meldunkową/pobytową (różnie się nazywa)w hotelu czy pensjonacie. Ano daltego ,ze jest to wymóg urzedowy . Te karty pozwlają kontrolować fiskusowi ilość gości ,a co za tym idzie wpływy włascicieli. Ci ,którzy działają legalnie tzn. mają zarejestrowana dzialalność , ogłaszają się poprzez duże portale np.Interhome,atraveo,booking,info.hotel i.t.p. Często też na stronach lokalnych np. gminy albo mają własne strony internetowe.To jest działalność legalna, zarejestrowana i można mieć nadzieję ,że wszystko będzie OK. Natomiast Ci ,którzy proponują takie usługi w sposob jaki to zrobił złożyciel wątku ,robią to nielegalnie , bez podatku. Możesz mieć ,oczywiście ,zaufanie do takich ofert. Ja nie jestem taka ufna ,wręcz odwrotnie. Ktoś ,kto postępuje niezgodnie z przepisami , nie zasługuje na zaufanie.Tego pewnie tez nie zrozumiesz, no ale trudno. Nie pleć też głupstw ,twierdząc ,że nie musisz podac miejsca pobytu , w kraju do którego przyjechałaś. Nikt cie o to na ulicynie będzie pytał, ale w sytuacjach o jakich pisałam , policja wręcz zarząda adresu miejscowego. Jak go nie potwierdzą w miejscu wskazanym , to można trafić w skrajnym przypadku, do aresztu za włóczęgostwo. Znowu mi pewnie nawymyślasz ,ale to jest zwyczaj osób ,które nie mają rzeczowych argumentów ,tylko usiłują wrzaskiem zagluszyć własną indolencję. Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta Re: Berlin - Noclegi 15.08.09, 16:50 Ennka! A czy ci oprocz tego nic nie dolega? Zacznij sie leczyc zanim bedzie za pozno. Oprocz strachu, psychoz i fobii nie da sie rozpoznac u ciebie czekogokolwiek. Zyj dalej w swoim psychicznym swiatku, ale daj spokoj turystom, ktorzy nie cierpia na zadne psychozy i rezerwuja kwatery prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta Re: Berlin - Noclegi 15.08.09, 17:04 I jeszcze cos odnosnie twoich glupot: Ja nie wypelniam kart meldunkowych jak wyjezdzam na urlop i wcale nie musze i nie chce tego. Nocowalam juz w roznych krajach, hotelach i kwaterach prywatnych i nigdy nie musialam nic wypelniac ani sie meldowac podczas urlopu. Nikt odemnie nic nie wymagal. Wystarczylo, ze zaplacilam za nocleg. Nie wyjezdzam na urlop po to, zeby zalatwiac meldunek w miejscowosci urlopowej. Nie potrzebuje niczego takiego. Odrazu bym sie zrazila gdyby ktos odemnie tego wymagal. Nie interesuje mnie to od kiedy hotel, pensjonat, itp egzystuje, czy prowadzi dzialalnosc i jaka oraz od kiedy. Dziwi mnie twoja nieufnosc. Jesli do tego stopnia paralizuje ciebie nieufnosc wobec innych ludzi to siedz dalej w domu i nie wychodz na ulice. Pozatym twoja glupota poraza. Oprocz chorych domyslow nie masz nic do zaoferowania. Nie znasz wlasciciela watku i nie masz zielonego pojecia o tym co za berdenie jako swoje chore domysly wypisujesz. Uwazaj, bo za oszczerstwa ennka moze spotkac ciebie zasluzona kara. Masz jakies dowody na to co wypisujesz? Zacznij sie leczyc lub zmien lekarza. Ja korzystalam z ofert prywatnych i moge tylko pochwalic. Nikt ciebie nie zmusza korzystac z kwater prywatnych. Mozesz isc do noclegowni hostelu, gdzie bedziesz z 10 innymi obcymi razem spac i nie bedziesz mogla zostawic tam nawet swego bagazu, bo nie masz tam pokujz dla siebie. A bedziesz chodzic tylko na paluszkach, bo inni spia. Jesli ci to odpowiada to twoja sprawa, ale nie oczerniaj swymi glupimi domyslami innych. Ja korzystalam od wielu lat tez i w Polsce z kwater prywatnych i moge tylko polecic. A na twoje ennka glupoty nie widac juz konca. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Berlin - Noclegi 16.08.09, 00:21 No i miałam rację? Nic tylko wrzaski ,wrzaski i inektywy.Żadnych rzeczowych argumentów. A na marginesie , nikogo nie oczerniam ,tylko nie dowierzam. Natomiast Ty , publicznie mnie obrażasz. Za to też ,jak napisałaś ,można ponieśc karę. Więc licz się ze słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
monela Re: Berlin - Noclegi 18.08.09, 01:15 Do ennki! Wez sobie cos na uspokojenie. Tak sie miotasz, ze przykro zniesc. Ja poprosze o adres kwatery prywatnej w Hiszpanii, gdyby ktos mial, bo tam sie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś