marlon35 22.01.05, 12:46 Witam Wybieram sie na Zakhyntos samochodem (prom z Wenecji) , proszę o informacje na temat połączeń lokalnych pomiedzy wyspami jońskimi. Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rezydent z Korfu Re: wyspy jońskie IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 13:33 Musisz dostac sie z Patras do Kilini.Z Kilini prom na Zakynthos.Z Zakynthos mozesz plynac na Kefalonie Kilka promow dziennie.Z Kefaloni na Korfu w zeszlym roku promy plywaly kilka razy w tygodniu.Na Lefkade jest most wiec nie trzeba korzystac z promow.Z Kefaloni na Itake Kilka razy dziennie.Z Igumenitsy i z Korfy na Paxi i Antypaxi.Na Kefalonie mozesz plynac rowniez z Patras. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: wyspy jońskie 22.01.05, 14:00 Cześć, jeśli się będziesz wybierał z Kefalonii na Ithakę to zwróć uwagę, do którego portu na Ithace płynie prom. Ja kupowałam bilet w Sami na Kefalonii i większość biur promowych chciało mi wcisnąć bilet na prom, który płynął do stolicy Ithaki- Vathi. Mnie interesował rejs do Piso Aetos (mały port na Ithace). To duża różnica w czasie jeśli chodzi o rejs: Vathi leży z drugiej strony Ithaki i płynąc z Kelafonii trzeba opłynąć pół wyspy jeśli nie więcej. Miałam samochód stąd dla mnie znacznie lepiej było płynąć do Piso Aetos (króciutki to rejs z Sami na Kefalonii). Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś