Gość: inez IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 16:45 Lece 03.06 Herosonissos-Anissaras.czy ktos byl w tej okolicy i byc moze w hotelu Oasis??jak jest/? dzieki za info z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanneya Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.alstom.pl / 213.77.49.* 07.07.05, 11:24 Inez, i jak bylo? prosze opisz wrazenia. tez sie tam wybieram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza + Paweł Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:29 My tez sie tam wybieramy po koniec wrzesnia. Bardzo prosimy o opinie na jego temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.07.05, 09:40 Ja byłam w tym hotleu i nie jestem z niego tak do konca zadowolona . Hotel ten połozony jest daleko od centrum , jego wygląd jest bardzo skromny , a plaża kamienista . Ale poza tym to jest ok !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clyde Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.chello.pl 12.08.05, 12:15 czesc, wybieramy sie do tego hotelu pod koniec sierpnia. Bylbym bardzo wdzieczny jakbys napisala cos wiecej o hotelu. Czy jest klimatyzcja? Jak wygladaja lazienki? Czy jest czysto? Jak jedzenie? W jakiej odleglosci najblizsza piaszczytsa plaza? Moze ktos jeszcze wybiera sie w tym terminie? Jestesmy nastawienie glownie na wycieczki do Rhetymnonu, Knossos itd. Przy okazji oczywiscie plazowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
greekmen Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 13.08.05, 12:12 Właśnie wróciłem z hotelu Oasis. Generalnie odradzam!Kiepski hotel kat.C czyli dwie gwiazdki a nie jak podaje biuro trzy, małe skromne pokoje, mała łazienka z prysznicem i WC, bez klimatyzacji. Jedzenie poniżej krytyki, śniadanie kontynentalne, kolacja - skromny bufet sałatkowy, drugie danie serwowane do stolika. Małe porcje i nie zjadliwe. Z reguły gulasz z wieprzowiny z ryżem, makaronem lub ziemniakami lub udko z kurczaka i nic więcej. Kuchnia daleko odbiega od greckiej! Basen nieprzelewowy więc woda w nim nie jest najświeższa i bardzo ciepła. Brud widać gołym okiem. Okolica najgorsza jaką widziałem a po Krecie zrobiłem 1500 km i praktycznie wszędzie byłem więc mam porównanie. Tylko jedna tawerna i dwa sklepy, 3 wypożyczalnie aut oraz wysokiej klasy hotele all incl. Jedyny plus to piaszczyste i szerokie jak na Krete plaże z opcją wynajęcia leżaków i parasola. Hotel prowadzi 4 os. rodzina grecka więc każdy jest recepcjonistą, kelnerem, sprzątaczką etc. Generalnie należy omijać ten hotel z daleka oraz okolicę (Anissaras) do której nawet nie ma drogowskazu. Dziwię się że biuro ma w swojej ofercie tego typu hotel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:20 To szkoda bo wylatujemy tam za 10 dni :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
greekmen Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 16.08.05, 08:31 Dodam tylko iż do śniadania nie podaje się widelców aby nie zjeść za dużo (po ciężkich bojach można to wynegocjować indywidualnie), następnie wszystkie naczynia ze stolika należy odnieść na wyznaczoną do tego celu ladę. Hitem jest też iż przy kolacji do dyspozycji klientów na bufecie sałatkowym jest oliwa ale niestety... słonecznikowa, mimo iż wszystkie lokale podają wyłącznie oliwe z oliwek. Hotel jest dobrym przykładem w jaki sposób można ograniczyć koszty np. w przedpokoju brak jakiegokolwiek światła a w celu ograniczenia zużycia wody połowę dziurek w prysznicu i baterii umywalkowej jest szcelnie zapchanych. Należy pocieszyć się faktem iż pobyt na Krecie a szczególnie wyprawy do Wai, Lassithi, Matali, Chanii, Rethymno, Konossos, Fajstos, Gortyny, Ag. Nikolaos, Sitii, Eloundy i Spinalongii oraz innych całkowicie rekompensują pobyt w hotelu Oasis. Plusem hotelu jest dobra baza wypadowa z uwagi iż znajduje się blisko national road oraz w samym środku Krety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:05 buuuuuuuuuuuuuuu ja nie chcę tam jechać, aż tak okropnie tam jest??? ;(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: 212.160.138.* 22.08.05, 12:28 szkoda :((( wybieram się tam 1 września.. Odpowiedz Link Zgłoś
kubako Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time 06.09.05, 13:17 no i jak bylo w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 03:41 Pokoje w pierwszy dzień nas zaszokowały. Puste, surowe, choć czyste, ale po 1 dniu już się przyzwyczailiśmy. Sprzątane codzniennie. Ogromnym plusem jest przepiękny ogród wokół hotelu. W większości są to bungalowy, w hotelu jest mało pokoi, ale mi się bardzo podobało. (mieszkałam w bungalowie). Każdy pokój ma mały balkonik. Woda w basenie i ogólnie basen bardzo mi się podobał. Do plaży- dodam przepięknej jakieś 5 minut spacerkiem. Śniadania bite 14 dni te same- mortadela, ser, dżem , mleko i płatki kukurydziane a od święta ser feta. Obiadokolacje oceniam na dostateczne. Bufet sałatkowy, a póżniej danie główne serwowane, czasem snaczne, czasem nie. Okolica bardzo spokojna, więc 0 dyskotek, 2 puby w okolicy. Do najbliższego większego miasta 4 km - taksówka kosztuje 7 euro. Bardzo blisko hotelu 2 sklepy z tanim piwkiem ;). Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Mój mail - xagnieszka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: hotel OASIS Kreta z Travel Time IP: 217.153.81.* 17.09.05, 15:15 Byłem przez dwa tygodnie w hotelu Oasis w Anissaras, wszystko jest dokładnie tak jak pisało w katalogu Travel Time, więc ludzię nie przesadzajcie, są plusy duże, które mogą przesłaniają te minusy, fakt że śniadanie jest bite takie same przez cały czas, ale można przecież coś innego zamówić też i zapłacić, ogółem piekne otoczenie hotelu, basen ok, prowadząca hotel rodzina grecka jest ok, dają tanie drinki w barze, a jedzenie na kolację jest jednak urozmaicone, pokoje w tradycyjnym greckim stylu, pomimo ,że są z kamienia to śą bardzo chłodne i to jest plus, jak chcecie to się smażcie w słońcu gdy w pokoju nie macie klimy przy otwartm oknie, w pobliżu jest plaża PIASZCZYSTA, proszę poszukajcie sobie takiej plaży od Heraklonu aż po Hersonissos i połóżcie się gdzieś wygodnie na plaży, jeśli nie macie wykupionego All Incl, miejsce do spokojnego wypoczynku, a jak się chcecie non stop bawić i imprezować to zapraszam do Hersonisos, znajdżcie tam sobie hotel i proszę tylko potem nie bpatrzcie bykiem na bawiących się tam młodych Holendrów, Anglików i itp, którzy mają luz i kasę a wam bedzie szkoda i żal i bedą wam przeszkadzać np. lecące samoloty Odpowiedz Link Zgłoś