Gość: Nara IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.06.02, 13:54 Raczej na Krete czy na Rodos? I jak cenowo. Z jakim biurem w zadnym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malgosia Re: Kreta czy Rodos IP: *.astercity.net 21.06.02, 14:18 Na Krecie byłam w ubiegłym roku, a na Rodos w tym. Zdecydowanie bardziej polecem Kretę! Rodos jest bardziej skompercjalizowana i nastawiona na b. bogatych turystów. Kreta natomiast jest bardziej grecka. Poza tym Kreta jest większa i ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kreta czy Rodos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 10:09 Kretę zwiedzałam trzy lata temu a Rodos pół roku temu.Bardziej podobało mi się Rodos - jest bardziej kameralne niż miasteczka Krety. Nie ukrywam że jedna i druga wyspa jest piękna i każda na swój sposób inna. Na Krecie i na Rodos byłam 2 tygodnie. Krety nie udało mi się zwiedzić całej, natomiast na Rodos znam prawie każde miejsce. W mieście Rodos jest chyba najpiękniejsza starówka średniowieczna. Takiej nie ma na Krecie. Poza tym na Rodos jest cała masa malutkich miasteczek - z bielutkimi i kolorowymi domkami. Cudo!!! Wybierając się na Rodos nie wybieraj tylko wybrzeża zachodniego - jest bardzo skomercjalizowane i mniej ciekawe. Ja byłam koło miasta Lindos (chyba najpiękniejsze na wyspie) w miejscowości Pefkos z piaszczystą niedużą plażą. Zależy czego szukasz - pięknie jest i tu i tu. Przyznaję jednak, że więcej prawdziwej Grecji zobaczyłam na Rodos szczególnie podróżując skuterkiem po miejscowościach na wyspie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Kreta czy Rodos 24.06.02, 10:46 byłem w ubiegłym roku na Rodos i faktycznie zależy, kto co lubi. Ja wybrałem pobyt w Ixii bo jest blisko miasta Rodos, gdzie spędzałem zarówno większość dni jak również wieczory i noce. Bardzo fajna jest bar street - pełno pubów i dyskotek czynnych praktycznie do białego rana, a w ciągu dnia cudowna starówka i piękny port. Warto zobaczyć Lindos i super plaże szczególnie Tsambika, cudowna sztuczna piaszczysta plaża. W ixii jest pełno tawern nastawionych na turystów z niemiec i anglii, i ceny zawyżone. Odpowiedz Link Zgłoś
boledo Re: Kreta czy Rodos 25.06.02, 12:33 Zdecydowanie Kreta, jestem zakochana w tej wyspie. Byliśmy tam już dwa razy, zjeździliśmy ją wzdłuż i wszerz, ale ciągle mi się marzy żeby jeszcze kiedyś tam pojechać. Rodos = piękna starówka i niewiele więcej. Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś