Dodaj do ulubionych

hotel OASIS Kreta z Travel Time

IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 16:45
Lece 03.06 Herosonissos-Anissaras.czy ktos byl w tej okolicy i byc moze w
hotelu Oasis??jak jest/? dzieki za info z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: joanneya Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.alstom.pl / 213.77.49.* 07.07.05, 11:24
      Inez,
      i jak bylo? prosze opisz wrazenia. tez sie tam wybieram...
      • Gość: Iza + Paweł Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:29
        My tez sie tam wybieramy po koniec wrzesnia. Bardzo prosimy o opinie na jego
        temat!!!
        • Gość: Martyna Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.07.05, 09:40
          Ja byłam w tym hotleu i nie jestem z niego tak do konca zadowolona . Hotel ten
          połozony jest daleko od centrum , jego wygląd jest bardzo skromny , a plaża
          kamienista . Ale poza tym to jest ok !!
          • Gość: clyde Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.chello.pl 12.08.05, 12:15
            czesc, wybieramy sie do tego hotelu pod koniec sierpnia.
            Bylbym bardzo wdzieczny jakbys napisala cos wiecej o hotelu.
            Czy jest klimatyzcja? Jak wygladaja lazienki? Czy jest czysto? Jak jedzenie? W
            jakiej odleglosci najblizsza piaszczytsa plaza?

Moze ktos jeszcze wybiera sie w tym terminie? Jestesmy nastawienie glownie na
            wycieczki do Rhetymnonu, Knossos itd.
            Przy okazji oczywiscie plazowanie.

• greekmen Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 13.08.05, 12:12
              Właśnie wróciłem z hotelu Oasis. Generalnie odradzam!Kiepski hotel kat.C czyli
              dwie gwiazdki a nie jak podaje biuro trzy, małe skromne pokoje, mała łazienka z
              prysznicem i WC, bez klimatyzacji. Jedzenie poniżej krytyki, śniadanie
              kontynentalne, kolacja - skromny bufet sałatkowy, drugie danie serwowane do
              stolika. Małe porcje i nie zjadliwe. Z reguły gulasz z wieprzowiny z ryżem,
              makaronem lub ziemniakami lub udko z kurczaka i nic więcej. Kuchnia daleko
              odbiega od greckiej! Basen nieprzelewowy więc woda w nim nie jest najświeższa i
              bardzo ciepła. Brud widać gołym okiem. Okolica najgorsza jaką widziałem a po
              Krecie zrobiłem 1500 km i praktycznie wszędzie byłem więc mam porównanie. Tylko
              jedna tawerna i dwa sklepy, 3 wypożyczalnie aut oraz wysokiej klasy hotele all
              incl. Jedyny plus to piaszczyste i szerokie jak na Krete plaże z opcją
              wynajęcia leżaków i parasola. Hotel prowadzi 4 os. rodzina grecka więc każdy
              jest recepcjonistą, kelnerem, sprzątaczką etc. Generalnie należy omijać ten
              hotel z daleka oraz okolicę (Anissaras) do której nawet nie ma drogowskazu.
              Dziwię się że biuro ma w swojej ofercie tego typu hotel!!!
              • Gość: aga Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:20
                To szkoda bo wylatujemy tam za 10 dni :(:(:(
                • greekmen Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 16.08.05, 08:31
                  Dodam tylko iż do śniadania nie podaje się widelców aby nie zjeść za dużo (po
                  ciężkich bojach można to wynegocjować indywidualnie), następnie wszystkie
                  naczynia ze stolika należy odnieść na wyznaczoną do tego celu ladę. Hitem jest
                  też iż przy kolacji do dyspozycji klientów na bufecie sałatkowym jest oliwa ale
                  niestety... słonecznikowa, mimo iż wszystkie lokale podają wyłącznie oliwe z
                  oliwek. Hotel jest dobrym przykładem w jaki sposób można ograniczyć koszty np.
                  w przedpokoju brak jakiegokolwiek światła a w celu ograniczenia zużycia wody
                  połowę dziurek w prysznicu i baterii umywalkowej jest szcelnie zapchanych.
                  Należy pocieszyć się faktem iż pobyt na Krecie a szczególnie wyprawy do Wai,
                  Lassithi, Matali, Chanii, Rethymno, Konossos, Fajstos, Gortyny, Ag. Nikolaos,
                  Sitii, Eloundy i Spinalongii oraz innych całkowicie rekompensują pobyt w hotelu
                  Oasis. Plusem hotelu jest dobra baza wypadowa z uwagi iż znajduje się blisko
                  national road oraz w samym środku Krety!
                  • Gość: ola Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:05
                    buuuuuuuuuuuuuuu ja nie chcę tam jechać, aż tak okropnie tam jest??? ;((((((((((
              • Gość: anna Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: 212.160.138.* 22.08.05, 12:28
                szkoda :((( wybieram się tam 1 września..
                • kubako Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 06.09.05, 13:17
                  no i jak bylo w tym hotelu?
                  • Gość: aga Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 03:41
                    Pokoje w pierwszy dzień nas zaszokowały. Puste, surowe, choć czyste, ale po 1
                    dniu już się przyzwyczailiśmy. Sprzątane codzniennie. Ogromnym plusem jest
                    przepiękny ogród wokół hotelu. W większości są to bungalowy, w hotelu jest mało
                    pokoi, ale mi się bardzo podobało. (mieszkałam w bungalowie). Każdy pokój ma
                    mały balkonik. Woda w basenie i ogólnie basen bardzo mi się podobał. Do plaży-
                    dodam przepięknej jakieś 5 minut spacerkiem. Śniadania bite 14 dni te same-
                    mortadela, ser, dżem , mleko i płatki kukurydziane a od święta ser feta.
                    Obiadokolacje oceniam na dostateczne. Bufet sałatkowy, a póżniej danie główne
                    serwowane, czasem snaczne, czasem nie. Okolica bardzo spokojna, więc 0
                    dyskotek, 2 puby w okolicy. Do najbliższego większego miasta 4 km - taksówka
                    kosztuje 7 euro. Bardzo blisko hotelu 2 sklepy z tanim piwkiem ;). Jeśli ktoś
                    ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Mój mail - xagnieszka@o2.pl
                    • Gość: zadowolony Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: 217.153.81.* 17.09.05, 15:15
                      Byłem przez dwa tygodnie w hotelu Oasis w Anissaras, wszystko jest dokładnie
                      tak jak pisało w katalogu Travel Time, więc ludzię nie przesadzajcie, są plusy
                      duże, które mogą przesłaniają te minusy, fakt że śniadanie jest bite takie same
                      przez cały czas, ale można przecież coś innego zamówić też i zapłacić, ogółem
                      piekne otoczenie hotelu, basen ok, prowadząca hotel rodzina grecka jest ok,
                      dają tanie drinki w barze, a jedzenie na kolację jest jednak urozmaicone,
                      pokoje w tradycyjnym greckim stylu, pomimo ,że są z kamienia to śą bardzo
                      chłodne i to jest plus, jak chcecie to się smażcie w słońcu gdy w pokoju nie
                      macie klimy przy otwartm oknie, w pobliżu jest plaża PIASZCZYSTA, proszę
                      poszukajcie sobie takiej plaży od Heraklonu aż po Hersonissos i połóżcie się
                      gdzieś wygodnie na plaży, jeśli nie macie wykupionego All Incl, miejsce do
                      spokojnego wypoczynku, a jak się chcecie non stop bawić i imprezować to
                      zapraszam do Hersonisos, znajdżcie tam sobie hotel i proszę tylko potem nie
                      bpatrzcie bykiem na bawiących się tam młodych Holendrów, Anglików i itp, którzy
                      mają luz i kasę a wam bedzie szkoda i żal i bedą wam przeszkadzać np. lecące
                      samoloty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka