Dodaj do ulubionych

Kreta...czy nie za droga?

IP: 217.153.246.* 22.03.05, 14:22
Witam,
jestem gorącym zwolennikiem Grecji, choć byłem tam tylko raz.
W tym roku zamierzamy znowu odwiedzić raj ale tym razem jakąś wyspę, a konkretnie chyba Kretę.
Przeglądając oferty paru firm (Triada, Itaka, Neckermann, Atena) dochodzę do wniosku że Kreta jest bardzo w cenie (np. w porównaniu do Turcji, Tunezji, innych wysp greckich). Każda przykuwająca uwagę oferta (nie chodzi tu o luksusowe hotele, bo nie tędy droga) wykracza wyraźnie poza 2k zł/os/2 tyg.
W związku z tym pytanie do obytych w temacie forumowiczów, czy myślicie że będzie szansa w ofertach last minute na wrzesień (tak hipotetycznie) znaleźć coś fajnego (typu Kissamos Palace np.) za 1700-1900 z wyżywieniem na 2 tyg.?

Pozdrawiam,
Rafał
Obserwuj wątek
    • Gość: Lee Re: Kreta...czy nie za droga? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.05, 15:33
      kreta ogolnie do najtanszych miejsc nie nalezy
      ja bym radzila nie czekac na last minute. zazwyczaj te lepsze hotele sa juz
      niedostepne i istnieje duza szansa ze Cie wywioza na jakies zadupie. jezeli
      masz juz upatrzone jakies konkretne miejsce to biegnij, rezerwuj i miej swiety
      spokoj
    • Gość: Pawel Re: Kreta...czy nie za droga? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.05, 13:00
      Kilka przykladow na Krete na 11.09.2005 - dwa tygodnie.Cena koncowa,wylot-
      Berlin-Schönefeld.
      Hotele 3-gwiazdkowe,sniadanie i obiadokolacja.
      Swoja droga,wrzesien jest juz miesiacem powakacyjnym i z pewnoscia nie nie
      bedzie problemu z Last Minute.

3 Rethymnon DZ/HP 500 €
      Bali Mare 3 Bali ST/HP 506 €
      Bali Mare 3 Bali AP/HP 528 €
      Villa Bellevue 3 Aghia Pelagia ST/HP 528 €
      Bali Mare 3 Bali AP/HP 536 €
      Sofia-Mythos Beach 3 Bali DZ/HP 542 €
      Sofia-Mythos Beach 3 Bali ST/HP/Mb 542 €
      Villa Bellevue 3 Aghia Pelagia AP/HP 542 €
      Gortyna 3 Rethymnon FZ/HP 542 €
      Sergios 3 Chersonissos - Stran DZ/HP 547 €
      Sissi Bay 3 Sissi ST/HP 549 €
      Katrin 3 Stalis DZ/HP 549 €
      Oceanis 3 Chersonissos-Anissar DZ/HP 550 €
      Sergios 3 Chersonissos - Stran DZ/HP 552 €
      Triton 3 Malia / HP 554 €
      Maragakis 3 Chersonissos DZ/HP 556 €
      Philoxenia Beach 3 Rethymnon-Stadt-Stra DZ/HP 556 €
      Maragakis 3 Chersonissos DZ/HP 556 €
      Erato 3 Gouves DZ/HP 556 €
      Marlena 3 Stalis-Strand DZ/HP 564 €

• neronka Re: Kreta...czy nie za droga? 23.03.05, 13:52
      Szansa na znalezienie czegoś tańszego na Krecie jest.
      Popatrz w Triadzie na oferty Traf (ale to ruletka, nie wiesz gdzie trafisz).
      Chyba 10 kwietnia bedą mieli tez wielką niedzielę cenowa gdzie będą sprzedawac
      po kosztach ograniczoną ilośc imprez.
      No i zostają last minuty.......
      Ale tu tez trzeba dobrze polować bo z reguły to wybrane terminy i pojedyncze
      miejsca. Najlepiej miec kogoś w biurze podrózy które ma oferty róznych
      touroperatorów na Krecie i da ci znac jak coś się pojawi.

Przyzwoita cenowo jest Atena Travel, ma w ofercie w większości małe hoteliki.

pozdrawiam
      Daga

GRECJA -hotele i apartamenty (opinie turystów)
      • Gość: Asia Re: Kreta...czy nie za droga? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 23.03.05, 16:36
        Przegladnij oferte time travel,wydaje mi sie ze maja dosc przyzwoita oferte.Ja
        tez powaznie mysle o wczasach na Krecie, i tez zalezy mi na ofercie ponizej 2
        tys,w zeszlym roku caly sezon sledzilam ceny,i powiem szczerze ze last minute
        nie byly powalajace,najbardziej wlasnie przypadla mi oferta time travel i chyba
        na nia sie kiedys zdecyduje,dosc tanie sa apartamenty Katia Maria ale bez
        wyzywienia. Z tego co pamietam to hotel sofoklis w zeszlym roku( tylko
        sniadania) byl za ok 1500 w time travel i selectour.Ponizej 2000 bylo jeszcze
        troche ofert z Triady. Pozdrawiam i zycze udanych wakacji. Kreta to napewno
        dobry wybor
        • Gość: Lee Re: Kreta...czy nie za droga? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.03.05, 21:33
          selectours odradzam. w zeszlym roku moim znajomym skrocili urlop z tygodnia do
          5 dni (jakas ponoc zmiana w lotach). oczywiscie o wszystkim dowiedzieli sie juz
          na miejscu i dostali jakies nedzne grosze jako odszkodowanie
          • marta11 Re: Kreta...czy nie za droga? 23.03.05, 21:54
            Nigdy nie bylam na Krecie ale boje sie ze zjedza mnie koszty na miejscu, chyba
            jest dosc drogo. Tak w ogole, to mi sie ciezko wybiera bo w zeszlym roku
            trafilam oferte spec. w travel time i za dwie osoby na 2 tyg. HB do Egiptu
            (Empire) zaplacilam jako koszt calkowity (z oplatami lotniskowymi i innymi)ok
            3500zl. Teraz jakos takich ofert nawet do Egiptu nie widze.
            A propo zna ktos moze hotel eleonora ze Scan Holiday w Rethymnon? Dosc tanio,
            bez jedzenia. Nigdzie nie ma o nim zadnych informacji.
            • iberia29 Re: Kreta...czy nie za droga? 23.03.05, 22:08
              tu conieco, moze sie przyda,na krecie no coz najtaniej moze nie jest, ale nie
              jest jakos baardzo drogo, i na pewno warto tam pojechac.

www.villasincrete.com/apartmentview_en_80.html
              • Gość: raff Re: Kreta...czy nie za droga? IP: 217.153.246.* 23.03.05, 23:10
                Dzięki wszystkim za porady. Pozostaje mi chyba śledzenie ofert i szukanie czegoś ciekawego - do września jeszcze trochę czasu :))
                Generalnie gustujemy z żoną w kameralnych hotelikach a że wybieramy się z najmłodszym 2-letnim członkiem rodzinki to będziemy szukać dość spokojnej mieściny. Jak narazie Agia Pelagia lub Kissamos wydają się najodpowiedniejsze.
                Kissamos Palace w Triadzie chyba się rozchodzi dość szybko ale w Ag.Pel. są też ciekawie wyglądające kameralne ośrodki (np. pensjonaty Sunday lub Irida).
                Przynajmniej miło wyglądają z opisów i zdjęć.
                Jeśli ktoś może coś polecić kameralnego w Agia Pelagia lub Kissamos poza wspomnianymi to bardzo chętnie...:)
                Pozdrawiam,
                Rafał
                • azra19 Re: Kreta...czy nie za droga? 24.03.05, 08:25
                  W Kissamos i w Agia Pelagia jest problem małej plaży do tych fajniejszych i
                  szerszych trzeba dojść/dojechać. W Agia jest jeszcze jeden problem: wszędzie
                  jest pod górkę. Jest to słodka i sympatyczna mieścina, ale położona w górach
                  nad zatoką. Od hotelu musisz zejść na dół, a powrót jak się domyślasz pod górkę
                  i to wcale nie małą. Nie wiem czy z 2 latkiem to będzie takie fajne. Pamiętaj
                  też, że odległość hotelu od plaży podawana jest w linii prostej, a w Agia nie
                  da się pójść prosto, tylko korzystasz z drogi co wydłuża dojście.
                  Ja zawsze korzystam z last minute i raczej nie miałam problemu ze złapaniem
                  tego co chcę, a ceny są jednak niższe. Ja muszę tak robić bo nie mam możliwości
                  zaplanowania wcześniej wakacji. Wrześniowe terminy są już w zasadzie posezonowe
                  i naprawdę można trafić coś fajnego za niewielkie pieniądze.
                  • Gość: raff Re: Kreta...czy nie za droga? IP: 217.153.246.* 24.03.05, 13:43
                    Z tym dojściem pod górkę to cenna uwaga. Chociaż byłoby szkoda bo Agia Pel. to taka "klimatyczna" mieścina...
                    Wogóle pierwszy raz pojedziemy z maleństwem więc takie i inne porady też się przydadzą...:))

Pozdr
                    Rafał
                • Gość: Z pierwszej rejki [...] IP: *.otenet.gr 10.05.05, 12:39
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka