Dodaj do ulubionych

kalithea mare palace

IP: *.tronic.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:28
Bardzo proszę o informacje natemat tego hotelu.Jakie są warunki w pokojach ,
jakie wyżywienie?
Obserwuj wątek
    • Gość: madrugada Re: kalithea mare palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:26
      Ja niestety Ci nie powiem, bo dopiero tam jade.Ale spodziewam sie,ze bedzie
      b.dobrze:)))
      A co,rozwazasz wyjazd ze Scan Holiday?
      pzdr
    • ela15 Re: kalithea mare palace 14.02.05, 13:36
      Wszystko jest naprawde bardzo ok radze wlasnie tam jechac
      • Gość: milena Re: kalithea mare palace IP: *.tronic.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 18:39
        Dzięki za odpowiedź. Bardzo proszę o więcej szczegółów.
        • ela15 Re: kalithea mare palace 15.02.05, 22:40
          O jakie informacje chodzi,chetnie odpowiem,ale juz teraz mowie,ze wybor jest
          bardzo dobry.
          • amidala1 Re: kalithea mare palace 16.02.05, 13:15
            ela15 - oto mój zestaw pytań ;-):
            1)kiedy i jak działa w hotelu klima?(jadę 13 czerwca i nie wiem czy będzie juz
            upalnie czy tez bedzie można wytrzymać bez tej zdobyczy)
            2)ile jest z hotelu do plaży, w jakiej cenie serwis plażowy?
            3)czy wolno snorkować, bo wiem, że nurowanie jest niedozwolone?
            4)jaką okoliczną knajpkę polecasz na obiadki?
            5)czy ma się wpływ na to, gdzie cię zakwaterują? można np. poprosić, czy to z
            góry ustalone?
            6) w jakims niemieckim serwisie przeczytałam, że niedaleko jest jakas
            oczyszczalnia!!! to chyba bzdury?
            7)i jakieś dobre rady na koniec ;-))

pozdrawiam i baaardzo proszę o odpowiedź
            • sara.1 Re: kalithea mare palace 16.02.05, 16:55
              amidala1 napisała:

> > 6) w jakims niemieckim serwisie przeczytałam, że niedaleko jest jakas
              > oczyszczalnia!!! to chyba bzdury?
              W tamtym roku spędzałam wakacje w pobliżu tego hotelu - w Kresten Palace i
              faktycznie (niestety) z jednej strony pomiędzy hotelem a morzem jest
              oczyszczalnia ścieków. Lepiej więc dowiedz się od której strony Twoje biuro
              podróży ma wykupione pokoje.
            • ela15 Re: kalithea mare palace 17.02.05, 18:56
              Odpowiadam na pytania
              1.do Faliraki trzeba pojechac autobusem ponizej 1 euro bo jakiejs rozsadnej
              sciezki nie ma
              2.plaza jest mala i skalista,ja bylam we wrzesniu wtedy nie bylo problemu z
              zajeciem lezakow
              3.cena lezaka chyba 2 euro
              4.z lezakow przy basenie nie korzystalam wiec nie wiem czy jest problem z ich
              zajmowaniem
              5.pokoje sa bardzo ladne,mozna poprosic o jakis konkretny pokoj.Ja mieszkalam w
              budynku glownym na 1 pietrze(sa chyba 4 pietra) z widokiem na morze.Oprocz tego
              blizej morza sa bardzo ladne nowe bungalowy parter i dwa pietra.Pokoje sa
              sprzatane codziennie,posciel wymieniaja 2 razy w tygodniu.Klima pewnie
              dziala,we wrzesniu nie bylo takiej potrzeby.Jezeli chodzi o warunki
              zakwaterowania i wyzywienie to nie ma zadnej obawy
              6.nie znam cen w fitnes clubie bo nie korzystalam ale widzialam ze sala jest
              niezle wyposazona
              7.programy animacyjne sa w restauracji w budynku glownym,zamawiasz jakiegos
              drinka i siedzisz sluchasz muzyki na zywo czy jest inna rozrywka
              8.wolno snoorkowac
              9.knajpki sa w miescie Rodos najblizej,niestety nie pamietam nazwy,ale jest ich
              cale mnostwo.Do Rodos co pol godziny autobus za 1,6euro z przed hotelu
              10.o oczyszczalni nic nie wiem,ale nosem nic nie dalo sie wyczuc

• suffron Re: kalithea mare palace 18.02.05, 10:05
                Elu,
                Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.
                Pozdrawiam serdecznie!
          • suffron Re: kalithea mare palace 17.02.05, 10:38
            Ja też poproszę o kilka informacji:
            - jak daleko jest do Faliraki, czy można dojść piechotą w rozsadnym czasie?
            - z tego co widzę plaża jest mała, czy miałaś problemy z zajęciem leżaka?
            - czy były problemy z zajęciem leżaka przy basenie?
            - jak oceniasz wyposażenie/wystrój pokoju?
            - czy pokój był sprzątany codziennie?
            - ile razy w tygodniu zmieniano pościel?
            - ile kosztuje wejście do klubu fitness w hotelu?
            - czy były jakieś programy animacyjne?
            Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • czarodziejka1 Re: kalithea mare palace 18.02.05, 10:16
      Kalithea Mare Palace znam "z widzenia" :) Ja zatrzymuję się zawsze w Kresten
      Palace, który leży jakieś 500 m od Mare Palace.
      Nikt tu z wypowiadających się jeszcze nie wspomniał, że basen tego hotelu (nie
      wielki) leży od strony ulicy (głównej przelotowej drogi) pomiędzy Faliraki a
      Rodos. Nie jest to szczęśliwe położenie, w związku z tym lepiej chyba siedzieć
      na plaży. Ale na plaży za leżaki i parasole się placi (2,5 Euro). Plaża jest
      niestety dość oddalona. Idzie się do niej w dół wybetonowaną drogą hotelową.
      Wraca niestety pod górę. Widziałam, że jeżdżą też melexy (elektryczne wózki).
      Ale nie wiem czy są ogólnodostępne. Co do tej oczyszczalni, to niestety jest,
      ale jej nie czuć. Do Faliraki z Mare Palace jest jakieś 4 km. Za bilet płaciłam
      tyle samo co za bilet do miasta Rodos, czyli 1,60 Euro. Iść pieszo nie polecam,
      gdyż jest to główna droga przelotowa i spory tam ruch.
      Knajpek jest sporo. Najbliższa (ryby i owoce morza) znajduje się przy plaży
      zaraz za hotelem Kresten Palace oraz tawerna z jedzeniem greckim przy głównej
      drodze też zaraz za hotelem Kresten Palace. Inne są w Kalithea, czyli jakieś
      1,5 km od Mare Palace. Serdecznie pozdrawiam :)
    • amidala1 Re: kalithea mare palace 19.02.05, 21:50
      Bardzo dziekuję za wyczerpujące odpowiedzi! Ta oczyszczalnia mnie jednak trochę
      poraziła. Zadzwoniłam natychmiast do biura, które zrobiło rybkę, ale obiecało,
      że zrobi dopisek, żeby zakwaterować mnie tam, gdzie poproszę. ZATEM JA BARDZO
      PROSZĘ PODPOWIEDZCIE, GDZIE SIĘ ZAKWATEROWAĆ? Aby oczywiście nie za blisko tej
      oczyszczalni.
      • ela15 Re: kalithea mare palace 21.02.05, 13:12
        Proponuje budynek glowny od 1 pietra (second floor) w gore
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka